5 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 23.09.2022 – Comisia a mai terminat o lege

Scris de: L.J. | pdf | print

23 September 2022 17:45
Vizualizari: 5098

* Deja se discuta din ce in ce mai apasat despre noul nivel al Internetului, denumit Web 3.0 sau Web3 – un Internet descentralizat, care sa nu mai fie controlat de catre o mana de corporatii care sa cenzureze informatia dupa bunul plac (asa-numitul GAFAM sau Big Five: Google, Amazon, Facebook, Apple si Microsoft). Ei bine, avem o veste buna: o firma romaneasca tocmai si-a adus contributia la acest demers pentru descentralizarea Internetului si scoaterea lui de sub dominatia celor cinci mari corporatii. Ce s-a intamplat aflati facand click aici.


* Iar se bat romanii cu turcii in Moldova. Iar raportul de forte este de 1 la 3. Nu, nu glumim deloc. Click aici ca sa va convingeti singuri!


* Foarte repede merg lucrurile la comisia speciala parlamentara care dezbate noile Legi ale Justitiei propuse de ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto).


 

Dupa ce cam in doua zile a terminat noua Lege privind Consiliul Superior al Magistraturii (care va inlocui Legea 317/2004), la fel s-a intamplat si cu viitoarea Lege privind organizarea judiciara (care va inlocui Legea 304/2004). Si nu doar atat, dar aceeasi comisie s-a apucat deja de noua Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor (actuala Lege 303/2004), urmand ca discutiile sa continue luni, 26 septembrie 2022. Deci cateva zile si gata toate Legile Justitiei. Bine, ele nu vor intra imediat in vigoare, caci vor fi atacate la CCR de opozitie, apoi rediscutate in Parlament, fiindca nu credem ca CCR nu va gasi probleme. Asa ca abia mai pe la anul o sa intre in vigoare.


* Mai pleaca doi procurori la pensie. E drept, nu sunt nume cunoscute opiniei publice. Astfel, Sectia pentru procurori a CSM urmeaza sa aprobe eliberarea din functie prin pensionare a procuroarei Loredana Nicoleta Saftencu de Parchetul Curtii de Apel Bacau si a procurorului miltar Mihai Adrian Iordache de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Timisoara. Procurorii grei din sistem o sa plece mai pe la toamna-iarna.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Dr..Botomei Vasile, 0744191717, date 28 September 2022 12:13 0

Dr.Botomei Vasile: La Comisia Juridica din Camera Deputatilor este o propunere legislativa PLX 463/2022,in care sunt depuse amendamente de deputatul Rusu Daniel Gheorghe cu motivare pentru abrogarea art. 59(6)din legea 51/1995,prin care din 2011 a fost introdusa ca fapta penala:folosirea fara drept a denumitilor de:barou,Uniunea Nationala a Barourilor din Romania,UNBR,Uniunea Avocatilor,cabinet avocat; Prin art.15 din CEDO se prevede ca statele membre nu au dreptul de derogare de la art.7,nici in caz de razboi.Art.7.1 prevede:Nu este fapta penala daca nu este prevazuta in dreptul national si international.Deoarece folosirea de denumiri din cuvintele de barou, avocat,UNBR,fac parte din dreptul fundamnetal le libertatea de exprimare prevazut in art.10(1)din CEDO,art.11(1)din CDFUE,art.30 din Constitutie,iar art.15 din CEDO, interzice derogarea,acum este momentul de a se dezincrimina infractiunea.Mai mult nu prevede regimul de executare al pedepsei din art.73(3),lit.h,din Constitutie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.12.2023 – Iata viitorii sefi ai CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva