16 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATII AU TOT DREPTUL SA FIE INGRIJORATI – Vicepresedintele UNBR Daniel Fenechiu reactioneaza fata de posibila supraimpozitare a profesiilor liberale: „A generat o fireasca ingrijorare in randul avocatilor si a majoritatii profesionistilor profesiilor liberale. La nivelul UNBR si al Baroului Bucuresti, am inceput demersurile impotriva unei asemenea masuri... Am inceput discutiile cu Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, care s-a manifestat neechivoc in sensul sustinerii pozitiei avocatilor”

Scris de: L.J. | pdf | print

2 August 2023 15:30
Vizualizari: 3928

Avocatii au tot dreptul sa fie ingrijorati de proiectul de ordonanta de urgenta aparut recent in spatiul public, care dezvaluie o posibila intentie a guvernului PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu de supraimpozitare a profesiilor liberale. De aceea, atat Baroul Bucuresti, cat si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania au inceput demersuri impotriva unei astfel de masuri.Anuntul a fost facut marti, 1 august 2023, de catre vicepresedintele UNBR Daniel Fenechiu (foto), prodecan al Baroului Bucuresti.

Senatorul PNL a anuntat intrunirea in regim de urgenta a Comisiei Permanente a UNBR, care sa adopte o pozitie pe aceasta tema. Intre timp, amintim ca Uniunea a dat un comunicat prin care si-a exprimat revolta fata de initiativa de act normativ (click aici pentru a citi).

In acelasi context, Fenechiu a declarat ca a discutat cu ministrul Justitiei Alina Gorghiu (la randul ei avocata si senatoare PNL), care si-a manifestat sustinerea pentru avocati si, in general, pentru profesiile liberale.


Iata postarea de pe Facebook a vicepresedintelui UNBR Daniel Fenechiu:


Este vehiculata in spatiul public o versiune a unei ordonante care, printre altele, prevede ca veniturile din activitati independente se vor supune platii cotei CASS la o baza neplafonata, calculata la venitul net, ceea ce poate insemna o crestere semnificativa a CASS. Practic, aproape ar dubla sarcina fiscala.

Chiar daca versiunea vehiculata nu este asumata, nu este negociata in coalitie si nu este finala, a generat o fireasca ingrijorare in randul avocatilor si a majoritatii profesionistilor profesiilor liberale.

La nivelul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si al Baroului Bucuresti, am inceput demersurile impotriva unei asemenea masuri. Astfel, dupa mai multe discutii, pe care le-am avut cu Presedintele UNBR, Traian Briciu, si Decanul BB, Ion Dragne, a fost convocata, in regim de urgenta, Comisia Permanenta a UNBR, pentru astazi, la ora 18,00.

Totodata, am inceput discutiile cu Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, care s-a manifestat neechivoc in sensul sustinerii pozitiei avocatilor si a profesiilor liberale si cu reprezentantii Ministerului Finantelor.

Distinct, am convenit cu Dan Manolescu – presedintele Uniunii Profesiilor Liberale din Romania – sa convoace o sedinta cu reprezentantii tuturor profesiilor din UPLR pentru pregatirea unei pozitii comune si stabilitea reactiei Uniunii.

Va voi tine la curent.

PS. Textul Ordonantei nu este inca in dezbatere publica…

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva