14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NOTE SRI FABRICATE DE ZDREANTA – Dezvaluiri terifiante ale fostului sef al CJ Prahova Mircea Cosma: “Negulescu scria asa-zise note de informare cu un ofiter SRI in biroul sau, apoi acest serviciu prelua nota si pretindea ca ar fi aflat el acele informatii... Ma santajau sa dau declaratii despre Dragnea, Ghita si Ponta, 'Fii barbat, sa ii dai in primire pe toti'... Au continuat sa rada si sa imi adreseze fraze batjocoritoare de genul 'sunteti toti niste hoti', 'niste ticalosi'” (Plangerea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 October 2019 10:29
Vizualizari: 5827

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma dezvaluie detalii cutremuratoare din dosarul in care a fost saltat de DNA Ploiesti si defilat in catuse, pentru ca in final un Complet de 5 judecatori al ICCJ sa dispuna anularea sentintei de condamnare pronuntate in prima instanta de completul de 3 judecatori al Inaltei Curti din cauza probelor nelegale cu care parchetul anticoruptie a instrumentat cauza. Dezvaluirile au fost facute de Mircea Cosma intr-o plangere depusa la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, plangere in urma careia s-a format dosarul 710/P/2019, aflat in acest moment in faza in rem.

Mircea Cosma a facut plangere impotriva procurorilor Mircea Negulescu (foto dreapta), zis “Zdreanta” sau “Portocala”, Lucian Onea (foto stanga), zis “Lucica”, si Giluela Deaconu, fosti procurori la DNA Ploiesti, cei care au instrumentat dosarul in care ex-presedintele CJ Prahova a fost retinut, precum si impotriva Gabrielei Florea, ofiter de politie judiciara la DNA Ploiesti, si Vladimir Tulea, specialist la DNA Ploiesti, cei doi din urma lucrand la randul lor in acelasi dosar. Acuzatiile sunt:


-cercetare abuziva;

-represiune nedreapta;

-abuz in serviciu;

-constituire de grup infractional organizat;

-inducerea in eroare a organelor judiciare;

-fals intelectual;

-accesul ilegal la un sistem informatic;

-divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Invectivele procurorilor

In cuprinsul plangerii, Mircea Cosma devoaleaza atat modul umilitor in care a fost tratat de procurorii DNA, precum si complicitatile pe langa lege dintre acestia si ofiteri SRI. Astfel, Cosma relateaza ca a fost dus in biroul procurorului Lucian Onea de la DNA Ploiesti, unde se afla si procuroarea Giluela Deaconu, cei doi adresandu-i-se cu fraze batjocoritoare de genul “sunteti toti niste hoti”, “niste ticalosi”, “ati furat si vreti sa scapati, sa fugiti”, “toti ziceti ca aveti imunitate, hotilor”. De asemenea, fostul sef al Consiliului Judetean Prahova dezvaluie ca dupa ce a fost dus la DNA si inainte de a fi retinut, procurorul Lucian Onea ar fi discutat la telefon cu o persoana de sex feminin, careia i-a confirmat ca totul este in regula.

In ceea ce o priveste pe politista Gabriela Florea, aceasta i-ar fi cerut sa i se adreseze cu sintagma “Sa traiti doamna comisar-sef”, amenintandu-l ca in caz contrar va suporta consecinte negative.

Note SRI fabricate in biroul lui Negulescu

Aceiasi procurori Onea si Deaconu, impreuna cu politista Florea, i-ar fi explicat ca dosarul este “beton” intrucat este intocmit cu sprijinul SRI, precizandu-i ca este vizat de SRI si ca nu mai are nicio scapare. Mai mult, tot in legatura cu colaborarea DNA Ploiesti-SRI, Mircea Cosma arata ca procurorul Mircea Negulescu, cel care a declansat cercetarile in dosar in perioada in care era la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, obisnuia sa scrie note informative SRI, in biroul sau, impreuna cu un ofiter SRI. Notele erau apoi preluate de SRI, ca si cum acest serviciu ar fi aflat informatiile, timp in care Negulescu incerca sa gaseasca martori care sa le confirme. Foarte important, Mircea Cosma subliniaza ca insusi fostul sef al SRI Prahova Marin Constantin a confirmat in declaratii date la DNA ca procurorul Mircea Negulescu redacta asemenea note in biroul sau impreuna cu maiorul SRI Valentin Teodorescu.

Paraditorii cereau denunturi despre Dragnea, Ponta si Ghita

Alte dezvaluiri importante ale lui Mircea Cosma privesc modul in care ar fi fost santajat sa faca denunturi mincinoase impotriva a trei personaje cu greutate. Este vorba despre fostul lider PSD Liviu Dragnea, fostul premier Victor Ponta si fostul deputat Sebastian Ghita. Cosma acuza ca procurorii de la DNA Ploiesti i-ar fi explicat ca daca va coopera si “ii va da” pe cei trei nu va mai avea probleme. Trebuia doar “sa fie barbat” si sa “ii dea in primire pe toti”.

Prezentam pasaje din plangerea formulata la SIIJ de fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma:

“La data de 11.02.2014, avand functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova, ma aflam la sediul acestei institutii si ma pregateam pentru a pleca la Aeroportul Henri Coanda – Otopeni, pentru a participa la o reuniune a Comitetului Regiunilor, de pe langa Consiliul Europei, la acea data detinand functia de prim-vicepresedinte al Comisiei ENVE. Fara a fi citat in prealabil si fara a avea cunostinta de existenta vreunei cercetari penale ce s-ar derula impotriva mea, am fost ridicat din birou de fostul ofiter de politie judiciara Necula si de un alt ofiter al carui nume nu-l cunosc, si am fost dus la sediul DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti, in biroul procurorului Onea Lucian Gabriel, de fata fiind si procurorul Deaconu Giluela.

In acest context, i-am informat pe acestia ca, in calitate de prim-vicepresedinte al Comisiei ENVE al Comitetului Regiunilor de pe langa Consiliul Europei eram in curs de plecare spre Otopeni pentru ca, la data de 12.02.2014, incepand cu ora 10, trebuie sa prezidez lucrarile comisiei, prezentandu-le biletul de avion si dovada cazarii, precizandu-le acestora ca ma voi prezenta la o data ulterioara, prin citare sau convenita cu acestia la acel moment.

Totodata, i-am informat pe acestia ca, in conformitate cu Protocolul 7 de functionare al Parlamentului European, la care este parte Comitetul Regiunilor, in conformitate cu regulamentul acestui Comitet, nu pot fi retinut sau arestat in acel moment, deoarece ma bucur de imunitate.

Acestia au izbucnit in ras, mi-au retinut biletul pe care li-l prezentasem si mi-au prezentat o ordonanta de suspect, cerandu-mi sa o semnez si 'sa o las mai moale' cu Bruxellesul si cu imunitatea, ca pe ei nu ii intereseaza 'prostiile' astea, deoarece sunt o persoana corupta, care foloseste diverse tertipuri ca sa scape de puscarie. Am citit materialul si, socat de cele citite, in realitate niste inventii, am intrebat daca pot chema un avocat. Au fost de acord.

Le-am reamintit, in timp ce asteptam sosirea avocatului ca avionul pleaca la ora 16.20 si ca trebuie sa plec pentru a prinde avionul, crezand ca au inteles ca, in conformitate cu protocolul 7 privind regimul de privilegii si imunitati, un membru al COR nu poate fi retinut decat in caz de flagrant, in restul situatiilor doar dupa ridicarea imunitatii.

Cei doi au continuat sa rada si sa imi adreseze fraze batjocoritoare de genul 'sunteti toti niste hoti', 'niste ticalosi', 'ati furat si vreti sa scapati, sa fugiti', 'toti ziceti ca aveti imunitate, hotilor' si alte asemenea fraze. Ulterior, au venit avocatii mei si mi-au prezentat un alt material cu continut asemanator cu primul, in prezenta avocatilor Diana Niculescu si Olteanu Florin, incepand sa ma acuze de tot felul de lucruri neadevarate.

Imediat dupa aceasta, au vorbit apoi la telefon cu o persoana de sex feminin, careia i-am auzit vocea, careia i-au comunicat ca ma aflam acolo, ca am avocati, Onea Lucian Gabriel folosind sintagme confirmative de genul 'Am inteles!'.

Dupa tot felul de discutii purtate in biroul procurorului Onea, am semnat o declaratie in care am confirmat olograf ca nu recunosc niciuna din acuzatiile pe care mi le aduc si am intrebat daca pot sa plec la aeroport. Din nou rasete.

In jurul orei 15, confirmand inca o data unei voci feminine de la telefon ca totul este in regula, mi-au inaintat ordonanta de retinere pentru 24 de ore si mi-au comunicat ca vor propune arestarea mea pentru 30 de zile. Imediat dupa acest anunt, a chemat ofiterii care ma ridicasera si m-au dus la masina cu catuse la maini, iar la iesirea din sediul DNA – ST Ploiesti se afla un numar impresionant de jurnalisti din aproape toata presa scrisa, audio sau TV, anuntata in timp util de procurorul Onea, inclusiv cu privire la faptul ca urma sa ma retina.

(…)

Timp de doua luni, pana la trimiterea mea in judecata, cei doi procurori m-au sicanat in permanenta, incercand ba arestarea mea, ba dispunerea arestului la domiciliu, aducand noi elemente la dosar si marind artificial prejudiciul din dosar, cu ajutorul specialistului Tulea Vladimir. Acestia au fost ajutati in activitatea de umilire si terorizare psihica si fizica a mea de politista judiciara Florea Gabriela, care-mi cerea imperativ, cand ajungeam la sediul DNA Ploiesti, amenintand ca in caz contrar voi suporta consecinte negative, sa ma adresez ei cu sintagma 'Sa traiti doamna comisar-sef', sa ii raspund la telefon imediat cand suna si sa-i adresez si la telefon acelasi salut.

La inceputul lunii aprilie 2014 cei doi procurori si politista Florea Gabriela au tinut sa sublinieze ca dosarul este 'beton', ca este intocmit cu sprijinul SRI, ca exista in dosar suficiente inregistrari care arata ca sunt un infractor inrait, lucru de altfel confirmat si in comunicatul din 11.02.2014, pagina a 2-a 'In cauza procurorii beneficiaza de sprijin din partea Serviciului Roman de Informatii'. De asemenea, imi mentionau ca sunt vizat de SRI si ca nu am nicio scapare, ca au ordin de la cel mai inalt nivel, de la central, eu prin asta intelegand ca de la conducerea DNA si SRI.

(…)

In afara legii, savarsind abuz in serviciu, a actionat procurorul Negulescu si prin maniera in care a inteles sa deruleze declansarea cercetarilor in dosarul meu, prin colaborari intense cu SRI, in baza protocoalelor nelegal incheiate intre acest serviciu de informatii si parchet. Intre procurorul Negulescu exista o colaborare mai mult decat nefireasca: acesta scria asa-zise note de informare cu un ofiter SRI in biroul sau, apoi acest serviciu prelua nota si pretindea ca ar fi aflat el acele informatii, in fapt niste scenarii redactate de procurorul Negulescu impreuna cu ofiteri SRI pentru care ulterior incerca sa gaseasca martori mincinosi pentru a-l confirma. In acest sens sunt declaratiile numitului Marin Constantin (n.r. - fostul sef al SRI Prahova) date in dosarul nr. 83/P/2014 la 23 iulie 2014, al DNA, respectiv in dosarul nr. 109/P/2014 la 24 octombrie 2014. In declaratiile sale acesta mentioneaza ca procurorul Negulescu redacta astfel de note in biroul sau impreuna cu un ofiter SRI, maiorul Teodorescu Valentin, aceste activitati realizandu-se in baza protocolului de cooperare.

Mai mult, aproape 20 de note de acest tip m-au vizat pe mine incepand cu anul 2010, acest fapt fiind o dovada in sensul ca eram 'o tinta' a aparatului ocult care se ocupa de instrumentarea unor dosare impotriva unor lideri politici, cu scopul de a-i elimina din functii, sub pretextul ca deruleaza o lupta 'anticoruptie'. In plus, cunosc ca in vara anului 2014, procurorul Onea Lucian l-a invitat neoficial pe numitul Ionescu Dragos la sediul DNA-ST Ploiesti. Cu acea ocazie, procurorul Onea i-a prezentat o mapa galbena, inscriptionata pe coperta cu emblema SRI, in care se regaseau mai multe note care pareau a fi apartinut SRI, deoarece aveau un astfel de antet. Procurorul l-a indemnat pe acesta sa citeasca acele note asa-zis informative, toate vizand membri ai familiei mele si i-a solicitat sa isi 'aleaga' ce informatie de acolo ar fi dispus 'sa confirme', in sensul de a sustine in mod mincinos ca ar cunoaste fapte inventate in acele note. Dupa ce a parcurs notele, care purtau marcaj ca ar fi secrete, numitul Ionescu Dragos a precizat ca nu cunoaste nimic din cele acolo mentionate, ca el considera ca nu sunt reale informatiile si ca ar fi niste 'bazaconii'. In acel moment, procurorul Onea s-ar fi enervat si, pe un ton iritat, i-a comunicat ca va avea mari neplaceri daca nu 'colaboreaza' pentru a-si usura situatia juridica, stiind ca acesta fusese trimis intr-un dosar instrumentat la nivelul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti de procurorul Negulescu. Acesta a refuzat in continuare, iar procurorul Onea a precizat ca totusi ar fi bine sa se mai gandeasca ce 'infiormatie' ar fi bine sa 'confirme' acesta, caci altfel 'va sfarsi rau'.

(…)

Cercetarea abuziva a fost comisa de cei doi procurori prin activitatile de sicanare si presiune, prin chemari repetate la sediul DNA Ploiesti, unde eram amenintat cu arestarea si fabricarea unor noi dosare penale, in incercarea de a ma convinge sa depun denunturi mincinoase impotriva lui Victor Ponta, Liviu Dragnea sau Sebastian Ghita. In fiecare moment, acestia ma santajau sa dau declaratii despre Dragnea, Ghita si Ponta, si sustineau in permanenta ca dosarul meu este doar un pretext pentru a obtine ceea ce doresc de la mine si ca, daca voi coopera si 'ii voi da' pe cei trei, eu nu voi avea probleme, caci nu sunt o miza atat de importanta pentru ei. In permanenta imi mentionau ca imi ofera protectie, orice, numai 'Sa fii barbat, sa ii dai in primire pe toti'”.

* Cititi aici integral plangerea formulata de Mircea Cosma impotriva procurorilior DNA Ploiesti Mircea Negulescu, Lucian Onea si Giluela Deaconu

Comentarii

# Neanae date 13 October 2019 15:28 +4

Figurile astea, ca și porcușorul Man (desigur și alții din categorie de “înalți” in posturi) au tot aerul sa fie clienți de-ai lu’ Dincă. Niște îndrăciți plini de ei și de adrenalina data de paradeli aplicate cu năduf. Bărbați nu gluma! Danilet se tot antrenează zburdând împrejur, dar degeaba. N-are fler. Ce mai cauta astia printre vesti? La naftalina in sacul uitării ... lua-i-ar frigurile ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva