22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

BRIGADA NUFARUL PROTEJEAZA O PERSONA NON GRATA – Procurorul Bogdan Pirlog a devenit indezirabil printre colegii sai. 32 de procurori militari se delimiteaza de Pirlog, dupa atacul acestuia la adresa sefului Sectiei Parchetelor Militare din PICCJ, Catalin Ranco Pitu. In urma cu cateva luni, 39 de procurori militari au sesizat Inspectia Judiciara impotriva lui Bogdan Pirlog. Sectia pentru procurori a CSM inchide dosarele lui Pirlog pe banda rulanta

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 November 2021 18:34
Vizualizari: 4815

Iata pe cine protejeaza Sectia pentru procurori a CSM, cunoscuta si sub denumirea de “Brigada Nufarul”. Procurorul militar Bogdan Pirlog (foto), adjunctul Parchetului Tribunalului Militar Bucuresti, a devenit persona non-grata printre colegii sai. Dovada este ultima reactie venita din partea a zeci de procurori militari.


 

Concret, luni, 15 noiembrie 2021, 32 de procurori militari au dat publicitatii un comunicat de presa in care au anuntat ca se delimiteaza de Bogdan Pirlog, dupa ce acesta l-a atacat pe seful Sectiei Parchetelor Militare din PICCJ, procurorul Cartalin Ranco Pitu. Mai exact, este vorba despre o cerere formulata de Asociatia Initiativa pentru Justitie condusa de Pirlog privind revocarea sefului parchetelor militare dupa ce Dosarul Revolutiei a fost din nou trimis de ICCJ inapoi la parchet.


Procurorii din CSM fac scut pentru Pirlog


Inainte de a prezenta solicitarea lui Bogdan Pirlog si reactia celor 32 de procurori militari, trebuie spus ca acelasi Pirlog este un personaj indezirabil in randul colegilor sai, dar si printre procurorii militari iesiti la pensie. In acest sens amintim sesizarea pe care 39 de procurori militari (25 aflati in activitate si 14 iesiti la pensie) au facut-o la Inspectia Judiciara impotriva lui Pirlog (click aici pentru a citi). Totusi, oricate sesizari s-ar face si oricate rechizitorii disciplinare ar intocmi Inspectia Judiciara, Bogdan Pirlog este deocamdata de neatins, procurorii din CSM avand grja sa faca scut in jurul acestuia (click aici pentru a citi).


Iata comunicatul procurorului militar Bogdan Pirlog:


”Asociatia Initiativa pentru Justitie ia act de decizia definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care a fost respinsa ca nefondata contestatia formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Parchetelor Militare, hotarand restituirea dosarului Revolutiei la unitatea de parchet, respectiv Sectia Parchetelor Militare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In aceste conditii in care Instanta Suprema a constatat existenta unor nulitati absolute si a exclus probe, aspect ce denota incalcarea normelor procesual penale, Asociatia Initiativa pentru Justitie solicita public demisia sefului Sectiei Parchetelor Militare, magistrat Pitu Catalin Ranco. Totodata, raportat la gravitatea momentului, Asociatia cere Ministrului Justitiei, in exercitarea prerogativelor legale sa demareze procedura de revocare a sefului Sectiei Parchetelor Militare, in paralel cu exercitarea unui control cu privire la resursele utilizate pentru rezolvarea acestui dosar, cu privire la care nu se poate ajunge la judecata in fond.

In acelasi timp, Asociatia Initiativa pentru Justitie solicita Procurorului General al Romaniei efectuarea unei analize a solutiei de restituire, in conformitate cu ordinele in vigoare si stabilirea imputabilitatii acestei solutii.

Este datoria legala si morala a Procurorului General si a Ministrului Justitiei sa stabileasca daca au existat culpe, neglijente ori rea-vointa in instrumentarea celui mai important dosar din punct de vedere istoric, cu care a fost investit Ministerul Public, urmare a evenimentelor din 1989.

Totodata, in contextul in care Statul Roman se afla in pragul platii unor uriase despagubiri ca urmare a imposibilitatii solutionarii acestui dosar, asa cum a statuat Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Asociatia Initiativa pentru Justitie considera ca absolut esentiala stabilirea culpelor pentru ca celor vinovati de acest esec sa le poata fi angajata raspunderea juridica”.


Iata reactia celor 32 de procurori militari:


Procurorii militari din cadrul sistemului parchetelor militare se delimiteaza cu fermitate de comunicatul Asociatiei Initiativa pentru Justitie din data 10.11.2021 si arata ca dosarul Revolutiei reprezinta o cauza cu un grad sporit de complexitate, atat prin volumul de acte de urmarire penala efectuate, cat si prin implicatiile sale, avand drept finalitate aflarea adevarului cu privire la inlaturarea dictaturii comuniste si instituirea noului stat democratic.

Profesionalismul, buna-credinta, responsabilitatea, gestionarea resurselor, precum si implicarea caracterizeaza atat procurorii care au efectuat urmarirea penala in dosarul Revolutiei, cat si intreg corpul procurorilor militari”.

Comentarii

# Omul de pe stradă date 15 November 2021 19:00 +41

Secția pentru procurori din CSM nu este nimic altceva decât un sindicat al procurorilor: La ce ne putem aștepta de la ei!!!

# NM date 15 November 2021 19:06 +111

Noi societatea Civila nu avem nimic de spus, cum de atata timp acest magistrat face, vorbeste si decide ce vrea el? Mai oameni buni pana la urma noi platim taxe si impozite ca acesta sa primeasca salariu. Afara imediat ca va veni vremea sa raspundeti cum raspund acum magistratii moldoveni. Sa fiti siguri ca veti raspunde

# santinela date 16 November 2021 07:43 +1

Pai sigur ca inchide dosarele fiindca aceasta mizerabila sectie este "locuita"numai de specimene de acelasi tip-slugi,lipsa caracter,profesional ZERO . Sectia asta este rusinea justitiei romanesti !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva