6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Denunt calomnios al sefului ANI, Catalin Macovei, impotriva jurnalistului Rosca Stanescu si a fostei sale sefa de cabinet Carmen Fluture!

Scris de: L.J. | pdf | print

3 May 2011 16:25
Vizualizari: 12302

Dupa ce seful ANI, fostul procuror DNA Catalin Macovei (foto) a aruncat public cu acuzatii grave in presa la adresa jurnalistului Sorin Rosca Stanescu si la adresa fostei sefe de cabinet a presedintelui ANI - Carmen Fluture, procurorii Parchetului General au infirmat, printr-o ordonanta, toate sustinerile acestuia. Dupa ce ca ANI a inceput sa piarda in linie toate procesele cu cei pe care i-a verificat, urmare a acestei ordonante, seful Agentiei risca sa raspunda penal pentru un denunt calomnios. Procurorul Claudia Bobe, de la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului General, condusa de procurorul Marius Iacob, a infirmat toate acuzatiile lansate de seful ANI, Catalin Macovei, impotriva jurnalistului Sorin Rosca Stanescu, a lui Carmen Fluture, Luminita Petrescu, Nicoleta Ilie, Anisoara Campeanu si Razvan Vrabie Codru, in legatura cu sustragerea de documente din sediul Agentiei Nationale de Integritate.


Macovei a depus in vara lui 2009 un denunt penal impotriva celor de mai sus, pe care i-a acuzat ca s-au organizat intr-un grup infractional, cu scopul de a face presiuni asupra unor angajati ai ANI, pentru a-i determina sa sustraga documente din sediul Agentiei, pe care ulterior jurnalistul Sorin Rosca Stanescu le-a utilizat in anchetele jurnalistice publicate in ziarul ZIUA. Initial, procurorii DIICOT au inceput, prin rezolutia numarul 341/16.10.2009, urmarirea penala fata de Nicolae Fanel Burciu si Carmen Fluture, insa, in urma perchezitiilor informatice efectuate “s-a constatat faptul ca nu au fost realizate transferuri neautorizate de date la care invinuitii au avut acces prin prisma atributiilor de serviciu, si nici nu s-au identificat documente sau fragmente de text care sa ateste ca documentele pretins sustrase de invinuiti din cadrul Agentiei Nationale de Integritate au fost transferate in exterior prin utilizarea postei electronice”. Pe cale de consecinta, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica au constatat ca faptele pe care le acuza Macovei nu exista, dispunand, printr-o ordonanta din 8 aprilie 2011, scoaterea de sub urmarire penala a lui Burciu si Fluture, precum si neinceperea urmaririi penale fata de Sorin Rosca Stanescu si restul reclamatilor. Lumeajustitiei.ro va prezinta pozitia jurnalistului Sorin Rosca Stanescu, prin care acesta anunta ca va depune plangere penala impotriva sefului ANI, pentru denunt calomnios, dar si ordonanta prin care s-a dispus neinceperea, respectiv scoaterea de sub urmarire penala a celor mentionati de Alexandru Macovei.

SRS anunta ca va depune plangere penala impotriva sefului de la ANI, pentru denunt calomnios

Alexandru Catalin Macovei si denuntul calomnios. La 30 iunie 2009, deci in urma cu aproape doi ani, Alexandru Catalin Macovei, presedintele Autoritatii Nationale de Integritate, a facut un denunt penal impotriva mai multor persoane, reclamand existenta unui grup criminal organizat. Acest grup, alcatuit din mai multe persoane care au lucrat la ANI in diferite functii si din care, conform denuntului lui Macovei, as fi facut si eu parte, asa cum se afirma in plangerea penala a presedintelui ANI, ar fi sustras, in mod ilegal, documente din institutie, pentru a le da publicitatii. Dupa aproape doi ani, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica a constatat ca faptele nu au avut loc. Astfel, dupa aproape doi ani, toti membrii 'grupului criminal organizat', inclusiv eu, am primit o comunicare de 'neinceperea urmaririi penale'. In ceea ce ma priveste, cum se spune in popor, 'am aflat abia dupa ce am nascut ca am fost gravida'. Doi ani a avut loc o investigatie impotriva mea pentru o fapta extrem de grava, fara ca eu sa stiu nimic. Niciun procuror nu m-a citat. Nicio autoritate nu m-a intrebat ceva vreodata. Nimeni nu mi-a cerut sa ma dezvinovatesc. Doi ani, sabia lui Damocles a stat deasupra capului meu si habar nu am avut. Probabil in aceeasi situatie sunt si celelalte persoane, pe care nu le cunosc. Adica cei care, in varianta lui Alexandru Catalin Macovei - un inalt functionar al statului roman si nu oriunde, ci taman la ANI - faceau parte dintr-un grup de crima organizata. Nu este deloc exclus ca, sub acest pretext al unor cercetari prealabile urmaririi penale, sa fi fost puse la cale, evident, in interes national, si actiuni complexe de urmarire si interceptare a periculosilor 'criminali'. Sesizarea pe care, in urma cu doi ani, Alexandru Catalin Macovei, presedintele ANI, a facut-o Parchetului, are insa si o alta dimensiune. Extrem de relevanta. Si anume faptul ca, implicit, seful acestei institutii recunoaste ca documentele pe care eu le-am dezvaluit opiniei publice sunt reale. Fapt pe care, in cursul dezbaterilor, tot publice, care au avut loc in anul campaniei electorale, l-a negat cu desavarsire. Iar documentele respective nu demonstrau nimic altceva decat hotie si coruptie la nivel inalt in interiorul ANI, patronata de chiar presedintele acestei institutii. (...) Casa de avocati George Papu va depune, in numele meu, o plangere penala impotriva lui Catalin Macovei, pentru infractiunea de denunt calomnios. Proba ca el a savarsit aceasta fapta exista. Este semnata si parafata de un procuror”.

* Cititi aici Ordonanta procurorilor Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica

Comentarii

# Sile Camataru date 3 May 2011 19:09 +3

Mai Zulufatule, nu te mai potolesti mai? 

# unne date 3 May 2011 20:26 +2

patologica dandana. reclamati si la un psihiatru.

# stelian date 4 May 2011 14:28 +3

Din pacate, procurorii golani sunt implantati ( de cine oare ? ) in toate institutiile : ANI, toate instantele (tribunale, curti de apel, inalta curte), agentiile guvernamentale, etc. Cu ce scop ?

# Carmen date 13 May 2011 18:35 +1

Interesant va fi cum recupereaza Curtea de Conturi a Romaniei, creantele de la ANI... Domnul presedinte Macovei are de returnat o suma frumusica conform Deciziei Curţii de Conturi a României nr. VIII/30146/21.07.2009

# Ina date 18 May 2011 20:02 0

Fluture asta....i-a tras-o Macovei si cand a lasat-o normal ca a ramas cu buza umflata....trebuia femeia ranita sa faca si ea ceva....asa se intampla cand esti blonda....doamna Carmen!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva