20 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TRANZACTIE DE MILIARDE – Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a consiliat gigantul american AmerisourceBergen Corporation la cumpararea diviziei de distributie Alliance Healthcare a holdingului Walgreens Boots Alliance din SUA, care produce si distribuie medicamente. Tranzactia s-a ridicat la 6,47 miliarde dolari. Tuca Zbarcea & Asociatii a fost implicata in special in procesul de due diligence privind companiile locale supuse achizitiei si in evaluarea unor aspecte juridice sau fiscale

Scris de: L.J. | pdf | print

19 January 2021 15:15
Vizualizari: 5074

O tranzactie de miliarde de dolari a marcat piata producatorilor si a distribuitorilor de medicamente la inceputul acestei luni. Mai precis, gigantul american AmerisourceBergen Corporation a cumparat la 6 ianuarie 2021 compania Alliance Healthcare, divizia de distributie a holdingului Walgreens Boots Alliance din SUA, care produce si distribuie medicamente.Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a consiliat AmerisourceBergen Corporation in aceasta tranzactie cifrata la 6,47 miliarde dolari. Mai exact, Tuca Zbarcea & Asociatii a consiliat cumparatorul in bucla locala a tranzactiei. Si mai exact, societatea de avocatura a fost implicata in special in procesul de due diligence privind companiile locale supuse achizitiei, respectiv in evaluarea unor aspecte specifice de ordin juridic sau fiscal.

La 6 ianuarie 2021, AmerisourceBergen Corporation (NYSE: ABC) si Walgreens Boots Alliance au semnat tranzactia prin care corporatia americana achizitioneaza Alliance Healthcare – divizia de distributie de produse farmaceutice a WBA din Europa, inclusiv Romania, impreuna cu anumite servicii specifice, precum si operatiunile farmaciilor din anumite tari europene.

In cadrul componentei locale a tranzactiei, AmerisourceBergen a beneficiat de serviciile juridice furnizate de avocatii de la Tuca Zbarcea & Asociatii, care a colaborat cu firma internationala Hogan Lovells. Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii a fost coordonata de Ciprian Dragomir (foto dreapta), Avocat asociat, si Dominic Morega (foto stanga), Managing Associate. Totododata, echipa Tuca Zbarcea & Asociatii a cuprins avocati si experti cu experienta solida in diverse arii, precum: Roxana Pana (Managing Associate), Dana Blaer (Managing Associate), Serban Paslaru (Avocat asociat), Mihai Anghel (Managing Associate) si Ramona Moisa (Tax Manager).

A fost o reala placere sa consiliem AmerisourceBergen, alaturi de excelenta echipa a Hogan Lovells, in vederea incheierii acestei tranzactii transfrontaliere de anvergura, cu impact semnificativ inclusiv pe piata distributiei de produse farmaceutice si serviciilor logistice din Romania. Suntem pregatiti sa oferim in continuare intreg sprijinul necesar pentru finalizarea tranzactiei in cele mai bune conditii”, a declarat Dominic Morega, Managing Associate al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Finalizarea tranzactiei in valoare de 6,47 miliarde USD este supusa indeplinirii unor conditii suspensive (inclusiv aprobarile autoritatilor de reglementare si concurenta din Europa si SUA) si va transforma AmerisourceBergen intr-o companie globala de distributie de produse farmaceutice, cu o pozitie de top in piata, atat in Europa si in America de Nord, cat si in alte zone ale lumii.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.07.2024 – Judecator trimis la control psihiatric (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva