5 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BUDA SI-A ALES REGINA – Judecatorul Marian Buda si-a inceput mandatul de presedinte al CSM cu o decizie batjocoritoare. Buda i-a oferit o noua sinecura “reginei detasarilor”, Andreea Uzlau. Aflata pe detasari in Consiliu de 14 ani, Uzlau a fost delegata de Marian Buda in functia de secretar general al CSM. Marian Buda nu a dat doi bani pe legea care prevede ca secretarul general al CSM este numit de Plen

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 May 2022 16:50
Vizualizari: 4991

Dupa ce a fost pe placul fostului presedinte CSM Bogdan Mateescu, iata ca judecatoarea Andreea Uzlau (foto) a reusit sa intre si in gratiile noului sef al Consiliului, Marian Buda. Acesta si-a inceput mandatul de presedinte cu o decizie cat se poate de batjocoritoare in opinia noastra.


 

Plimbata de-a lungul anilor pe fel de functii de conducere din CSM, judecatoarea Andreea Uzlau, zisa “regina detasarilor” pe motiv ca de 14 ani sta detasata in Consiliu (click aici pentru a citi), a primit o noua sinecura. Surse avizate au declarat pentru Lumea Justitiei ca Uzlau a fost delegata de seful CSM Marian Buda in functia de secretar general al Consiliului.

Iar despre Uzlau, trebuie sa amintim ca Inspectia Judiciara ii tine blocat postul de inspector, dupa ce aceasta a luat concursul in noiembrie 2021, dar seful Inspectiei Lucian Netejoru a lasat-o la CSM pana in decembrie 2022, urmand ca de la aceasta data sa isi inceapa activitatea la IJ (click aici pentru a citi).

 

Numire pe langa lege

 

Instalarea judecatoarei Andreea Uzlau in functia de secretar general al CSM este insa una profund nelegala. Practic, Marian Buda a facut fix la fel cum a facut Bogdan Mateescu in cazul fostului secretar general al CSM George Catalin Serban (click aici pentru a citi), si a ocolit Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii si Regulamentul de functionare al CSM care preved ca Plenul Consiliului numeste secretarul general.


Iata prevederile din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii care demonstreaza ca seful CSM Marian Buda nu putea delega secretarul general al CSM, numirea apartinand Plenului:

Art. 39 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii: Plenul Consiliului Superior al Magistraturii numeste secretarul general si personalul cu functii de conducere din aparatul Consiliului Superior al Magistraturii”.

Art. 61 alin. (2) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii: Secretarul general este numit si revocat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dintre judecatorii si procurorii care au cel putin 8 ani vechime in magistratura”.


Iata prevederile din Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului Superior al Magistraturii care demonstreaza ca seful CSM Marian Buda nu putea delega secretarul general al CSM, numirea apartinand Plenului:

Art. 16 alin. (1) punctul 27 din Regulamentul de organizare si functionare a CSM: Plenul are urmatoarele atributii: numeste si revoca secretarul general, secretarul general adjunct si personalul cu functii de conducere din aparatul propriu al Consiliului".

Art. 80 alin. (1) din Regulamentul de organizare si functionare a CSM: Secretarul general este numit de Plen, de regula, dintre judecatorii care au cel putin 8 ani vechime in magistratura”.

Articolul 120 din Regulamentul de organizare si functionare a CSM: Personalul de conducere din aparatul propriu al Consiliului este numit de Plen”.

Comentarii

# DODI date 13 May 2022 19:00 +219

Încă nu v-ați obișnuit cu ideea că această pleavă urât mirositoare vine din partea SRI cu sarcini precise? Pentru astfel de ipochimeni legea este un moft de care se cramponează doar profesioniștii și oamenii cu bun simț. Nu este cazul lor. Cazul lor este acapararea întregii puteri în disprețul legilor, reglementărilor, cutumelor și normelor. Ei au o singură lege sfântă: Ordinul de zi pe unitate.

# Scorilo date 13 May 2022 20:03 +21

Dacă e lege și e încălcată e abuz în serviciu. Ia băgați o plângere penală , specialiștii.

# Deci CSM a ajuns la Buda. date 14 May 2022 08:08 +2

Nu inteleg ce nu e bine? CSM e acolo unde trebuie sa fie. Are membrii doriti si sef pe masura. Ideea in teorie si practica de " instante paralele: nu, nu si nu " era oricum vetusta. La amenintari asimetrice se raspunde cu oameni nesimetrici. Oricum: crezul intern e cel care conteaza si nu ce e la dosar (fie el de personal, de civil, de penal, de razbunare politica, de presa, de informator, etc). Spilul este urmatorul: se iau averile (nu numai banii, o avere este si un creier indelung exersat in un domeniu si astfel devenit superspecializat) si se da la schimb privari de drepturi si libertati.

# Cetateanul date 14 May 2022 11:27 +2

Ce hazoși sunt unii.... că să plângeri penale. Să le cerceteze cine? Și să le judece cine? Justițea? A ha... a ha ha.... a ha ha ha

# budanul date 16 May 2022 08:50 0

Uzi a făcut întotdeauna cărțile în CSM, învărtind treburile justiției după interesele ei. Primește diurnă detașare, transport, oate drepturile de magistrat deși în CSM face administrație.

# # jos NEklifiktii!!! date 16 May 2022 10:09 0

<img src=ops:' /> Si totusi, aceasta CIOKNITOARE, e PUPILA cui??? K de frumoasa, e URITA k dracu'... Ce klitati extraprofesionale o recomanda??? INjustitie. PENIBILITATE E NUMELE TAU :zzz !!! :eek: :-) :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.02.2023 – Tot Buda e sef la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva