4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 11.01.2022 – “Regina detasarilor” a fost pusa la pastrare

Scris de: L.J. | pdf | print

11 ianuarie 2022 18:39
Vizualizari: 4644

* Se intrevad nori negri la orizontul bitcoinului. Ce inteleg specialistii din domeniu prin notiunea de „cruce a mortii” aflati dand click aici.

 

* Se intampla si lucruri bune: cica o lucrare de infrastructura va fi data in folosinta cu sase luni mai devreme decat termenul initial. Cel putin asa promite constructorul, iar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, il crede pe cuvant. Click aici ca sa aflati detalii!


* Inalta Curte de Casatie si Justitie isi bate joc de una dintre cele mai spectaculoase sentinte pronuntate in starea de alerta (daca nu chiar cea mai spectaculoasa). Ne referim la hotararea prin care, in urma unei actiuni a avocatei Elena Radu, judecatorul Amer Jabre de la Curtea de Apel Bucuresti a anulat hotararile de Guvern 636, 678 si 730 din 2021 privind prelungirea starii de alerta din iunie pana in august anul trecut. O sentinta excelent argumentata, care merita sa fie studiata in toate facultatile de Drept din Romania (click aici pentru a citi). Zilele trecute, ICCJ a stabilit primul termen al recursului... va tineti bine?... pentru data de 4 aprilie 2023 (vezi facsimil). Nu este prima data cand instanta suprema fixeaza termene in bataie de joc in dosare pe care ar trebui sa le solutioneze urgent, avand in vedere ca Guvernul tot emite HG-uri privind starea de alerta. Din fericire, practica ICCJ este in sensul admiterii cererilor de preschimbare a termenelor in dosarele pe starea de alerta. Din nefericire, noile termene sunt si ele destul de indepartate. Altminteri, stati cu ochii pe dosar: avocata Elena Radu a anuntat pentru Lumea Justitiei ca marti, 12 ianuarie 2022, va depune la Inalta Curte solicitare de preschimbare a primului termen.

 * Tare ciudat ce se intampla cu judecatoarea Andreea Uzlau, cunoscuta drept “Regina detasarilor” dupa ce in ultimii 13 ani a fost judecator de scaun doar vreo 9 zile, restul timpului petrecandu-l prin fel de fel de functii in CSM. Andreea Uzlau a plecat anul trecut din Consiliu, reusind sa ia concursul pentru un post de inspector la Inspectia Judiciar. Ce sa vedeti insa: Uzlau nu a inceput activitatea la Inspectia Judiciara si nici nu o va incepe prea curand. Si nu o va incepe pentru ca mandatul de inspector judiciar i-a fost validat incepand cu decembrie 2022. Aspect confirmat chiar de Inspectia Judiciara pentru Lumea Justitiei.

Deci ca sa recapitulam: Uzlau a luat concursul pentru Inspectia Judiciara in noiembrie 2021, dar va incepe sa lucreze propriu-zis abia la un an distanta, in decembrie 2022. Timp in care, logic, postul ii va fi rezervat. Timp in care, cel mai probabil, “regina detasarilor” va fi plasata intr-o alta functie de unde, desigur, sa aduca servicii sistemului.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 12 ianuarie 2022 17:27 +14

CORBU la corb (a se citi SRI) nu scoate ochii. Doar îi închide puțin. Asta ca să mimeze actul de justiție și... celeritatea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva