2 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CEL MAI DETESTAT MINISTRU DE JUSTITIE – Judecatoarea Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timis ii face vant lui Stelian Ion: “Va rugam, plecati acasa, domnule avocat!... Unde erati, domnule ministru, cand magistratii erau tarati incatusati prin fata camerelor de luat vederi ca, dupa ani si ani, sa fie declarati nevinovati? Atunci cand judecatorii erau tinte nu era nicio problema, inteleg... Aruncarea in puscarie a judecatorilor nu v-a trezit nevoia de a lua atitudine, nu?”

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 February 2021 10:11
Vizualizari: 6273

Ministrul USR al Justitiei Stelian Ion, zis “DJ Stelica”, se transforma cu fiecare zi ce trece intr-un personaj tot mai detestat in randul judecatorilor. Dupa comunicatul extrem de dur al judecatorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, care il acuza pe Stelian Ion ca pune in pericol actul de justitie si statutul judecatorilor (click aici pentru a citi), iata ca si alti magistrati din tara incep sa se revolte impotriva aceluiasi personaj.


 

Judecatoarea Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timis (foto) i-a transmis la randul ei un mesaj lui "DJ Stelica", indemnandu-l pe acesta sa plece acasa. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de joi seara, 25 februarie 2021, Adriana Stoicescu acuza indiferenta ministrului aratata fata de instantele de judecata, lipsa de respect fata de CSM, precum si nepasarea fata de abuzurile comise impotriva judecatorilor.


Prezentam mesajul judecatoarei Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timis:


Domnul ministru nu are in fisa postului sa sustina instantele de judecata?

Domnul ministru nu are in fisa postului apararea justitiei de abuzuri?

Domnul ministru nu are in fisa postului sa respecte Constitutia si legile tarii?

Domnul ministru are cea mai mica intentie sa respecte Consiliul Superior al Magistraturii si judecatorii acestei tari?

Unde erati, domnule ministru, cand magistratii erau tarati incatusati prin fata camerelor de luat vederi ca, dupa ani si ani, sa fie declarati nevinovati?

Atunci cand judecatorii erau tinte nu era nicio problema, inteleg...

Unde erati, domnule ministru cand lupta anticoruptie avea si alt scop?

Aruncarea in puscarie a judecatorilor nu v-a trezit nevoia de a lua atitudine, nu?

Atunci, va rugam, plecati acasa, domnule avocat!

Comentarii

# Pentru ce motiv erau „târâți” juzii încătușați? date 26 February 2021 10:20 -7

Pentru CORUPȚIE(infracțiuni la Legea 78/2000), MITĂ (primirea de foloase necuvenite), TRAFIC DE INFLUENȚĂ, asocierea în vederea comiterii a unor infracțiuni, fals în declarații, complicitate la fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înșelăciune, instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, favorizarea infractorului, conflict de interese, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual, evaziune fiscală, delapidare, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia deţinută, amenințare, șantaj, instigare la spălarea banilor, spălare de bani, constituire de grup infracțional organizat, violarea vieții private,

# Archiver date 26 February 2021 10:40 -1

Fosta judecătoare a Înaltei Curți de Casație și Justiție Maria David a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, de către completul de cinci judecători ai ICCJ. Sentința este definitivă. Maria David a fost cercetată pentru două infracțiuni de trafic de influență. Ea a fost acuzată ca ar fi cerut 200.000 de euro de la un om de afaceri, ca să intervină favorabil într-un dosar.

# Archiver date 26 February 2021 10:41 -2

Florin Costiniu, fost judecător al ÎCCJ, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare. Florin Costiniu a fost condamnat în acelaşi dosar în care au primit pedepse fostul senator Cătălin Voicu, omul de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu. Potrivit procurorilor, în perioada iulie - noiembrie 2009, în schimbul foloaselor materiale reprezentând suma de 200.000 euro (pretinsă şi primită de Cătălin Voicu de la Căşuneanu Costel), Florin Costiniu l-a sprijinit pe fostul senator să intervină pe lângă magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a-i determina să adopte o soluţie în favoarea societăţii la care omul de afaceri era asociat.

# Archiver date 26 February 2021 10:43 -1

Gabriela Ghiță, fost procuror general adjunct al României, a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani închisoare cu executarea pedepsei, într-un dosar privind fraudarea unui examen pentru numirea în funcții de conducere a judecătorilor si procurorilor organizat în anul 2007. De asemenea, instanța supremă a menținut condamnările în cazul celorlalți inculpați din dosar: Eugen Cojocaru - procuror la Parchetul General - 3 ani închisoare cu executare, Dumitru Gheorghe - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești - 3 ani închisoare cu executare, Gheorghe Cerbeanu - judecător la Tribunalul Vâlcea - 2 ani și șase luni cu executare, Sterian Guli - seful Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni - 2 ani închisoare cu executare.

# Archiver date 26 February 2021 10:44 -1

Verdict în dosarul procurorului Dănuț Grigore Dragoste de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda. După aproape opt ani de procese, procurorul Dragoste a primit o condamnare de 6 ani de închisoare cu executare. Decizia, care este una definitivă, a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Procurorul Dragoste a fost trimis în judecată la 21 iunie 2007 de DNA - Cluj, într-un dosar cu un prejudiciu de 1,7 milioane de euro. Dragoste a fost acuzat de evaziune fiscală prin neînregistrarea în totul sau în parte a operațiunilor comerciale și veniturilor realizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, producere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, marcare cu marcaje false a produselor supuse marcării și fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii.

# Archiver date 26 February 2021 10:47 0

ÎCCJ i-a condamnat pe cei 4 magistrați șpăgari de la Tribunalul București, Secția VII-a Civilă: - judecătorul Mircea Moldovan la 12 de ani și 2 luni de închisoare cu executare, - judecătoarea Elena Rovenţa la patru ani şi șase luni cu executare, - judecătorul Sorin Viziru la patru ani și șase luni închisoare cu executare şi - judecătorul Ion Stanciu la trei ani şi patru luni cu executare.

# Archiver date 26 February 2021 10:47 0

Fosta judecătoare a Curţii de Apel Bucureşti, Veronica Cîrstoiu, a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune şi alte infracţiuni, iar fiul său, Florin Cergan, a primit doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă, decizia nefiind definitivă. Procurorii DNA au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că, în cursul lunii februarie 2012, judecătoarea Veronica Cîrstoiu a primit, prin intermediul avocatei Adriana Dascălu, aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a pronunţa, împreună cu ceilalţi doi membri ai completului de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti, o soluţie de admitere a contestaţiei în anulare formulate de Dinel Staicu, în dosarul în care acesta fusese condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor. "Banii au fost primiţi prin medierea lui Staicu Marian şi a inculpatei Popescu Carmen Ioana", au scris procurorii în documentul citat.

# Archiver date 26 February 2021 10:50 +1

Judecatoarele Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu de la Curtea de Apel Bucuresti au fost condamnate, miercuri 14 iunie 2017, pe motiv ca au dispus anularea condamnarii afaceristului Dinel Staicu. Piciarca si Badescu au fost condamnate la cate 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului. Mai exact, cele doua judecatoare au primit 4 ani inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu si 1 an inchisoare cu executare pentru favorizarea. Cele doua vor executa pedeapsa cea mai grea de 4 ani inchisoare, la care s-a adaugat sporul de o treime din pedeapsa de 1 an inchisoare, rezultand in final o pedeapsa de 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare. Definitivă.

# Archiver date 26 February 2021 10:51 0

udecătoarea Eugenia Carmen Marinescu, fosta președintă a Tribunalului Olt, a fost condamnată de Curtea de Apel Craiova la 8 ani închisoare cu executare, în dosarul în care a fost trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită, trafic de influență, spălare de bani și fals în declarații. În același dosar, soțul judecătoarei Marinescu a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executare, iar avocatul Dumitru Cismaru, din Baroul Olt, la 3 ani și 6 luni de închisoare. nota: avocatul Dumitru Cismaru este una și aceeași persoană cu fostul procuror Dumitru Cismaru, condamnta anterior, în iunie 204, la 1 an de închisoare cu suspendare. De data aceasta, Cismaru a încasat 3 ani și 6 luni de închisoare // Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins toate apelurile declarate împotriva sentinței Curții de Apel Craiova prin care judecătoarea Carmen Marinescu de la Tribunalul Olt, trimisă în judecată pentru luare de mită, a fost condamnată la opt ani de închisoare cu executare

# Archiver date 26 February 2021 10:52 0

Judecatoarea Geanina Terceanu a fost condamnata definitiv la 7 ani de inchisoare pentru luare de mita in Dosarul Transferurilor. Victor Becali a fost condamnat la 5 ani si 8 luni, iar Ioan Becali a ramas cu sentinta de 7 ani si 4 luni. Cristi Borcea si doi avocati au fost achitati. Potrivit minutei sentintei, Inalta Curte a desfiintat deciziile de liberare conditionata in cazurile lui Victor si Ioan "Giovani" Becali si a dispus reincarcerarea acestora in penitenciar. Inalta Curte a decis si confiscarea sumei de 185.000 de euro, bani pe care fratii Becali i-au dat mita judecatoarei Geanina Terceanu.

# Archiver date 26 February 2021 10:53 0

Fosta judecătoare Viorica Dinu a fost condamnată miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la şapte ani de închisoare cu executare, iar Antonela Costache la 6 ani de închisoare, în dosarul în care acestea sunt acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă în legătură cu soluţionarea favorabilă a unor dosare. Decizia este definitivă.

# Valter Cojman date 26 February 2021 10:56 +2

De la un tradator de tara si infractor care s-a folosit de acte false, care atestau ca e handicapat ca sa obtina o locuinta ANL, te poti astepta la orice nemernicie. HUUUUOOOOOOOO SUUUAAAAAAAAAAA!!!!!! HUUUUOOOOOOOO Germaaaaniiiiaaaaaaa!!!!!!! Doar adevaratilor corupti, infractori, hoti, talhari, mafioti, tradatori de tara si criminali le este frica de SIIJ... SIIJ este singura institutie din "justitea" de******basisto-iohaniSSta de tip mafiot care nu poate fi controlata de politic si, mai ales, de Cotroceni. ASTA DERANJEAZA ENORM DE MULT. P.S. Deranjati de SIIJ sunt si americanii pentru ca se tem ca se afla de fetele rapite si date pentru sex soldatilor americani de la Deveselu, despre faptul ca SIIJ ar putea sa ancheteze faptul ca guwernerele securisto-stalinisto-fasciste de tip mafiot, IohaniSS+PNL, dau miliarde de euro pentru rachete si avioane de la fier vechi sau ca le dau americanilor, aproape gratis, gazele din Marea Neagra, etc. La fel si Germania este deranjata de SIIJ,

# Neamul lui Bicilis date 26 February 2021 11:22 +2

Atunci cand se "impanau" judecatorii de catre DNA, Stelica se auto-declara a fi cu handicap si batea in tomberoanele DNA-ului, aplaudand tratamentul tortionar aplicat celor ce nu se supuneau noilor directive ale proletariatului marxist. Lucra la tezele coruperii actului de justitie sub atenta indrumare a partenerilor strategici.

# nae din dealul feleacului date 26 February 2021 11:22 -1

Corect postarea 26 febr.2021 ora 10:20!Cu acestea se ocupa 90% din judecatorii Romaniei.Se poate constata nu numai mediocritatea magistratului care pronunta fara ratiune juridica multe dintre hotariri,dar si criminalitatea(hotia)acestuia si care nu este sanctionata de nimeni in muuulte cazuri pt.ca se spune ca independenta magistratului este cea care il determina sa motiveze tranzit hotaririle sale,acoperindu-i astfel coruptia,iar caile de atac sunt simple colaborari infractionale.Mos Craciun:Ce vrei sa-ti aduca Mosu?Robi:Un procuror si un judecator.Mos Craciun:De ce?Robi:De buna credinta!

# Lorenzo de Medici date 26 February 2021 11:47 +3

#Archiver, se vede tată că ești securist sadea și cu ”cătușele” în suflet. Îți urez, nenicule, să ai parte de ele toată viața ta de lingău al ”organelor” de represiune penală.

# Nu mulțumesc, procuror ceaușist! date 26 February 2021 12:05 -2

Păstrează-le pentru tine, amice! Nu uita că sunt și fapte imprescriptibile.

# Archiver - special pt. foștii procurori date 26 February 2021 12:15 -1

Dumitru Rebegea, fostul preşedinte al Secţiei Penale a Tribunalului Prahova, a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare. Potrivit rechizitoriului, Dumitru Rebegea, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins, prin intermediul Vioricăi Pilică, suma de 25.000 de euro şi a acceptat promisiunea oferirii sumei de 3.000 de euro, de la Irina şi Zamfir Sandu, pentru a înlesni punerea în libertate a lui Zamfir Sandu, zis „Austrianu“, unul dintre capii lumii interlope din Ploieşti. De asemenea, în octombrie 2009, Dumitru Rebegea pretins, prin intermediul Vioricăi Pilică, suma de 20.000 euro de la Eugen Martin, iar în cursul aceleiaşi luni a primit suma de 9.000 euro, pentru punerea în libertate a altui inculpat arestat preventiv. Judecătorul Dumitru Rebegea l-a pus în libertate şi pe liderul grupării „Ghenosu“, Florin Pârjol. Pentru eliberarea lui Florin Pârjol judecătorul i-a cerut avocatei acestuia, Viorica Pilică, 20.000 de euro.

# Archiver - special pt. foștii procurori date 26 February 2021 12:16 -1

Curtea Suprema de Justiție a decis definitiv condamnarea procurorului Marin Niță, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița, la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Niță a cerut 5.000 de euro de la persoană pentru a dispune NUP într-un dosar penal pe care îl avea în soluționare. El a fost prins în flagrant în timp ce primea 2.500 de euro, după ce inițial mai primise o tranșă de 2000 de euro.

# Lorenzo de Medici date 26 February 2021 16:51 -1

#Archiver. Cred că te referi la tine, securistule, cu imprescriptibilitatea. Căci îți va veni și ție vremea, negreșit. La toți o să vă vină și veți răspunde pentru toate nelegiuirile. Pui pariu ?

# ursuleanu date 26 February 2021 17:50 -1

Numitii Stelian Ion ,Sosoaca Ivanovici, urlatoarea securistilor lui Constantin Onisor sunt rusinea avocatilor sdin Romania.

# Gruia Ionica date 27 February 2021 16:13 0

Inca un ,,instrument'' de agitare a ,,breslei''. Fiind prea molaie e necesar ca cineva sa agite spiritele ,,intr-o democratie'' ca altfel lumea s-ar simti ca-n celalalt regim. Unii mai rautaciosi si-au amintit de ,,judecatoara'' implicata nu demult intr-o ,,reglare de conturi'' in care ,,iubitul'' acesteia a ,,cazut de fraier pe interceptari'' fiind apoi condamnat (cica aranja suspendarea arestului la domiciliu in cazul unui suspect promitandu-i ca-i rezolva o pedeapsa cu suspendare). Reteta clasica. ,,Politistul'' prinde ,,hotul'' apoi ii faciliteaza in schimbul sumei potrivite pedeapsa minima. Cum? Avea ,,trecere'' la ,,judecatoare'' pe care ,,le calarea''. Astfel, rautaciosii sigur ca se intreaba daca nu cumva ,,judecatoarea'' a cazut si ea ,,pe interceptari'' iar de atunci o folosesc pentru a intretine circul. Doar e simplu de observat ca-n ,,luarile de pozitie'' spune doar generalitati.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva