22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 18.04.2024 – Pensionare la Inalta Curte

Scris de: L.J. | pdf | print

18 April 2024 19:04
Vizualizari: 5324

* ANAF a pus ochii pe o noua categorie de contribuabili. Cine sunt acestia, aflati de aici.


* Avand deja o lipsa acuta de judecatori, Sectia de contencios administrativ si fiscal va ramane fara inca un magistrat. La CSM a fost inregistrata cererea de eliberare din functie prin pensionare formulata de judecatorul Constantin Decebal Vlad, aflat de opt ani la instanta suprema, unde a ajuns de la Curtea de Apel Bucuresti. Solicitarea urmeaza sa fie discutata saptamana viitoare. In ceea ce priveste Sectia de contencios administrativ si fiscal de la ICCJ, dupa cum se stie niciunul dintre candidatii inscrisi la ultimul concurs nu a promovat, chiar daca erau sase posturi disponibile. Ceea ce a determinat-o pe sefa ICCJ Corina Corbu sa mute judecatori de la sectiile civile la contencios.


* CSM a mai rezolvat o problema de incompatibilitate. Mai exact, Comisia de lucru nr. 1 – reunita “Legislatie si cooperare internationala”, coordonata de judecatorul Daniel Gradinaru (foto). Astfel, Comsia CSM ca: “detinerea calitatii de membru in cadrul formelor asociative mentionate la art. 26 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997, nu ridica probleme din perspectiva compatibilitatii cu functia de magistrat” (vezi facsimil).


 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Jos Constitutia date 18 April 2024 20:04 +10

Vă citez dintr-o maculatură : 125(3) Functia de judecator este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior. Suntem in plin stat de drept in care este domnia legii … dar nu prea mai înțelegem legea cui? Restul e poveste!

# maxtor date 18 April 2024 20:04 0

reconstituirea tarlalelor de varza si gulie,napi si laptuci.

# maxtor date 18 April 2024 20:06 +1

contencios? aia ni se par mai competenti,uite ca se rezolva problema.

# Io date 18 April 2024 21:22 0

Chiar asa? Si daca face parte din Composesorat/asociatie/ong si judeca procesul cu statul? Nu ca mambrii asociatiilor respective ar fi chiar urmasii membrilor composesoratelor....o ilegalitate.Multi sunt samsari de terenuri si revendica ce nu au avut niciodata !

# cârco-sceptic date 19 April 2024 01:53 +2

*1. E chiar firesc, pentru ca civilistii judeca cel mai bine în contencios, mai ales pe disciplinare. Fereasca cel de sus-jos sa ajungă unul care a judecat contencios și sa aiba autonomie in gandire, nu vrem asta, nu si nu. Aia inscrisi pe contencios n-au primit binecuvântare de la preaÎnalta sa intre pe ușa din dos. Nici nu mai contează al cui dos, impresia lasata e tot ca-s si prosti, si lipsiți de integritate (aia necesara pentru Preacuvioasa, normal) 8) *2. Cine-mparte, parte-si face. Alt grup de reflecție, alte minți luminate de vreo eclipsa de luna. O mai fi ramas niste pamant de împărțit din fundul funciar și i-o fi venit rândul vreunuia de-ai lor. Trebuiau sa dreagă busuiocul cumva, ce mai conteaza ca nelegal, ANIca e pe silent cand vrea. :zzz

# Un cetatean date 19 April 2024 05:55 +4

Ce mai conteaza in ziua de azi cand nu se respecta nici o lege in tara asta incepand cu Presedintele tarii. Acesta si acolitii lui nu respecta constitutia tarii , care este calcata in picioare in fiecare zi de mai marii tarii, despre ce vorbim? Cand cei mai mari sefi din justitie sunt pusi politic , mai vreti sa spunem ca avem justitie in tara?Dar cui ii pasa ,

# maxtor date 19 April 2024 08:54 0

"competenta" e o problema mare pt. unii: cumva au fost mutati DIN sectia 1?(aia e sectie de assasinat civil)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva