18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ANCUTA SI-A PIERDUT GRADUL – Judecatoarea Ancuta Blanariu de la Judecatoria Iasi a fost sanctionata disciplinar de CSM cu retrogradarea din gradul profesional de tribunal pentru exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta. In decembrie 2022, Blanariu primise aceeasi sanctiune intr-un alt dosar disciplinar, dar ICCJ i-a anulat pedeapsa (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 July 2023 13:55
Vizualizari: 6307

Judecatoarea Ancuta Blanariu (foto) de la Judecatoria Iasi, fosta candidata la CSM, a scapat destul de ieftin in dosarul in care a fost trimisa in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara. Afirmam acest lucru avand in vedere acuzatia extrem de grava adusa judecatoarei Blanariu, si anume “exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta”.


 

Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a dispus miercuri, 12 iulie 2023, sanctionarea Ancutei Blanariu cu retrogradarea din gradul profesional de tribunal in gradul profesional de judecatorie. Totusi, cu exceptia diminuarii automate a indemnizatiei, sanctiunea nu va avea vreun alt efect imediat asupra judecatoarei Blanariu, in conditiile in care aceasta oricum isi desfasura activitatea la judecatorie, fiind judecator cu grad de tribunal, si anume la Judecatoria Iasi.

Sanctionarea judecatoarei Blanariu a fost dispusa cu majoritate, existand opinie separata pentru respingerea acuzatiilor aduse de Inspectia Judiciara.

Amintim ca este cea de-a doua sanctiune disciplinara primita de Ancuta Blanariu in mai putin de un an. In decembrie 2022, judecatoarea a fost sanctionata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a vechiului CSM tot cu retrogradarea in grad profesional pentru “exercitarea functiei cu rea-credinta”, dar pedeapsa a fost anulata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (click aici pentru a citi).


Prezentam minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara privind sanctionarea judecatoarei Ancuta Blanariu de la Judecatoria Iasi (dosar 1/J/2023):


Cu unanimitate,

Respinge exceptia nulitatii absolute a actiunii disciplinare pentru incalcarea principiului repartizarii aleatorii, ca neintemeiata.

Cu majoritate,

Admite actiunile disciplinare conexate formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratei Blanariu Ancuta -judecator in cadrul Judecatoriei Iasi. In baza art.273 alin.(1) lit.d) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, aplica doamnei Blanariu Ancuta - judecator in cadrul Judecatoriei Iasi sanctiunea disciplinara constand in 'retrogradarea din gradul profesional de tribunal in gradul profesional de judecatorie si continuarea activitatii la Judecatoria Iasi' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. s) teza I si teza a II a din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pusa la dispozitia partilor prin intermediul Grefei, astazi 12.07.2023.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunilor disciplinare conexate exercitate de Inspectia Judiciara impotriva paratei Blanariu Ancuta - judecator in cadrul Judecatoriei Iasi pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit. s) teza I si teza a II a din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, ca neintemeiate”.

Comentarii

# DODI date 12 July 2023 17:49 +1

Unii maghistrați și-au făcut din nume un renume. Astfel obrazul subțire a fost înlocuit cu blana groasă de acoperit SRI. Revin la cele spune anterior: la o simplă testare profesională, psihologică, psihiatrică sau chiar una de bun simț sistemul judiciar românesc ar intra în colaps. Maie ales acum când o sumedenie de magistrați merituoși au fost ”convinși” să părăsească sistemul amințați fiind cu perspectiva unei pensionări aiuritoare.

# maxtor date 12 July 2023 19:47 +3

retrogradarea??? la roba trebuie si niste epoleti........................https://www.luju.ro/static/smiles/tongue.gif

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva