20 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ANTICORUPTII LUI PESTE – Sefii DNA Laura Kovesi si Marius Iacob, Gheorghe Popovici si procuroarea Dana Belciug s-au trezit cu rechizitoriul ANRP 4 aruncat in brate pentru ca nu au fost in stare sa explice acuzatiile, nici macar dupa ce li s-a pus in vedere sa remedieze neajunsurile in 5 zile. Judecatoarele Cristina Rotaru si Ioana Alina Ilie de la Inalta Curte au desfiintat rechizitoriul privind pe Ioan Oltean, Crinuta Dumitrean si altii (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

8 martie 2017 18:24
Vizualizari: 23714

Amatorismul sefilor si procurorilor din DNA atinge cote alarmante.

In mult mediatizatul dosar ANRP 4, in care fosta presedinta a Agentiei Nationale de Restituire a Proprietatilor Crinuta Dumitrean a fost arestata in timp ce era gravida in luna a 8-a si in care s-a dat o lovitura mortala de imagine fostului vicepresedinte al PDL Ioan Oltean, Inalta Curte a desfiintat rechizitoriul si a trimis dosarul inapoi la DNA pentru refacerea urmaririi penale. Sa fie doar amatorism sau si rea credinta? La cata reclama si-a facut DNA cu acest dosar credem ca ar trebui ca autorii rechizitoriului sa raspunda cel putin cu functiile.


La data de 7 martie 2017, completul ICCJ format din judecatoarele Cristina Rotaru (care va fi numita director la INM) si Ioana Alina Ilie, a admis contestatia inculpatilor din ANRP 4 si a anulat rechizitoriul DNA pe motivul absolut jenant pentru procurorii anticoruptie ca nu au fost in stare sa explice la o maniera convingatoare, juridica, in ce constau ca situatie de fapt incadrarile infractiunilor de abuz in serviciu puse in carca acuzatilor. Faptul e cu atat mai rusinos pentru DNA cu cat la 2 februarie 2017, acelasi complet de judecata a dat DNA un termen de 5 zile sa remedieze neregularitatile din Rechizitoriul 660/P/2014 emis la 28 iulie 2016 de procurorii de caz Gheorghe Popovici, seful Sectiei I si procuroarea Dana Belciug, dosar “verificat” de adjunctul procurorului sef al DNA Marius Iacob – (vezi facsmil 1)

Rusine maxima pentru DNA – Laura Kovesi s-a facut iar de pomina

Incredibil, in termenul de 5 zile stabilit de instanta, procurorii de caz Gheorghe Popovici si Dana Belciug au emis Ordonanta din 3 martie 2017 “verificata”, atentie, de insasi sefa DNA Laura Kovesi, prin care au incercat sa pacaleasca Inalta Curte ca au remediat neregularitatile din Rechizitoriu, dar rezultatul a fost dezastuos – (vezi facsmil 2)

Prin Incheierea din 7 martie 2017, judecatoarele ICCJ Cristina Rotaru si Ioana Alina Ilie au decis:In baza art. 346 alin. (3) lit. a) C.pr.pen. restituie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, cauza privind pe inculpatii Dumitrean Crinuta Nicoleta, Alexandru Lacramioara, Constantinovici Rodica, Teodorescu Catalin Florin, Baciu Remus Virgil, Oltean Ioan, Negurici Sergiu, Diacomatu Sergiu, Marko Attila Gabor si Rotaru Mihai, trimisi in judecata prin rechizitoriul nr. 660/P/2014 din 28.07.2016 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului... Definitiva. Pronuntata in sedinta din camera de consiliu, astazi 07 martie 2017”.

Ce poate fi mai descalificant pentru niste procurori decat ca instanta sa iti spuna verde in fata ca nu se intelege pentru ce anume ai inculpat niste persoane si, desi ti se dau 5 zile sa remediezi neajunsurile, sa persisti in a nu fi in stare sa clarifici acuzatiile. Amintim ca prin Incheierea din 2 februarie 2017, judecatoarele ICCJ Cristina Rotaru si Ioana Alina Ilie au admis contestatiile inculpatilor Dumitrean Crinuta Nicoleta, Alexandru Lacramioara, Constantinovici Rodica, Teodorescu Catalin Florin, Baciu Remus Virgil, Oltean Ioan si Negurici Sergiu:Constata neregularitatea actului de sesizare, respectiv al Rechizitoriului nr. 660/P/2014 din 28.07.2016 al PICCJ – DNA – Sectia de combatere a coruptiei in ceea ce priveste descrierea faptelor retinute in sarcina inculpatilor (…) Conform art. 347 alin. 3 raportat la art. 345 alin. 3 c.p.p. In termen de 5 zile de la comunicarea prezentei incheieri motivare, procurorul va remedia neregularitatile actului de sesizare. Definitiva”.

In motivarea Incheierii din 2 februarie 2017 – pe care o puteti citi integral atasata la finalul prezentului articol – Inalta Curte a motivat in esenta ca din Rechizitoriu nu se intelege in ce anume constau faptele imputate, care este forma concreta de participatie a unora dintre inculpati, “rechizitoriul nu expliciteaza in niciun mod in ce anume au constat actele de complicitate si la ce data” etc.

Aceste grave neajunsuri trebuiau remediate in 5 zile prin Ordonanta care sa faca corp comun cu Rechizitoriul. Din nefericire pentru DNA, Ordonanta din 3 martie 2017 “verificata” de procuroarea sefa Laura Kovesi nu a reparat nimic din lipsuri, ba dimpotriva, a extins perioada infractionala, fara ca acest lucru sa fie cunoscut de inculpati, aspecte care la termenul din 7 martie 2017 a determinat-o pe procuroarea DNA de sedinta sa recunoasca ca ordonanta contine “exprimari nefericite” si sa dea de inteles ca nu intelege sa sustina in concluziile sale aspectele care nu s-au clarificat la urmarirea penala.

Iata prin urmare cum a fost desfiintat Rechizitoriul din dosarul ANRP 4, dosar in care DNA a facut un adevarat circ mediatic, cu defilari in catuse, care a culminat cu arestarea fostei presedinte a ANRP, Crinuta Dumitrean, arestata in timp ce era gravida in luna a 8-a. Au fost distrusi oameni si tinuti luni de zile dupa gratii, pentru a se da satisfactie unor anchetatori ahtiati dupa tele-justitie intr-un dosar al carui rechizitoriu a fost desfiintat!

Cum de mai sunt in functie Laura Codruta Kovesi, Marius Iacob si Gheorghe Popovici cu asemenea rezultate?

* Cititi aici Incheierea ICCJ din 2 februarie 2017 din dosarul ANRP 4

Comentarii

# Cetateanul date 8 martie 2017 18:55 +16

Dupa cum va spuneam anterior, judecatoarea Cristina Rotaru este un judecator extrem de competent, la fel si judecatoarea Ilie, care nu fac parte din "sistem". Nu cumva sa va imaginati ca restul ANRP-urilor sunt altfe... Doar ca nu au "picat" la ele... ma intreb ce relevanta are faptul ca Nelutzu Mexicanu' s-a pupat in bot cu Joianis prin campanie cu repartizarea dosarelor: aia draguti primesc judecatori corecti (si chiar pe bune). Partea proasta este ca va pleca de la ICCJ si ca restul cetatenilor, care nu se pupa cu Joianis nu pica nici la C7, nici la C4, ci pe la securistii care nu mai stiu cum sa fie in "love" cu sistemul. Si p...a proces corect :sigh:

# Lupul Alb date 8 martie 2017 18:57 +5

şi cu onoarea mea nereperată cum rămâne? cine plăteşte? păi cum pentru ce? pentru timpul de lucru irosit,pentru şedinţele de judecată,pentru toată logistica folosită de po-ma-nă !!! cum îşi justifică pulifricii ăştia ziua de muncă? au încasat salariu? să dea banii înapoi,pă ei nu-i controlează nimeni? am uitat că au protocol şi cu Curtea de Conturi ! asta este adevărata coruptie să ocupi un post şi să nu-ţi justifici munca ! s-a terminat cu golănia,daţi banii înapoi !

# Musculitza date 8 martie 2017 19:02 +11

Mi-as fi dorit sa fi fost ieri o musculitza si sa fiu in sala. Cica s-a dus buhu prin lumea avocatilor de bon ton ca Judecatoarea Rotaru a facut "carnati" din procuroarea DNA din sedinta anrp 4. Si cica era sa ii zica, dupa cateva intrebari elementare de drept ca, daca ar fi si ea asa de riguroasa precum Camelia Bogdan si ar manca-o "pixu" sa faca sesizari i-ar face o sesizare duduii: la CSM ... pentru necorespundere profesionala... Sau la facultatea de doi bani care i-a dat licenta in drept... sa i-o retraga. Dar s-a abtinut... cu mare greutate... ca e o lady :roll:

# danny date 8 martie 2017 19:23 0

Astia-s anticoruptii lui peste? Incompetenti total, ar trebui sa dea salariile alea uriase inapoi ca nu sunt buni decat la facaturi.

# Legiuitorul date 8 martie 2017 20:09 -16

Nu excludem ca judecatorii sa nu inteleaga povestea aia.... :lol:in plus restituirea la.procuror nu inseamna ca lumea e nevinovata...nevand loc un proces.. inca... restituirea e mai putin decat casarea pt judecator..sunt lucruri firesti intr o justitie normala

# Danilet-Nataflet date 8 martie 2017 21:09 +4

Vasilica, las-o bre, ca macane :sigh: Pai cum sa nu fie, mai nata, daca aia nu au scris nimic... ca nu au ce... E o facatura ordinara ... ca toate celelalte... Dar pt Trepi e greu... Ca, vorba ta, daca te achita judecatorii nu inseamna ca esti nevinovat  <img src=ops:' />

# Margareta Matei date 9 martie 2017 08:44 -3

Amatorismul e al judecatorilor, cred. 

# Aliosa date 9 martie 2017 11:44 +1

Pe ce te bazezi?

# Murphy date 9 martie 2017 14:10 +1

se bazeaza pe fanatismul ei pro-DNA

# ceir date 9 martie 2017 09:04 +4

Mentinerea lui Kovesi la DNa ,ingroapa lupta anti coruptiei si scoate la iveala mai pregnant aspectul de politie politica. Cineva trebuie sa intoarca binoclu ca sa vada lucrurile de aproape .

# 1 pik de respect pt. „eroina” 1/4doktă date 9 martie 2017 12:16 +1

Așa vorbiți de „eroina” lăudată de Le Monde? Nu uitați că 1/4dokta Ciordutza (nașa autorilor MAKARENKO + S. GLASER și expert în engleza de baltă - „White coilar crime”) e orto-meta-para decorată de varii ambasade. De nu știți ce e cu pozițiile asexuate orto-meta-para, vă lămurește pseudo-profa Kovesi, că are o slăbiciune pt. colegiul Nenițescu. :P :P :P

# V date 9 martie 2017 10:19 +1

Este mutl mai simplu. Este absolut incompetenta sau isi desfasoara activitatea cu intentia de a abuza de prerogative. In ambele situatii, persoana d-nei Kovesi ar trebui sa nu ocupe functia de procuror sef. Acelasi lucru se poate spune si despre acel adjunct care a semnat aceasta dovada de incompetenta. Dar cine sa-i demita ? Dragnea este ghidonat de sistem sau de frica de razboi civil ... inclin spre prima varianta. Si Dragnea este singurul care are butonul rosu de fapt. Iohahannis are butonul, dar nu are degetul ... Si sa nu ne facem iluzii ca ministrul Justitiei este chiar atat de independent de context. Neo-fascismul cultivat atatia ani pe temelia saraciei si urii impotriva hotiei acopera acum ochii si urechile acestor "fani" DNA si, chiar daca unele lucruri chiar put, nu vor da crez doar mirosului. La cat rahat s-a mancat in tara asta este clar ca sunt imuni la miros.

# teo pavel date 9 martie 2017 13:07 +2

Dragilor, e mandatoriu ca procurorii care se fac de ras sa fie expusi. De aceea propun luju sa faca o lista a rusinii. Nu vorbesc musai de cei de la DNA, ci de cei din penal, cei care se joaca cu catusele... Ce ziceti, nu are sens acest demers? Asta in conditiile in care nu exista niciun instrument prn care acestia sa raspunda pentru greseli, ignoranta, suficienta...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.09.2020 – Se pregateste spalarea Cameliei. Noua acuzatie impotriva lui Nicusor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva