1 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TRANZACTIE DE 1,2 MILIARDE USD – Reputata casa de avocatura Musat & Asociatii a asistat Emerson in vanzarea catre Nidec Corporation a diviziilor Leroy – Somer si Control Techniques: „Suntem deosebit de incantati de colaborarea stransa pe care am avut-o cu echipele Emerson si Nidec, precum si de maniera impecabila in care a fost asistata aceasta tranzactie... A fost un proces complex si minutios, date fiind amploarea si specificul business-ului Emerson”

Scris de: L.J. | pdf | print

16 February 2017 12:53
Vizualizari: 8259

Casa de avocatura Musat & Asociatii consolideaza colaborarea cu Emerson prin asistenta acordata catre Emerson Oradea S.R.L., una din subsidiarele din Romania ale Emerson Electric, lider mondial in domeniul productiei si tehnologiei, cu privire la separarea activitatilor aferente diviziilor Leroy – Somer si Control Techniques din Romania urmata de transferul acestora catre compania japoneza Nidec Corporation. Tranzactia multi-jurisdictionala s-a situat in jurul valorii de aproximativ 1,2 miliarde USD.

Emerson, prin diviziile Leroy - Somer si Control Techniques, este de peste 30 de ani cel mai important producator si furnizor de alternatoare, motoare electrice si sisteme de comanda, cu aproximativ 9.500 de angajati in intreaga lume. Veniturile combinate ale celor doua divizii insumau in 2015 aproximativ 1,7 miliarde USD la nivel global.


Echipele Musat & Asociatii implicate in proiect au oferit consultanta in toate etapele prealabile procesului de transfer al afacerii, precum si in cele legate de finalizarea si indeplinirea conditiilor necesare preluarii afacerii de catre Nidec Corporation.

Iulian Popescu (foto 1), Partener in cadrul Musat & Asociatii si coordonator al intregului proiect a declarat: „Suntem deosebit de incantati de colaborarea stransa pe care am avut-o cu echipele Emerson si Nidec, precum si de maniera impecabila in care a fost asistata aceasta tranzactie, atat in plan intern, cat si in plan international, cu ajutorul colegilor nostri de la Baker McKenzie, Sidley Austin si Kinstellar. Implicarea exemplara a echipelor multidisciplinare Musat & Asociatii in toate aspectele legate de structurare si implementare a fost una constanta pe intreaga durata a acestei tranzactiei de anvergura, efectuata in paralel cu alte proiecte tranzactionale internationale conduse de Musat & Asociatii. O astfel de perioada de foc ne-a ajutat sa testam nivelul de planificare si de corelare al echipelor, pentru a fi mereu in intampinarea cerintelor de punctualitate si eficienta ale clientilor nostri”.

Echipa Musat & Asociatii, coordonata de Iulian Popescu (Partner), din cadrul careia au facut parte Ileana Lucian (Partner), Andrei Ormenean (Senior Associate), George Ghitu (Associate), Alina Man (Associate), precum si Razvan Graure (Tax Partner) si Roxana Dobrogeanu (Tax Manager), a asistat Emerson in legatura cu toate aspectele aferente transferului celor 2 divizii de la Emerson S.R.L. catre Emerson Oradea S.R.L., dar si la finalizarea transferului catre Nidec Corporation. In cadrul acestui proiect multi-juridictional, casa de avocatura Musat & Asociatii a acordat asistenta juridica si fiscala in cadrul fluxurilor de lucru de drept societar, proprietate imobiliara si constructii, dreptul muncii, drept fiscal si repatrierea profiturilor, IT si IP.

In paralel, echipa coordonata de Monia Dobrescu (Partner), din care au facut parte Alina Solschi (Senior Associate) si Alina Tacea (Senior Associate), a asigurat realizarea procesului de due diligence juridic premergator transferului de business.

A fost un proces complex si minutios, date fiind amploarea si specificul business-ului Emerson, care a presupus de multe ori respectarea unor termene stranse, dar colaborarea cu avocatii externi a fost una excelenta. Pe parcurs, echipa Musat & Asociatii a propus solutii inovatoare menite sa protejeze interesele clientului, fara insa a diminua fluiditatea tranzactiei. Am avut intreaga sustinere a echipei Emerson, atat in ceea ce priveste transparenta si eficienta cu care ne-au fost puse la dispozitie informatiile, cat si implicarea ulterioara in implementarea propunerilor echipei Musat & Asociatii”, a subliniat Monia Dobrescu (foto 2), Partener.

Musat & Asociatii este unul dintre liderii pietei de Fuziuni si Achizitii din Romania, fiind implicata de-a lungul timpului in unele dintre cele mai mari tranzactii incheiate la nivel local. Printre proiectele recente se numara: asistenta acordata catre Emerson in legatura cu vanzarea catre fondul de investitii Platinum Equity a businessului Network Power; asistenta juridica acordata catre Premier Capital in preluarea operatiunilor locale ale grupului american McDonald’s; asistenta juridica acordata societatii CRH (Irlanda) in legatura cu achizitia activelor Lafarge din Romania, ca parte a unei tranzactii globale in valoare de 6,5 miliarde de euro; asistarea Electrica SA si a sindicatului de intermediere (format din Raiffeisen Capital & Investment, BRD, Société Générale, Citigroup si Swiss Capital) in derularea ofertei publice primare (IPO) de vanzare de actiuni, reprezentand 105% din capitalul social al DFEE Electrica, in cea mai mare listare de pana in prezent din Romania (440 milioane de euro), incheiata cu succes in iulie 2014; Sterling Resources Ltd. in procesul de transfer al participatiei de 65% in zona de apa adanca a perimetrului Midia XV din Marea Neagra, catre ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom SA; Industrial Bank of Korea cu privire la finantarea a 5 proiecte fotovoltaice, dezvoltate in 3 regiuni diferite ale Romaniei; China Development Bank in legatura cu finantarea a doua centrale fotovoltaice, un consortiu de companii chineze de top in legatura cu participarea si dezvoltarea unui important proiect de producere de energie electrica.

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 16 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In 2015, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul “Firma de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata anual de reputata publicatie britanica “The Lawyer” firmelor de avocati din Europa care au obtinut performante deosebite in anul de referinta.

In anul 2013, MUSAT & ASOCIATII a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania”, de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara cand Musat & Asociatii isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in Romania de echipa de avocati Musat & Asociatii, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achizitii si strategia de management adoptata.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei MUSAT & ASOCIATII trofeul „Romanian Law Firm of the Year”, pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUSAT & ASOCIATII acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini.

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.01.2023 – DNA pregateste artileria grea: cumpara Biblii si asteapta trei politicieni grei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva