23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 21.09.2023 – Lot nou de judecatori la disciplinar

Scris de: L.J. | pdf | print

21 September 2023 19:10
Vizualizari: 5935

* Nu era indeajuns ca il uraste o planeta intreaga. Acum, si parintii lui au intrat in gura lumii. Despre cine este vorba si cum au intrat parintii in peisaj aflati dand click aici.


* Romania a consemnat un moment istoric. Nu va stricam surpriza, ci va lasam sa cititi facand click aici.


* L-ati vazut zilele trecute pe judecatorul Voicu Puscasu (foto) de la Tribunalul Hunedoara, care a depus cerere de demisie.Ei bine, surpriza a aparut joi, 21 septembrie 2023, in ordinea de zi solutionata a Sectiei pentru judecatori din CSM: magistratul s-a razgandit. Nu de tot: a cerut amanarea discutarii acestei chestiuni.


Iata minuta CSM:


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat amanarea analizarii cererii privind eliberarea din functie, prin demisie, a domnului PUSCASU VOICU IONEL, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Hunedoara, ca urmare a solicitarii domnului judecator. (unanimitate)”.


* Tot in ceea ce priveste Sectia pentru judecatori a CSM (dar in materie disciplinara), va spunem ca tot joi, 21 septembrie 2023, Consiliul Superior al Magistraturii a fixat primul termen in trei dosare disciplinare.


Este vorba despre cauzele:


- 15/J/2023: judecatorii Emilia-Maria Prahanca, Raluca-Meda Szilagyi si Nicolae Liposchi de la Judecatoria Beius, acuzati de abaterea de la art. 271 lit. s) teza a II-a din Legea nr. 303/2022 privind statutul si judecatorilor („exercitarea functiei cu grava neglijenta”);

- 9/J/2023: judecatorul Catalin-Vasilica Oprea de la Tribunalul Bucuresti, acuzat de abaterea de la litera g) teza I: „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”;

- 12/J/2023: judecatorul Florin Lupascu de la Tribunalul Specializat Mures, acuzat de abaterea de la litera q) teza I: „neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!


Sursa foto: Hunedoara Libera

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva