25 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TULUS, UNCHESELU SI BULANCEA, ZDROBITI PE „FAPTA NU EXISTA” – Ex-presedintele FRF Mircea Sandu, si sotia sa, Elisabeta, au invins DNA definitiv. Judecatoarele CAB Valerica Voica si Carmen Alina Gohoreanu au mentinut achitarea pe „fapta nu exista” dispusa de magistrata TMB Andreea Georgiana Baltag. Rechizitoriul DNA privind o inchipuita luare de mita a fost inceput de procurorul Doru Tulus si finalizat de Jean Uncheselu, fiind confirmat de fostul sef al Sectiei a II-a DNA Marius Bulancea (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

9 august 2021 16:08
Vizualizari: 5331

Luni, 9 august 2021, exact cand se comemoreaza 76 de ani de la bombardarea de catre americani a orasului Nagasaki, o noua bomba nucleara a picat in capul Directiei Nationale Anticoruptie. Mai exact, Curtea de Apel Bucuresti a dispus definitiv achitarea lui Mircea Sandu (foto) – fost presedinte al Federatiei Romane de Fotbal – si a sotiei sale, Elisabeta. Si nu oricum, ci in baza art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedura penala: „fapta nu exista”.Mai exact, judecatoarele CAB Valerica Voica si Carmen Alina Gohoreanu au mentinut achitarea pe „fapta nu exista” dispusa la fond, in 8 octombrie 2020, de catre magistrata TMB Andreea Georgiana Baltag (click aici pentru a citi). La finalul articolului puteti citi motivarea sentintei Tribunalului Bucuresti. In caz ca va suna cunoscut numele Valericai Voica, va amintim ca aceeasi judecatoare a plesnit DNA peste ochi cu dosarul ANRP 3, pronuntand achitari pe linie la sfarsitul aceleiasi luni octombrie a anului trecut (click aici pentru a citi).


Revenind la cazul de fata, iata minuta hotararii CAB nr. 937/2021 din dosarul nr. 17005/3/2019 (numar alternativ: 3151/2020):


In baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedura penala respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – D.N.A. impotriva sentintei penale nr. 1168 din data de 08.10.2020 pronuntate de Tribunalul Bucuresti, Sectia I Penala, in dosarul nr. 17005/3/2019.

In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de catre stat in apel raman in sarcina acestuia. Definitiva. Pronuntata prin punerea minutei la dispozitia inculpatului, a partii civile si a procurorului, prin mijlocirea grefei instantei, astazi, 09.08.2021”.


De asemenea, reluam minuta sentintei TMB nr. 1168/2020 din 8 octombrie 2020:


In baza art.396 alin.5 C.proc.pen. rap. la art. 16, alin.1, lit.a) Cod pr. penala achita pe inculpatul Sandu Mircea (cu date) sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita prev. de art. 289 C.p. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000 si art. 308 C.p., cu aplic. art. 5 Cod penal, intrucat fapta nu exista. In baza art.396 alin.5 C.proc.pen. rap. la art. 16, alin.1, lit.a) Cod pr. penala achita pe inculpata Sandu Elisabeta (cu date) sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la luare de mita, prev. de art. 48 C.p., rap. la art. 289 C.p. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000 si art. 308 C.p., cu aplic. art. 5 Cod penal, intrucat fapta nu exista.

In temeiul art. 404, alin.4, lit.c) Cod pr. penala dispune ridicarea masurilor asiguratorii dispuse prin ordonanta nr. 349/P/2012 din data de 15.06.2017, astfel cum a fost modificata la 05.04.2018 si 02.05.2018. In temeiul art. 275, alin.3 Cod pr. penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minuta. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 08.10.2020.


Anticoruptii ratangii


Inainte sa va prezentam comunicatul prin care Directia Nationala Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a sotilor Mircea si Elisabeta Sandu (pentru o presupusa mita de 724.000 lei luata in 2009 in schimbul incheierii intre FRF si o casa de avocatura a unui contract de asistenta juridica), mentionam ca avocatul Cristian Ene – unul dintre cei doi aparatori ai familiei Sandu, alaturi de avocatul Ciprian Romitan – a confirmat pentru Lumea Justitiei faptul ca dosarul a fost inceput de catre procurorul DNA Doru Tulus si trimis in judecata de catre procurorul Jean Uncheselu, confirmarea rechizitoriului apartinandu-i procurorului Marius Bulancea. Mentionam ca dintre cei trei doar Uncheselu a ramas in DNA: Tulus a plecat la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin, iar Bulancea a fost luat de catre inculpata Laura Kovesi sa-i fie adjunct la Parchetul European (EPPO).


Redam comunicatul DNA de trimitere in judecata a lui Mircea Sandu:


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

SANDU MIRCEA, la data faptelor presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita,

SANDU ELISABETA, sotia primului, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, beneficiind de ajutorul sotiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mita, suma de 724.000 lei, de la doua persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societati de avocatura.

Banii respectivi au fost primiti de inculpat pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009.
in baza acestor contracte, in cursul anului 2011, societatea de avocatura a obtinut de la Federatia Romana de Fotbal suma de 11.705.626 lei.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce apartin celor doi inculpati.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

* Cititi aici motivarea TMB de achitare in prima instanta a lui Mircea Sandu


sursa foto: Sport.ro

Comentarii

# Gilu date 9 august 2021 17:55 +62

TULUS , UNCHESELU si BULANCEA ! Trei copronime ...

# santinela date 10 august 2021 07:34 +14

Trei "experti" Kovesisti,de nivel european,ca si TUTA ! Ce dracu sa astepti de la slugile astea,de la nulitatile astea ,sa faca un dosar corect,pe baza de probe ??

# mitica date 10 august 2021 19:43 +2

Acest DNA nu are procurori? DNA-ul este format din manelisti? Sa-i trimitem sa cante prin bodegi si carciumi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.10.2021 – Si totusi, Mariana a fost?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva