18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

AFARA CU INCOMPETENTUL #REZIST – Procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la PJ Caracal, cel care i-a oprit pe politisti sa intre in casa ororilor unde ar fi fost ucise Alexandra si Luiza, este cercetat de Inspectia Judiciara pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta: “Nu a consimtit la patrunderea anterior orei 6.00 in imobilul suspectului, unde se presupunea ca se afla victima, ignorand prevederi din Constitutia Romaniei”. Inspectia cere suspendarea din functie a procurorului Popescu

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

31 July 2019 16:19
Vizualizari: 6193

In sfarsit, lucrurile incep sa se miste si in ceea ce il priveste pe procurorul #rezist Cristian Ovidiu Popescu (foto) de la Parchetul Judecatoriei Caracal, cel care i-a oprit pe politisti sa intre in casa presupusului criminal din Caracal, locul unde se presupune ca au fost ucise Alexandra si Luiza, asteptand sa se faca ora 06.00 dimineata, ora pentru care fusese eliberat mandatul de perchezitie.


Inspectia Judiciara a anuntat miercuri, 31 iulie 2019, ca a dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de procurorul Ovidiu Popescu sub aspectul savarsirii abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constand in exercitarea functiei cu grava neglijenta.

Inspectia arata ca procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care se ocupa de cazul rapirii Alexandrei, fiind sesizat de faptul ca aceasta fusese lipsita de libertate, nu a fost de acord cu patrunderea in domiciliul lui Gheorghe Dinca inainte de ora 06.00, ignorand astfel prevederi din Constitutia Romaniei. Inspectia Judiciara a cerut Sectiei pentru procurori a CSM suspendarea din functie a procurorului Popescu pana la finalizarea procedurii disciplinare.

Iata comunicatul IJ din 31 iulie 2019:

“Inspectorii judiciari din cadrul Directiei de inspectie pentru procurori au dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal sub aspectul savarsirii abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constand in exercitarea functiei cu grava neglijenta.

In motivarea inceperii cercetarii disciplinare, s-a retinut ca procurorul de caz, sesizat cu infractiunea de lipsire de libertate a unei minore si avand, ca atare, obligatia de a lua toate masurile pentru incetarea acestei stari, nu a consimtit la patrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie 2019, in imobilul suspectului unde se presupunea ca se afla victima, ignorand prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constitutia Romaniei, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal.

Cercetarea disciplinara este o etapa obligatorie a procedurii disciplinare in cadrul careia se stabilesc faptele si urmarile acestora, imprejurarile in care au fost savarsite, precum si orice alte date concludente din care sa se poata aprecia asupra existentei sau inexistentei vinovatiei persoanelor vizate. Procedura disciplinara se deruleaza cu respectarea garantiilor procesuale si procedurale prevazute de Legea nr. 134/2010, republicata, cu modificarile ulterioare.

De asemenea, inspectorii Directiei de inspectie pentru procurori au inaintat Sectiei pentru procurori in materie disciplinara propunerea de suspendare din functie a procurorului pana la finalizarea procedurii disciplinare”.

Procuror #rezist, alaturi de "Veverita" si Vasilica

Trebuie reamintit ca procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecatoriei Caracal, care l-a pazit toata noaptea pe asasinul Gheorghe Dinca, este un magistrat activist, parte a gruparilor #rezist din magistratura, care a semnat petitii impotriva legii. Lumea Justitiei a prezentat in exclusivitate un set de fotografii cu procurorul Cristian Ovidiu Popescu la un protest pe scarile Curtii de Apel Bucuresti, alaturi de activisti din Justitie, printre care procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan, zisa "Veverita" si judecatorul Cristi Vasilica Danilet. Magistrati cu legaturi cu ONG-urile finantate din strainatate sau de fundatiile lui George Soros, ori cu ONG-urile de apartament pe care cativa judecatori si procurori cu agende #rezist le-au creat in ultimii ani pentru a submina autoritatea asociatiilor profesionale de breasla de traditie din sistemul judiciar.

*Vedeti aici pozele cu procurorul #rezsist Cristian Ovidiu Popescu

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 31 July 2019 16:39 +24

CANALIA ASTA DE MERMELITOR ESTE emblematic pentu justita mermelita de azi.SI/A MAI PUS SI PAPION CA SA/SI DEA AERE DE INTELECTUAL.BAAAAA TOT AER DE CANALIE AI CU SAU FARA PAPION

# Canalia tuciurie date 31 July 2019 22:01 +2

Amin!

# faracatuse date 31 July 2019 16:59 +12

Mucles, e de-al nostru nu mai merge oaie la astfel de spete. Ma intreb la cate ti-a mers, butoias atomic... Sunt sigur ca ai paradit la greu si daca n-ai facut-o, macar ai fost iepure. Mai Popescu, spune drept nu ai dat mandat ca fa****** a dat un NUME similar celui pe care il porti? Eu cred ca asa ai facut tu jostitia...

# adevarul date 31 July 2019 17:00 +12

favorizarea infractorului

# MN date 31 July 2019 17:33 +10

Procurorul criminal nu stie legile, si nu respecta legile. De acesti derbedei a ajuns sa depinda viata unor oameni. Nemernicilor, pusi pe capatuiala si smechereli, sclavi cind ascultati ordinele, si zmei cind hotariti destine, mai devreme sau mai tirziu veti merge acolo unde va este locul.

# mitica date 31 July 2019 17:48 +9

Cristian Ovidiu Popescu ,nu numai ca trebuie exclus din magistratura,dar trebuie bagat la puscarie pentru favorizarea infractorului.

# TITULESCU date 31 July 2019 17:55 +10

AFARA si cu el si cu sectia de procurori de la csm !!!!!!!!!!!!!!

# Reducand numarul, pregatirea, rolul politistilor de altadata date 31 July 2019 18:04 +10

problemele locale ajung la mana procurorilor! Au reusit sa construiasca un sistem in care mafia retrocedarilor si depagubirilor a folosit legislatia anume creata pentru a ascunde cetateanului obisnuit tot ce se intampla in propria localitate? Cine ne spune exact care este numarul de cetateni in fiecare UAT? Cati cetateni din fiecare UAT sunt plecati si unde? Ce suprafata de teren s-a retrocedat? Ce suprafata totala a fost/va fi despagubita si cu ce sume totale? Credeti ca degeaba au mutat cartile funciare, planurile cadastrale si parcelare (hartile) in subordinea MAI in 2004 ? Fostul Minister de Interne a fost degeaba comasat in 2003 cu Administratia? ILUZIA DNA - cu cateva sute de procurori - va face ordine in retrocedarile din tara... in cele 42 de prefecturi DOAR SRI STIE cat teren au inscris in titlurile de proprietate emise Prefectii MAI si ai Guvernelor vreme de 30 de ani? PROTOCOALE... Prins'au incomozii sau nu s-au prins intre ei? Administratia cladeste.. CE? O TARA PUSTIE?

# gelu date 31 July 2019 19:11 +9

Procurorul stie legile dar a intarziat cat mai mult operatiunile de salvare a Alexandrei pentru ca asa a avut ordin de la SRI. El fiind doar o soparla SRI in functia de procuror.

# ?????? date 31 July 2019 23:43 -1

Localitate mică, ? Orășel de provincie, ? Și cu service auto, ? Ar putea fi și unele cumetrii, relații de rudenie ce ar fi putut contribui și la modul de intervenție și la unele aspectele medicale prezentate despre persoana bănuită, așa cum mai sunt și alte exemple de persoane din anturaje cu realizări profesionale ce au alte ,"dificultăți", ? Opinați că integrarea în Uniunea Europeană ar fi trebuit să contribuie la o scădere a infracționalității la nivelul mediei Uniunii Europene, iar formrea și angajarea de magistrați să fie de asemenea de nivelul mediei europene , pe categoriile de vârstă cu nivel ridicat de infracționalitate, ?

# Teddy date 1 August 2019 05:45 +3

Multa ... la P.O.C.!!! Daca tot #rezista...

# Breton date 1 August 2019 07:33 +1

După bretonu ala de prost iti dai seama ca frustratu asta m-a fost decat in tocilar dormic de satut, putete si privilegii, care sa-i dea senzatia că are si el mușchi. Pariu ca-si lua bataie si mistouri zilnic in copilarie. Si uite-asa, cu INM -ul depasit de mult, scoatem pe bandă papagali care recita pe de rost codurile penale, dar care n-au nicio legătură cu realitatile si viata de zi cu zi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva