22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

TORTURAREA LUI DRAGNEA – Avocata Flavia Teodosiu demasca regimul de exterminare la care este supus fostul presedinte al PSD dupa interviul acordat Ancai Alexandrescu: „I s-a agravat starea de sanatate in ultimele 3 luni, urmare a unor decizii injuste luate de penitenciar... Consecintele pot deveni ireversibile... Acum 3 luni, cu mult inaintea interviului, i-a fost aprobat un consult... N-a fost dus... A fost sanctionat disciplinar cu suspendarea dreptului de a primi si cumpara bunuri o luna”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

10 September 2020 13:21
Vizualizari: 7443

Fostul lider PSD Liviu Dragnea (foto 1) este pur si simplu supus unui regim de exterminare in inchisoare, pentru simplul fapt ca a indraznit sa acorde un interviu.Semnalul de alarma a fost tras joi, 10 septembrie 2020, de catre avocata Flavia Teodosiu (foto 2), care a demascat conditiile oribile in care Dragnea este tinut la Rahova. Si totul i se trage de la interviul pe care Dragnea i l-a oferit fostei lui consiliere, Anca Alexandrescu, si in care a afirmat ca fosta sefa DNA Laura Kovesi i-ar fi spus generalului SRI Florian Coldea ca intentiona sa-l arunce in puscarie atat pe ex-presedintele PSD, cat si pe Bombonica Prodana, fosta lui sotie. Vorbim despre un interviu acordat in baza libertatii constitutionale de exprimare, pe care instanta nu i-a ingradit-o lui Dragnea prin condamnarea definitiva (click aici pentru a citi).

Revenind la ziua de joi, 10 septembrie 2020, trebuie sa spunem ca avocata Teodosiu a avertizat asupra a doua abuzuri pe care conducerea Penitenciarului Rahova le-ar fi comis asupra lui Liviu Dragnea: atat refuzul unui consult medical pentru binecunoscutele probleme cu coloana pe care politicianul le avea si in libertate (si care s-au agravat in detentie), cat si sanctiunea disciplinara constand in refuzul dreptului la munca si al dreptului de a primi pachete si de a face cumparaturi de la magazinul inchisorii.

Reprezentanta legala a lui Dragnea a accentuat ideea ca sanctiunea disciplinara a fost dispusa nu in conformitate cu vreo lege, ci pe baza unui act infralegal – respectiv Decizia ANP nr. 500165/2017, pe care o gasiti la final, insotita de anexa. (Mentionam ca alineatele la care se refera Teodosiu se afla in anexa.)


Prezentam declaratiile avocatei Flavia Teodosiu:


Fata de informatiile aparute in spatiul public in legatura cu starea de sanatate a clientului meu, domnul Liviu Nicolae Dragnea, doresc sa fac cateva precizari clarificatoare:

Clientului meu i s-a agravat starea de sanatate in ultimele trei luni, urmare a unor decizii injuste luate la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, respectiv al Penitenciarului Rahova. Inteleg sa fac aceasta declaratie pentru a atrage atentia public asupra unor consecinte care pot deveni ireversibile. Afectiunile clientului meu erau cunoscute public cu mult inaintea inceperii executarii pedepsei privative de libertate, fiind cunoscut ca a fost luata in calcul o operatie mai ampla, aceasta ipoteza fiind subiectul multor stiri din mass media atunci. Domnul Liviu Dragnea are mai multe hernii la nivelul coloanei – o parte aflate in zona cervicala si o parte in zona lombara. La sosirea acestuia in penitenciar, a prezentat la controlul medical documentele care atesta atat aceasta conditie medicala, cat si altele, dar si care este stadiul fiecareia dintre ele. De asemenea, pe parcursul detentiei, acesta a beneficiat de tratament cu medicamente antiinflamatoare, pentru a ameliora durerile cauzate de herniile multiple, insa nicio masura nu a fost luata pentru a preveni agravarea acestora.

In urma cu aproximativ trei luni, inaintea convorbirii online private (aceasta a fost facuta publica ulterior), domnul Dragnea a facut o cerere catre Departamentul medical, cerere prin care solicita sa fie programat la un consult la Spitalul de Ortopedie Foisor, deoarece durerile din zona lombara se agravasera, coborau pe picior, acesta fiind un simptom care semnala agravarea acestui diagnostic. Acesta a mentionat clar in cerere ca doreste ca toate costurile care vor exista ca urmare a acestui consult si a analizelor care i-ar fi fost facute sa fie suportate de catre dansul. Cererea domnului Dragnea a fost aprobata de catre Departamentul medical, programarea a fost stabilita, hartiile au fost trimise ulterior la conducerea unitatii de detentie, pentru a organiza transportul acestuia la consult. Domnul Dragnea insa, din pacate, nu a fost transportat la spital nici pana astazi, neprimind niciun fel de explicatie in acest sens.

Consider ca este important sa mentionez si urmatorul aspect: convorbirea online pe care acesta a avut-o a fost facuta publica in data de 25 iunie, iar programarea la spital pentru consult fusese stabilita pentru data de 30 iunie. In data de 25 iunie, dupa aceasta convorbire online pe care acesta a avut-o si care a fost facuta publica, i s-a comunicat ca nu va mai fi scos la munca, fara insa a i se da vreo explicatie in acest sens – situatie care se mentine, din pacate, si astazi. Explicatiile au venit dupa cateva zile, cand acestuia i-a fost comunicat ca penitenciarul s-a autosesizat cu privire la convorbirea online si ca a fost declansata o ancheta care va stabili daca acesta a incalcat regulamentul sau nu.

Domnul Dragnea a fost anchetat disciplinar pentru incalcarea articolelor 81 litera l, 82 literele o si q din Legea nr. 254/2013 (n.r. privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal), fiind adoptata o hotarare a comisiei de disciplina in acest sens, prin care a fost sanctionat disciplinar cu suspendarea dreptului de a primi si de a cumpara bunuri pentru o perioada de o luna.

In paralel insa, in aceeasi perioada (respectiv imediat dupa data de 25 iunie), i s-a aplicat si o masura administrativa – respectiv cea a retragerii de la munca. Din pacate insa, pentru o perioada nedeterminata – aspect care, din punctul meu de vedere, este complet nelegal, decizie care a fost luata in temeiul Deciziei nr. 500165 din anul 2017 a Administratiei Nationale a Penitenciarelor, act care nu are putere de lege, dar care adauga la lege in mod nepermis, si care prevede ca nu pot fi folositi la munca detinutii care sunt sanctionati disciplinar.

Vreau sa mentionez ca la ora actuala, sanctiunea stabilita de catre comisia de disciplina a fost redusa de catre judecatorul de drepturi si libertati, respectiv de catre judecatorul de supraveghere a privarii de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova, in urma plangerii pe care am promovat-o in urma acestei hotarari a comisiei de disciplina. A fost admisa in parte (s-a redus la jumatate aceasta sanctiune disciplinara), insa penitenciarul a inteles sa conteste in instanta aceasta incheiere. Cu toate acestea, vreau sa mentionez faptul ca in aceasta contestatie, penitenciarul a sustinut ca domnul Dragnea si-ar fi exprimat anumite opinii proprii si acesta ar fi fost motivul contestarii.

In acest moment, nu vreau sa discut mai mult despre aceste aspecte, intrucat sunt doua litigii pe rol, nedefinitive inca, ceea ce inseamna insa ca si sanctiunea disciplinara nu a ramas definitiva”.


Cum se apara ANP


La cateva ore dupa iesirea publica a Flaviei Teodosiu, Administratia Nationala a Penitenciarelor a emis un comunicat in care face afirmatii generaliste, sustinand ca tuturor detinutilor le sunt respectate drepturile si ca judecatorii de supraveghere a privarii de libertate vegheaza la acest lucru. Totusi, institutia nu raspunde punctual la nimic din cele reclamate de catre avocata.


Redam comunicatul ANP:


Avand in vedere dezbaterile publice care vizeaza aspecte din executarea pedepsei privative de libertate a unei persoane aflate in custodia Penitenciarului Bucuresti-Rahova, precizam:

Sistemul administratiei penitenciare asigura, in conformitate cu prevederile legale si in conditii care garanteaza respectarea demnitatii umane, aplicarea regimului de detentie si a tratamentului recuperativ in mod unitar, nediscriminatoriu, pentru toate persoanele private de libertate.

Persoanele condamnate beneficiaza de asistenta medicala, tratament si ingrijiri in mod gratuit sau contra cost, in conditiile legii, la cerere sau ori de cate ori este necesar, conduita terapeutica fiind stabilita de personalul medical propriu sau cel al unitatilor sanitare din afara sistemului penitenciar, dupa caz.

Totodata, in considerarea aceleiasi perspective de legalitate, dreptul la plimbarea zilnica si cel de participare la activitati de reintegrare sociala se asigura in conformitate cu prevederile Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal.

Subliniem ca, prin activitatea judecatorului de supraveghere a privarii de libertate, desfasurata la nivelul unitatii penitenciare, exercitarea drepturilor prevazute de Lege pentru persoanele custodiate este permanent supusa supravegherii si controlului legalitatii.


* Cititi aici Decizia ANP nr. 500165/2017, insotita de anexa

sursa foto Teodosiu: Legalmarketing.ro

Comentarii

# Luana date 10 September 2020 13:52 -10

Mda, toti sunt bolnavi in puscarie iar cand ies afara o iau la fuga spre masina. Daca Dragnea era asa de bolnav cand a intrat la puscarie de ce s-a inhamat sa munceasca la atelierul mecanic asa cum singur a mentionat?

# Madalina date 10 September 2020 14:09 +2

Ca sa te miri tu! Pentru ca este inginer auto si in puscarie daca nu muncesti o iei razna? Toata lumea stie ca a fost si internat pentru herniile alea inainte de condamnare cu cateva luni si trebuia operat...s-a discutat pe toate posturile tv, nu i-au aparut din senin!

# Liţă date 10 September 2020 14:25 +12

Nu-l iartă pe patriot jefuitorii coloniei şi slugile lor. Bine că există măcar un judecător de drepturi şi libertăţi care încearcă să-i mai oprească pe torţionarii stalinişti. Oricum, libertatea de a nu se lăsa prostit nu i-o poate lua nimeni. E mai liber decât cei care poartă botniţă.

# Neanae date 10 September 2020 14:42 +9

Eu nu stiu de unde sa încep ca sa lansez o adunare de semnături pentru o petiție civilizata in vederea RESPECTĂRII DREPTURILOR DEȚINUȚILOR. In cazul Dragnea, deținut politic acuzat de 2 fapte: 1) chemare la vot pentru un referendum (vs boicot inofensiv comandat de Petrov si vs șantaje si amenințări pt alegeri acum din partea PNL USR etc); 2) angajate fictiv 2 cucoane la un serviciu de protecție a copilului, in timp ce lucrau la PSD cu prejudiciu 108 mii lei RECUPERAȚI adică FURAȚI DE LA DRAGNEA - asta fiindca jigodiile nu au putut coase altceva! Restul de miliarde, vile si proprietăți exotice ale lui Dragnea le-am preluat eu. NU POT FACE ACELASI LUCRU CU CASELE FURATE DE IOHANNIS, fiindca e adevarat! Sunt 6 (șase) - una fiind recuperată, dar e dator hoțul la stat cu 320.000 de EURO vs 108.000 lei recuperați!!!! #Luana, va doresc niste artroza si obligația SA STAȚI SI SA NU VA MIȘCAȚI! SI INTERZIS LA DOCTOR! Sa va fie cat răutatea si ura pe care o hrăniți! Stiu, URRA daca moare un PSD

# Lorenzo de Medici date 10 September 2020 14:53 +17

Domnișoară, doamnă sau domnule #Luana. Vă doresc să aveți parte de o perioadă de detenție, cât de mică, în ”sistemul administrației penitenciare” din România, și vă veți convinge pe pielea dvs. de cât de mult acest sistem ”garantează respectarea demnității umane” în conformitate ”cu prevederile legale”, chiar sub ochii delicați ai ”judecătorului de supraveghere a privării de libertate”. Abia atunci vă calificați să aveți îndoieli despre situația medicală a unui deținut, oricare ar fi el. Până atunci, mutați-vă idiosincraziile în altă parte, eventual pe siturile care o pupă zi și noapte în dos pe #Zeița Dreptății, Nefertiti, Ioana D”Arc a Anticorupției, Neînficata, Neîntinata, Slujirea, Cea mai dintre Cele, numeni alta decât #Nulitatea-Inculpata-Încănecondamnata-Încăneîncarcerata LCK (aplauze prelungite, ovații în picioare).

# Dr. Botomei Vasile,Bacau, str.Oituz,nr.33,Mobil: 0744191717 date 10 September 2020 18:19 +2

Dr.Botomei Vasile, vrea sa obtina revizuirea sentintei de condamnare a dlui Liviu Dragnea prin cerere semnata direct de dansul.Motivul revizuirii:A fost incalcat dreptul la un proces echitabil, prin viciu de aparare.Am descoperit un act normativ, Comunicate nr.14,Bucuresti,publicat in M.Of.Roman nr.32/1990,emis de CPUN,semnat de dnul Ion Iliescu,cenzurat de la publicare in programele informatice prin care se scoate avocatura din subordinea ministerului de Justitie si in acest se sens era prevazut ca:,,se prevede reanfiintarea Uniuni avocatilor din Romnania.Uniunea respectiva n-a mai fost infiinta nici de Ministrul de Justitie,nici de Guvern,nici de Parlament,iar avocatii care l-au aparat de dnul Liviu,cum este dna Flavia Teodosiu care face poze in biblioteca din Baroul Bucuresti,nu a avut temei legal sa faca apararea in proces.Lipsa de aparare atrage nulitatea sentintei de condaamnare,valabil pentru toti care sunt in situatie identica.Sunati-ma:Dr.Botomei Vasile-Mediator:0744.191.717

# Liţă date 10 September 2020 20:57 +1

Buna seara. Vă referiţi desigur la “ DECRET-LEGE nr. 90 din 28 februarie 1990 privind unele masuri pentru organizarea si exercitarea avocaturii in Romania “ “ART. 14 În termen de 15 zile de la adoptarea prezentului decret-lege se vor constitui organele Uniunii avocaţilor din România.” Nu am întrebări.

# imun/teanu date 11 September 2020 09:24 +8

Zicea tovarasul Lenin "un pas inainte doi inapoi". Noi (noi?!) in 2020 ai sec. XXI ne-am "restaurat" la anii cincizeci, ai sec. XX. Cu "turcanii" acum "slefuiti" la scolirile Secu si agenturi ONG-iste. Sangele, insa, tot sange ramane. Cine i l-a comandat condamnat varsat judecatorului Stan Mustata nu s-a vrut sa fie aflat. La al lui Dragnea un mai este secret, a "sfidat" ordinea companiilor multinationale si, mai ales, a contrat la "mersul in pas de gasca" al impostorului "din Deal". Sa intelegem ca?(!) "ascensiunea lui Arturo Ui" NU mai poate fi oprita? /de unde s-a (a fost) ajuns sa vrea si coroana si tron?

# Dr.Botomei Vasile,Bacau,str.Oituz,nr.33,mobil:0744191717 date 11 September 2020 17:23 +1

Dr.Botomei Vasile,mobil:0744191717 face informarea pe www.luju.ro,www.botomeivasile.ro, facebook:BotomeiVasile,ca separat de decretul lege 90/28-02-1990,mai este un act normativ denumit potrivit vremii Comunicate nr.14 Bucuresti,publicat in M.Of.Roman nr.32/1990,emis de CPUN,semnat de dnul Ion Iliescu,care scoate avocatura din subordinea Ministerului de justitie si o lasa in aer pana la reanfiintarea Uniunii Avocatilor din Romania.Actul explica intrerpretarea decretului nr.90/28-02-1990,potrivit caruia in 15 zile de la intrarea in vigoare a decretrului trebuia sa se faca reanfiintarea Uniuni avocatilor din Romnania.Uniunea respectiva n-a mai fost infiinta nici de Ministrul de Justitie,nici de Guvern,nici de Parlament.Avocatii care l-au aparat pe dnul Liviu,cum este dna Flavia Teodosiu,nu a avut temei legal sa faca apararea in proces.Lipsa de aparare atrage nulitatea sentintei de condamnare.Actul este publicat in lucrarea de masterat a autorului dr.Botomei Vasile din 2020 la UGBBacau

# Tipa date 14 September 2020 16:32 +1

D- nul Botomei face confuzie intre notiuni distincte, respectiv Uniunea avocatilor din Romania , organele uniunii si barouri.Decretul lege despre care face vorbire prevede obligativitatea infiintarii organelor uniunii .Barourile sunt distincte de organele uniunii. Acelasi decret prevede ca "Uniunea avocaţilor din România este formată din toţi avocaţii înscrişi în barouri şi are sediul în Bucureşti".Prin decret se opereaza distinctia intre uniune si barouri, barourile avand personalitate juridica.

# Tipa date 14 September 2020 16:47 +1

CONFORM decretului invocat Uniunea avocaţilor din România este formată din toţi avocaţii înscrişi în barouri şi are sediul în Bucureşti. Uniunea avocaţilor din România şi barourile au personalitate juridică. Prin urmare nu Uniunea avocatilor trebuia infiintata , ci organele uniunii.Toti avocatii inscrisi in barouri in 1990 erau membrii ai Uniunii. Prin Legea 51/ 1995 se infiinteaza inclusiv organele etc.Deci toti avocatii ce au intrat in barou dupa 1995 si cei ce erau inscrisii in 1990 sunt deveniti legal avocati.Nu am analizat momentan, din lipsa de timp, evolutia actelor normative pt avocatii deveniti membrii ai barourilor in perioada 1990- 1995.Insa a sustine lipsa constituirii uniunii este , ma scuzati o aberatie juridica pt ca tocmai decretul lege invocat o reglementeaza.Ceea ce urma a se reglementa era doar organele uniunii enumerate de altfel tot in decret.

# Tipa date 14 September 2020 18:01 +1

D-le Botomei sper sa nu fiti doctor in drept pt ca veti fi rusinat de cele afirmate. Normele de tehnica legislativa de la acea vreme erau reglementate de decretul 16/ 1976 si actul intitulat " comunicate" despre care amintiti nu figureaza ca act normativ.Actul aplicabil spetei supusa analizei de d- voastra este decretul lege 90 .Mi - am facut putin timp si am v Lecturat tot actul normativ si concluzia este ca speta este mai simpla decat pare.Tocmai art 14 din decretul lege 90/ 90 reglementeaza constituirea organelor uniunii astfel cum sunt de altfel detaliate in cuprinsul decretului.Nu este nevoie de niciun alt act normativ prin care sa se constituie.Ele se constituie de catre uniunea avocatilor in temeiul si conform decretului lege .Altfel spus, organele uniunii sunt reglementate de decretul lege 90/ 90 nefiind necesare alte acte normative pt constituirea lor . Din lecturarea inclusiv a art 14 din decret rezulta ca acesta nu prevede elaborarea altui act normativ pt constituirea

# Tipa date 14 September 2020 18:07 +1

organelor uniunii.A se vedea in acest sens si disp.art 35 din decretul 16/ 1976. Prin urmare toti avocatii din toate perioadele supuse analizei au drept de reprezentare, analiza d- voastra excedand cadrului legal. Si eu sunt pro Dragnea si il sustin , insa aceasta nu ne justifica gasirea unor aparari in afara cadrului legal.Scuzati- mi formularea insa eu sunt mai directa in exprimare.N-am timp de pupincurisme si nici nu le agreez.Deja aloc suficient timp analizei spetelor si ar fi un efort prea mare pt mine " pupincurismul" pe care de altfel il detest.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva