12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 5.06.2024 – Judecatoarea Gulutanu, scoasa in pronuntare

Scris de: L.J. | pdf | print

5 June 2024 19:25
Vizualizari: 3791

* Cateva sute de controale au fost facute de Inspectia Muncii la societatile care activeaza in domeniul jocurilor de noroc. Amenzile au fost de cateva sute de mii de lei. Click aici pentru a citi ce s-a intamplat.

 

* Contracte importante in infrastructura rutiera tocmai ce au fost semnate. Valoarea lor este de circa 1 miliard de lei. Mai multe detalii puteti afla din articolul publicat aici.

 

* Inculpat de DNA si pus sub control judiciar pentru o luare de mita de peste trei milioane euro, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Iulian Dumitrescu (foto) nu se uita la bani cand e vorba de placeri. Si nu doar ca nu se uita, insa arunca cu zeci de mii de euro.


 

Imagini cu Iulian Dumitrescu – zis “Baronul Lamborghini” datorita bolidului de lux pe care il conduce – au fost publicate de ziarul Puterea. Dumitrescu a fost surprins impreuna cu sotia sa, care ar purta o tinuta de plaja Christian Dior de 8.000 euro, in timp ce se relaxeaza in Dubai. Iulian Dumitrescu a fost filmat pe plaja din fata hotelului Burj al-Arab, acolo unde cica obisnuieste sa se cazeze. Si acolo unde o camera costa chiar si 20.000 euro pe noapte. Intre timp, Dumitrescu vrea sa obtina un nou mandat de sef al CJ Prahova, desi nu are voie sa ocupe functia. Click aici pentru a vedea imaginile cu Iulian Dumitrescu.


* Judecatoarea Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti, de patru ori data afara din magistratura de CSM si de tot atatea ori salvata de Inalta Curte, isi va afla soarta in cel de-al cincilea dosar disciplinar peste o saptamana. La Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a avut loc ultimul termen din cauza lui Gulutanu, judecatorii din Consiliu stabilind pronuntarea pentru saptamana viitoare, 11 iunie 2024.

Gulutanu este acuzata de doua abateri disciplinare: “exercitare a functiei cu rea-credinta” (art. 271 lit. s teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor) si „atitudinile nedemne in timpul serviciului fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”. In ceea ce priveste faptele, Inspectia Judiciara a retinut urmatoarele:

“Fapta judecatorului GULUTANU NADIA ALINA din cadrul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala, care, prin exercitarea functiei cu rea-credinta, concretizata prin intregul comportament procesual manifestat de magistrat pe durata cercetarii judecatoresti, constand in:

informarea participantilor la procesul penal ca are 'o maniera proprie de a interpreta codul de procedura penala';

decizii arbitrare de continuare a cercetarii judecatoresti la termene de judecata in care inculpatii nu beneficiau de apararea obligatorie;

interzicerea adresarii de intrebari martorilor audiati;

audierea martorilor nu prin adresarea de intrebari, asa cum obliga dispozitiile procesual penale, ci prin construirea de ipoteze faptice care se dorea a fi confirmate sau infirmate de catre persoana audiata;

dirijarea unor declaratii in scopul confirmarii faptelor sau imprejurarilor de fapt expuse de catre Ministerul Public prin actul de sesizare ca având valente penale;

respingerea ca pretins nerelevanta a administrarii probei cu expertiza de specialitate financiar – contabila, care sa stabileasca, printre altele, chiar existenta sau inexistenta prejudiciului;

informarea aparatorilor ca nu o intereseaza 'ce zice Inalta Curte',

a urmarit vatamarea intereselor procesuale ale partilor si a generat un sentiment de neincredere in actul de justitie si o deteriorare a respectului participantilor la proceduri judiciare si opiniei publice fata de functia de magistrat, cu consecinta afectarii imaginii justitiei ca sistem si serviciu public”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Visu date 5 June 2024 20:41 +4

Domnilor judecători, din Consiliu sau alte instanțe, Deliberarea reprezinta un act procedural și, ca orice act juridic, trebuie încheiat în deplinătatea constatărilor și efectelor sale: motivul/cazul justificat(prevăzut de lege, nu propria apreciere a timpului de gândire) al neluării hotărârii și amânării pronunțării. Nerespectarea legalității acestui act procedural nu e numai abatere disciplinară, ci și nulitate absolută procesuală. Calitatea actului de justiție presupune pronunțarea la momentul așteptat, public, asumat în huiduielile libertății de expresie și nicidecum prin spate, pe culoare și alte intervenții.

# Just date 5 June 2024 21:36 +2

Este un motiv de mândrie pentru români pt că au reprezentat în Dubai la cel mai luxos hotel. Muncesc românii pân la epuizare, pt a avea Dumitrescu cea mai bună cazare...

# Raymond Reddigton date 6 June 2024 01:03 +2

O sa o excluda iar. Dar o va salva onorabila Doamna Bogasiu, din partea statului Tangent, ca ala Paralel a murit.

# Csaba D date 6 June 2024 07:49 +1

Și cu controlul la "mansardă" al magistratilor, cum rămâne?

# maxtor date 6 June 2024 11:49 0

"audierea martorilor..prin construirea de ipoteze" -de o maniera proprie si aproape rabinica ii ajuta sa puna concluzii....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva