21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UNBR A IESIT BRICI – Schimbarea s-a produs. Uniunea Nationala a Barourilor din Romania are conducere noua. Avocatul Traian Briciu a fost ales in functia de presedinte, in locul lui Gheorghe Florea. Noii vicepresedinti ai UNBR sunt avocatii Daniel Fenechiu, Ion Turculeanu, Mihai Baco, Ion Dragne, Marius Striblea. Avocati de renume si in compunerea noului Consiliu UNBR (Lista)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

7 June 2019 16:24
Vizualizari: 9031

Cea de-a doua zi a Congresului National al Avocatilor, organizat de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) in zilele de 6 si 7 iunie 2019 s-a incheiat cu alegerea noului presedinte al UNBR. Programat pe ordinea de zi din 6 iunie 2019, votul pentru noul presedinte al UNBR a fost amanat pentru data de 7 iunie, dupa ce in toiul noptii, in Sala Dalles inca misunau avocati care numarau voturile pentru noii membri ai Consiliului UNBR.


Si poate mai bine ca s-a intamplat asa, caci reluat vineri, 7 iunie 2019, Congresul UNBR s-a desfasurat mai relaxat, stiuta fiind componenta noului Consiliu, ceea ce a facut ca, in urma numaratorilor, sa fie ales noul presedinte al Uniunii in persoana avocatului Traian Briciu, cel care asigura si conducerea executiva a Institutului National pentru Pregatire si Perfectionare a Avocatilor (INPPA).

In acelasi timp, avocatii prezenti la Congres i-au ales pentru functia de vicepresedinte pe urmatorii avocati:

-Mihai Baco;

-Ion Dragne;

-Daniel Fenechiu;

-Marius Striblea.

-Ion Turculeanu;

In ce priveste componenta Consiliului UNBR, votat inca de joi noaptea, aceasta va fi formata din urmatorii avocati:

-Danny Gabriel Bardan

-Madalina Bercea

-Traian Briciu

-Sergiu Marin Capisizu

-Petrut Ciobanu

-Daniel Fenechiu

-Iosif Friedmann-Nicolescu

-Gheorghe Florea

-Mihai Adrian Hotca

-George Moloman

-Stefan Naubaurer

-Dan Oancea

-Silvana Racoviceanu

-Mihnea Stoica

-Mihai Tanasescu

-Flavia Teodosiu

-Calin Andrei Zamfirescu

-Iulia Zorckzy

Felicitam alegerea avocatului Traian Briciu in functia de presedinte al UNBR, precum si a vicepresedintilor Uniunii si membrilor Consiliului, si speram ca impreuna cu noua echipa de conducere sa reformeze avocatura si sa dea un suflu nou profesiei.

Comentarii

# SPARTAKUS date 7 June 2019 18:14 +8

A spune in ziua de azi ca esti avocat nu mai este demult un titlu de glorie.Dinpotriva sunt destui care te catalogheaza din start drept un „combinator„de dosare,al carui Du-zeu este unul singur'banul.A te prezenta ca av.la vre-o audiere,la parchet sau la instanta,nu mai reprezinta o misiune nobila in scopul aflarii adevarului,ci dimpotriva,de cele mai multe ori esti supus umilintelor din partea unor magistrati,care te considera ca nu ai alt rol decat a sa-i incurci si inervezi!Nu te agreaza pt.ca uneori spun ca ai mai multi bani decat ei.Aceasta est Romania!!!!!

# paronime date 7 June 2019 22:55 +2

dacă nu te "inervezi" poate te enervezi

# Baran Gheorghe date 8 June 2019 06:08 +2

Cum sa mai fie aceasta profesie nobila și cum să fie nobila misiunea avocatului daca avocații o dezinnobileaza??? Merg în instanță în blugi și în tenesi și aruncă roba pe ei. Bărbații avocați sunt nebarberberiti iar femeile despletite . Cat despre TRAIAN BRICIU îi doresc succes!!! E un profesor bun dar se contrazice , uneori, singur. E dur , dar duritatea îi depășește pregătirea. Mai are loc sa mai învețe. Chestionarele la barou , admitere, s au făcut de râs. Eroare în barem 5% . Eheeeee. ......

# nu conteaza date 7 June 2019 19:01 +5

Ai si nu, dreptate. Nu e un titlu de glorie sa fi avocat. Aici e dreptatea. Un avocat care-si merita titlul, nu combina nimic si, te asigur ca sunt extrem de putini care-si vand clientii! Partea cu umilinta, nu este adevarata! De cele mai multe ori, noi ii umilim pe magistrati! Ca ei sunt pe post de "roboti", unii dintre ei, e alta poveste... Dar justitia, fara avocati, nu-si are sensul. Cel putin, nu la nivelul asta de dezvoltare a societatii. Eu sunt avocat si nu mi-e rusine! "multi in barou, putini avocati", imi spunea magister-ul meu, pe vremuri...

# in coate si pe genunchi date 7 June 2019 20:40 0

votezi cu cei multi

# alex date 8 June 2019 11:18 0

Zice ea Constituția că "alegerea profesiei este liberă", dar fără "magister" nu devii avocat. Avocatura nu e o profesie, e un club privat, o castă.

# Baran Gheorghe date 8 June 2019 06:15 +2

In materie de drept procesual civil Boroi a făcut un tratat de 1800 de pagini și vreo 800 de fise. Briciul a scris un manual de 780 pagini.In ceea ce priveste cati avocați și câți în barou aveti dreptate. Admiterea în profesie e una iar profesia e alta. Nu e rau ca sunt admiși multi iar apoi se triaza. E rau ca cei admiși nu intra pe bune.

# Vasili I. date 8 June 2019 06:58 0

Cateodata, libertatea ii striveste pe multi; si astfel nu pot face fata ! Cel nascut sluga, si care se complace in aceasta postura, nu va accepta niciodata ca exista ... si altceva !

# ei nu date 8 June 2019 13:54 +1

Lasati domle mascarada cu alegerile, scoateti actele pe masa, acte pe care orice persoana(fizica /juridica) conform legilor in vigoare TREBUIE sa le detina, in caz contrar se cam apropie, deja zdrangane catusele penru grup infractional organizat, deja pute rau de tot a denea si a anchete. Asta vca sa stie si viitorii aspiranti la profesia de avocat: ACTELE de infiintare! in original si copie cf originalul!

# marius date 8 June 2019 15:51 0

Mihai Baco a fost politist, o buna bucata de vreme, pe timpul lui Ceasca. Nu l-am auzit sa ia nici cea mai mica atitudine impotriva abuzurilor din justitie.

# Grămăticu date 8 June 2019 19:22 0

Pt. Nu contează: "Să fi avocat" este sinonim cu să fii agramat? Feciorul meu, de gimnaziu, nu te-ar trece clasa.

# Curat murdar date 10 June 2019 09:50 +2

Fenechiu si unbr!! Ma buseste risul!! Ce reprezentanti de seama are unbr fantoma!! Asa unbr asa reprezentanti. Si va mai mirati ca ati ajuns sa rida judecatorii de avocati.

# TOMA, MARIUS date 10 June 2019 11:26 0

Admiterea in profesie pe baza diplomei de Master in drept sau de licența va atrage mai multi candidați care vor putea urma apoi cursurile pentru obținerea unui certificat de competente.Admiterea in profesie a juriștilor cu experiența va dezamorsa conflictul intre diferitele structuri care au o anumita activitate de consultanta juridica. In același timp oferirea unor condiții fiscale interesante avocaților care angajează stagiari va crea pe termen mediu si lung o baza crescuta de avocați competenți si dezvolta concurenta. Fiind o profesie liberala, avocatura trebuie sa ofere condiții egale de admitere si dezvoltare pentru cei care au studiat dreptul dupa revoluție in raport cu cei care au intrat demult in profesie si au profitat de prevederile unor legi favorabile. Tocmai actuala lege a avocaturii face ca aceasta profesie sa fie privita mai mult ca o casta aparținând doar unor privilegiați. Iata deci câteva idei care ar trebui sa preocupe noua conducere.

# Gata cu visele date 10 June 2019 15:43 0

TOMA, MARIUS , nu mai visa domle ca aici nu va fi niciodata nimic, in tara asta de rahat, rahat a fost si rahat va fi pana-i cuc. Aia o duc bine care-s cu ,,sistemul'' care lauda sistemul si-l pupa-n c...ur. Restul au plecat in afara, satui de cacatul de aici si de oamenii retarzi.

# Sorin date 3 July 2019 12:41 0

Principiu fundamntal al procedurii civile fructus officio dupa pronuntarea unei hotarari instantele nu mai pot reveni asupra acesteia. C.C.Decizia nr. 478/08.06.2006 M.Of. nr. 630/21.07.2006.

# Botomei Vasile,doctor in drept date 9 July 2019 09:36 0

Botomei Vasile,doctor in drept,autor al conceptului de pluralism de UNBR-uri,publicat in teza de.Botomei Vasile,felicita noua conducere aleasa a UNBR!

# girimeaua date 3 August 2019 18:21 +3

vai dar cum de n-a iesit presedinte avi-uta fara ...uta? :D :D

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva