7 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEMITEREA LUI PREDOIU PENTRU INALTA TRADARE – Avocatul Dan Chitic, presedintele Coalitiei pentru Natiune, someaza coalitia de guvernare sa blocheze propunerea ministrului Justitiei Catalin Predoiu de eliminare a sanctiunii pentru magistratii care nu respecta deciziile CCR: “Aceasta lege nu face decat sa abroge de facto Constitutia si sa transforme CCR intr-o institutie decorativa... In urma acestei legi, suveranitatea si independenta Romaniei, au fost distruse, au fost aneantizate” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 August 2022 18:55
Vizualizari: 4080

Coalitia pentru Natiune, formatiune condusa de avocatul Dan Chitic (foto), cere demiterea ministrului Justitiei Catalin Predoiu, pe care il acuza de inalta tradare. Solicitarea este facuta in contextul in care miercuri, 24 august 2022, Guvernul Romaniei, la propunerea lui Predoiu, a adoptat proiectul de lege pentru modificarea Legii privind statutul judecatorilor si procurorilor prin care se elimina sanctiunea pentru magistratii care nu respecta deciziile obligatorii ale CCR, o idee lansata pentru prima data in spatiul public de USR (click aici pentru a citi).


 

Astfel, presedintele Coalitiei pentru Natiune, avocatul Dan Chitic, atrage atentia ca noua forma a legii care contine abrogarea abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR nu reprezinta decat abrogarea de facto a Constitutiei Romaniei si transformarea Curtii Constitutionale intr-o institutie decorativa. De asemenea, noua lege propusa de Catalin Predoiu prin care se renunta la sanctionarea magistratilor care nu aplica deciziile CCR nu reprezinta decat distrugerea suveranitatii si independentei Romaniei.


Prezentam pozitia avocatului Dan Chitic, presedintele Coalitiei pentru Natiune:


“Buna ziua!

Am asistat astazi la un act de inalta tradare savarsita in insasi cladirea guvernului, acolo unde insusi ministrul Catalin Predoiu a venit si a depus o lege anticonstitutionala si antinationala; lege ce a fost trimisa catre Parlament.

Aceasta lege nu face nimic altceva decat sa abroge de facto Constitutia Romaniei si sa transforme o institutie fundamentala cum este Curtea Constitutionala intr-o institutie decorativa care nu mai are nici un sens in structura si sistemul constitutional din Romania.

Practic, in urma acestei legi, suveranitatea si independenta Romaniei, au fost distruse, au fost aneantizate, si toate acestea au fost facute de unul si acelasi ministru care a facut ca sistemul de justitie sa arate asa cum este el astazi, cu codurile care au fost indreptate si sanctionate de catre Curtea Constitutionala pe care o vrea acum limitata de zeci de ori in ultimii ani, aceste coduri purtand tot marca Predoiu.

Pentru aceste motive, noi, Coalitia pentru Natiune, solicitam in mod explicit urmatoarele lucruri:

1 - Respingerea integrala a pachetului de legi al carui autor este Catalin Predoiu, una si aceeasi persoana cu ministrul care a produs acest dezastru in sistemul judiciar din Romania;

2 - Demiterea de indata a ministrului Catalin Predoiu, o persoana toxica a carei nocivitate a fost demonstrata prin insasi produsele sale si anume Codurile, si in special Codul penal si Codul de procedura penala , care au fost asa cum am spus, indreptate in repetate randuri, de zeci de ori la rand de catre Curtea Constitutionala pe care acum o vrea eliminata din Sistemul Judiciar romanesc.

Mai multe despre aceste lucruri va va spune in zilele urmatoare colegul meu, vicepresedintele Coalitiei pentru Natiune, avocatul Toni Neacsu, care va comenta pe lung si detaliu aceste aspecte.

Pana atunci, va solicitam:

- respingerea acestei legi,

- demiterea lui Predoiu

- si asteptati un pachet mai bun de legi,

caci noi stim cum se fac legile”.

 


Comentarii

# Vaccin pox monkey date 24 August 2022 19:23 +51

Dane..este ordin de la Soros. Înțelege-i ca nu au de ales

# maxtor date 24 August 2022 19:46 +71

" inalta tradare "?-ghinion: csat nu se poate desfiinta-e in Constitutie.(scapa doar cu " tradare ", mai favorabil).

# visu date 24 August 2022 19:57 +53

Predoiu a propus, dar si primul si ceilalti ministri sunt incaltati...ce demisie, revolutie!

# scurt /2 date 24 August 2022 20:51 +5

Domnule chitic, sa fim operativi - ca SRI. Scrieti ziua si ora, ca sa venim la un miting in care "tata" pulimea sa dea o flegma la guvernantii romaniei; de preferinta, cand ies cu masinile din guvern .

# dulapul pelticiunii, scutelnitei si pierzaniei nationale date 24 August 2022 23:05 +403

Jos neosecureala tradatoare de tara! Jos slugile tradatoare de neam! Rama asta peltica trebuie demisa imediat ! Jos dulapul tradator! Tradatprilor!Neomarxistilor!Vanzatorilor de neam! Partidul Securitatii Liberale e mai tradator decat USR! Dupa ce au bagat tara in saracie si au lasat-o fara lumina , acum s-au mictionat si pe Constitutie! JOS GUVERNUL TRADATOR! Afara din tara cu vanzatorii suveranitatii! aista-i o opinie!

# # jos porcii !!! date 25 August 2022 07:06 +346

:-x :lol: :eek: :-x :P Generalul lu' peste, gingavul care abia rosteste o fraza, numeste MOMENT ISTORIC SI DE MAXIMA DOVADA DE RESPONSABILITATE ACEST ACT IMBECIL... DULAPUL DE LA COTROCENI E DE ACORD, SECURISTUL ciolan(c)ul nu are drept de veto si atunci cine sa respinga??? Mirele mileniului??? Are treburi mai importante... :zzz

# santinela date 25 August 2022 07:16 +348

Vad ca Ciuca si ceilalti din Guvern trimit aceasta mirsavie la Parlament.Deci TOT Guvernul ar trebui sa se duca la dracu insotit de Ciolacu si von Snitel. Daca nici parlamentarii nu dau de pamint cu pelticul neamului ne ramane speranta in CCR sau furca si topoarele !

# Ar fi culmea date 25 August 2022 07:37 +3

sa treaca de Parlament si sa obtina avizul de constitutionalitate al CCR, caci Predoiu zice bine ce i se scrie, nu indeamna la nerespectare ... 'ce doar ca nu ii sanctioneaza, daca nu tin cont .

# Băran Gheorghe date 25 August 2022 10:34 +1

Apriori ( inaninte de promulgare , de a primi numar) pot sesiza si cere CCR sa se pronunte: presedintele ( nu cred ) , guvernul ( el este autorul ) , presedintii de camere (Credeti ca vor cere??) , 25 de senatori ( nu cred ) , 50 de deputati ( nici atat) , ianlata curte ( astia abia asteapta sa scape de CCR), avocatul boborului?? (depinde cine- i) . . Deci, dl Predoiu este doar un agitator, exista suficiente 'garduri "sa stavileasca agitatia . Aposteriori ramanem la mana unui amarat de avocat bobor sau un sarman intr-o instanta de fond sau apel. Vai de mama noastra, sclavii tuturor!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva