22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

BOBITA A VOTAT DIN TOATA INIMA – Judecatorul care a dispus redeschiderea “dosarului Savarina” in care a fost vizat membrul CSM Bogdan Mateescu a plecat din magistratura. Marius Foitos de la Inalta Curte iese la pensie. Ultima zi in magistratura pentru Foitos va fi 7 decembrie 2020. Inainte de a se retrage, Marius Foitos a aplicat lovituri in serie DNA, pronuntand achitari pe linie in dosare de rasunet. Acelasi Foitos a nesocotit decizia obligatorie a CCR pe completele specializate (Hotararea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 November 2020 16:47
Vizualizari: 7312

Unul dintre cei mai grei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pleaca la pensie. Este vorba despre Dan Marius Foitos (foto 2), ajuns la instanta suprema in 2013, fiind facut judecator ICCJ direct din procuror.


 

CSM a publicat in urma cu cateva zile hotararea prin care Sectia pentru judecatori din Consiliu a trimis presedintelui Romaniei propunerea de eliberare din functie a lui Marius Foitos prin pensionare. Ultima zi in magistratura a acestuia va fi 7 decembrie 2020.

 

Cosmarul lui “Bobita”

 

Hotararea de admitere a cererii de pensionare a judecatorului Marius Foitos a fost luata cu unanimitate. Ceea ce inseamna ca inclusiv judecatorul Bogdan “Bobita Matilet” Mateescu (foto 1) a votat pentru eliberarea din functie a lui Foitos. Si intuim ca Mateescu a votat din toata inima in conditiile in care Foitos i-a dat mari batai de cap. Mai exact, Marius Foitos a fost judecatorul care in iulie 2019 a dispus redeschiderea urmaririi penale in dosarul de la SIIJ de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu in care vizat a fost chiar judecatorul Bogdan Mateescu (click aici pentru a citi). Un dosar cunoscut sub denumirea de “Dosarul Savarina”, care intre timp, conform informatiilor noastre, ar fi fost inchis de SIIJ (click aici pentru a citi).

 

Foitos a indoit DNA

 

Pe de alta parte, desi in trecut a fost considerat un apropiat al fostei sefe DNA Laura Kovesi (cu care a lucrat la PICCJ), in ultima perioada judecatorul Marius Foitos a pronuntat hotarari devastatoare pentru DNA. Amintim in acest sens doar cele 10 achitari dispuse de Marius Foitos in dosarul ANRP, in care tinte au fost ex-seful ANI Horia Georgescu si avocata Ingrid Mocanu, sau achitarea ex-ministrului Valerian Vreme.

Totusi, trebuie spus ca acelasi judecator Foitos s-a facut remarcat si prin nesocotirea deciziei CCR pe lipsa completelor specializate, numarandu-se printre magistratii de la ICCJ care considera ca trebuie sa intrebe CJUE daca pot sa nu respecte Constitutia Romaniei si hotararile obligatorii ale CCR.


Iata hotararea CSM privind pensionarea judecarorului ICCJ Marius Foitos:

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva