22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UNBR RISCA O AMENDA URIASA – Ex-vicepresedintele Consiliului Concurentei avocatul Valentin Mircea avertizeaza ca mercurialul minim pus de UNBR pe onorariile avocatilor va atrage sanctiunea Consiliului Concurentei, asa cum s-a intamplat la CECAR: "Ma delimitez clar de cartelul realizat de UNBR si declar ca nu voi respecta hotararea... UNBR a intors aceasta profesie la inceputul anilor '90... Hotararea UNBR este in flagranta contradictie cu Legea concurentei"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

1 September 2017 16:49
Vizualizari: 11095

Hotararea nr. 272 din 26 august 2017 adoptata de Consiliu Uniunii Nationale a Barourilor din Romania condusa de avocatul Gheorghe Florea prin care au fost stabilite onorariile minimale pe care avocatii trebuie sa le perceapa clientilor lor pentru serviciile profesionale prestate starneste deja controverse. Fostul vicepresedinte al Consiliului Concurentei, Valentin Mircea (foto) actual senior partener in cadrul societatii de avocatura Mircea and Partners critica dur decizia UNBR de a impunere a unor praguri minime pe care avocatii sunt obligati sa le impuna clientilor lor.


Intr-o postare pe reteaua LinkedIn, care se regaseste si pe Facebook, fostul vicepresedinte al Consiliului Concurentei acuza ca hotararea UNBR reprezinta un "cartel pur si simplu, in flagranta contradictie cu Legea concurentei nr. 21/1996 si art. 101 din Tratatul de Functionare a Uniunii Europene". In acest context, avocatul Valentin Mircea avertizeaza ca mercurialul minim impus de UNBR pe onorariile avocatilor va atrage sanctiunea Consiliului Concurentei, dand exemplu Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati (CECAR) care a fost sanctionat acum cativa ani de catre Consiliul Concurentei cu o amenda uriasa de 9,2% din cifra de afaceri pentru o situatie similara.

In opinia senior partnerului de la societatea de avocati Mircea and Partners, hotararea UNBR reprezinta o "boacana" asupra careia se impune o reactie din partea Consiliului Concurentei, reactie pe care Valentin Mircea precizeaza ca o asteapta cu interes.

In postarea sa, avocatul Valentin Mircea transmite ca se delimiteaza clar de "cartelul realizat de UNBR" si anunta ca nu va respecta Hotararea nr. 272/2017 a UNBR prin care au fost stabilite onorariile minimale ale avocatilor, invocand exceptia nelegalitatii.

Iata postarea avocatului Valentin Mircea:


Sursa foto 1: Legalmarketing.ro

Comentarii

# BB date 1 September 2017 17:06 +7

Pana nu se sparge buba facuta de puroiul Florea, din pacate abuzurile vor continua. S-au terminat banii de la Techirghiol :)) va lasa asta fara pensii :lol: . De ce nu va transferati la Bota? E mai sigur.

# avi avi date 2 September 2017 08:50 0

Sa ne transferam la bota?Unde,pe terasa si in slapi?

# La Bota date 13 September 2017 19:32 0

Avocatii taditionali au fost desfiintati prin Legea 3|48.Au ajuns niste mercenari agramati,mafioti ticalositi de staborele Florea.

# DODI date 1 September 2017 17:30 +4

Îmi place din ce în ce mai mult lumea justiției. Au început să apară peste tot în țară, ca și ciupercile după ploaie, oameni verticali, corecți și cu bun simț. Le dorim și altora să se molipsească de la corectitudinea și verticalitatea celor care au curaj. Succes.

# Puiu date 1 September 2017 18:45 +2

Hotararea nu are caracter obligatoriu, ci de recomandare. Nici nu are cum. Cred ca acest av. Mircea sufera de nebagare in seama. Plus ca hotararea UNBR ar trebui validata prin votul consiliului din fiecare barou.

# m. panait date 2 September 2017 07:59 +2

Hai, nu zau !art.4 al.3"Omisiunea de urmarire si incasare constituie abatere disciplinara",e cu titlul de recomandare? "Obligatia de a sesiza decanul si consiliul baroului, ... " e gluma, nu?Cei lezati vor fi in I-ul rand contribuabilii (sunt acte de executare ce se ataca in 5 zile-si nu vei avea timpul necesar sa negociezi contractul in 4 zile. Si avocatii, care se vor trezi cu un nesfarsit sir de plangeri ... .Judecatorii sunt cei mai castigati; mai ales cei ce taie deja onorariile si spera sa nu se solicite de la MFin si MJust remiterea taxelor platite din onorariile taiate. Cereti de la instante cate astfel de sesizari exista. Pai, din ce sa le faca judecatorilor europeni ce nu platesc CAS bugetul gras de salarizare ?

# iamandi date 2 September 2017 16:40 0

Adauga si cheltuielile, care nu mai sunt prevazute in decizia UNBR. Si la sfarsit nota de plata. Cheltuieli de 2 feluri: amoritizari sediu, auto, sediu arhiva, laptop, telef mobil, memorii auxiliare, anvelope iarna/vara,mobilier, programe, ... si cheltuieli cu dosarul: benzina, diurna, deranj, taxa de urgenta, taxa cu titlul de .., taxa de oboseala, ...

# avocat date 4 September 2017 11:39 0

De fapt, se vrea obligatorie ! E ca in caragiale, recomandare obligatorie ! Daca cititi art. 4, alin 4 veti vedea ca avocatii sunt obligati sa declare in fiecare luna, pe propria raspundere, ca respecta aceste onorarii !!! So .....

# m.panait date 4 September 2017 17:46 0

iar dupa declaratii, din 2,11 ani, in 2,11 ani urmeaza cotrolul efectuat de catre inspectorii casei .. care constata abaterea si aplica sancniunea .

# Toto Argeșel date 1 September 2017 18:57 0

V-am avertizat încă de ieri!

# Alt avocat date 1 September 2017 22:40 +1

Si exceptia de nelegalitate unde o invoca? Pe facebook?

# eu date 1 September 2017 23:38 +1

Florea a comis-o rau de data asta ! Sa plece cat mai repede !

# amandoi date 2 September 2017 14:07 0

Stai linistit, nu te ambala! Tov. Florea nu pleaca de la sine, va pleca doar cand va fi ridicat si dus.Pana atunci mai mulge cativa prosti, de bani

# Nedumerit date 2 September 2017 02:25 +1

O, Doamne! Avocatii n-au fost niciodata angajati la stat. Se confunda onorariile minimale cu plafoanele la incasari... Acum UNBR aplica legea, ar fi fost bine sa n-o faca? CC putea interveni in dezbaterea proiectului. Si, in plus, se stie cumva ce sanctiuni a aplicat CC notarilor si executorilor judecatoresti pentru onorarii minimale aplicate de ani de zile? E exact aceeasi situatie. Sau subiectul e tabu?

# mihaela date 4 September 2017 10:44 +1

De ce numai notarilor si executorilor judecatoresti le este permis sa aiba onorarii minimale si avocatilor nu? Ar trebui reglementate si cheltuielile ca la executorii judecatoresti care pe langa onorariu percep si cheltuieli de tot felul: arhiva, telefoane, intocmire  diverse adrese catre banci etc.

# danndeac date 2 September 2017 09:49 +1

sa ajuns ca traditionalistiiii sa afiseze pe usile Palatelor de Justitie uunde exista onorariile lor asa ca la Piata Matache,Obor sau ce piete vor mai exista.JENANT,ULUITOR

# hehe date 2 September 2017 14:23 +2

Hehehehe, aia-i nimic! stai sa-i vezi cum poarta robele alea imputite pe ei, pe sub care-si taraie basinile. Ce prosti sunt, nu-si dau seama de cocina de porci in care sant bagati.Stau pe holuri si cand intra un justitiabil sarman care cica-si ,,cauta dreptatea'' zuppp pe el sa-l acosteze si sa-l mulga de bani, mai rau ca la piata , prietene!Apoi au fost si cazuri cand intr-o pauza dintre doua procese, si-au mai tras si cate un pumn in nas, de le-o zburat borsu' pana in usa de visavis. Jenant, prea jenant...

# danndeac date 2 September 2017 17:10 0

ptr hehe- foarte bine a-ti zis ,sa vedeti la judecat cluj cum stau asa zisi avo pe sali si abordeaza bieti oameni si nu stiu care mai de care sa se remarce cu carti de vizita,si de la sala merg in roba pin la asa zisele cabinete ,cuiburi de viespi sau la masini in parcare. asa cum a-ti spus dvs jenant

# Awa date 2 September 2017 11:43 +2

Avocatii tradiționali sunt mercenari .Avocatii au fost desființați prin Legea 3/48.

# justo date 2 September 2017 14:35 +2

Ce examen cretin au nascocit  aviutii, ce spete absurde si ridicole. Te crucesti frate, niste imbecilitati care nu exista si nu vor exista vreodata. Dezastru

# justo date 2 September 2017 19:54 +1

sunt atit de saraci si de impovarati de biruri incat poti sa apelezi cu incredere la ei sa-ti duca gunoiul. :D :D dar sclavii rezista ca in reclama cu fixativul. e bine asa, imi place cind ii vad rupti in fund si haine zoioase pe salile instantei. asa merita!

# am analizat intrebarile la paradoxalul "examen" date 3 September 2017 01:12 +3

acum imi este clar. niciodata nu se va lua aceasta mascarada de examen fara spaga. observati intrebarile, o speta are imbinate doua materii diferite, mai precis se amesteca notiunile intentionat sa iasa un ghiveci. vor bifa corect doar cei care platesc grila. o sa vedeti bucuresteni admisi pe capete si provincia ZERO, maxim 1-2 pe judet. de ce? fiindca astia din provincie sunt saraci si nu au bani de grile. se va repeta mirlania de anul trecut. deci inca odata ati prostit 3000 de fraieri disperati ori 1000 de lei examenu, plus deplasare, cazare si mincare. nici daca ai 100 de ani vechime in magistratura nu faci 70 de puncte.

# Awa date 3 September 2017 11:24 +1

Mare mizerie avocatura asta, din profesie liberala a ajuns afacere comerciala unde doar banii contează.

# abc date 3 September 2017 14:05 -2

bine ca notarii si executorii pot sa satbileasca ce onorarii vor, dar avocatii, nu!!! un notar castiga mii delei pt ca, completeaza niste date intr-un contract tipizat. executorii iau 7-8 mii de lei pt doua-trei somatii.

# Cat de simplu se fraudeaza la examen date 4 September 2017 12:30 +1

Chemarea turmei la bucuresti va naste o frauda simpla si eleganta la examen. Cine verifica daca se schimba o simpla grila cu bilute. Asa ca aruncati banii pe fereastra, examenul este pregatit pentru cei care  alesi. Restul nici o sansa. 

# avi avi date 4 September 2017 14:25 -2

Amice,esti ca in Caragiale.

# Managconsult&Law date 4 September 2017 20:16 0

Awa avocatura nu este o profesiune Liberala ci Libera citeste mai atent art 1 si 2 din Lege .Este o mica mare diferenta si intra in contradictie cu art. 4 din Convenția europeană a drepturilor omului și a art. 42 din Constituția României, republicată asa ca ..............

# Joe date 4 September 2017 21:29 +2

Vezi aviuta ca domnul  caragiale nu face parte din unbr florea!  :D :D  si nici nu e parlamentar precum crezi. Dupa cultura ta vasta de clasa 2-a ne spui si noua un titlu de schita a tovarasului caragiale?  :D

# Agamita date 4 September 2017 23:43 0

:P :P :P Zoe,fi barbata .de Caragiale .Caldura mare,mon cher,Zoe .ia un goagal ,Zoe,in pauza de stiri.

# avi avi date 4 September 2017 21:53 -1

Eu nu sunt agentie de informatii publice.Pune mana pe goagal ,cauta caragiale si vei afla ce a scris.Amice,esti chiar de Caragiale.!!! :D

# Un alt avocat date 15 September 2017 21:49 0

Asteptam cu mare interes primul avocat sanctionat pe aceasta hotarare a UNBR. Cu proba se merge la Consiliul Concurentei si scaunul domnului Florea este aruncat in aer. Masura a mai fost adoptata in trecut dar scoasa pe aceleasi motive. Bortosii de la Bucuresti stabilesc tarifele sub sanctiune unor avocati care lucreaza prin orase prapadite. Oare de unde vor avea oamenii bani sa plateasca acele onorarii exorbitante plus TVA, demne de case de avocatura din Bucuresti? Rusine!

# Un alt avocat date 15 September 2017 22:06 0

Asteptam cu mare interes primul avocat sanctionat pe aceasta hotarare a UNBR. Cu proba se merge la Consiliul Concurentei si scaunul domnului Florea este aruncat in aer. Masura a mai fost adoptata in trecut dar scoasa pe aceleasi motive. Bortosii de la Bucuresti stabilesc tarifele sub sanctiune unor avocati care lucreaza prin orase prapadite. Oare de unde vor avea oamenii bani sa plateasca acele onorarii exorbitante plus TVA, demne de case de avocatura din Bucuresti? Rusine!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva