25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TARANISTII NU-L IARTA PE TOVARASU' LAZAR – PNTCD a facut denunt impotriva Procurorului General Augustin Lazar pentru tratamente neomenoase si infractiuni contra umanitatii: “A aderat cu un zel iesit din comun, la planul de atac generalizat si sistematic al regimului comunist criminal lansat impotriva populatiei civile formata din detinutii politici si familiile acestora, in scopul nimicirii lor” (Denuntul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 April 2019 15:48
Vizualizari: 6769

Un nou denunt a fost formulat impotriva Procurorului General Augustin Lazar (foto 1), dupa ce Lumea Justitiei l-a demascat ca la mijlocul anilor '80, din calitatea sa de presedinte al Comisiei pentru propuneri de liberare conditionata a Penitenciarului Aiud, l-a tinut in inchisoare pe dizidentul anticomunist Iulius Filip, pe motiv ca acesta nu a dat dovezi temeinice de indreptare, continuand sa aduca injurii organelor de partid si de stat, si purtand discutii dusmanoase la adresa Republicii Socialiste Romania. Daca primul denunt a fost facut de cunoscutul avocat si profesor Corneliu-Liviu Popescu (click aici pentru a citi), de aceasta data denuntul vine din partea unui partid istoric. Este vorba despre Partidul National Taranesc Crestin Democrat, condus de avocatul Aurelian Pavelescu (foto 2).


In denuntul depus joi, 4 aprilie 2019, la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, PNTCD il acuza pe Augustin Lazar de tratamente neomenoase si infractiuni contra umanitatii. Subliniind ca liderii PNTCD au au fost asasinati in inchisorile comuniste prin acte de tortura de o cruzime nemaiintalnita, iar zeci de mii de membri au cazut victime ale regimului de teroare, avocatul Aurelian Pavelescu sustine ca Augustin Lazar a aderat cu un zel iesit din comun la planul de atac generalizat si sistematic al regimului comunist criminal lansat impotriva populatiei civile formata din detinutii politici si familiile acestora, in scopul nimicirii lor.

Prezentam un fragment din denuntul facut de PNTCD impotriva lui Augustin Lazar, care este atasat integral la finalul articolului (vezi facsimile):

“Partidul National Taranesc Crestin Democrat, cu sediul in Bucuresti, Bd. Carol I, nr. 24, Sector 2, prin Presedinte Aurelian Pavelescu,

Partid ai carui lideri au fost asasinati in inchisorile comuniste prin acte de tortura de o cruzime nemaiintalnita, zeci de mii de membri cazand, de asemenea, victime ale regimului de teroare,

Considerand ca aflarea adevarului si tragerea la raspundere penala a celor vinovati reprezinta garantii ca asemenea fapte abominabile sa nu se mai intample in Romania,

in temeiul art. 290 Cod procedura penala formulam

Denunt

Impotriva faptuitorului Augustin Lazar, cu datele de identificare ale persoanei Procurorului General al Romaniei in functie,

Pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art. 358 alin. 1 si alin. 3 din (Vechiul) Cod penal (tratamente neomenoase) si 439 alin. 1, lit. e), j) si k) (Noul) Cod penal (infractiuni contra umanitatii), prin aceea ca, in calitate de procuror care a indeplinit functia de Presedinte al Comisiei de propuneri pentru punerea in libertate conditionata, impreuna cu persoanele identificate in Procesul verbal nr. 28/09.07.1985 si Procesul verbal nr. 28/08.07.1986, precum si alte persoane care urmeaza a fi identificate,

Aflandu-se in exercitarea puterii de stat, a aderat cu un zel iesit din comun, la planul de atac generalizat si sistematic al regimului comunist criminal lansat impotriva populatiei civile formata din detinutii politici si familiile acestora, in scopul nimicirii lor, savarsind fapte calificate de lege drept infractiuni de tratamente neomenoase si infractiuni impotriva umanitatii, prin urmatoarele:

A a participat, direct si indirect, prin actiuni comisive si omisive, la savarsirea de acte de tortura impotriva lui IULIUS FILIP, aflat sub paza faptuitorului si asupra caruia acesta a exercitat controlul, cauzandu-i vatamari si suferinte fizice si psihice grave, care au depasit consecintele sanctiunilor admise de catre dreptul international (art. 439 lit. e, Cod penal),

A participat, direct si indirect, prin actiuni comisive si omisive, la persecutarea grupului detinutilor politici, din care a facut parte IULIUS FILIP, prin privarea de drepturile fundamentale ale omului si prin restrangerea grava a exercitarii acestor drepturi (art. 439 lit. j, Cod penal),

Prin faptele sale inumane a cauzat suferinte extreme sotiei si copiilor lui IULIUS FILIP, in perioada aplicarii regimului de tortura si persecutie asupra acestuia (art. 439 lit. k, Cod penal)“.

Denuntul formulat de Aurelian Pavelescu:Comentarii

# Ioan Barbatei date 4 April 2019 16:09 +12

LA BRUTARIE, NEMERNICULE!!!

# DODI date 4 April 2019 19:39 +2

Cităm din portocală: tractoristul ”este mort dar nu știe”. Sunt șanse să afle curând. Și atunci să vede măgărie: îl va trage în jos și pe ciolanis pentru că nu i-a apărat ... onoarea!!!!!!!!!!!!!!

# gelu date 5 April 2019 13:32 +2

Aseara la Sinteza Zilei inca un detinut ce a fost torturat la Aiud in timpul domniei procurorului Augustin Lazar a declarat cu subiect si predicat cum unii detinuti erau omorati in bataii sau prin otravire iar femeile detinute erau violate de mai marii inchisorii, unele ramanand si gravide fapte despre care Lazar avea cunostiinta. In mod sigur acest Lazar a participat si el la violurile ce aveau loc tot la fel cum a incuviintat si musamalizat crimele ce se comiteau in numele luptei de clasa. Asta in timp ce acelasi Lazarica primea mita de la detinuti cutite cu buton ce erau produse in atelierele inchisorii, cutite pe care procurorul Lazar le vindea pentru a mai scoate un ban, cu toate ca bisnitarul avea un salariu foarte, foarte bun. Analizati cu toata atentia interviul integral al acestui detinut politic si scoateti in evidenta toate incalcarile grave ale drepturilor si libertatilor cetatenilor comise de tortionarul Lazar Augustin si faceti-le publice.

# Fremen date 4 April 2019 16:29 +2

Bravo, PNTCD ! Uite cine vorbea despre ciuma rosie. Tocmai ciuma rosie bubonica.

# TITULESCU date 4 April 2019 18:28 +10

PESTE MORTII ROMANIEI de la revolutie si din timpul comunismului STA ASTA PROCUROR !!!!!!!!!!!!!!!!! Unde e poporul roman de nu iese in strada sau sta sluga si cu capul plecat ca de obicei si vrea sa vina extraterestrii sa ne salveze ... acest individ este platit cu sute de milioane lei lunar dupa ce a facut parte din mecanismul de strivire a vietii unui OM si POATE MAI SUNT si ALTE VICTIME ...ROMANI VOI CE FACETI ,VA UITATI LA TELEVIZOR SI VA CULCATI IN LASITATEA CE VA CARACTERIZEAZA si ies in strada doar cei care sustin justitia adica pe Augustin Lazar ,ca doar Augustin Lazar si cei ca ei sunt justitia !!!!!!!!!!!!!!!!!! TREZITI-VA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# SPARTAKUS date 4 April 2019 18:30 +3

A fi roman,inseamna originea ta nobila si mandria de a fi pastrat un asfel de nume.Inseamna sa vorbesti aceasta limba romaneasca,limba care nu este numai urmasa directa a unei limbi vestite de mare cultura,ci o limba biruitoare.Inseamna sa locuiesti in Tara Romaneasca,tara pe care o fortare neintrerupta de opt sute de ani,a izbutit sa o rotungeasca putin cate putin pana a adus-o in forma de azi.Trebuie sa recunoastetem ca PNTCD-ul prin denuntul formulat,demonstraza ca fac parte din poporul roaman si nu tebuie barfiti!!!!

# un mizantrop date 4 April 2019 20:29 +2

Infamul act public de asazisa condamnare a comunismului a reprezentat, in fapt, devoalarea si deconspirarea adevaratilor beneficiari de mascarada decembrista. Nu cred ca au facut ei revolutia, sunt prea lasi si prea slugoi sa-si lase cururile descoperite, au facut-o rusii pentru ei, condimentarea capitalista a fost doar o declaratie de intentie pentru impartitul prazii. Conducerea politica a tarii a fost lasata la mana comisarilor sovietici si a odraslelor lor, nu intamplator a aterizat Militaru in guvern si rusii, se stie, nu renunta niciodata la marfa platita, doar nu a crezut cineva ca Brucan &comp au defectat precum Pacepa (sau ca Pacepa a lucrat impotriva Romaniei fara sprijinul rusilor de la GRU)?! De ani de zile suportam obraznicia acestor scursuri tortionare, care, pe fata, ne promit reinstaurarea regimului de teroare stalinista, azi impotriva tuturor romanilor nevanduti, adica cei care n-au protectia ruso-germana..

# gelu date 5 April 2019 01:04 +1

Da mai, revulutia au facut-o rusii ca sa vina amerlocii sa-si deschida baze militare in Romania dupa ce am fost varati in Nato??? Ceea ce inseamna dupa logica ta ca rusii sunt prosti de bubuie.

# un mizantrop date 5 April 2019 18:49 0

Nu te opri! De ce sa te limitezi la ue PSD si ciuma rosie?! Vezi ce s-a intamplat cu industria noastra extractiva. siderurgica si mai ales vezi cum functioneaza fratia ruso-germana! Cea mai importanta realizare a diavolului a fost sa-i convinga pe oameni ca nu exista...Chiar nu-ti spune nimic linia stalinista a partidului comunist reinstaurata, prin odrasle, in toate functiile importante, mai ales in securitate si procuratura?! Ce, naiba, in 89 Romania a fost o prada, in prima linie a mascaradei au fost rusii, care au lucrat prin tradatorii lor, agenti GRU din armata inca din august 89...a fost deal-ul cu occidentul, asa si-a exprimat Gorbaciov atasamentul pentru deschiderea occidentala...Si uitandu-te la ce reviriment Ribentrop-Molotov traim in UE, chiar nu ti se pare ca lumea si-a luat o mare teapa?!

# Lazare, scoala-te si vino afara date 4 April 2019 21:23 +2

invie si tu fericitule

# DINITA DIANA ELENA date 4 April 2019 21:32 -12

dl.avocat,textele invocate n-au corespondent in starea de fapt! poc.lazar nu l-a avut in custodie pe detinutul i f.,nu l-a torturat ,regimul de detentie era stabilit de securitate si nu avea acces la acesta.ASA CA PE DOSAR SCRIE MARE,CIT CHINA,CLASARE.

# Laur date 4 April 2019 23:48 0

Nu sunt decat doua posibilitati: fie, fie. Nici una nu este o scuza pentru tine. Dimpotriva !

# steluta date 5 April 2019 02:49 0

Daca nici concluziile lui Lazar exprimate in scris pe refuzul eliberarii nu inseamna "colaborare cu securitarea ca politie politica" atunci degeaba mai obliga ANFP-ul functionarii sa depuna inutil aceasta declaratie ca dosarul de examen. Nimeni nu-l aresta astazi pe tractorist dar nici ditamai procurorul general cu omisiuni de colaborare cu securitatea la dosar nu poti ajunge

# Clasare/neclasare... aveti nevoie de clarificare? date 5 April 2019 07:44 +1

LEGE nr. 60 din 26 decembrie 1968 pentru organizarea şi funcţionarea Procuraturii Republicii Socialiste România: https://www.antena3.ro/actualitate/ce-atributii-avea-procurorul-augustin-lazar-legea-procuraturii-din-regimul-comunist-515333.html

# Angela date 5 April 2019 01:03 0

AUGUSTIN LAZAR A ANCHETAT , MARTI DE MARTI , CATIVA ZIARISTI CARE LUCRAU LA UN ZIAR PATRONAT-LA VEDERE- DE MITICA DRAGOMIR. MARTI DE MARTI SI LUNI DE ZILE MERGEAM LA PARCHETUL GENERAL SA NE AUDIEZE AUGUSTIN LAZAR. ERA NOUL PATRON AL SECTIEI ANTICORUPTIE DE ATUNCI...DIN CARE FACEA PARTE. SI VICTOR. PONTA, FLAVIUS CRAZNIC, ROBERT MARIUS CAZANCIUC..ASTA NUMAI CAT IMI AMINTESC ACUM LA PRIMA STRIGARE. IN SPATELE LUI AUGUSTIN LAZAR STAU MIRCEA CRISTE, MIRCEA ZARIE, MARCEL SANPETRU, ILIE BOTOS...CU AVERI NEMASURATE...TORTIONARI AU FOST SI ASA VOR CRAPA. NU POT SA CRED CA ACEI ZIARISTI TAC..MORTI IN PAPUSOI..DAR DACA IMI ADUC AMINTE CUM MITICA DRAGOMIR SE BATEA PE BURTA CU AUGUSTIN LAZAR...ATUNCI INTELEG PERFECT DE CE LE DADEA ORDINE SORIN OVIDIU VANTU. LA AIUD ERA POPA SFINTIA SA CALINIC CONSTANTIN ARGATU..ACTUALUL EPISCOP DE ARGES...SURSA "ZAMFIR"..CINE UITA...NU MERITA!

# X-link date 5 April 2019 08:10 +1

Cand oare se va trezi / naste acel avocat care sa ii vanese pe tortionari / securisti / procurori asa cum au facut evreii cu nazisii ? / socialismul a invins pt ca nu a fost nici "nuremberg" De ce ? Pt ca ar fi iesit la iveala pt tot globul ca lenin a fost trimis in rusia de nemti cu un tren din elvetia (izvorul multor rele). Iar acum # kondensatorii trag pe nas aceleasi utopii (vezo cazul lui bogdan - usr cu traiul in kibbutz si in full swing.

# Mecanicul date 5 April 2019 08:35 +3

D-lor şi d-nelor, fac apel la decenţa şi înţelepciunea d-voastră şi vă rog să nu mai atribuiţi "calificarea" de "tractorist" personajului în cauză. Ce aveţi cu tractoriştii? De ce îi insultaţi? Aţi văzut vreun tractorist distrugând intenţionat destinul unui om? Profesia de tractorist este una onestă, decentă, necesită pregătire(chiar şi studii superioare, existând şi titulari ai diplomei de doctor cu carnet de tractorist rutier) şi nu poate fi atribuită unui torţionar. S-ar putea ca cel căruia îi atribuiţi pe nedrept calificarea de tractorist, urcând pe un tractor să îl întoarcă cu roţile în sus.

# pt. DINITA DIANA ELENA date 5 April 2019 08:49 +1

Ai scăpat porumbelul din gură (pardon, l-ai postat în scris): "regimul de detentie era stabilit de securitate". A dat tovarăşul preşedinte al comisiei de liberări condiţionate(pardon, d-l. procuror) declaraţia pe propria răspundere că nu a colaborat cu fosta securitate? Dacă da, atunci cum rămâne cu fapta prev. de art. 326 C.pen. (falsul în declaraţii)?

# Edelweiss - Ivory Tower Controller date 5 April 2019 12:11 0

nu te contra cu Tuta Absoluta! Pe diniță asta Io* o țin minte de prin 2016, când postăceam Io* împotriva majorării salariale de 18% a bu_langiilor cu robe. Fratiweare, e de o prostie Tuta Maxima asta de te sparii. Unde mai pui că e de o încăpățânare specifică femelei bardou. N-ai cum ajunge cu TâNpita la un numitor comun, rațional, obținut prin dialog. Tuta Magna e una dintr-aia care n-are nici un fel de dubii, ea având doar certitudini. Las-o! Cel mai înțelept cedează. ;-)

# Edelweiss - Ivory Tower Controller date 5 April 2019 12:21 +3

De ce este tută dinița? pentru că se cramponează de o circumstanță faptică inexistentă: deținerea în custodie a victimei. Ori, practica internațională demonstrează că infracțiunile contra umanității pot fi făptuite într-o paletă largă de circumstanțe, care nu impun neapărat DEȚINEREA (custodia) victimei. De exemplu victimele războaielor civile de prin kosovo, Somalia sau Mali. Le-a avut careva în „custodie”? Ca să nu mai pomenim d efaptul că la art. 439 N.C.p. se prevăd o sumedenie de situații faptice care întrunesc elementele constituive ale infracțiunii respective. Dintre aceste circumstanțe poate fi reținută chiar litera i) sau k), nu neapărat litera e) :sigh: „i) întemniţarea sau altă formă de privare gravă de libertate, cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional;” respectiv „k) alte asemenea fapte inumane ce cauzează suferinţe mari sau vătămări ale integrităţii fizice sau psihice” :sad: E TUTĂ dinița sau NU? Io* zic că e TUTA MAXIMA ABSOLUTA.

# BELGIANCA date 5 April 2019 15:23 +1

TOTI TIMERI CARE VOR SA STIE ISTORIE TREBUIE SA GINDESACA BINE CUM AU TRAIT PARINTI BUNCI IN TEOARE DIN CAUZA ACESTOR TORTIONARI. SI ATUNCI VOR STI PT CINE SI PT CE VOTEAZA. DECI PT CEI CARE SPUN CA SINT LIBERARI DOAR CU NUMELE SI SUSTIN TORTIONARI . DECI PINA INPREZENT UNICUL PARTD LIBERAL ESTE ALDE NU MASCARICI SI CIRCARI CA CEI PNL DECI ASCUNSI SI TRIMISI ACOLO UNDE LE ESTE LOCUL.. DRAGILOR FOSTI DETINUTI POLITICI TREBUIE SA VORBITI SI SA SPUNETI ACESTOR TORTIONARI CIT DE JAVRE SI HIENE AU FOST. DECI CURAJ NU VA LASATI CALCATI IN PICIOARE DE ACESTI NENOROCITI

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva