6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TONI NEACSU DETONEAZA BOMBA IN CSM – Fostul judecator confirma ca erata CCR prin care Basescu a scapat de demitere in urma referendumului din 2012 a fost elaborata in CSM, sub mandatul sefelor Alina Ghica si Oana Haineala: “Nu este un zvon. Este o realitate... Era vorba pur si simplu de aparatul tehnic pus sa lucreze la ore tarzii din noapte pentru aceste acte... Existau in CSM niste voturi aranjate la dispozitia unei persoane inalte in stat, presedintele Romaniei de atunci”

Scris de: A.P. | pdf | print

1 June 2015 13:51
Vizualizari: 8960

Declaratii-bomba ale fostului judecator si membru CSM Adrian Toni Neacsu, cu privire la existenta unor posibile fapte de coruptie in interiorul Consiliului Superior al Magistraturii. Afirmatiile lui Toni Neacsu, in prezent avocat, sunt de o gravitate extrema, iar in urma lor DNA-ul condus de Laura Codruta Kovesi ar trebui sa se sesizeze de urgenta si sa declanseze o ancheta in interiorul CSM. Cel mai probabil insa acest lucru nu se va intampla, cel putin atat timp cat DNA-ul va fi condus de Laura Codruta Kovesi.

Adrian Toni Neacsu, unul dintre cei mai apreciati magistrati din Romania, victima a sistemului dupa ce a indraznit sa i se opuna, a dezvaluit, duminica seara 31 mai 2015, ca erata Curtii Constitutionale a Romaniei din 2012 privind listele electorale care trebuiau luate in calcul la referendumul din 2012, erata care a schimbat soarta referendumului si l-a scapat pe Traian Basescu de demitere, a fost elebaorata cu sprijinul CSM. Mai exact, cu spijinul anumitor persoane, printre care sefele Consiliului de la acea vreme, presedinta Alina Ghica (foto stanga) si vicepresedinta Oana Haineala (foto dreapta). De asemenea, despre acelasi document ar fi avut cunostinta, sustine Adrian Toni Neacsu, si presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu.


Intr-o interventie telefonica la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, Adrian Toni Neacsu a mai facut o dezvaluire de proportii, in urma careia DNA ar trebui sa se sesizeze imediat si sa declanseze o ancheta. Si anume, ca in cadrul CSM existau niste voturi aranjate, care se aflau la dispozitia fostului presedinte al Romaniei Traian Basescu, acesta putandu-le orienta in orice directie pe care o dorea.

Prezentam integral interventia telefonica a fostului magistrat Adrian Toni Neacsu, in emisiunea Sinteza Zilei:

Mihai Gadea: Incotro se indreapta acest sistem, catre executii sumare? O vor executa pe doamna Mariana Rarinca pentru a o salva pe doamna Stanciu?

Adrian Toni Neacsu: Dati-mi voie, in primul rand, sa fac o precizare. In 2013, cand a avut loc acest interviu (n.r. - este vorba despre audierea judecatoarei Risantea Gagescu in sedinta Plenului CSM din 16.05.2013), nu mai eram in CSM, in sensul ca eu insumi deja trecusem printr-o experienta cu acest sistem. Dar, dincolo de asta, am asistat la multe interviuri de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Eu cred ca sistemul, indiferent ce vrea sa faca, se va opri, in momentul de fata, daca va exista opozitie. Cred ca este un moment de cumpana zilele acestea si cred ca acest caz poate fi detonatorul care sa duca la unele schimbari, sa spunem asa. Eu cred - din ceea ce am vazut, din ceea ce a aparut public cu privire la motivele contestatiei in anulare, din ceea ce se intampla - suntem mai degraba in zona, cum sa spun, a ridicolului, din punct de vedere juridic. Si orice specialist in drept poate sa spuna lucrul asta foarte usor. Sunt si eu curios unde se vor opri lucrurile. Deja ele sunt impinse foarte, foarte departe.

Mihai Gadea: (...) Credeti ca DNA-ul este impins de la spate sa faca acest lucru, DNA-ul nu intelege in ce se baga, ca de fapt se joaca cu un chibrit in jurul unor canistre uriase cu benzina care inseamna opinia publica si care in mod evident simpatizeaza, solidarizeaza cu doamna Rarinca?

Adrian Toni Neacsu: Cred ca iarasi trebuie sa facem cateva precizari extraordinar de importante. In primul rand, avem o hotarare judecatoreasca definitiva. Si cred ca am obosit cu totii sa ascultam de la CSM si, ma rog, de la ceilalti purtatori de cuvant, sa spunem, ai sistemului judiciar, ca nu putem spune absolut nimic despre o hotarare judecatoreasca care a ramas definitiva; fiind vorba de materie penala, cu atat mai mult nu trebuie sa ne jucam in aceasta materie. Sigur, caile extraordinare de atac sunt prevazute de lege...

Mihai Gadea: Iertati-ma, nu ne jucam noi.

Adrian Toni Neacsu: Nu noi.

Mihai Gadea: Se joaca cei care spuneau ca asa ceva nu se face, in speta, cei de la DNA.

Adrian Toni Neacsu: Da, voiam sa fac referire la aceasta schizofrenie care vine chiar dinspre Consiliul Superior al Magistraturii, pentru ca aceleasi persoane care pana mai ieri se bateau cu pumnul in piept pentru a apara inatacabilitatea unor astfel de hotarari judecatoresti definitive, in momentul de fata, dimpotriva, ne imping de la spate in a ataca astfel de hotarari si ne dadeau chiar argumente ca, vezi Doamne, poate nu este chiar asa cum a zis judecatorul, poate este putin diferit. Ma intrebati daca impinge cineva DNA-ul de la spate. Nu stiu, n-as putea sa va spun lucrul acesta, cred, in schimb, ca sistemul – sistemul, suna..., dar despre asta e vorba – cred ca sistemul se simte in pericol in momentul de fata, cred ca se vede o mica crapatura in acest sistem si face absolut tot posibilul pentru a nu lasa ca lucrurile sa iasa la suprafata.

Mihai Gadea: (...) E vorba de o coordonare, e vorba de o persoana sau de mai multe care ii pun pe toti in linia de atac/ aparare si de decizie?

Adrian Toni Neacsu: Daca am fi avut aceasta discutie in 2014, inainte de alegerile prezidentiale, v-as fi dat un singur nume si vi l-as fi dat cu suficiente argumente. In momentul de fata nu stiu daca mai exista o conducere unica, sa spunem asa, in ce se intampla, insa coordonarea in mod clar exista. Coordonare in sensul in care nimic nu este intamplator, nimeni nu iese la televizor, respectiv nimeni nu iese in presa, fara sa aiba un acelasi mesaj, fara sa lucreze impreuna, in sensul acesta. Repet, nu stiu cine este, in momentul de fata, cantaretul de la pian. In 2014 v-as fi spus altceva.

Mihai Gadea: Vreau sa mai intreb ceva. Faceti referire la mai multe situatii-cheie si situatii din trecut. Si imi aduc aminte, incercand sa recompun pasajele pe care dumneavoastra le descrieti, cu iesirea Clovnului, cel care, in mod evident, in prima instanta starneste rasete dar el are o misiune, si cu alte elemente pe care dumneavoastra le descrieti, mi-am adus aminte de o informatie-cheie care circula pe culoarele jurnalistice informate si ale zonei de societate informata, si anume, ca toate hartiile eratei de la referendumul din 2012 au fost scrise de catre o persoana sau chiar doua de la CSM. Va intreb direct: dumneavoastra ati auzit de un astfel de zvon?

Adrian Toni Neacsu: Da, doar ca nu este un zvon. Este o realitate, este o realitate, eu va pot confirma si de altfel tot scandalul din 2012 – ma rog, nu stiu daca lumea isi mai aduce aminte – se datoreaza unor incercari ale unor membri CSM printre care ma numaram si eu de a ne opune acestor lucruri. Sigur, greseala mea majora atunci a fost ca nu am facut public acest lucru.

Mihai Gadea: Puteti sa faceti acum public acest lucru, domnule judecator? Ce legatura avea CSM. De ce CSM se implica intr-o chestiune care era a unei alte institutii, era vorba de Curtea Constitutionala, o institutie care ar trebui sa fie independenta si sa nu primeasca documente gata alcatuite de la CSM? E adevarat ca doamna Oana Schmidt Haineala, doamna Alina Ghica – cele doua varfuri ale CSM-ului – erau varful de atac si cele care elaborau erata care avea sa fie trimisa la 5 dimineata de catre Curtea Constitutionala?

Adrian Toni Neacsu: In acel moment, presedinte era doamna Ghica, presedinte al CSM era doamna Ghica, initial auzisem si noi ca niste zvonuri, ca se intampla astfel de lucruri in cadrul CSM, sigur, nu institutional, era vorba pur si simplu de aparatul tehnic pus sa lucreze la ore tarzii din noapte pentru aceste acte. E o confirmare ceea ce v-am spus acum.

Mihai Gadea: Este o confirmare. Vreau sa va mai intreb ceva, pentru ca aceste confirmari ale dumneavoastra sunt foarte utile opiniei publice. Dumneavoastra ati fost consultat? Sau cum s-a-ntamplat de v-ati declarat indisponibilitatea pentru a participa la acea ilegalitate?

Adrian Toni Neacsu: Nu, pur si simplu am aflat de ele, le-am reprosat conducerii de atunci si, ma rog, a iesit ceea ce a iesit. Repet, imi asum greseala de a nu fi iesit public in acel moment sa cer ajutorul opiniei publice, impreuna cu alti colegi din CSM care atunci am incercat sa ne opunem. Si as mai spune un lucru foarte, foarte important, cred eu. In 2010 au fost alegerile pentru CSM, cred ca in 2011 ne-am inceput mandatul. In primele luni ale mandatului meu, am aflat un lucru care m-a socat si, ma rog, socat am ramas pana cand am iesit din CSM, si anume, ca existau in cadrul CSM niste voturi, cum sa spun eu, aranjate, la dispozitia unei persoane inalte in stat - foarte inalte in stat, era vorba de presedintele Romaniei de atunci - care le putea orienta in ce directie, ma rog, s-ar fi solicitat.

Mihai Gadea: Mi se pare extraordinar ceea ce spuneti opiniei publice in aceasta seara. (...) Forul care conduce justitia din Romania elabora o erata care avea sa-l salveze pe Traian Basescu ce urma sa fie data de catre Curtea Constitutionala, la 5 dimineata, de catre un judecator care nu-i consultase pe ceilalti judecatori; si ma bucur foarte mult ca acea actiune, acel dosar penal, inteleg ca va fi redeschis in urma demersurilor Procurorului General. Vreau sa va mai intreb ceva. In afara de doamna Haineala si de doamna Ghica, ce erau implicate in elaborarea acelei erate, mai erau si alte persoane din CSM, cum ar fi doamna Stanciu?

Adrian Toni Neacsu: Erau cheile sistemului judiciar. Cheile sistemului judiciar se aflau in CSM la acel moment.

Mihai Gadea: Deci era vorba de presedinta Inaltei Curti, de seful DNA si de seful DIICOT?

Adrian Toni Neacsu: Seful DIICOT nu facea parte din Consiliul Superior al Magistraturii, primele doua persoane, da.

Mihai Gadea: Ca inalt magistrat cu experienta in CSM, cum vedeti faptul ca CSM – forul care ar trebui sa asigure independenta justitiei, forul care ar trebui sa asigure ca politicul nu are niciun cuvant de spus in sensul de presiune si de influentare a justitiei – CSM-ul este cel care il salveaza pe presedintele de la acel moment, care era suspendat in mod legitim de catre Parlament si constitutional si se cauta deci o solutie de catre CSM pentru a scoate un politician dintr-o procedura constitutionala. Cum ati defini din punct de vedere legal aceasta actiune?

(...)

Adrian Toni Neacsu: De multi ani de zile, din pacate, nu se vede ceea ce se intampla cu adevarat in sistemul judiciar, si anume, ca cei care au cel mai mult de suferit, cei care traiesc efectiv sub teroare, cei care nu-si pot exercita cu adevarat profesia, libertatea, independenta asa cum ar trebui, sunt judecatorii. Ani de zile s-a reusit ca puterea judecatoreasca adevarata, si anume, judecatorii, sa fie pusa in momentul de fata intr-o stare efectiv de teroare. Iar din pacate la acest lucru a contribuit si Consiliul Superior al Magistraturii, prin pozitiile pe care le-a avut, dar si prin actiunile sale.

Mircea Badea: Dati-mi voie sa intervin. Dar de ce i-au mai ales judecatorii pe acesti reprezentanti ai sai in CSM?

Adrian Toni Neacsu: E o buna intrebare. Pe de alta parte, o sa raspund si eu cu o alta intrebare: in conditiile in care un membru CSM este revocat de mai multi judecatori decat cei care l-au ales efectiv si cu toate acestea el nu paraseste Consiliul Superior al Magistraturii...

Mircea Badea: Ne referim la Danilet Vasilica...

Adrian Toni Neacsu: La Danilet Vasilica, dar mai este si o alta...

Mihai Gadea: Si la Alina Ghica.

Adrian Toni Neacsu: In conditiile acestea, va rog sa ma credeti cand spun ca judecatorii au pierdut orice control asupra Consiliului Superior al Magistraturii.

Mihai Gadea: Ce ar trebui sa faca presa independenta, ce ar trebui sa faca opinia publica, ce ar trebuie sa faca ONG-urile corecte pentru a-i apara, a-i sprijni pe judecatori ca sa poata iesi din aceasta zona de teroare?

Adrian Toni Neacsu: In primul rand, lucrurile acestea ar trebui spuse. E primul pas. Judecatorii sunt incapabili sa se apere singuri tocmai pentru ca sunt prinsi in acest sistem. Asociatiile profesionale ale lor din pacate nu pot face acest lucru, iar CSM, care ar trebui sa faca pentru ca asta este menirea lui pana la urma, nu o face. E nevoie de o actiune generala de solidarizare cu judecartorii in jurul a ceea ce e valoarea fundamentala intr-un stat de drept, si anume, independenta judecatorului”.

Comentarii

# nea caisă date 1 June 2015 14:02 +28

Cei din branșă pot îndrepta situația, ALTĂ CALE NU EXISTĂ!

# HAI LA DEMOLARE date 1 June 2015 16:09 +27

HAI SĂ IEȘIM ÎN STRADĂ SĂ NE SCĂPĂM CONFRAȚII, COPII și pe toți români, de CARACATIȚA BĂSISTĂ

# ,,CAMORA,, date 1 June 2015 20:32 +12

Mafia din România este unicat în lume în ceea privește componența: MAFIA DIN ROMÂNIA LA CEL MAI ÎNALT NIVEL ESTE COORDONATĂ ÎN PROPORȚIE DE 95% din FEMEI. TOATE FEMEILE AU FOST PROMOVATE DE PIRATUL DE LA COTROCENI - LA TIMONĂ.

# BERCEA MONDIAL;; e manevra lu frații miei.......,, date 1 June 2015 14:34 +35

SOLICIT PROCURORULUI GENERAL AL ROMÂNIEI, în temeiul art. 292 C.penal, să se sesizeze din oficiu despre existența la cel mai înalt nivel al instituțiilor statului, a unei grupări criminale organizate, care prin activitatea lor au pus în pericol siguranța națioanlă a Rămâniei. În drept: art. 367 CP, art. 392 CP, etc

# grup criminal organizat date 1 June 2015 14:58 +32

Dacă vreți să omorâți ,,CARACATIȚA BĂSISTĂ,, ieșiți la miting . Cum este posibil ca aceste ,,MAIMUȚE,, să =și bată joc de populația României care a venit la votul pentru suspendarea PIRATULUI. la pușcărie cu :HAINEALĂ, GHICA, STANCIU, ZEGREAN, KOVESI. Îi plătim din pensii și salarii să ne bage la pușcărie nevinovați, să contribuie împotriva poporului român la menținerea artificială a piratului în fruntea statului.

# atenție :PREȘEDINTELE ROMĂNIEI date 1 June 2015 15:05 +38

Băsescu traian a fost menținut pe funcție PRIN FALS, UZ DE FALS, ÎNȘELĂCIUNE, DE UN GRUP CRIMINAL ORGANIZAT. A MAI REPREZENTAT ÎN MOD LEGAL, BĂSESCU, STATUL ROMÂN?, DECRETELE, ORDINELE, LEGILE PROMULGATE , CUM SUNT????? ROMÂNIA A FOST CONDUSĂ DE UN PERSONAJ, CARE TREBUIE SĂ MEARGĂ LA PUȘCĂRIE URGENT

# nu-i timp de sesizare... date 1 June 2015 17:48 +2

Il capo... are alte preocupari. I-a venit..... s-o puna de-un RIL.... cu spil. Zice el, ca, asa..... pentru ... ,,legalitate''

# gelu date 1 June 2015 14:34 +30

Deci timp de 10 zeci ani, Romania a fost condusa de o grupare de crima organizata care a uzurpat puterea de stat compusa din Basescu, Coldea, Maior, Morar, Zegrean, Kovesi, Haineala, Ghica, Blaga, Videanu, Berceanu, Boc, Anastase... si care s-a regrupat acum in spatele lui Johannis cu Coldea, Morar, Kovesi, Haineala, Stanciu, Ghica, Zegrean.. In orice tara civilizat toti acesti amfioti ar fi trimis de urgenta in spatele gratiilor pe viata.

# Tica date 1 June 2015 21:46 +7

Aici , mai devreme am postat um comentariu negativ la adresa lui Iohannis. Dragi tovarasi si pretini de la LUJU , v-a sunat cumva cancelaria prezidentiala si v-a spus sa-l stergeti sau aveti niste sincope de verticalitate cand e vorba de Santa Klaus ?!

# binomu CSM-SRI date 1 June 2015 22:20 +7

Fu sincer Ciolannis ( (întrebat de i se pare normal să fie ofițeri acoperiți în presă și politică): "Da. Face parte din activitatea serviciilor și nu cred că este o problemă. Nu cred că trebuie noi să le spunem cum să-și facă treaba". Cu prima ocazie a întors-o, fu mai tare tentația jobului la Cotroceni decît tăria de caracter. http://www.dcnews.ro/iohannis-spioni-in-presa-i-politica-ceva-normal_454990.html

# 革命性的服務 ... date 1 June 2015 14:40 +26

Luați armele „democrației virgine” și pe ei! Până la ultimul, criminalii în serie din INjustiția românească nu trebuie să scape! 

# George Radu date 1 June 2015 15:26 +22

Se impute rau de tot traba cu Mafia Basista din justitie. SE VEDE TREABA CA SINGURA SOLUTIE ESTE IESIREA IN STRADA MASIV,PENTRU A DARIMA SANDRAMAUA.

# Ralu date 1 June 2015 17:23 +16

Dar ies romanii in strada???? This is the question....

# mulder, agentul mulder date 1 June 2015 20:21 +10

Nu. Romanii nu ies in strada. Sunt prea scarbiti de ce e in jur, de politicieni-politruci, de decidenti-mafioti, de vecini/neamuri-invidiosi.....asa ca pt ce sa iasa?! :eek:

# Red date 1 June 2015 16:24 +20

Presupun ca poate proba afirmatiile facute. Sunt acuzatii grave care implica persoanele pomenite , din CSM, in dosarul penal al "eratei CCR". Teoretic, acesta ar putea fi scandalul secolului. SRI "n-a stiut" nimic iar DNA ar vrea sa inchida ochii la povestea asta. Ce hal de tara am ajuns...

# chitibus date 1 June 2015 16:33 +16

Cum se poate ca o gasca de******ri corupte sa prosteasca un popor? Strada e libera. Hai sa iesim.

# amarasteanu date 1 June 2015 16:42 +17

CUM POT FI NUMITI ASEMENEA INDIVIZI CARE AU ANULAT 7,4 MILIOANE DE VOTURI,TERORIZAND UN POPOR PRIN MENTINEREA LA PUTERE A LUI BASESCU CU REGIMUL SAU OPRESIV SI POLITICA SA DE AUSTERITATE,CARE A STIMULAT CORUPTIA ASTFEL INCAT GRUPUL DE PUTERE SI INFLUENTA AL PRESEDINTELUI A STRANS AVERI IMENSE PRIN MIJLOACE DUBIOASE,SECATUIND BUGETUL STATULUI.INRODUCETI PEDEAPSA CU MOARTEA PT. ACESTI CALAI AI NEAMULUI,DACA VREM SA STARPIM CORUPTIA.

# sandman date 1 June 2015 17:20 +22

Si acum cine plateste ca am stat 3 ani cu Basila pe cap? Ce credibilitate mai are CCR sau institutia macovista numita CSM?

# avsen date 1 June 2015 18:39 +20

Nu se poate! Chiar nu se poate sa existe un simplu grup care sa produca asemenea consecinte. Cred ca se poate vorbi de grupuri institutionale . Au fost cucerite  initial institutiile prin oameni loiali , dar coruptibili,apoi pas cu pas, altele , altele. Nu a intrat in joc parlamentul , nici ca se putea dat fiind interesul politic de grup. Si nu uitati esentialul: EXTERIORUL prin domni ambasadori cam de aceeasi factura ,daca nu coruptibili cel putin interesati de existenta unui anume climat in aceasta tarisoara. Va fi greu dar nu imposibila starpirea ! 

# Gogu date 1 June 2015 19:27 +17

De ce tace presedintele si nu face un lucru ce trebuie facut bine.Prietenii stiu de ce.Sau a fost doar un slogan de campanie?

# Adio arme... date 1 June 2015 19:57 +12

KWJ, Antiromânul perfect, tace și ne face!

# Gogu date 1 June 2015 19:56 +7

De ce tace presedintele si nu face un lucru ce trebuie facut bine.Prietenii stiu de ce.Sau a fost doar un slogan de campanie?

# Gîgă date 1 June 2015 20:10 +11

înainte am avut un președinte jucător acum avem un președinte jucăuș (joaca cum ii canta kovesi și alte servicii )

# lelu date 1 June 2015 20:27 +11

D-na Udrea a spus - dl presedinte a fost ales cu ajutorul d-lui Coldrea.Deci daca SRI sprijina pe d-na Stanciu,ce sa spuna presedentia

# INCREDIBIL. inimaginabil !!! date 1 June 2015 20:29 +15

Va fi un mare examen  pentru români. O NARE RĂSCRUCE LEPĂDAREA DE HIENELE FEROCE ȘI INUMENE. LA CE S-AU PRETAT ESTE CRIMĂ RUȘINE C.C.R., C.S.M. D.N.A. I.C.J. şi  "demisul". *****D-le procuror general facţi-vă datoria***** până nu este prea târziu.-

# ana date 1 June 2015 21:46 +5

Daca Presedintele Johannis in care poporul roman si-a pus atita speranta, nu face nimic, insemana ca NU POATE! Deci vom ramine cu toti basistii acestia la "cirma adevarata" .

# Emil-Radu date 1 June 2015 23:00 +11

În această dimineață trebuia înregistrată la Parchetul General lucrare penală, iar persoanele din aparatul tehnic care au fost puse la treabă trebuiau deja audiate. Urmate apoi la audiere Hăineală, Ghica, Morar, Stanciu.

# ion date 2 June 2015 07:31 -1

cum dracu sa protestezi in strada.ca te trezesti cu amenda de 1000 lei

# csm date 2 June 2015 08:15 +5

Individa asta gretoasa Ghica, crede ca am uitat slugarnicia ei fata de Basea si iese la atac. Locul tau e la beciul domnesc pentru cate magarii ai facut in sistemul judiciar. De dosarele aranjate ai uitat? De dosarele in care ai mers martora sa castige fina si prietena ta ai uitat? De examenul finei ce a starnit acel scandal in CSM ai uitat? Asteptam sa vedem si in dosarul de la Constanta cum te implici iar.....Se apropie latul cum ii spunea regretatul Traian Tomescu lui Miron Cozma. Te vor fetele la Targsor, Alinuta!

# ionucmora date 2 June 2015 09:59 -11

De la 7.000.000 voturi stranse(cu morti si turisti lui Dragnea) pana la 9.000.000 cate trebuiau pentru demitere este oarece diferenta,pe care doar pupincuristi lui varanu nnu o vad.Sau poate nu-s capabili s-o inteleaga.

# basistule sau basist-o! date 2 June 2015 10:27 +4

Daca tu ai fost ales cu 5mil de voturi si ai primit 7mil in bot sa pleci acasa , cat de nesimtit si ticalos sa fii sa mai stai acolo in functie! De ce nu ati venit voi basistii pupincuristi sa dati atatea voturi sa il salvati?! Atunci era ok! Asa ca mars!

# Dogaru date 2 June 2015 11:07 +6

In speta nu se discuta despre cati au votat sau nu pentru demitere. Si nici despre cvorumul de prezenta la referendum. Ci despre fapte grave comise de niste magistrati din CSM si CCR in legatura cu acel referendum, pt. presedintele suspendat. De ce a fost nevoie de o erata,emisa in conditii dubioase, daca CCR ar fi putut decide in conditii de deplina legalitate, cu respectarea procedurii? Este o intrebare simpla si legitima pe care orice cetatean are libertatea s-o adreseze Statului de drept, fara sa fie pupincuristul cuiva. Iar intr-o tara democratica, institutiile statului au obligatia sa raspunda, dupa o ancheta obiectiva a conditiilor in care a fost emisa erata. Mai ales ca a fost vizibil si din avion cum a aparut respectiva erata...

# Ca să nu avem dubii date 2 June 2015 23:17 0

Ioncmora zici ca te numesti..ai uitat un a ca sa fie Camora.oare sa fie un agent?Nu acoperit că deh aici mai ai mult de lucru :-x

# pt. # ionucmora date 2 June 2015 11:50 +3

Ce păcat că prostia nu doare. Vai de logica unora ca ionucmora.

# CHISCA date 2 June 2015 12:11 +4

Asera ,dl. judecator membru CSM a iesit telefonic pe un post tv la care ,din intamplare  butonand canalele am dat. Si de aceasta data dl. a fost mult mai nuantat,mai vag.Ce va sau cine va speriat dl.judecator? SI MAI ALES CINE ? CEEA CE ATI DECLARAT FARA NICI UN ECHIVOC IN EMISIUNEA initial in emisiune  Dlui.Gadea  SE COROBOREAZA CU SPUSELE UNUI ALT MEMBRU CSM.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.10.2022 – Codul deontologic al magistratilor a fost modificat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva