31 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AMENDA LUI GULUTANU – Avocata Violeta Oancea acuza ca a fost amendata cu 5.000 lei de judecatoarea CAB Alina Nadia Gulutanu desi aceasta fusese recuzata: “Nu mai putea pronunta nicio solutie, nici cu privire la indeplinirea vreunui act (cu toate ca a facut-o, inclusiv citand martorii desi domnia sa fusese recuzata si cererea nesolutionata), nici cu privire la aplicarea vreunei sanctiuni... A venit tarziu in sala de judecata, fiind si intr-o stare vizibila de nervozitate” (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 January 2023 12:59
Vizualizari: 4658

Ies la iveala noi detalii din sedinta din 16 noiembrie 2022 in care judecatoarea Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti a fost surprinsa in timp ce tipa in sala de judecata (click aici pentru a citi), in timpul solutionarii dosarului privindu-i pe fostii sefi ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Avocata Violeta Oancea (foto) din Baroul Bucuresti a fost amendata cu 5.000 lei „intrucat participantii la proces continua sa tulbure sedinta de judecata si, in pofida atentionarii si masurilor luate de presedintele de complet, insista in incalcarea solemnitatii si nerespectarea disciplinei sedintei”. Problema este ca, asa cum sustine avocata Oancea, judecatoarea Gulutanu nu mai putea dispune aceasta amenda intrucat fusese recuzata, iar cererea de recuzare nu fusese solutionata.


 

In cererea de anulare a amenzii judiciare depuse la Curtea de Apel Bucuresti, avocata Violeta Oancea reclama ca sanctiunea aplicata este atat nelegala, cat si netemeinica. Astfel, Oancea sustine ca judecatoarea Gulutanu, in conditiile in care fusese recuzata, nu putea sa pronunte nicio solutie in cauza, nici cu privire la indeplinirea unui act, desi a facut-o, inclusiv citand martori, nici cu aplicarea vreunei amenzi.

Pe de alta parte, avocata Violeta Oancea reclama si comportamentul judecatoarei Alina Nadia Gulutanu, precizand ca aceasta a venit tarziu in sala de judecata si ca s-ar fi aflat intr-o stare vizibila de nervozitate. Mai mult, ar fi audiat martorii intr-o maniera care contravine textului de lege, iar fata de avocati ar fi avut o atitudine nepermisa, adresandu-se acestora cu apelativiul “Voi”.


Gulutanu, data afara de trei ori din magistratura


Amintim ca la finele anului trecut, judecatoarea Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti a fost exclusa din magistratura de Sectia pentru judecatori a CSM in trei dosare disciplinare, impreuna cu colega sa Daniela Panioglu (click aici pentru a citi). De asemenea, cele doua judecatoare sunt vizate intr-un nou dosar disciplinat aflat in prezent pe rolul Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (click aici pentru a citi).


Iata fragmente din cererea de anulare a amenzii judiciare de 5.000 lei formulata de avocata Violeta Oancea (documentul este atasat integral la finalul articolui):


In ceea ce priveste un prim motiv de nelegalitate a sanctiunii aplicate, va rog respectuos sa constatati ca incheierea prin care s-a dispus aplicarea sanctiunii amenzii judiciare impotriva subsemnatei nu se indica data si ora la care aceasata a fost redactata, cu atat mai mult cu cat, la data de 16.11.2022 dna magistrat-judecator Alina-Nadia Gulutanu nu putea sa mai efectueze niciun act in cauza de fata deoarece fusese recuzata.

In acest sens, la pag. 29 din incheiere se arata in mod clar ca 'in vederea solutionarii cererii de recuzare, se va stabili termen in continuare la data de 17.XI.2022, ora 13,00, pentru cand pune in vedere martorilor sa se prezinte..'.

Astfel ca, la data de 17.11.2022, cererea de recuzare formulata de aparatorul ales al inc. Burcea Marian-dl. av. George Pop a fost judecata si respinsa, insa in dosar nu s-a trecut mai departe deoarece a fost formulata o alta cerere de recuzare de catre aparatorul ales al inc. Costache Sergiu Alin-dl. av. Cristian Winzer, cerere care a fost admisa. In aceste conditii, avand in vedere si motivele cererii/cererilor de recuzare, care vizau inclusiv comportamentul d-nei magistrat judecator Alina-Nadia Gulutanu fata de noi avocatii din dosar, dna judecator nu mai putea pronunta nicio solutie in cauza, nici cu privire la indeplinirea vreunui act (cu toate ca a facut-o, inclusiv citand martorii desi domnia sa fusese recuzata si cererea nesolutionata), nici cu privire la aplicarea vreunei sanctiuni.

(...)

Un alt motiv de nelegalitate il reprezinta contradictorialitatea 'motivelor' aplicarii sanctiunii amenzii judiciare impotriva subsemnatei. Desi se indica ca si temei de drept al aplicarii amenzii dispozitiile art. 283, alin.4, lit.g C. proc. pen., rog respectuos a se constata ca in ceea ce ma priveste, la pag. 18 alin. 2 din incheiere se arata ca 'in timp ce presedintele completului de judecata atrage atentia asupra pastrarii linistii si respectarii disciplinei sedintei de judecata, intervine, de asemenea, aparatorul ales al inculpatilor Nicu Nicoleta si SC Recovery Med Serv SRL, avocat Oancea Violeta, care arata ca modalitatea de audiere reprezinta o certificare a declaratiei data la urmarirea penala'. Dincolo de faptul ca interventia subsemnatei a fost una in concordanta cu statutul profesiei de avocat, respectiv in interesul clientilor mei, avand in vedere modalitatea (care, din pacate, nu era una singulara) de audiere de catre dna magistrat judecator a martorului, va rog sa aveti in vedere ca nu este adevarata sustinerea ca 'in timp ce presedintele completului de judecata atrage atentia asupra pastrarii linistii si respectarii disciplinei sedintei de judecata…'. Din inregistrarea care a aparut im mass media (inregistrare cu care subsemanta nu are nicio legatura), se poate observa cu usurinta ca dna magistrat judecator este cea care ridica tonul intr-un mod nepermis. Personal nu am perturbat sedinta in niciun fel si m-am adresat instantei politicos, sens in care va rog sa dispuneti audierea intregii sedinte de judecata de la termenul din data de 16.11.2022. Asa cum am aratat, faptul ca un justitiabil a inregistrat sedinta de judecata, nu imi poate fi imputat mie, si nici aspectul ca acesta inregistrare a fost distribuita in spatiul public.

In acelasi registru, desi temeiul aplicarii sanctiunii amenzii judiciare este cel prevazut, la art. 283, alin.4, lit.g C. proc. pen. – (nerespectarea de catre parti, avocatii acestora, martori, experti, interpreti sau orice alte persoane a masurilor luate de catre presedintele completului de judecata potrivit art. 359), in ceea ce ma priveste va rog sa constatati ca subsemnata nu am intreprins nimic in acest sens, asa cum am aratat in niciun moment presedintele completului de judecata neatragandu-mi personal atentia ca am tulburat sedinta de judecata, dimpotriva adresandu-se in mod nepermis, cu un ton foarte ridicat, intregii sali, respectiv 'liniste in sala', asa cum se aude si in inregistrarea audio devenita virala.

(...)

In ceea ce priveste netemeinicia dispunerii amenzii judiciare in cuantum de 5.000 lei impotriva subsemnatei, apreciez ca nu exista niciun motiv care sa impuna acest lucru.

In acest sens, va rog respectuos sa aveti in vedere inregistrarea sedintei de judecata din data de 16.11.2022. La acel termen de judecata fixat pentru ora 13.00, fac precizarea ca dna magistrat-judecator Alina-Nadia Gulutanu a venit tarziu in sala de judecata, fiind si intr-o stare vizibila de nervozitate. A procedat la audierea martorilor care fusesera citati, intr-o maniera care contravine textului de lege, asa cum am mai aratat nefiind singurul termen de judecata in care proceda astfel.

(...)

Arat ca, la momentul la care a revenit in sala de sedinta, dna magistrat-judecator Alina-Nadia Gulutanu a avut o atitudine nepermisa, adresandu-se catre noi, avocatii din sala, cu apelativul 'VOI'.

 


Comentarii

# maxtor date 31 January 2023 10:35 -1

"intrucat fusese recuzata, iar cererea de recuzare nu fusese solutionata."- pentru preventia "retroactziunii" i se va pune in vedere....apropos:partea cu cererea de abtinere scutita de taxa si judecata cu prioritate,cu admisia care inlatura cererea de recuzare-toate 3 sint profund n.const,aduc atingere demnitatii umane.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.03.2023 – Justitie, nu justitiarism. Masacrul asupra istoriei romanilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva