23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FOAMEA SASEASCA – 320.000 euro dintr-o lovitura! Iata contractele de inchiriere ale lui Klaus Iohannis cu Raiffeisen Bank, pentru imobilul din Sibiu, declarat de Justitie ca fiind dobandit cu rea-credinta, prin acte false. Cand va da Presedintele Klaus Iohannis inapoi Statului roman banii obtinuti necuvenit? De ce DNA-ul nerevocatei Kovesi nu investigheaza frauda? (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

8 May 2018 18:17
Vizualizari: 42149

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis perturba linistea natiunii si provoaca vrajba printre romani, atacandu-si adversarii politici in maniera grobiana, fara sa inteleaga ca functia il obliga la echilibru, impartialitate si responsabilitate. Aplicand etichete de “penali” adversarilor sai politici, moralistul Klaus Iohannis si-a facut o prioritate in a o apara cu orice pret pe Laura Kovesi, in pofida evidentelor abuzuri ale DNA, si a problemelor disciplinare si de imagine ale acesteia. Ce sa vezi insa, la randul ei DNA l-a ocolit sistematic pe Klaus Iohannis si nu a catadicsit sa cerceteze imprejurarile - dezvaluite repetat de presa - privind modul scandalos in care presedintele si sotia sa Carmen Iohannis au pus mana pe mai multe imobile in Sibiu, care apartineau Statului roman, imobile de pe urma exploatarii carora sotii Iohannis si-au bagat in buzunare sute de mii de euro. Inactiunea DNA este cu atat mai suspecta cu cat s-a stabilit prin hotarare civila irevocabila ca sotii Iohannis au dobandit cu rea credinta doua imobile de lux in centrul Sibiului, care apartineau Statului roman, in urma unor certificate de mostenitor si acte de vanzare frauduloase, care au fost anulate cu autoritate de lucru judecat.


Redactia Lumeajustitiei.ro va inregistra curand la DNA o sesizare penala cu privire la modul de dobandire a unor imobile din Sibiu de catre Klaus Iohannis, ca urmare a unor falsuri in serie, precum si a unor sume uriase de bani obtinute din inchirierea acestora, bani care se cuveneau Statului roman, proprietarul de drept al imobilelor. Vom analiza si comenta prestatia DNA!

Ce coincidenta! In februarie 2017 Iohannis si-a pus geaca rosie si a iesit in strada impotriva Guvernului PSD pe care tocmai il investise, numindu-i “penali” pe guvernanti. In piata a manifestat si Steven van Groningen - presedintele Raiffesen Bank Romania, banca care l-a umplut de bani pe Iohannis

Doua imobile de lux din centrul Sibiului – aflate in administrarea Primariei Sibiu – situate la adresele: str. Nicolae Balcescu nr. 29 si str. Gheorghe Magheru nr. 35 au fost smulse din posesia statului roman ca urmare a unor testamente false (anulate ulterior de instante) de asa-zisii mostenitori Ioan Bastea, Carmen Iohannis si mama acesteia Georgeta Lazurca.

Deosebit de importanta este dobandirea a jumatate din imobilul din Sibiu, str. Nicolae Balcescu nr. 29, inscris in Cartea Funciara cu nr. 9331, prin actul de vanzare-cumparare nr. 924 din 1 iunie 1999, incheiat la BNP Bucsa Radu Gabriel intre Ioan Bastea (vanzator) si Klaus Werner Iohannis si Carmen Georgeta Iohannis (cumparatori).

Pretul platit pentru jumatate din imobil a fost unul ridicol de mic – 50 milioane lei (echivalentul a 3200 dolari la data tranzactiei). Ulterior si acest act de vanzare-cumparare avea sa fie anulat irevocabil de instanta ca fiind incheiat prin frauda, cunoscandu-se provenienta ilicita a acestuia.

Asadar, la 1 iunie 1999, sotii Iohannis pun mana pe jumatate din imobilul din buricul Sibiului contra sumei modice de 3200 dolari. Asta dupa ce, cu trei saptamani inainte, la 8 mai 1999, Klaus Iohannis a obtinut o procura generala de administrare de la vanzatorul Ioan Bastea, ca in numele lui sa poata sa inchirieze cealalta jumatate de imobil. Practic, Klaus Iohannis dobandise control absolut pe intregul imobil.

La 18 iunie 2000, Klaus Iohannis este ales primar al Sibiului. Un an mai tarziu, intrat in lumea buna a orasului, Iohannis da lovitura si reuseste sa inchirieze intregul imobil Bancii Raiffeisen SA.

Primul contract pe sediul din Balcescu: 20.000 dolari/an (vreme de 5 ani)

Prin contractul nr. 357/30 noiembrie 2001, Iohannis inchiriaza imobilul catre Banca Agricola-Raiffeisen SA pentru suma de 20.000 dolari/an. Contractul a fost incheiat pe 5 ani, incepand de la 1 februarie 2002, pana la 1 februarie 2007.

Conform contractului, banca i-a primit platit anticipat chiria pe 3 ani la incheierea contractului – adica 60.000 dolari, banii jos.

Al doilea contract pe sediul din Balcescu: 60.000 euro/an (vreme de 9 ani)

La 29 decembrie 2006, inainte de expirarea contractului, Iohannis incheie un act aditional cu Raiffeisen Bank SA prin care se prelungeste durata inchirierii cu inca 10 ani, pana in data de 1 februarie 2017.

Este majorat si pretul chiriei, la 5000 euro/lunar, adica 60.000 euro/an.

Conform art. 3 din actul aditional, lui Klaus Iohannnis i s-a platit la data semnarii chiria anticipat pe 3 ani – adica suma de 180.000 euro. O mica avere.

In total, conform unor calcule simple pe sumele din aceste acte, Klaus Iohanis si mandatarul lui Ioan Bastea, au incasat in perioada 2002 – 2015 inclusiv, cat au detinut imobilul, pana la anularea actelor de dobandire in mod irevocabil de catre Tribunalul Brasov si Curtea de Apel Brasov, urmatoarele sume:

- 100.000 dolari pe primii 5 ani;

- 540.000 euro pe ultimii 9 ani;

Daca punem egal intre dolar si euro, putem afirma ca sotii Iohannis au bagat rotunjit in buzunat impreuna cu Ioan Bastea suma totala de 640.000 euro. O adevarata avere!

De mentionat, ca potrivit propriilor declaratii televizate, Klaus Iohannis a marturisit publicului ca din banii obtinuti din inchirierea imobilului din Nicolae Balcescu nr. 29 si-a extins proprietatile, cumparand alte trei case tot in Sibiu la adresele:

- str. Somesului nr. 13

- str. Magura nr. 9

- str. Magura nr. 11

Klaus Iohannis a fost ales de trei ori consecutiv primar al Sibiului, pana in data de 16 noiembrie 2014 cand a fost ales Presedintele Romaniei.

Ne punem intrebarea legitima daca nu cumva suma platita pe inchiriere depaseste cu mult valoarea imobilului? La fel cum ne intrebam de ce sa fi acceptat Raiffeisen Bank SA sa sara de la o chirie initiala de 20.000 dolari/an, la una de 60.000 euro/an???

Cert e ca in februarie 2017, ca un facut – simpla coincidenta desigur – presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen, tipa de mama focului in Piata Victoriei impotriva Guvernului PSD, loc in care Klaus Iohannis isi pusese geaca rosie si cerea demisia guvernului de “penali”.

Ghinion! Instantele brasovene ii lasa pe sotii Iohannis fara produsul fraudei

Lovitura avea sa cada ca un traznet la 16 mai 2014, cand Tribunalul Brasov (Dosar 262/62/2014) prin decizie civila definitiva a hotarat:

Constata nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel, incheiat intre paratii Bastea Ioan – decedat, mostenitor fiind Bastea Rodica, in calitate de vanzator, si Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner, in calitate de cumparatori. Dispune rectificarea CF nr. 9331 Sibiu sub nr. top 45/1 in sensul radierii dreptului de proprietate al paratilor Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner inscris sub nr. B9,10 si 11 asupra imobilului de la A+1”.

In motivarea deciziei, Tribunalul Brasov a retinut ca sotii Iohannis au fost cumparatori de rea-credinta:

Cauza ilicita izvorata din fraudarea legii ce a invalidat certificatul de mostenitor se extinde si asupra contractului de vanzare-cumparare subsecvent, tertii – in speta doar paratul Johannis Klaus Werner – nefiind aparati de prezumtia de buna-credinta, fata de amploarea operatiunii ilicite rezultata din hotararile judecatoresti definitive pronuntate, consecintele juridice produse, succesiunea actelor juridice atacate si coparticipantii la intocmirea lor. Actul juridic subsecvent, intemeindu-se pe un act juridic incheiat prin fraudarea legii si fondat pe o cauza ilicita, nu ar putea fi validat prin simpla invocare a bunei-credinte a tertului, mai ales ca acesta este sotul celeilalte parti contractante care la randul sau a participat la intocmirea actului nul initial. In consecinta, petitul avand ca obiect constatarea nulitatii contractului de vanzare-cumparare este intemeiat, urmand a fi admis. Consecinta desfiintarii certificatului de mostenitor nr. 90/1999, prin decizia civila irevocabila mai sus-mentionata, si a contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 924/1999, prin prezenta decizie, acte juridice inscrise in cartea funciara nr. 9331 Sibiu sub B 9, 10, si 11, o constituie radierea dreptului de proprietate al paratilor Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner din cartea funciara, potrivit art. 34 pct. 1 din D-L nr. 115/1938 preluat de art. 36 pct. 1 din Legea nr. 7/1996".

Decizia definitiva a Tribunalului Brasov a devenit irevocabila prin decizia civila nr. 655/12 noiembrie 2015 a Curtii de Apel Brasov, care a respins recursul sotilor Iohannis cu urmatoarea motivare:

"Chiar daca adeverinta mentionata a fost declarata falsa si anulata dupa incheierea contractului de vanzare-cumparare avand ca obiect cota de ½ din imobilul din Sibiu str. Nicolae Balcescu nr. 29, iar nulitatea absoluta a certificatului de mostenitor nr. 90/1999 s-a declarat tot dupa incheierea actului, cauzele de nulitate absoluta invocate si pentru contractul de vanzare-cumparare trebuie sa existe in momentul incheierii actului, or, instanta de apel a retinut ca nu poate fi considerat valid actul subsecvent certificatului de mostenitor declarat nul, cu atat mai mult cu cat intimatii-parati Bastea Ioan si Johannis Carmen Georgeta, parti in contractul de vanzare-cumparare in calitate de vanzator si cumparator, au figurat si in calitate de beneficiari ai certificatului de mostenitor, neputandu-se retine buna-credinta a sotilor cumparatori.”

In concluzie, din exploatarea unui imobil cumparat cu rea-credinta, cunoscandu-i provenienta ilicita, sotii Iohannis au bagat in buzunar 320.000 euro in 14 ani, bani care se cuveneau Statului roman. Pana sa fie preluate prin frauda, imobilele se aflau in administrarea Primariei Sibiu, al carui primar in perioada iunie 2000 – noiembrie 2014 a fost acelasi Klaus Iohannis, existand probe ca in unele situatii Primaria Sibiu nu si-a aparat interesele in aceasta speta, pe care le vom prezenta in editii viitoare.

Cand vor da Klaus Iohannis si Carmen Iohannis banii inapoi statului?

De ce DNA nu investigheaza acest caz in care s-a produs un prejudiciu insemnat Statului roman, caz in care sotia presedintelui nu se bucura de imunitate si poate fi cercetata!

Care sa fie motivele reale pentru care presedintele Klaus Iohannis nu vrea sa o revoce pe sefa DNA Laura Kovesi?

* Cititi aici integral decizia civila nr. 655/R/12.11.2015 a Curtii de Apel Brasov (dosar nr. 262/62/2014)

* Cititi aici decizia civila nr. 235/A/16 mai 2014 a Tribunalului Brasov

 

Comentarii

# Antonela date 8 May 2018 18:53 +58

Retardis , ce faci ma ? Pai cum ? Tu marele si tarele , nesimit arogant , nu dadusi banii inapoi ? Pai se pune la furt . Sfertodocta Kovesi , ce se intampla fa pe tarlaua ta ? Adice ne luam de medici (cei care au avut neobrazarea sa ramana in tara) si de bisnitarul de case nimic-nimic ? PS. Reduceti bugetul SRI la jumate ca toaca bani degeaba !

# Ion date 8 May 2018 21:48 +7

Cel mai interesant lucru este cine a incasat bani care i se cuveneau lui Ioan Bastea! Oare nu tot familia Iohanis? acesta ia remis banii lui Ioan Bastea? daca da cum apar acei bani introdusi in SUA!

# DODI date 8 May 2018 20:14 +3

Luând exemplul lui hăhăilă ciolanis strigă altora ca fiind penali în condițiile în care furtul lui e dovedit, pe câtă vreme al lui Dragnea sau Tăriceanu doar motroșit de sfertodocta slujire. Așa că ANAF ar trebui să treacă la executarea silită a netrebnicului cleptoman imobiliar.

# DOREL date 9 May 2018 08:50 +2

Deci: in ultimii 12 ani, am avut in functia de presedinte/i pe cei dintai penali ai tarii ! Si, b): bravos Romanie, c-ai ales pan-ai cules, halal sa-ti fie ! Parerea mea ...

# Ion date 8 May 2018 21:39 +4

Prin nerevocare, Iohannis ii creaza un folos celei care nu-i ancheteaza falsul pe baza caruia familia prezidentiala a pus mana pe case... Asta nu e fa[ta de coruptie? La Olguta Vasilescu, DNA-ul a zis ca "parerea buna a cetatenilor" era un folos al Olgutei, pe Ponta l-a trimis in judecata pentru ca i-a facut un folos lui Dan Sova pentru ca a facut parte din guvern (desi guvernul e votat de parlament) nu se aplica prevederea asta cardasiei Iohannis-Kovesi?? Ar fi tot coruptie, dupa modelul folosit de DNA impotriva tintelor lor (aia care era urmariti sa fie "decapati")...

# Carmen Maria Borsos date 8 May 2018 21:41 +9

Avem şi noi dreptul să-ţi cerem demisia, Johannis, impostor ipocrit?

# mitica date 9 May 2018 11:23 +2

Avem dreptul, dar penalul se face ca ploua! El crede ca acest drept are doar el!

# Pintea date 8 May 2018 23:18 +1

Inactiunea DNA nu e suspecta, ci este calculata ca sa o salveze pe nerevocata. Un santaj acolo, nu strica nimanui. Asa ca scrasnitul din dinti la tv sau in piata publica e numai ca sa mimeze o autoritate, care altfel este flasca in fata d-nei K. Un presedinte santajat si cat mai santajabil - pt ca probabil mai are si alte chestii despre care numai sri stie, este convenabil pentru tara asta lipsita de vointa si usor mani******bila. Dupa ce Ghita a spus ca simpatia lui coldea era spre macovei iar sibianului i-au facut dosar la ANI, nici dupa asta mandria lui nu a tresarit asa incat sa ii bubuie pe toti, incepand cu d-na k si sa isi puna in functie alti oameni loiali, ca nu era greu: facea un targ cu PSD.

# andrei marin date 9 May 2018 08:46 +10

domnule Savaliuc, ar trebui sa incercati sa aflati pentru ce anume ii platea Raifeisen atatia bani lui iohannis pe cladirea aceea care chiar daca este in centrul Sibiului, acolo functioneaza o banca care nu are decat cativa musterii pe zi! eu cred ca este o mita ascunsa, plata serviciilor pe care respectivul se obligase sa se presteze mai tarziu in folosul celor care il plateau: restituirea proprietatilor catre FDGR ca urmas al organizatiei naziste GEG (de ce nu sunt urmasii GEG si cand vine vorba de plata despagubirilor de razboi???), uitarea datoriei interbelice a Germaniei catre Romania (dupa unele calcule ar fi vorba de 18 miliarde de euro) si astea sunt doar cele pe care le stiu eu de pe internet... succes!

# Uite patri_HOȚU! date 9 May 2018 13:57 +2

NU e vorba de uitarea datoriei Germaniei ci mai rău: patri_HOȚUL Ciolannis a renunțat, la început de mandat, de capul lui, la datoria de 19 MILIARDE EUR. http://www.napocanews.ro/2015/02/iohannis-presedintele-intereselor-germaniei-renunta-la-datoria-istorica-germana-catre-romania.html

# gogu de la strehaia date 9 May 2018 08:48 +2

De ce autoritatile statului nu procedeaza prin institutiile de specialitate la recuperarea pe cale silita a prejudiciului?De ce pana la aceasta ora dna carmen nu este dupa gratii sau cel putin in fata unui complet de judecata? De ce se mai afla in frunte tarii un penal?Dca casele mentionate au fost cumparate din banii de chirie de ce acestea nu se confisca ca si fruct la infractiunii? DE CE.

# Dany date 9 May 2018 12:44 +1

De ce? Simplu. Totul e o mascarada ieftina facuta anume, ca noi prostii sa credem ca unii sunt altfel, dar de fapt toti fac parte din acelasi grup de crima organizata care a distrus tara. Pana o sa ne trezim/ desteptam o sa realizam ca deja e prea tarziu. Stam si ne uitam pasivi si ...asteptam. Ce? Care este atitutidinea noastra in fata faptului ca din 2005 pana in prezent justitia s-a facut in mod ilegal, institutiile statului consuma miliarde anual pe terorizarea romanilor, coruptia in justitie este la un nivel inimaginabil? Care e atitudinea in afara faptului ca stam si ne uitam toata ziua la niste impostori cum ne dau lectii de democratie si stat de drept? Niste impostori care au ruinat tara si mai pretind ca ei baga la puscarie pe cei care au furat tara? Furturile de paduri? Datoria istorica a organizatiei naziste anulata? etc. Astia care pretind ei ca se "lupta cu crima organizata si terorismul " din Ro? Ce au facut? Mincinosii astia cand ei insisi sunt un grup de crima organizat

# sorin date 9 May 2018 10:07 +4

Tradusa decizia si trimisa la ambasade si la consiliul europei sa vada cu cine stau la masa.

# un mizantrop date 9 May 2018 11:49 +2

Ca Iohanis e un cocalar lacom am aflat toti, asa cum am aflat si ca e o sluga preaplecata (si cam plecata...) intereselor austrogermane. Cu probe! Pe mine ma sperie sarabanda de ilegalitati facute de aceasta banca (de la trafic de influenta si mita catre functionarii publici pentru afaceri cu statul, pana la implicarea angajatilor, fatis, in actiuni de anarhie sociala...), nederanjata de nimeni...As fi curios sa aflu cat din cifra de afaceri e rezultatul afacerilor cu statul roman si cati anagajati la stat isi iau salariile pe carduri RF...Poate, totusi, Iohanis e numai un instrument al afacerilor austriece, un soi de "ienicer" al imperiului si n-are nicio legatura cu politica europeana de nivel inalt, ca nu prea il vad bagat in seama de vreun oficial, mai mult de afaceristi, cel putin, controversati.... Si totusi, ar trebui sa se transparentizeze statutul bancilor in Romania si rolul tradator al Bancii Nationale

# motivele pentru care este sustinuta "insasi slujirea"... date 9 May 2018 15:19 +1

nu se stie cat teren s-a retrocedat in Romania / la Sibiu ? De ce nu se investigheaza afirmatiile Ministrului Elena Udrea din Coreea de Sud privind retrocedarile care depasesc suprafata Romaniei... pentru ca Elena Udrea este in Costa Rica ? Nimeni dintre cei care conduc Romania nu poate spune care este suprafata de teren existenta in fiecare localitate sau judet ? Este adevarat ca retrocedarile efectuate ilegal, daca acest lucru ar fi anchetat si acest lucru ar fi dovedit in instante, ar reveni la proprietarul de drept ? Ce sume totale au fost achitate cu titlu de despagubiri si care a fost suprafata totala despagubita de ANRP in perioada 2004-2014 ? Stim ca tari percum Suedia, Olanda, Ambasada SUA o sustin pe actuala sefa a DNA ? Are acest lucru vre-o legatura cu faptul ca nu se verifica suprafata totala retrocedata  inscrisa in titlurile de proprietate emise prin Ordinul Prefectului si daca aceasta depaseste suprafata de teren disponibila in fiecare localitate/judet din Romania ?

# Klaus_Klaus date 9 May 2018 19:34 +3

re " sotii Iohannis au bagat in buzunar 320.000 euro in 14 ani, bani care se cuveneau Statului roman." DA! Insa cu precizarea ca DACA pe belea pica un X oarecare ..ANAF & co & SISTEMUL & DeNeA si TOATE LEPRELE i-ar fi "calculat un prejudiciu" de cel putin 5-6 x mai mare si i-ar fi pus si dobanzi penalizatoare + confiscari model ******melia bogdan, etc... Dar.." statul de drept & co" nici macar NU se osteneste sa treaca suma mentionata ca o CREANTA.. ! Bah Her.. CU PARALELE ASTEA CIORDITE DE TINE & LADY... se putea repara minimal un spital de provincie? JA-JA, bah Herr PENAL & freund-gescheftspartner van groningen@reiffeisen !

# 1 date 10 May 2018 10:52 +1

Pot fi considerati acei bani, foloase (ne)cuvenite??? :lol: :lol: :lol:

# Marius date 11 May 2018 09:20 -7

Haideti la Sibiu sa respirati ce inseamna o viata normala...asa poate invatati sa va curatati curtea de gainat, sa va vopsiti casa intr-o singura culoare decenta! La fel a fost si cu Boc! Uitati-va la Cj! Stati in saracie si asteptati sa mai faceti cate un ciubuc!! Sunteti penibili si tare m-as bucura sa fie din nou granita la marginea judetului Sibiu, spre valcea. Sa ramaneti voi cu galeata si cu calendarele electorale psd!

# Klaus_Klaus date 11 May 2018 13:47 0

Liebe Marius.. :-* si dupa aia sa vezi cum e sa fii considerat de Herr Konsul Haustriak (unul din jupanii Klaus-ului ala de-l iubesti asa de gut-lucru-bine-fxxxt & 6 case, etc!) ca PO******TIE DE MANA A 3-a. Ca poate ai uitat ACEL UNIO TRIUM... etc.. PS si vezi sa NU uiti cantarea asta - TRECETI BATALIOANE ROMANE CARPATII.....

# Subiect date 11 May 2018 14:52 0

Marius sunteti femeie incognito , nimeni nu este perfect doamna. :P :P :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva