6 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VICTORIE IMPOTRIVA FISCULUI – Tuca Zbarcea & Asociatii a obtinut la Curtea de Apel Bucuresti suspendarea executarii Ordinului ANAF prin care operatorii economici de produse energetice in regim angro erau obligati sa detina spatii de depozitare. Echipa Tuca Zbarcea & Asociatii a fost formata din avocatii Christina Vladescu, Diana Agafitei si Radu Chiran

Scris de: V.B. | pdf | print

8 November 2018 14:03
Vizualizari: 6506

Echipa de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii a obtinut o victorie importanta la Curtea de Apel Bucuresti. Succesul a venit intr-un dosar in care Tuca Zbarcea & Asociatii a reprezentat o cunoscuta companie petroliera de gaze naturale, care comercializeaza produse energetice in sistem angro.


Astfel, pe 30 octombrie 2018, CAB a dispus in prima instanta suspendarea executarii Ordinului ANAF nr. 1960/06.08.2018. Prin acest Ordin, incepand de sambata, 10 noiembrie 2018, operatorilor economici de produse energetice (benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibil) in regim angro le revenea o noua obligatie, respectiv aceea de a detine spatii de depozitare.

Din echipa care a reprezentat clientul in dosarul de instanta au facut parte avocatii Christina Vladescu (foto), partener, Diana Agafitei, managing associate, si Radu Chiran, associate.

Avand in vedere impactul major, in primul rand, de ordin economic al Ordinului sus-mentionat, solutia este una deosebit de importanta pentru societatea in cauza si are efect imediat, fiind executorie de drept.

Conform Ordinului ANAF nr. 1960/2018, activitatea de comercializare angro a produselor energetice se poate desfasura doar in baza unui atestat obtinut conform noilor conditii, care implica detinerea de spatii de depozitare, vechile atestate pierzandu-si valabilitatea la data de 9 noiembrie 2018, adica dupa expirarea termenului de 90 de zile, stabilit prin respectivul ordin al Fiscului.

Comentarii

# eduard date 8 November 2018 14:24 +1

FELICITARI!!

# DODI date 8 November 2018 17:13 0

ANAF este cea mai ineficientă, cea mai anchilozată și cretinoidă instituție fiscală din România care, după ce a colectat în rândurile ei pe toți foștii activiști de partid, ratații profesional și sinecuriștii narcisiști din România, nu face decât ceea ce a propovăduit încă din 1990. Ei privesc contribuabilii ca fiind o adunătură de escroci și evazioniști, care îi deranjează din hiberbare. Trecând peste faptul că doar contribuabilii trebuie să plătească majorări de întârziere iar statul nu, această instituție ar trebui dinamitată și apoi reformată structural. Altfel vom vorbi singuri prin curte.

# Geo date 8 November 2018 15:26 +4

ANAF pare mai mai mereu un fel de al doilea parlament al Romaniei dar mai incompetent dau tot felul de ordine dupa cum le convine si au chef, mai mult, trec in acele ordine chiar si interzicerea de a putea ataca in instanta punand deciziile ANAF deasupra Constitutiei Romaniei, sa nu mai vorbesc si ca multe sunt aberante, negandite, luati numai haosul organizat de catre ANAF cu privire la casele de marcat cu jurnal electronic, trei ani de zile s-au baut de musca, au dat prin iulie niste specificatii de doi bani dupa care vroiau ca in trei luni sa fie inlocuite un numar de aproximativ 800.000 case de marcat ca nici macar astea nu sunt in stare sa afle cate sunt, nu s-au gandit sau n0au putat sa gandeasca atat de departe incat sa ia in calcul ca producatorul nu poate furniza atat de multe aparate, ca nu e obligat sa trimita doar in Romania. Asadar ANAF prin tot felul de incompetenti este primul sabotor a oricarei activitati economice prin lipsa acuta de profesionalism si interes.

# Retardanis date 9 November 2018 07:23 +1

Nu prea inteleg, ce ar trebui sa aiba acesti operatori de substante inflamabile, chibrite si brichete?

# Profesionalism date 9 November 2018 12:09 0

Suna ca un articol la comanda. Sunt curioasa ce ce rata de succes are firma cu pricina si ce tarif in caz de insucces.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.02.2023 – Numirea sefilor PICCJ si DNA intra in linie dreapta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva