24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ZIUA PORTILOR DESCHISE – Notarii ofera consultatii gratuite. La propunerea Consiliului Notariatelor din Uniunea Europeana, tema principala este protectia persoanelor vulnerabile. Publicul interesat va beneficia de consultatii juridice notariale gratuite atat in acest domeniu, cat si privind aspecte referitoare la procedura succesorala notariala, procedura divortului, redactarea inscrisurilor cu continut juridic, autentificarea inscrisurilor, dar si multe altele

Scris de: L.J. | pdf | print

23 October 2023 12:21
Vizualizari: 2217

Cu prilejul "ZILEI PORTILOR DESCHISE”, notarii publici ofera cetatenilor consultatii notariale pro bono pe teme de larg interes, in locatii desemnate sau prin telefon, email si online.
Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) si Camerele Notarilor Publici din toata tara organizeaza pe 25 octombrie 2023 "Ziua portilor deschise”- eveniment devenit traditie, dedicat consolidarii relatiei de incredere intre cei carora le revine misiunea infaptuirii justitiei preventive – notarii publici si beneficiarii acesteia.Iata comunicatul UNNPR:

 

"Cu prilejul ‘ZILEI PORTILOR DESCHISE’, notarii publici ofera cetatenilor consultatii notariale pro bono pe teme de larg interes, in locatii desemnate sau prin telefon, email si online. Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania si Camerele Notarilor Publici din toata tara, organizeaza, pe 25 octombrie a.c., „Ziua portilor deschise”- eveniment devenit traditie, dedicat consolidarii relatiei de incredere intre cei carora le revine misiunea infaptuirii justitiei preventive – notarii publici si beneficiarii acesteia.
La propunerea Consiliului Notariatelor din Uniunea Europeana, tema principala a ‘Zilei Portilor Deschise’ din acest an este protectia persoanelor vulnerabile. Publicul interesat va beneficia de consultatii juridice notariale gratuite atat in acest domeniu, cat si privind aspecte referitoare la procedura succesorala notariala, procedura divortului, redactarea inscrisurilor cu continut juridic, autentificarea inscrisurilor, legalizarea copiilor de pe inscrisuri, efectuarea si legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea in depozit a bunurilor, a inscrisurilor si a documentelor prezentate de parti, precum si a sumelor de bani, a altor bunuri, inscrisuri sau documente gasite cu ocazia inventarului succesoral.
Intervalul orar rezervat consultatiilor notariale gratuite este 9.00 -13.00 In semn de recunoastere si apreciere a utilitatii acestei initiative a notariatului roman in
directia educarii si informarii cetatenilor cu privire la serviciile notariale, in anul 2016 Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeana (CNUE) a integrat ‘Ziua portilor deschise’ in randul actiunilor dedicate „Zilei Europene a Justitiei Civile”, sarbatorita anual pe data de 25 octombrie.
Exemplul CNUE a fost ulterior urmat si de Uniunea Internationala a Notariatului. Incepand din 2021, UINL recomanda notariatelor membre organizarea unor evenimente similare in beneficiul cetatenilor, in fiecare an, pe 2 octombrie, cu prilejul ‘Zilei Internationale a Notariatului’.
Anul acesta, UNNPR si Camerele Notarilor Publici vor organiza sesiunile de consultatii gratuite cu prezenta fizica la sediile principale si secundare, online (Camera Notarilor Publici Constanta), in scris pe email si telefonic (Camera Notarilor Publici Targu Mures) conform programarii:
Expertii din cadrul UNNPR vor oferi consultatii gratuite pe temele notariale anterior enumerate la sediul Uniunii din str. Luigi Cazzavillan nr. 11, sector 1, Bucuresti, in intervalul orar anuntat”.


*Cititi aici comunicatul UNNPR

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva