2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BINOMUL DETONAT DIN PENITENCIAR – 23 de politisti acuza ca au fost aruncati dupa gratii de echipele mixte: "La procesul lotului Siret am resimtit din plin prezenta campului tactic al SRI... Judecator Foitos avea hotararea deja luata, hotarare anuntata public de procurorul DNA Papici... Foitos si-a indeplinit misiunea primita de la Binom... Ne-am cerut dreptatea si la CEDO, dar se pare ca 'sistemul' a ajuns si acolo. Cauzele au fost respinse de un functionar 'plantat' pentru a filtra plangerile"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

31 January 2017 18:22
Vizualizari: 14403

Lumeajustitiei.ro va prezinta in exclusivitate marturiile incredibile ale politistilor de frontiera din "Lotul Siret", care au decis sa vorbesca pentru prima oara despre modul in care au fost lucrati de echipele mixte formate din "ofiteri-procurori-judecatori din campul tactic". Totul pentru ca sefa DNA Laura Kovesi sa poata prezenta in Parlamentul European ca un trofeu condamnarea a 48 de "politisti-vamesi" la "240 de ani de inchisoare cu executare pentru coruptia din vami". Condamnati definitiv de ICCJ la 5 ani de inchisoare in dosarul "Vamesilor" dupa ce, in prima instanta au fost achitati, 23 dintre cei 48 de politisti de frontiera inchisi la Penitenciarul Botosani au trimis Lumeajustitiei.ro o scrisoare in care reclama un modus operandi care ar fi fost gandit in cadrul echipelor mixte SRI-DNA, formate prin decizia CSAT nu doar din ofiteri SRI si procurori, ci si din judecatori din campul tactic.


Acuzatiile formulate de semnatarii scrisorii sunt de o imensa gravitate si impun de indata efectuarea unor verificari fata de modul in care a fost lucrat si solutionat acest dosar, iar in cazul in care acuzatiile politistilor de frontiera se confirma, sa conduca in mod automat la nulitatea absoluta a probelor folosite in dosar. Cei 23 de politisti de frontiera incarcerati in prezent la Penitenciarul Botosani doresc ca prin scrisoarea lor sa demonstreze cum printr-o hotarare a CSAT prin care s-a dispus formarea "echipelor mixte ofiteri+procurori+judecatori din 'campul tactic'" s-a reusit distrugerea a zeci de familii, cu scopul impiedicarii Romaniei de a adera la spatiul Schengen.

Fostul consilier al lui Kovesi, Marius Foitos, acuzat ca a intrat in dosar pentru a-si indeplini misiunea primita de la "Binom"

Semnatarii scrisorii acuza ca in dosarul lor au fost folositi instigatori sub acoperire, care nu doar ca au exercitat presiuni asupra politistilor de frontiera, dar au provocat, instigat si amenintat pentru crearea unor probe care sa sustina acuzatiile aduse de DNA. Desi la fond, la Curtea de Apel Suceava, toti cei 48 de politisti de frontiera au fost achitati pentru savarsirea infractiunii de constituire, sprijinire, aderare la un grup infractional, dupa apelul formulat de DNA, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, solutia de achitare a fost intoarsa la 180 de grade.

In cuprinsul scrisorii, cei 23 de politisti de frontiera reclama ca la ultimul termen de judecata a apelului, 17.03.2015, judecatorul "Iordache" (n.red. - judecatoarea ICCJ Magdalena Iordache, pensionata intre timp) a fost inlocuit de fostul procuror si consilier al Laurei Kovesi (foto stanga) la PICCJ, Marius Dan Foitos (foto dreapta) - ajuns judecator ICCJ dupa un examen de promovare de la PICCJ la instanta suprema. La acel termen, acuza semnatarii scrisorii, Marius Foitos a intrat pentru a indeplini misiunea primita de la "Binom" intrucat, desi nu avea cunostinta de continutul dosarului, fostul consilier al lui Kovesi a ascultat concluziile avocatilor si ultimul cuvant al celor 60 de inculpati si a ramas in pronuntare.

Din Penitenciarul Botosani politisti de frontiera reclama ca Marius Foitos avea "hotararea deja luata", fiind "o hotarare anuntata public de catre procurorul DNA Lucian Papici" cu doua luni inainte.

Politistii de frontiera sustin ca au incercat sa isi faca dreptate la CEDO, insa fara succes, caci acolo ar fi ajuns si "Sistemul" care "a plantat" functionari romani pentru a filtra plangerile.

Prezentam in continuare scrisoarea transmisa de un grup de 23 de vamesi catre Lumeajustitiei.ro:

"In atentia tuturor organismelor competente si interesate in a indrepta abuzurile comise de catre 'BINOMUL SRI-DNA' in campul tactic de la ICCJ.

La data de 17.03.2015, in dosarul nr. 388/39/2011 s-a pronuntat la ICCJ condamnarea colectiva a 48 de politisti de frontiera ( 'politisti vamali' dupa rechizitoriul DNA) la pedeapsa de 5 (cinci) ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de constituire, sprijinire, aderare la un grup infractional organizat.

In istoria Romaniei nu au mai fost arestati un numar asa mare de persoane, intr-un singur 'lot', din anul 1952 de la instaurarea regimului comunist.

Dosarul 'vamesilor', operatiunea 'vami curate', 'caracatita din vami' si alte titluri bombastice in benzile televiziunilor si pe paginile ziarelor, a fost prevestit chiar de Traian Basescu, in luna decembrie 2010 in Parlamentul European, cand atragea atentia Europei sa fie cu ochii pe Romania, 'undeva in februarie 2011' si chiar asa a fost, in 04.02.2011, am fost retinuti si transportati cu autocarele la Bucuresti ca cei mai mari infractori ai timpurilor.

DNA structura centrala a creat struto-camila 'politist vamal', responsabil cu tot ce e rau in Romania, si gata am rezolvat problema neintegrarii in spatiul Schengen, am descoperit 'acarii Paun' ai coruptiei nationale, deturnand astfel atentia de la tunurile ANRP sau Microsoft facute de catre adevaratii corupti.

Folosindu-se de hotararile CSAT din 2005 si august 2010, DNA cu sprijinul SRI si a chestorului Buda Ioan in calitate de sef al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF) inventeaza 3 instigatori sub acoperire (cel putin unul ofiter SRI), potentati cu legende politico-interlope integrate perfect in contextul mafiot al guvernarii PDL-iste (finul lui Elena Udrea)!

Astfel, seful IGPF chestorul BUDA I. il numeste pe unul din investigatori sef la Punctul de Trecere al Frontierei SIRET si creeaza asa zisul 'grup infractional' prin dispozitii telefonice si SMS-uri sub forma de ordin catre Seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Suceava, comisar sef IEREMIE GH., fapt certificat de acesta in cadrul procesului, desi chestorul BUDA I., avea atributii in acest sens.

Investigatorul sub acoperire exercita presiuni si amenintari asupra noastra (existand inregistrari ale SRI in acest sens) nepermise, ceea ce denota in mod clar provocarea, instigarea si amenintarea – proceduri nepermise in materie penala, aspect ce ar trebui sa conduca in mod automat la nulitatea absoluta a acelor asa-zise probe.

Aceste actiuni de constrangere si intimidare veneau in contextul in care in 2010 exista un proiect de reorganizare si restructurare a MAI, erau pe deplin credibile amenintarile acestuia cu datul afara sau mutarea, toate fiind girate de modul in care acesta a modificat prin SMS structura turelor de serviciu si mutarea unui anumit ofiter in cadrul lor, pentru a obtine astfel competenta Curtii de Apel si a ne 'prelucra' in campul tactic de la Bucuresti.

La procesul 'lotului SIRET' care a durat 4 ani am resimtit din plin prezenta 'campului tactic' al SRI. Degeaba am incercat sa ne aparam, toate probele si martorii invocate ne-au fost respinse, totul culimand cu refuzul instantei de a-l audia pe chestorul BUDA I., seful IGPF coautorul acestui scenariu.

Initial la judecarea cauzei pe fond la Curtea de Apel Suceava, s-a dispus solutia achitarii tuturor inculpatilor pentru savarsirea infractiunii de constituire, sprijinire, aderare la un grup infractional, insa DNA face apel la ICCJ.

In urma judecarii apelului, presedinta completului de judecata, doamna judecator IORDACHE, este inlocuita la ultimul termen de catre fostul procuror, consilier al doamnei Kovesi, domnul FOITOS D., ajuns intre timp judecator la ICCJ. Acesta si-a indeplinit misiunea primita de la "BINOM", calcand in picioare toate principiile juridice si intr-un timp record respectiv 2(doua) ore a ascultat concluziile si ultimul cuvant al celor 60 de inculpati si a aparatorilor acestora si a ramas in pronuntare.

Astfel, fara ca DNA sa aduca probe suplimentare, desi contesta o solutie de achitare, iar in instanta ni s-au respins toate exceptiile invocate, s-a reusit casarea hotararii instantei de fond si condamnarea noastra la 5 ani inchisoare.

In opinia noastra, domnul judecator FOITOS D. nu a dorit niciun moment sa piarda timpul, desi nu avea cum sa cunoasca continutul dosarului dansul avand hotararea deja luata, o hotarare anuntata public de catre procurorul DNA PAPICI L. in luna ianuarie 2015 in cadrul emisiunii 'Dosarele DNA' de la postul PRIMA TV, respectiv 'inchisoare cu executare pentru lotul SIRET', in conditiile in care noi am primit pronuntarea la data de 17.03.2015.

Dorim sa transmite prin aceasta scrisoare ca in acest dosar s-au comis o multime de abuzuri de catre institutiile ale statului, care au condus la condamnarea nedreapta a 48 de oameni, fapt pe care doamna Kovesi l-a prezentat ca un trofeu in Parlamentul European, cand a sustinut raportul MCV imediat dupa condamnare, adica '240 de ani de inchisoare cu executare pentru coruptia din vami'.

Iata cum o hotarare a CSMAT genereaza echipe mixte formate din procurori si ofiteri ai serviciilor de informatii care sprijiniti de judecatori ai ICCJ produc abuzuri, inregistrari neconstitutionale, investigatori care provoaca, instiga si ameninta fara probe, fara martori, cu prejudiciul calculat de procuror, fara a se constitui cineva (ANAF) parte civila, nerevendicand vreun prejudiciu, au reusit 'performanta' condamnarii pentru o fapta care nu exista. Prejudiciul presupus a fost stabilit de procuror DNA la 4.000 lei, iar cheltuielile de judecata 20.000 lei pentru fiecare inculpat. Cat a cheltuit DNA? Nu mai conteaza, se mai cheltuiesc 3100 lei pe luna per detinut.

Ca statistica suna bine, cei mai mari corupti ai Romaniei!

Mai are rost sa facem comparatie cu dosarul 'Microsoft'???

Prin aceasta scrisoare am dorit sa aratam cum hotararea CSAT urmata de formarea echipelor mixte ofiteri+procurori+judecatori din 'campul tactic' au reusit sa distruga atatea familii, doar pentru ca nu s-a dorit ca Romania sa adere la spatiul Schengen.

Ne-am cerut dreptatea si la CEDO, dar se pare ca 'sistemul' a ajuns si acolo din pacate. Cauzele noastre au fost respinse de un functionar roman din sistem 'plantat' acolo pentru a filtra plangerile, motivul invocat fiind 'neindeplinirea conditiilor de forma'!

Totusi, mai speram ca cineva va indrepta aceste ilegalitati. Poate cineva de buna credinta va citi aceasta scrisoare si va studia dosarul acesta. Actualmente ne aflam la Penitenciarul Botosani, iar fetele la Penitenciarul Bacau.

Nu stim in ce masura am reusit sa captam atentia dar avand in vedere complexitatea cauzei si multitudinea detaliilor referitoare la ea, avand in vedere timpul si rabdarea dumneavoastra de care nu am vrea sa abuzam, detalii de despre aceasta mascarada pot da o serie de avocati notorii ca: Draghici A., Ionascu D., Panaitescu I., Cazacu din care unii ne-au reprezentat atat la Curtea de Apel cat si la ICCJ.

Semneaza membrii lotului SIRET

1.RURAC BOGDAN CONSTANTIN

2.PAVLOVICI GHEORGHE ALIN

3.ZEBRENIUC CATALIN DUMITRU

4.SUMANARIU SORIN

5.LUPU FLORIN CONSTANTIN

6.FILIPOAIA CRISTIAN

7.LUCHEAN ROMIS VASILE

8.ILIESI TOADER

9.NEAMTU GHEORGHE

10.LUCANU RADU

11.COROI MARCEL

12.TIPIRIGAN CRISTINEL

13.RADACINA FANEL FLORIN

14.STICLET FLORIN

15.CHIRILA DOREL VASILE

16.BARBA DANIEL

17.COSTACHE MANUEL EUGEN

18.HAI TRAIAN CONSTANTIN

19.TIMOCI LOGHIN DANIEL

20.NICOLOVICI CRISTIAN TEODOR

21.RUSTE VIORE

22.SLEVOACA GEORGE

23.SECRIER VASILE"

 

*Cititi aici scrisoarea politistilor de frontiera incarcerati la Penitenciarul Botosani

Comentarii

# Edelweiss - Anarcho-Entropist de Bukowina date 31 January 2017 18:53 +1

Vaileu, da ci-mi mai plași mia când cetesc în ziarele celea mari despre oamini din Bokowina! Amu nu contează despre ce anume se scrie, că la urma urmei entropia este bună, mai nașpa e cu zero Kelvin socialmente. Adicătelea agitația îi totdeauna bună, generatoare de progres, pe când inerția sau imobilitatea e malefică, fiind dorită numai de popândăii plutocrației de caviar. /// Amu scriu o completare la Apelul de 15 pagini pe care l-am trimis amu câteva stămîni, înainte de primirea motivării unei hotărâri, Vaileu, ce la fix am scris-o. Egzac ce am presupus Io* că o să se întâmple, aia s-o-ntâmplat. (n-o citit niminea ce-am scris Io* la fond și nici nu m-o bagat careva în samă) Amu redactez critica detaliată a hotărârii, funcție de 403 C.p.p. Am agiuns la pagina 23 și încă mai am oleacă de scris. Da o ișât cu multe măscări în text. Întrebarea e: îi voie de la Duomnii ăștia cu robe ca să le trimit acte procesuale pline de pu... și pi... ? Poate carevas să zâcă o părere?

# Lex date 31 January 2017 19:15 -6

Sa fim seriosi ! La ce spagi se practica prin vamile din Romania numai victime nu sunt vamesii.

# Camp tactic date 31 January 2017 19:34 +2

@Lex - In Romania lui Coldea exista spagi in vami? Eu nu cred!! Am auzit in schimb ca Centrala SRI primea din provincie alcool fara timbru din spatiu ex sovietic. Cica asa cereau sefii de la Buc. pentru a iesi controlul bine. Oare nu e spaga mascata, contrabanda, grup organizat etc?

# Edelweiss - Voiculexul de Bukowina date 31 January 2017 19:41 -3

Nu mă mai chinui, uăi LEX-ule, că nickul tău mi-aduce aminte de prostovanii de la Judecăcătoria Sv. Io* citez în șădință publică un comentariu de amu ceva vreme, enunțat în spiritul Legii Talionului: „Voi cu LEX-ul, Io* cu plaivazul”. Mi-o trimes @Lioara motivația hotărârii și am vro trii zîle de când plâng. Mănânc și plâng. În loc de ce am citat Io*, știi ce mi-o scris în hotărâre? „VOICULESCU, Io* cu plaivazul” :-x :-x :-x Plâng. Mănânc și plâng. Mănânc. Plâng că vreau azil intelectual în Insula Vanuatu sau Wallis-Fütuna. În Planet der Affen - Planeta maimuțelor judiciare de bombardament NU SE MAI POATE TRĂI. Dacă nu mă crezi și vrai să plângi și tu, dă clic icișa: http://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/01/planet-der-affen-planeta-maimutelor.html

# Edelweiss - Botswanez de Bukowina date 31 January 2017 21:58 +1

Vaileu! Abia amu realizez ce-o zâs un căpcăun diversionist din Orașul Stalin: că de fapt juzii și-o primit tainul onctuos de 18%, chiar și fără lege, că doar juzii ăștia sunt un fel de bastarzi de-ai lui Louis ics-i-vî și declamă și ei cu emfază: „Băh, leta se Moa!” Dară dacă-i adivarat că s-o dat pe șestache parale la juzi, apăi m-o cuprins remușcarea față de nemernicia mea de omuleț dator cu 1.000 de lei la bujetul de stat, reprezentând efortul persuasiv, ipocrit al @Lioarei de a suci negul în alb și albul în negru. Parale declar că n-am, dară am o impecabilă conștiință a responsabilității cetățenești. Așa că m-am gândit Io* să fiu un bun citizen, să pun la treabă vechitura mea de imprimantă Canon Prisma și să imprim nește parale botswaneze, dintr-alea cu „Ploaia e speranță” („P**a tse Pedi”) și să trimet la Judecătorie. Dară am amu o mare nelămurire: trebuie trimese cu tot cu instrucțiuni de folosire?

# Edelweiss - Botswanez de Bukowina date 31 January 2017 22:01 0

Apăi dacă trebe trimese cu tot cu instructions & tutorials, pot să-l plagiez pe uncheșu' Creangă și să iau cu copy-paste din „Povestea p...oveștilor” secvența inițiatică - de launcher, respectiv cea de shut-down?

# Liviu S. date 1 February 2017 17:50 0

EXECUȚIE LA COMANDĂ – Achitare pe fondul cauzei și condamnare în apel la Î.C.C.J. ... 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru fapte pe care nu le-am comis. Vinovatul acestei „erori judiciare” este în primul rând ofițerul de poliție BERBECEANU TRAIAN, care a instrumentat dosarul penal în faza de urmărire penală și martor mincinos în apel. Acest individ având influență la autoritățile judiciare de la nivel central (D.N.A.), pe relația BERBECEANU TRAIAN – LAURA CODRUȚA KOVEȘI – FOITOȘ MARIUS DAN am fost executat la comandă. FOITOȘ MARIUS-DAN a ocupat funcția de procuror șef criminalist la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul P.Î.C.C.J. pe vremea când Parchetul General era condus de actuala șefă a D.N.A., LAURA CODRUȚA KOVEȘI, iar relația profesională apropiată dintre cei doi este de notorietate. Mai multe detalii despre această mizerie a justiției din România pe blogul condamnat abuziv.

# veritas date 2 February 2017 22:50 0

mi se pare un demers ridicol.Multi politisti vamali detin averi pe care nu le pot justifica din Albita pana hat departe la Moravita .Vile ,case de week- end , terenuri , limuzine concedii prin insule exotice.De unde , din salarii? Ciocu mic .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva