22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VOTURI ANTI-BUDA – Nu toti judecatorii din CSM sunt de acord cu mentinerea lui Marian Buda la sefia Sectiei a II-a civile a Inaltei Curti. Trei membri ai Sectiei pentru judecatori din CSM au votat contra prelungirii delegarii lui Buda la conducerea Sectiei a II-a civile a ICCJ. Buda ramane in sistem si dupa 65 de ani (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 June 2024 12:21
Vizualizari: 2737

Prelungirea delegarii judecatorului Marian Buda (foto) la sefia Sectiei a II-a civile a Inaltei Curti nu este vazuta cu ochi buni de toti judecatorii din CSM. Dovada este votul dat pentru mentinerea acestuia la sefia Sectiei.


 

Astfel, judecatorii din CSM au aprobat in sedinta de marti, 18 iunie 2024, prelungirea cu inca sase luni a delegarii lui Marian Buda in functia de presedinte al Sectiei a II-a civile a ICCJ. Decizia nu a fost luata in unanimitate, asa cum se intampla in alte cazuri, ci cu majoritate. Au lipsit doar doua voturi pentru ca Buda sa ramana simplu judecator la ICCJ.

Mai exact, prelungirea delegarii lui Buda a fost votata de sase judecatori din CSM, in timp ce alti trei au vitat impotriva. Ceea ce inseamna ca daca doi dintre cei sase judecatori ar fi dat un vot contra lui Buda, acesta ar fi ramas fara functia de conducere.


Iata minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM privind prelungirea delegarii lui Marian Buda la sefia Sectiei a II-a CSM:


Prelungirea delegarii domnului judecator BUDA MARIAN in functia de presedinte al Sectiei a II-a civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, incepand cu data de 10.07.2024, pana la ocuparea functiei, prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (6 Da, 3 Nu)”.

 


In schimb, cei trei membri CSM care au votat contra prelungirii delegarii lui Buda in fruntea Sectiei a II-a civile a ICCJ au fost de acord ca acesta sa primeasca aviz pentru mentinerea in functia de judecator si dupa implinirea varstei de 65 de ani, pentru inca un an. O dovada ca cei trei judecatori din CSM nu au o problema cu ramanerea lui Buda in sistem, ci doar considera ca acesta nu trebuie sa conduca Sectia a II-a civila a ICCJ.


Iata minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM privind acordarea avizului pentru mentinerea in functia de judecator a lui Marian Buda dupa implinirea varstei de 65 de ani, pentru inca un an:


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat: (unanimitate)

Acordarea avizului anual pentru mentinerea in functie a domnului BUDA MARIAN, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa implinirea varstei de 65 de ani, pe o perioada de 1 an, incepand cu data de 13.11.2024”.

 


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva