19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VERIFICAREA RATIONAMENTULUI LOGIC – Au fost publicate rezultatele la cea de-a doua proba de la examenele de admitere in magistratura si INM. Testul a fost sustinut de 112 candidati la admiterea in magistratura si 388 candidati la admiterea in INM. Urmatoarea proba este cea a interviului (Listele)

Scris de: E.D. | pdf | print

12 September 2013 13:27
Vizualizari: 15466

Institutul National al Magistraturii a facut publice joi, 12 septembrie 2013, rezultatele obtinute de candidatii la admiterea in magistratura si INM la testul de verificare a rationamentului logic. Este vorba despre cea de-a doua proba din concurs, care s-a desfasurat duminica, 8 septembrie 2013, la Universitatea Romano Americana. Pentru a fi declarati admisi la proba de verificare a rationamentului logic, candidatii trebuie sa raspunda corect la minimum 30 de intrebari din cele 100.


Testul de verificare a rationamentului logic a fost sustinut de 112 de candidati la examenul de admitere in magistratura si 388 de candidati la examenul de admitere la INM.

Initial, la concursul de admitere in magistratura, pentru ocuparea celor 70 de posturi de judecator la judecatorie, prima proba a fost sustinuta de 1.205 candidati, care indeplinisera conditiile de intrare in examen. Dintre acestia, in urma probei eliminatorii si dupa solutionarea contestatiilor, au mai ramas doar 112.

La examenul de admitere la INM, mii de candidati s-au inscris pentru cele 200 de posturi de magistrat scoase la concurs, 100 de judecator si 100 de procuror. Prima proba, cea de verificare a cunostintelor juridice, a fost sustinuta, in 25 august 2013, de 3.832 de candidati, dar dintre acestia doar 388 au fost declarati admisi. In concurs au mai ramas insa doar 388.

Ultima proba din concurs, consta in sustinerea interviului si este programata in perioada 1-9 octombrie 2013. La aceasta proba candidatii vor trebui sa elaboreze in scris o analiza cu privire la subiectul extras si sa il sustina oral. Tot la proba interviului, candidatii vor trebui sa faca analiza orala a unei spete cu elemente de etica specifice profesiei. Rezultatele finale la concursul de admitere in magistratura vor fi afisate in data de 11 octombrie 2013.

Nota obtinuta la concurs va fi suma notelor obtinute in cele doua etape, calculata cu o pondere de 75% nota de la prima etapa si 25% nota de la proba interviului.

* Cititi aici rezultatele obtinute de candidatii la examenul de admitere in magistratura

* Cititi aici rezultatele obtinute de candidatii la examenul de admitere la INM

Comentarii

# ANONIMUS date 13 September 2013 14:25 -2

Ramane omul traznit cand vede ce logica lui \"peste\" se cere pentru a fi declarati admisi la proba de verificare a rationamentului logic. Candidatii trebuie sa raspunda corect la minimum 30 de intrebari din cele 100. Acesti idioti insulta inteligenta romanului de rand .Normal si logic ar trebui sa fie admisa un numar corect de minimum 51 de intrebari dintr-o suta.Cu asemenea \"magistrati\" nu-i de mirare ce se intampla in justitia noastra.

# ana date 13 September 2013 15:30 +2

Daca ai avea cea mai vaga idee despre admiterea la INM, ai stii ca niciodata un candidat care a obtinut 30 de puncte la aceasta proba nu a fost admis la Institut. Nici chiar unul cu 51 de puncte. In functie de notele de la celelate probe, ai sanse daca ai luat peste 60 de puncte, in medie 70-80. Si ti-as sugera sa incerci sa rezolvi un astfel de test inainte sa vorbesti de logica lui peste prajit.

# Tudor Raneti date 14 September 2013 15:06 0

Ar trebui sa raspunda corect la minim 100/100, fiindca eu n-am studii in drept, si nu fac greseli de judecata, doar fiindca deschid cartea si citesc legea, ori la examene n-ai nevoie decat de o cunoastere intuitiva a legii, si mai ales discernamant, adica constiinta. Acesta e motivul pentru care fac dosare penale magistratilor mafioti pana la cel mai inalt nivel, fiindca sunt abominatii, psihopati mitomaniaci care habar n-au legea si nu vor sa aiba habar de lege

# ana date 13 September 2013 15:32 0

*ai sti

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva