25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Avocata Luminita Gheorghe tragea de politist sa numere spaga: Judecatorul Mustata Stan, de la CAB: „Inculpata a incercat paralizarea actului de justitie” (Document)

Scris de: Voichita RASCANU | pdf | print

6 September 2011 17:47
Vizualizari: 6863

Judecatorul Stan Mustata, de la Curtea de Apel Bucuresti, cel care a decis sambata emiterea unui mandat de arestare pe numele avocatei Luminita Gheorghe, si-a motivat aceasta decizie prin faptul ca inculpata a incercat sa paralizeze actul de justitie, prin tentativa de mituire a politistului de la Ilfov cu 10.000 de euro. De asemenea, judecatorul Stan Mustata a apreciat ca faptele care i s-au imputat Luminitei Gheorghe sunt mai grave tocmai din cauza calitatii sale de avocat, care trebuie sa depuna toate diligentele pentru a asigura infaptuirea justitiei. Conform datelor obtinute de DNA si retinute si in incheierea de arestare preventiva, avocata si-a insotit clientii la IPJ Ilfov, unde i-a spus politistului ca daca nu se atinge de 3 dintre clientii sai, ii da 10.000 de euro in mana. Asta s-a si intamplat, iar in momentul in care politistul a primit banii, Luminita Gheorghe l-a indemnat prieteneste: “Sunt toti acolo, numara-i!”


Avocata Luminita Gheorghe, catre politist: “Zece mii in cap, numara-i!”

Conform motivarii incheierii de arestare, facuta publica de Curtea de Apel Bucuresti, “Din convorbirea inregistrata audio-video din data de 31 august 2011 rezulta modalitatea in care inculpata pregatea remiterea sumei de 10.000 de euro si insista asupra realizarii scopului propus ….. 'Cinci mii vineri si apoi cand…' …..'si d-aia ii trebuie lui hartie. Ca la astia e NUP, la acela e NUP si la el, e ceva?'. Discutia din momentele premergatoare flagrantului este edificatoare in aceeasi masura: 'Zece mii…. Zece mii in cap !”. Numara-i!' (…) In aprecierea starii de pericol, Curtea are in vedere, in primul rand, gravitatea deosebita a faptei pentru care este cercetata inculpata. Darea de mita, de un avocat este mult mai grava decat alte fapte, deoarece un avocat are studii universitare juridice si este investit prin statutul profesiei de avocat cu prerogative privind promovarea si apararea drepturilor, libertatiilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice si juridice. Exercitiul liber al profesiei de avocat nu poate fi inteles ca o posibilitate de a impiedica bunul mers al Justitiei. Prin propunerea, insintentele si remiterea sumei de bani, inculpata a incercat sa paralizeze realizarea actului de justitie. O asemenea comportare aduce mari prejudicii actului de justitie si creaza sentimentul public al neputintei justitiei in fata fenomenului infractional. Curtea observa ca scopul pentru care a actionat inculpata este edificator in aprecierea pericolului pentru ordinea publica, respectiv obtinerea unor solutii mistificate intr-un dosar penal, in care se contura raspunderea penala a clientilor sai. Curtea observa ca celelalte masuri preventive (...) masura arestarii preventive este singura care poate asigura buna desfasurare a procesului penal in raport de gravitatea faptei, de pericolul pe care il prezinta inculpata si nu in ultimul rand prin atitudinea procesuala a acesteia de refuz de a contribui la elucidarea tuturor aspectelor cauzei, cu respectarea conditiilor legale”.

Spaga pentru netrimiterea in judecata: 10.000 de euro inveliti intr-o coala A4!

Procurorii DNA au fost sesizati in 30 august 2011, de ofiterul de politie judiciara R.L., inspector de politie la Inspectoratul de Politie Judetean Ilfov - Serviciul de Investigare a Fraudelor, care a sustinut ca avocata Gheorghe s-a prezentat la biroul sau, impreuna cu clientul sau, si a predat politiei niste documente. Cateva zile mai tarziu, avocata s-a prezentat din nou la Politie, spunandu-i inspectorului ca clientul sau refuza si sa se prezinte la audieri, si ca a amenintat-o pentru ca a predat documentele, si i-a cerut inspectorului sa distruga actele pe care i le adusese. Politistul a continuat sa il citeze pe invinuit, pana in 29 august cand acesta s-a prezentat impreuna cu avocata Luminita Gheorghe. Dupa audiere, aceasta a ramas singura cu politistul in birou si i-a spus acestuia ca daca ”nu se va atinge ” de trei invinuiti din dosar si reprezentantul S.C. Alycons S.R.L., ii va da 10.000 euro. Politistul le-a povestit mai intai colegilor sai ce s-a intamplat intre el si avocata, apoi a anuntat DNA-ul, care l-a cablat si l-a trimis la intalnirea cu avocata, pentru a lua spaga. In 2 septembrie, in jurul orelor 13. 45, la sediul I.P.J.Ilfov, avocata Luminita Gheorghe a remis inspectorului R.L. suma de 10.000 euro, aflata intr-o coala de hartie A4, scopul fiind o solutie favorabila in dosarul 4005/P/2010.

* Cititi aici motivarea incheierii de arestare a Luminitei Gheorghe

Comentarii

# Dumitru date 20 May 2024 13:29 0

Asta ramane normalutate si la suceava , judecatoarea te intrraba direc ai avocat ? Cat incaseaza ea ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva