24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TREZIREA PROCURORILOR – Exclusiv: Asociatia Procurorilor din Romania condamna atacul nepermis al ambasadorului SUA Hans Klemm impotriva Inspectiei Judiciare si modificarilor la Legile Justitiei: ”Afirmatii nesustinute de starea de fapt... Orice declaratii prin care se aduce la cunostinta publicului 'ingrijorarea' sau 'presiunea' pe care magistratii le-ar resimti sunt nefondate si nu reflecta opinia majoritara a magistratilor procurori... Aduce un deserviciu semnificativ sistemului judiciar”

Scris de: George TARATA - Bogdan GALCA | pdf | print

3 October 2018 11:35
Vizualizari: 10183

S-au trezit in sfarsit si procurorii, care iau atitudine impotriva atacurilor si ingerintelor ambasadorilor straini din Romania. Salutara luarea de pozitie a Asociatiei Procurorilor din Romania condusa de Elena Iordache (foto stanga), care il pune la punct prin intermediul unui comunicat de presa din 3 octombrie 2018 pe obraznicul ambasador al SUA la Bucuresti, Hans Klemm, dupa ce acesta a atacat in mod nepermis Inspectia Judiciara, sustinand ca este manipulata politic, si a infierat modificarile la Legile Justitiei.


Asociatia Procurorilor din Romania il acuza pe Hans Klemm ca a facut afirmatii nesustinute de starea de fapt in momentul in care a declarat luni, 1 octombrie 2018, la deschiderea cursurilor Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti, ca in ultimul an si jumatate Inspectia Judiciara a devenit manipulata politic.
APR considera ca astfel de declaratii oficiale, prin care se aduce la cunostinta publicului ''ingrijorarea” sau ”presiunea” pe care magistratii le-ar resimti in legatura cu perspectiva imediata a intrarii in vigoare a legilor privind organizarea justitiei si a codurilor sunt nefondate, si nu reflecta opinia majoritara a magistratilor procurori.

Iata comunicatul Asociatiei Procurorilor din Romania:

“Asociatia Procurorilor din Romania a luat la cunostinta de discursul public al ambasadorului SUA, domnul Hans Klemm, discurs sustinut la data de 01.10.2018 la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti – cu ocazia deschiderii anului universitar 2018-2019.
Asociatia Procurorilor din Romania a constatat cu ingrijorare ca referirile la Inspectia Judiciara, respectiv faptul ca: 'in ultimul an si jumatate aceasta a devenit manipulata politic', sunt afirmatii nesustinute de starea de fapt. Inspectia Judiciara este o institutie autonoma , independenta, a carei activitate este permanent verificata de Consiliul Superior al Magistraturii si de instantele de judecata.
Declaratiile publice referitoare la 'inoportuna' infiintare a Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie sunt contrazise de realitatile constatate in decursul timpului, realitati care au impus necesitatea crearii unei astfel de structuri (sectii) in cadrul PICCJ.
De altfel, Asociatia Procurorilor din Romania considera ca orice astfel de declaratii oficiale, prin care se aduce la cunostinta publicului 'ingrijorarea' sau 'presiunea' pe care magistratii le-ar resimti in legatura cu perspectiva imediata a intrarii in vigoare a legilor privind organizarea justitiei si a codurilor sunt nefondate si nu reflecta opinia majoritara a magistratilor procurori.
Asociatia Procurorilor din Romania, avand ca scop principal redobandirea increderii si a sigurantei cetatenilor in actul de justitie – ca serviciu public in interesul acestora – considera ca exprimarea unor astfel de idei este de natura a aduce un deserviciu semnificativ sistemului judiciar.”

Comentarii

# Un " fript" deşi suflase şi în ciorbă date 3 October 2018 12:36 +13

Bravo, vă felicit pentru atitudinea curajoasă!

# indignata date 3 October 2018 14:32 0

Haideti, alaturi de noi, nu va mai plangeti de mila. daca nu reactionam, nimic nu meritam

# nu conteaza date 3 October 2018 21:03 0

Nu aveti de ce felicita pe cineva. Nu "s-a trezit" nici un procuror! Cei din IJ doar au avut senzatia ca sunt direct atacati si de aia au reactionat asa...

# DOREL date 3 October 2018 21:41 0

DA, DA, DA ! "Lenti" Ioradche are dreptate, chiar mare dreptate ! Si, b): la cate stiu procurorii din PICCJ, si nu numai ei, statul paralel trebuie sa capituleze neconditionat, cu tot cu arme si bagaje ! Parerea mea ..

# Acelaşi " fript" date 3 October 2018 13:13 +1

Am vrut să spun că deşi suflasem şi în iaurt, tot m-am fript!

# DODI date 3 October 2018 14:00 0

Primul care ar fi trebuit să întrevină și să-l pună la punct pe Klemă ar fi fost handicapatul de la Cotroceni. Dar înțelegerile lui ciolanis sunt, ca și vorbirea pe românește, lente, tardive și de cele mai multe ori inutile. Lui îi place doar confortul funcției nu și responsabilitățile. Deh, prostia trebuie odihnită nu pusă la treabă. Păcat că prostia nu doar. Am avea un președinte bolnav cronic.

# indignata date 3 October 2018 14:39 +2

Voiam doar sa va traduc cuvantul " cojones"- Dragi romani, in Spania se dice despre un om= zero absolut , ca nu are COAIE, deci nu este BARBAT. In italiana, acelasi lucru se dice : " non ha coglioni" , coglioni, insemnanad= coaie. In cele doua limbi, este foarte ofensiv sa -i numesti pe barbati : " sin cojones" ( fara coaie) sau senza coglioni= fara coaie. Decideti voi, cum vreti sa vi se spuna.....

# Stefan date 3 October 2018 15:37 0

Binevenita reactia APR, sau cea a majoritatii judecatorilor din sectia de judecatori ai CSM, insa oare sunt auzite aceste puncte de vedere ale magistratilor? Caci s-a tot vorbit cu diverse ocazii vis-à-vis de intruziunea nepermisa a acestui ambassador, insa observam ca el continua in acelasi ton. Din punct de vedere diplomatic, Guvernul Romaniei nu poate face nimic pentru a-l trage de urechi pe acest copil obraznic de bani gata, care insista in a ne jigni? Majoritatea din Parlament doarme ?!?! Ministerul de Externe ?!?! Primul-ministru ?!?!? Caci despre presedintele nostru anti-roman nu poate fi vorba, atata vreme cat KWI salute si aplauda cu fiece ocazie orice improscare cu noroi a Romaniei/romanilor . . .

# un mizantrop date 3 October 2018 16:03 0

Pe ici, pe colo, apare cate o reactie independenta, ceilalti au ramas la fel de slugi si la fel de dependenti de campul tactic. Cand vor primi ordin o vor sfasia si pe Iordache si pe cine mai aspira la independenta, ca lor le place slugi sub Iohanis si sub securitate si nu poti sa le strici placerea....Totusi, aceasta Elena Iordache n-are si ea prieteni, colegi de birou, sefi nemijlociti, au lasat-o singura?!

# basicuta date 3 October 2018 16:48 0

da politicul ce face! de ce nu cere oficial lui Klemm sa plece din Romania, daca-i atat de corupta! cand dadea el medalii procurorilor nu era corupta acu s-a corupt, cand procurorii medaliati sunt dat afara rand pe rand, dar sunt dati afara din functii nu cum ar tb!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva