28 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 19.02.2020 – A inceput procesul lui Dorel

Scris de: L.J. | pdf | print

19 februarie 2020 17:22
Vizualizari: 4387

 

* Predoiu nu se lasa! Misiunea trebuie indeplinita – SIIJ trebuie sa dispara! Audiat in Parlament in vederea investirii Guvernului Orban 2, Catalin Predoiu a afirmat ca desfiintarea SIIJ este un obiectiv in cadrul programului de guvernare, la care nu va renunta. Totusi, in Comisie, Predoiu a sustinut ca se impune si o amanare a legii de desfiintare a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, pana dupa incheierea campaniei electorale si alegerea noului Parlament. Care au fost argumentele lui Predoiu in acest sens, aflati facand click aici.* Anunt de importanta nationala! La Consiliul Superior al Magistraturii a inceput judecata disciplinara a judecatorului George Dorel Matei de la Curtea Militara de Apel Bucuresti, acuzat de Inspectia Judiciara pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. i) teza I din Legea nr. 303/2004 privitor la "nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa …” . Speta este extrem de simpla si are la baza articolele in care Lumea Justitiei a aratat cum judecatorul Matei, pe vremea cand activa la Curtea de Apel Bucuresti, a tinut cu tot dinadinsul sa judece cauza Toma-Iordan (click Aici pentru a citi) desi ar fi trebuit sa se abtina, dat fiind ca unul dintre reprezentatii Primariei Sectorului 1 pe care ii judeca (respectiv Dan Toma) a respins sesizarile formulate de judecatorul Matei, in numele tatalui sau. Nu s-a abtinut insa, judecand cauza pana la final, cand a transformat achitarea de la fond intr-o condamnare de 6 ani, 9 luni si 10 zile de inchisoare. Condamnare ce a fost desfiintata in cele din urma de CAB, dovedindu-se astfel starea de incompatibilitate a lui Dorel.

Asa se face ca miercuri, 19 februarie 2020, avocatii lui George Dorel Matei s-au prezentat frumusel la CSM, insa nici picior de judecator, din ce am vazut noi. Nu stim cum exact s-a intamplat, dar cauza a fost amanata pentru o data ulterioara, 25 martie 2020. Foarte frumos! Nu stim care sunt schemele pe care le face Matei, dar cert este un lucru: de judecata nu scapa, ca-i acum, ca-i mai incolo...


 

* Zile de maxima durere in procuratura, caci a venit vremea bilanturilor. PICCJ, DNA, DIICOT si restul parchetelor trebuie sa isi prezinte catastrofalele rezultate din 2019. Si spunem catastrofale pentru ca noua ne-a ajuns la ureche ca situatie nu este deloc roz. Cel putin la parchetele de "mare tinuta" precum DNA. Se vorbeste intens despre panica existenta pe la unele unitatii DNA unde procentul achitarilor depaseste chiar 100%. Asteptam cu mare interes saptamana viitoare cand anticoruptii ar trebui sa traga linie si sa isi prezinte rezultatele. Deocamdata nu s-a anuntat public niciun bilant, dar nu e timpul pierdut.Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 19 februarie 2020 19:36 +12

Poate va fi în stare incapabilul și arhicunoscutul meditator de la Cotroceni să explice Republicii Procurorilor cum se poate ca la unele secții ale DNA să obțină achitări de peste 100%. Dacă va fi în stare (ceea ce nu cred!) atunci se pot justifica LEGAL și cele 6 case furate din Sibiu de cleptomanul imobiliar și furtul averii organizației SS Sibiu. Tot legal. Cum tot legal i se pot face de niște procurori independenți (nu de pupincuriștii din parchete) dosare pentru nenumăratele fapte de încălcare ale Constituției, ale tratatelor internaționale și ale furăciunilor cuaționate de faptele acestui trădător.

# basicuta date 20 februarie 2020 18:50 0

dac-l pune pe Dorel sa motiveze achitarile DNA de peste 100% o sa vedeti ca bilantul DNA e de fapt o victorie a parchetului....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.10.2020 – Clotilde a nimerit la o judecatoare-activista. Nimeni nu se pune cu urmasa lui Werner

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva