22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

Scris de: L.J. | pdf | print

21 June 2024 17:54
Vizualizari: 4474

* Guvernul Ciolacu isi aduce aminte de mineri. Ce masura a luat Palatul Victoria, aflati dand click aici.


* Cel mai nou aeroport din Romania si-a facut bilantul primului an. Cum arata cifrele, vedeti facand click aici.


* Ghinion pentru omul de afaceri Catalin Hideg (foto), denuntatorul generalilor SRI Florian Coldea si Dumitru Dumbrava.Lumea Justitiei v-a prezentat joi, 20 iunie 2024, cererea de recuzare pe care afaceristul a formulat-o impotriva judecatoarelor Mariana Constantinescu si Corina Ciobanu de la Curtea de Apel Bucuresti, plangandu-se ca impartialitatea lor „este grav afectata”. In acest sens, afaceristul se bazeaza pe inregistrarile discutiilor pe care le-a avut cu generalii SRI Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, precum si cu avocatul Doru Traila si cu alt om de afaceri, Bogdan Neidoni. Amintim ca, potrivit lui Hideg, Coldea si Dumbrava i-ar fi solicitat 600.000 de euro ca sa intervina la Curtea de Apel Bucuresti, astfel incat CAB sa-l scape pe afacerist cu o condamnare cu suspendare, fata de cei 4 ani de inchisoare cu executare primiti la fond, din partea judecatorului Catalin-Gabriel Bunea de la Tribunalul Bucuresti, intr-un dosar in care Hideg a fost trimis in judecata de catre Parchetul European (EPPO) – click aici pentru a citi.

Ei bine, vineri, 21 iunie 2024, magistratii CAB Adina-Adriana Radu si Cristian Dumitru au respins cererea de recuzare a colegelor lor.


Iata minuta incheierii din dosarul nr. 27485/3/2022:


Respinge ca neintemeiata cererea de recuzare a completului de judecata compus din doamnele judecator Ciobanu Corina si Constantinescu Mariana, formulata de apelantul-inculpat Hideg Robertino Catalin.

In baza art. 275 alin.2 Cod procedura penala obliga apelantul-inculpat la plata sumei de 300 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat.

Definitiva. Pronuntata prin punerea minutei la dispozitia partilor si a procurorului, prin mijlocirea grefei instantei, azi, 21.06.2024”.


* Patru judecatori sunt programati la pensionare saptamana viitoare. Printre ei, o remarcam pe Alexandrina-Amalia Marin de la Curtea de Apel Cluj, cea care in 3 februarie 2023 (impreuna cu colegele de complet Anamaria-Gabriela Vida-Simiti si Anca-Mihaela Ion) a desfiintat un abuz al regimului pandemic Iohannis-Arafat.

Mai precis, cele trei magistrate au admis actiunea sefei de lucrari Mihaela-Ileana Ionescu de la UMF Cluj-Napoca (catedra de Microbiologie) impotriva hotararii nr. 8/2021, prin care, la 23 septembrie 2021, senatul aceleiasi universitati a dispus ca accesul fizic (in sali) sa fie permis numai pentru studentii si cadrele didactice care fac dovada vaccinarii anti-COVID, a trecerii prin boala sau a testarii (click aici pentru a citi).

In afara de Alexandrina Marin, au depus cereri de pensionare magistratii Vasilica-Ovidiu Pralea (CA Bacau), Dumitru Bocsan (Tribunalul Gorj) si Gianina-Cristinela Muntean (Tribunalul Alba).


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 22 June 2024 00:12 0

o f.f. mica anulare - nu s-a aruncat macar cu exceptie de neconstitutionalitate?(a dat-o si pe drept la munca..)TOO LITTLE TOO LATE!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva