2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TORTURA IN CAMP TACTIC – Omul de afaceri Dan Adamescu acuza in scrisoarea lasata inainte sa moara: „Am avut dreptul de a ma apara pe durata procesului, insa judecatorul Ghia nu m-a lasat in mod constant sa vorbesc... Judecatorul Ghita i-a intrerupt pe avocatii mei cand au inceput sa puna intrebari importante martorilor... Nu inteleg de ce DNA si instantele mi-au refuzat tratamentul medical... Am avut impresia ca s-au aliat pentru a ma tortura” (Scrisoarea)

Scris de: G.T. | pdf | print

14 February 2017 13:26
Vizualizari: 5039

Familia omului de afaceri Dan Adamescu (foto), decedat de curand dupa ce o instanta i-a refuzat liberarea conditionata in pofida situatiei medicale extrem de grave, a publicat un nou fragment din scrisoarea pe care acesta a lasat-o inainte sa moara. In aceasta parte, Adamescu relateaza cum s-a desfasurat la Curtea de Apel Bucuresti si la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul in urma caruia a fost condamnat la o pedeapsa de 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare.

Dan Adamescu acuza ca a fost supus unui act de tortura, dupa ce Inalta Curte nu i-a permis sa efectueze o operatie in strainatate, intrucat DNA a sustinut ca „sistemul medical din Romania este printre cele mai bune din lume”. In cele din urma, arata Adamescu, i-a fost permis sa plece la Viena pentru a se opera, dar ulterior nu a mai fost lasat sa isi finalizeze operatia.


Totodata, Dan Adamescu acuza si modul in care judecatorul Ciprian Alexandru Ghita de la Curtea de Apel Bucuresti a solutionat dosarul sau. Concret, omul de afaceri sustine ca nu a fost lasat sa vorbeasca de judecatorul Ghita si sa se apere, dar si ca acesta i-a intrerupt pe avocatii sai atunci cand puneau intrebari importante.

Iata scrisoarea lui Dan Adamescu:

Procesul meu

1.Procesul meu a inceput in data de 10 octombrie 2014 in fata judecatorului Ghita.

2.A fost un proces foarte rapid deoarece toate dovezile au fost puse in baza unui sigur martor, dl. Onute.

3.Avocatii mei au aratat ca declaratiile domnului Onute erau false şi ca acesta nu era credibil, deoarece a scos bani din societate fara permisiune si a fost recrutat ca informator al DNA si nu ca martor adevarat. Ei au aratat, de asemenea, ca nu am motive sa mituiesc judecatorii si ca presupusa schema de mita era ilogica.

4.Am avut dreptul de a vorbi si a ma apara pe durata procesului, insa judecatorul Ghita nu m-a lasat in mod constant sa vorbesc.

5.Dl. Onute a fost interogat in instanta de catre avocatii mei. Am vrut, de asemenea, sa ii adresez intrebari importante pentru a-şi dezvalui minciunile. insa nu am putut sa fac acest lucru deoarece judecatorul Ghita nu mi-a permis.

6.De asemenea, judecatorul Ghita i-a intrerupt pe avocatii mei cand au inceput sa puna intrebari importante martorilor. A devenit foarte clar pentru mine ca judecatorul Ghita urmarea protectia martorilor din aparare.

7.Procurorul DNA m-a evidentiat in pledoaria sa. Eu am fost intotdeauna mentionat in mod specific si cu accent. Acest lucru era evident pentru oricine din sala de judecata ca acest proces era mai mult despre mine decat despre orice alt acuzat.

8.Procesele corecte au analizat documentele depuse in dosarul meu si l-au facut un exemplu de caz pentru documentul de pozitie privind consolidarea prezumtiei de nevinovatie şi a modului in care incalca acest drept fundamental al unui parat: 'Declaratiile judiciare facute in cursul procedurii de arest preventiv nu au reusit sa respecte prezumtia de nevinovatie' .

9.Am fost condamnat la pedeapsa cu inchisoarea de patru ani si patru luni in data de 2 februarie 2015 de catre judecatorul Ghita. Am depus o contestatie si primul termen a fost in data de 16 martie 2015.

10.Avocatii mei au solicitat reaudierea tuturor martorilor in fata instantei de apel. Aceasta solicitare a fost acordata. Singurul martor care nu a raspuns citatiei a fost dl. Onute. Acesta s-a scuzat de trei ori cu probleme medicale si dupa aceasta, instanta l-a retras, pur si simplu, din lista de citatii. Acest lucru este fara precedent in Romania. Consider ca aceasta o fost o incalcare majora a dreptului meu de aparare deoarece intregul caz se baza pe acesta. Nu poate fi inteles modul in care instanta de apel a permis o urmarire penala importanta in absenta sa.

11.Din nou procurorul DNA din instanta m-a evidentiat in fata judecatorilor.

12.Nu mi-a fost permis sa vorbesc in numele meu si am fost intrerupt in mod repetat.

13.Am solicitat instantei in mod repetat sa imi permita sa calatoresc pentru o interventie chirurgicala la genunchi la un specialist intr-o clinica din Austria. Solicitarile mi-au fost refuzate de catre instanta in baza afirmatiei DNA 'sistemul medical din Romania este printre cele mai bune din lume' si ca era imposibil pentru mine sa nu primesc tratament in Romania. Cu tot regretul, Romania nu are unul dintre cele mai bune sisteme de sanatate din lume. DNA pur si simplu a mintit. Am aflat, de asemenea, ca sunt numarul 888 pe lista publica de tratament din 15 iulie 2015. Nu inteleg de ce DNA si instantele mi-au refuzat tratamentul medical. A fost foarte clar din agresivitatea exprimata de DNA ca a fost intentia lor sa imi provoace cat mai multa durere posibila. Am avut impresia ca s-au aliat pentru a ma tortura.

14.Mi s-a acordat, in sfarsit, permisiunea de catre instanta de a calatori in Viena pentru sapte zile, in perioada 16-23 august, pentru a pregati interventia chirurgicala la genunchi. Am calatorit la Viena si am facut toate pregatirile necesare pentru interventia mea chirurgicala in speranta ca mi se va permite sa ma intorc acolo pentru a efectua operatia in sine. Genunchiul mi-a fost masurat si planurile trimise pentru productie; am facut investigatii medicale extinse si analize. Deoarece sufar de multe si complexe boli, operatia trebuia sa fie planificata si pregatita in detaliu. Medicii au facut toate aranjamentele necesare pentru a ma interna din nou cat mai curand.

15.M-am intors in mod corespunzator in Romania, dupa cum mi s-a impus de instanta.

16.Spre surprinderea mea totala, nu mi s-a mai permis sa ma intorc pentru finalizarea operatiei. In ciuda tuturor insistentelor mele si adreselor trimise catre instanta de medicii mei din Viena, instanta a refuzat pur si simplu sa imi acorde permisiunea. Aceasta decizie nu a fost deloc de inteles si nu a avut niciun sens. Nu am dat niciun motiv instantei sa creada ca nu o sa ma intorc. Procurorii DNA m-au acuzat de abuz in sala de judecata si au strigat catre instanta ca nu ar trebui sa mi se permita, in nicio circumstanta, sa calatoresc pentru motive medicale. Am avut impresia ca procurorii si-au inversat rolurile cu instanta si i-au ordonat acesteia ce sa faca.

17.Fiind cetatean german, am vorbit de mai multe ori cu angajatii Ambasadei Germane. Acestia mi-au acordat sprijin consular si erau foarte preocupati de tratamentul inuman si refuzul tratamentului medical corespunzator la care am fost supus de catre autoritatile romane. Ambasada Germana a scris o nota verbala diplomatica catre Ministerul Roman de Externe in martie 2016, solicitand permisiunea de a primi tratament medical pentru interventia la genunchi. O scrisoare de la un medic german a fost atasata, prin care era descrisa starea mea de sanatate extrem de severa. Nu stiu sa existe vreo reactie a autoritatilor romane cu privire la aceasta scrisoare.

18.Contentatia mea a fost respinsa in data de 27 martie 2016 si prima mea condamnare a instantei de fond a fost confirmata. Am fost incarcerat in aceeasi zi in Penitenciarul Rahova”.

Comentarii

# mda, tortura in campul tactic date 16 February 2017 10:17 +3

da' in spitale cum o fi? sau ... nu conteaza? da' in scolile in care copiii au murit in haznalele din curtea scolii cum o fi? acolo-i bine ... bravos natiune ... :-| :-| :-|

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva