1 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Trei retineri la Penitenciarul Galati in cazul detinutului omorat in bataie de gardieni

Scris de: | pdf | print

5 August 2010 15:26
Vizualizari: 11566

In omorul din 4 iunie 2010, de la penitenciarul Galati, cand detinutul Constantin Sandu (36 de ani - foto) a fost snopit in bataie de catre angajati ai institutiei pana ce a decedat, Parchetul a luat hotararea de a retine doi agenti si un ofiter implicati direct in acest asasinat, afirma surse judiciare locale. Cu toate ca, la acea vreme, gardienii au incercat sa musamalizeze tragedia si sa lase impresia ca detinutului i s-ar fi facut rau, necropsia a evidentiat ca acesta a murit in urma unui soc traumatic care a provenit in urma cruntelor lovituri repetate aplicate.

In urma anchetei interne ordonate de directorul ANP s-a stabilit ca noua ofiteri si sapte agenti au fost implicati in acest deces care a survenit in urma loviturilor cauzatoare de moarte. Din datele pe care le detinem pana la aceasta ora reiese ca ANP a sesizat si Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la incetarea detasării din functia de director al Penitenciarului Galati a magistratului judecator Neculai Urlibasa, dar au trecut deja doua runde (termene) de discutare a cererii acesteia si CSM tot nu a luat nici o masura.

Surse confidentiale sustin ca magistratul s-ar fi umflat in pene la conducerea ANP cum ca ar fi ”perfect acoperit de hartii”, chestiune care nu-l absolva cu nimic de vina de a fi manageriat dezastruos acest penitenciar, de vreme ce oamenii din subordinea lui au omorat un detinut in conditiile in care ei au atributia de a asigura paza si ordinea in institutie.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva