22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 17.06.2024 – ICCJ nu se atinge de statutul grefierilor (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

17 June 2024 21:04
Vizualizari: 5548

* USR a fost faultat in Senat cand a vrut sa umble la Legea pensiilor. Ce s-a intamplat si mai ales cum arata proiectul de act normativ al Uniunii Salvati Romania, aflati dand click aici.


* Lumea Infrastructurii relateaza – in premiera in presa romaneasca – despre un eveniment major petrecut in Balcani. Eveniment care, bineinteles, ne vizeaza direct. Asadar, click aici!


* Cititorii veterani ai Luju isi amintesc de un articol al nostru din 2012, in care prezentam un caz revoltator: judecatorul George-Octavian Ciobica (foto) de la Judecatoria Radauti – fost procuror intre 2009 si 2010 – i-a refuzat unui sirian statutul de refugiat, pe motiv ca acesta nu a dovedit torturile la care a fost supus.Vorbim despre un om arestat in Siria sase luni, timp in care a fost batut si torturat pentru poezii impotriva regimului (click aici pentru a citi).

Ei bine, acum George Ciobica a dat fuga la Consiliul Superior al Magistraturii, cerand sa-i fie prelungita delegarea ca presedinte al Judecatoriei Radauti. Precizam ca magistratul ocupa aceasta functie inca din data de 1 ianuarie 2015. Pana in 2021, a detinut numarul maxim legal de mandate ca sef titular (cate doua mandate de trei ani obtinute prin concurs), iar din 16 iulie 2021 este sef cu delegare.

In fine: Sectia pentru judecatori a CSM ii va analiza cazul in sedinta de marti, 18 iunie 2024.


* La 31 mai 2024, Lumea Justitiei prezenta revolta colectiva a aproape tuturor instantelor din Romania, care solicita Guvernului si Parlamentului sa amane intrarea in vigoare a Legii 11/2024 privind statutul grefierilor pana la corectarea acestui act normativ (click aici pentru a citi).

Subliniem: aproape toate instantele. Exista o singura exceptie: Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Noi ne-am gandit ca poate ICCJ le-a luat-o deja inainte curtilor de apel, tribunalelor si judecatoriilor, atacand statutul grefierilor la Curtea Constitutionala a Romaniei. De aceea, am trimis o solicitare in baza Legii nr. 544/2001 (privind liberul acces la informatiile de interes public), cerand ca instanta suprema sa ne precizeze daca a atacat Legea 11/2024 la CCR. Si daca nu, de ce a ales sa stea in pasivitate.

La randul ei, ICCJ ne-a raspuns luni, 17 iunie 2024, spunandu-ne doar ca nu a atacat statutul grefierilor la CCR, dar nu a explicat si motivul inactiunii (vezi facsimil).

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!


sursa foto: Monitorul de Suceava

Comentarii

# Ok date 18 June 2024 13:25 0

Dar sa modifice codurile de proceduri,iar viciile de procedura să fie imputate celor vinovați,grefieri,agenți,juzi Pai,ce eu daca greșesc Pesa la strung,o suporta beneficiarul!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva