14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UN' TE DUCI TU, GEORGICA? – Efectul Luju: secretarul general al CSM, judecatorul George Catalin Serban de la Tribunalul Calarasi, pleaca la pensie. Retragerea lui Serban vine in urma dezvaluirilor Lumea Justitiei privind modul pe langa lege in care seful CSM Bogdan Mateescu l-a uns in functia de secretar general. Cererea de pensionare a aparut intempestiv pe ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 October 2021 18:25
Vizualizari: 11103

Surpriza de proportii in Consiliul Superior al Magistraturii. Unul dintre cele mai importante personaje din CSM face pasul inapoi. Este vorba despre judecatorul George Catalin Serban (foto) de la Tribunalul Calarasi, detasat la CSM si pus in functia de secretar general al Consiliului, care tocmai ce si-a depus cererea de pensionare.


 

Solicitarea sa urmeaza sa fie discutata joi, 21 octombrie 2021, in sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM: “Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de domnul SERBAN GEORGE CATALIN, judecator la Tribunalul Calarasi, in prezent detasat la Consiliul Superior al Magistraturii” (vezi facsimil). Interesant este ca cererea de pensionare a aparut intempestiv miercuri, 20 octombrie 2021, pe ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori, in conditiile in care la momentul afisarii initale a ordinii de zi punctul referitor la pensionarea lui Serban nu figura. De altfel, se poate observa ca cererea de pensionare a lui Serban este trecuta pe Ordinea de zi cu un alt fond fata de celelalte puncte (vezi facsimil). Oare ce s-o fi intamplat intre timp?


Lovitura Luju


Plecarea lui George Catalin Serban din magistratura vine la aproximativ o luna dupa ce Lumea Justitiei a dezvaluit ca acesta a fost instalat pe langa lege de catre seful CSM Bogdan Mateescu in functia de secretar general al CSM. Concret, in articolul “Mosia lui Mateescu”, Luju a devoalat ca desi legea prevede ca secretarul general al CSM este numit de catre Plenul Consiliului, George Catalin Serban se afla in functie ca urmare a delegarii dispuse de catre presedintele CSM Bogdan Mateescu. Si Bogdan Mateescu l-a delegat pe judecatorul George Catalin Serban ca secretar general al CSM nu o data, ci de trei ori. Iar ca sa ocoleasca Plenul, deci pe ceilalti membri ai CSM, Bogdan Mateescu a apelat la o mai veche smecherie folosita in cazul delegarilor: pauza de cateva zile intre delegari ca sa nu fie considerata prelungire de delegare si pentru a se ocoli Plenul CSM (click aici pentru a citi).

Mai mult, judecatorul George Catalin Serban a exercitat atributii de secretar general al CSM chiar si in zilele in care nu mai ocupa aceasta functie. Serban a luat parte la o sedinta a judecatorilor din Consiliu, fiind invitat in calitate de “secretar general”, fara ca in realitate el sa fie la acea data secretar general (click aici pentru a citi). In plus, nu este deloc exclus ca in perioadele de pauza intre delegari, deci cand nu mai era secretar general al CSM, Serban sa fi semnat acte in calitate de secretar general al CSM.

Comentarii

# Gigi date 21 October 2021 00:25 +62

"Interesant este că cererea de pensionare a aparut intempestiv miercuri , 20 octombrie 2020 (????????????)!!. Oricum , cine vă urmărește constant a înțeles . FELICTĂRI PENTRU TOT CE AȚI FĂCUT DE ANI DE ZILE ! DUMNEZEU SĂ NE AJUTE !

# gica70 date 21 October 2021 10:12 -5

"cu un alt fond" Font ( https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjqn9jX-drzAhU2_7sIHUpeAFQQFnoECA8QAQ&url=https%3A%2F%2Fdexonline.ro%2Fdefinitie%2Ffont&usg=AOvVaw0jndwNlcJUq4PWq-4y0n8g) nu "fond"!

# Cu o "floare" ... nu e rau dar e insuficient date 21 October 2021 17:39 +13

Trebuie lucrat la legea care tine prea multi paraziti pe buget ! Aia din justitie lucreaza in RO nu in vreo tara occidentala , la fel ca necalificatii din servicii , deci de ce au venituri colosale si pensii nesimtite la 40 de ani ? :-*

# maxtor date 21 October 2021 17:40 0

dom'le:e totusi o cerere de eliberare,SA FIE PRIMIT!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva