9 august 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PAPICI, AGENTUL IMOBILIAR AL LUI BASESCU? - CSM are obligatia sa verifice daca presedintele Traian Basescu a folosit DNA pentru a afla daca terenul agricol cumparat de Ioana Basescu este liber de sarcini. Fostul sef al Sectiei I DNA, procurorul Lucian Papici, s-a interesat la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor de situatia juridica a unor terenuri din Calarasi, printre care si cel de la Nana (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

11 noiembrie 2013 16:26
Vizualizari: 7289

L-a folosit Traian Basescu pe procurorul Lucian Papici (foto) de la DNA pentru a afla situatia juridica a terenului agricol din localitatea Nana de 290 de hectare pe care l-a achizitionat recent fiica sa, Ioana Basescu, cu peste 1,3 milioane de euro? Este o intrebare la care doar Consiliul Superior al Magistraturii poate sa raspunda si este obligat sa o faca.


Mihai Gadea a prezentat duminica seara, 10 noiembrie 2013, in timpul emisiunii Sintez Zilei de la Antena 3 un document bomba privind terenul cumparat de Ioana Basescu. Este vorba despre o adresa trimisa de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, aflata in subordinea Guvernului, catre fostul sef al Sectiei I a DNA, procurorul Lucian Papici, prin care i se ofereau acestuia din urma detalii despre mai multe suprafete de teren din judetul Calarasi, printre care si cel din Nana.

Raspunsul autoritatii a venit ca urmare a unei solicitari a fostului sef al Sectiei I a DNA formulata in martie 2013, deci cu sase luni inainte de achizitia terenului de catre Ioana Basescu, prin care acesta cerea date despre situatia juridica a unor terenuri din judetul Calarasi. La prima vedere pare sa fie vorba despre un dosar penal pe care Lucian Papici il avea in lucru, deschis in 2012, insa despre ce caz este vorba inca nu se stie. Practic, se pune o intrebare cat se poate de legitima? A fost intr-adevar vorba despre un dosar penal instrumentat de DNA sau Lucian Papici doar a verificat situatia juridica a terenului pe care avea sa-l achizitioneze Ioana Basescu, daca este acesta liber de sarcini sau, printr-o operatiune mascata de un dosar penal? A fost deschis dosarul doar cu acest scop sau ancheta era intr-adevar una justificata? Punem toate aceste intrebari in conditiile in care deja este cunoscut faptul ca Traian Basescu s-a folosit de unul dintre consilierii sai prezidentiali, Adrian Radulescu, pentru a se interesa de terenul de la Nana, acesta recunoscand ca s-a deplasat la fata locului.

Asadar, se naste banuiala legitima ca Traian Basescu a procedat la fel si cu Lucian Papici si l-a folosit pe acesta, deci implicit o institutie a statului roman in speta DNA, pentru a afla care este situatia juridica a terenului din Nana. Presedintele ar fi putut apela la aceasta strategie pentru a nu se interesa la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, institutie aflata in subordinea Guvernului condus de premierul Victor Ponta si USL.

Oricum ar fi, CSM este dator sa faca lumina in acest caz. Consiliul condus de Oana Haineala trebuie sa efectueze verificari pentru a stabili daca intr-adevar a fost vorba despre un dosar penal si in ce stadiu se afla acesta sau Lucian Papici, cel pentru care presedintele a insistat sa nu fie indepartat din fruntea Sectiei I DNA, a fost un simplu agent imobiliar al lui Traian Basescu.

Raspunsul Autoritatii pentru Papici cu privire la terenul de la Nana

Lucian Papici a solicitat date de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor cu privire la mai multe suprafete de teren, printre care si cel de la Nana, in data de 22 martie 2013, deci cu aproximativ jumatate de an inainte ca Ioana Basescu sa cumpere cele 290 de hectare de teren, cu peste 1,3 milioane de euro, bani obtinuti printr-un credit bancar. Raspunsul Autoritatii a venit dupa doua luni, in 23 mai 2013.

Iata fragmente din raspunsul primit de Lucian Papici de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor cu privire la terenul de la Nana:

Stimate domnule Procuror Sef Sectie,

Ca urmare a adresei dumneavoastra nr.210/P/2012 din data de 22.03.2013, inregistrata la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, Directia pentru coordonarea si controlul aplicarii legislatiei din domeniul restituirii proprietatii funciare cu nr. 1630/01.04.2013, va comunicam urmatoarele:

In urma controlului efectuat la Comisia locala fond funciar Valea Argovei, Comisia locala de fond funciar Sarulesti, Comisia locala de fond funciar Gurbanesti, Comisia locala de fond funciar Nicolae Balcescu, Comisia locala de fond funciar Nana, Comisia locala de fond funciar Tamadau, Comisia locala de fond funciar Fundulea, INCDA Fundulea si Comisia judeteana de fond funciar Calarasi,

s-au constatat urmatoarele:

(…)

5. Comsia locala de fond funciar Nana

Prin procesul verbal nr. 1250 din 22.04.2013, Comisia locala de fond funciar Nana ne-a pus la dispozitie documentele care au stat la baza transferului anexei nr. 23 de la Comisia locala de fond funciar Nana la Comisia locala de fond funciar Fundulea.

Din adresa nr. 4728 din 21.10.2008, transmisa de O.C.P.I Calarasi Institutiei Prefectului Calarasi, rezulta ca suprafata validata in anexa nr. 23 ce urma a fi transferata de la Comisia locala de fond funciar Nana la Comisia locala de fond funicar Fundulea era de 40,96 ha.

Din corespondenta (adresa nr. 510 din 29.01.2009) purtata intre O.C.P.I Calarasi si primaria Nana, rezulta ca suprafata finala din anexa nr. 23 transferata catre Comisia locala de fond funciar Fundulea era de 170,49 ha.

Totodata, se mai preciza ca pe raza localitatii Nana exista un disponibil de teren preluat de la A.D.S in suprafata de 233,21 ha, iar suprafata de teren validata si nepusa in posesie pe comuna Nana era de 165,24 ha.

Din verificarea documentelor puse la dispozitie mai rezulta ca transferul unor suprafete validate in anexa nr. 23 de la Comsia locala de fond funciar nana la Comisia locala de fond funciar Fundulea s-a facut la solicitarea cumparatorilor de drepturi litigioase/imputerniciti ca urmare a raspunsului comunicat imputernicitului/cesionarului de catre comisia locala de fond funciar Fundulea, prin care aceasta ii informa ca pe raza administrativ teritoriala a localitatii Fundulea mai exista teren disponibil, desi cererile depuse la aceasta comisie locala nu fusesera solutionate.

Din documentele puse la dispozitie rezulta, de asemenea, ca intre Comisia locala de fond funciar Nana si Agentia Domeniilor Statului Bucuresti au fost incheiate mai multe protocoale de predare-primire, totalizand aproximativ 1000 ha, suprafata ce ar fi fost necesara solutionarii tuturor cererilor depuse la Comisia locala de fond funciar Nana.

Desi in urma protocoalelor de predare-primire pe aceste terenuri trebuiau pusi in posesie cetatenii care au depus cereri de reconstituire a dreptului de proprietate la Comisia locala de fond funciar Nana, prin mai multe hotarari ale Comisiei Judetene de fond funciar Calarasi aceste suprafete de teren au fost puse la dispozitia altor comisii locale de fond funciar.

Nu in ultimul rand, va informam ca din documentele puse la dispozitie nu rezulta ca persoanele validate in anexa nr. 23, transferata la comisia locala de fond funciar Fundulea, ar fi avut vechiul amplasament pe terenul administrat de catre I.N.C.D.A Fundulea.

* Cititi aici, integral, raspunsul primit de procurorul Lucian Papici din partea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor

Comentarii

# gelu date 11 noiembrie 2013 16:46 +25

Acest caz este o copie la indigou a schimbului de ternuri Casuneanu-Basescu. Toate se leaga, inseamna ca procurorul Papici i-a deschis dosar penal italianului care detinea pamantul prin intermediari si l-a fortat sa-i vanda Ioanei Basinescu pamantul sub nivelul pietei chiar cu 4 luni inainte de data cand strainii vor avea voie sa cumpere teren in Romania. Asa se explica de ce notarita a cumparat acest pamant sub 0,50 euro mp patrat. Cumparea acestui teren nefiind altceva decat o spalare de bani pe fata. Cand preturile terenurilor agricole vor exploda in Romania, dupa intrarea in vigoare a legii, basinescu va vinde pamatul cel putin cu 4-5 euro metru patrat sau chiar mai mult escrocul basinescu va baga in buzunar pe putin 8-10 milioane de euro doar print-o simpla semnatura de pix albastru.

# BERCEA MONDIAL: ,,e manevra lu frații miei.............,,   date 12 noiembrie 2013 06:49 +11

PAPICI A DEMONSTRAT CĂ FACE PARTE DIN  CARACATIȚA ROMÂNIEI care are capul în ,,PALATUL COTROCENI,, tentacule: parchete, instanțe, csm, servicii de informații. Caracatița are în componență , în aceeași locație : ,,COMUNITATEA NAȚIONALĂ DE INFORMAȚIILE,, care prezintă zilnic piratului informațiile solicitate la o dată precedentă.             Se intenționează crearea SERVICIULUI DE INFORMAȚII AL DNA, de unde Lulutza să ,,pulseze,, informații spre pirat.       Exemple sunt cu miile, nu are rost să le mai scriu.

# POLO.NICU date 12 noiembrie 2013 16:04 0

Pa pici n-are fata de  agent imobiliar ci de recuperator...

# Mircea date 13 noiembrie 2013 14:19 -1

Italianul care detinea terenul este fostul patron al supermarketului UNIC impreuna cu fosta gestionara si cu inca doi arabi. Au facut la Gurbanesti o ferma de bovine si au luat nenumarate credite de milioane de dolari pe care nu le-au achitat , dar pe care le-au garantat cu diferite terenuri. Arabii si italianul au parasit tara de vreo zece ani.

# mitică date 13 noiembrie 2013 21:03 0

...și totuși ... e doar o găinărie în stil familial ( mafiot ) mititică în comparație cu dosarele ținute ascunse cu pagube de miliarde ... ...doar praf în ochi ...  abureala asta ascunde altceva !!!

# Mitu date 11 noiembrie 2013 16:50 +22

Probabil cei mai multi au observat si urmatorul ,,pas de deux\'\'! Transferul terenului achizitionat de la Nana la Fundulea pe care toata lumea o stie ca statiune de cercetare agricola cu toate cele...,,inglobate\'\'. Si, mai tarziu, zona metropolitata care - ia ghiciti pe unde se va ,,extinde\'\' - va cuprinde ce sa vedem, exact acea suprafata de teren a ,,fermierului sef\'\'! Desigur, pe la Na na si Fund ulea! Asa ca, si-a asigurat vanzarile anterioare......

# mircea date 11 noiembrie 2013 16:53 -36

Luju e un fel de JN? ca vad ca plimbati subiectele de pe un pamflet pe altul.... in fine. Iau de acolo ce am scris . DIn articolul scris pe JN iau citatul : \" care ar fi fost poate interesat să afle cum stau lucrurile la Nana \"Asta e jurnalismul lui Dan Voiculescu. Unde scrie ceva de acel teren ? Unde scrie de Ioana sau Traian Basescu ? Nici macar nu se intelege in ce context e redactat acel document.  Vad ca subiectul documentului sunt o suita de comisii de fonduri funciare, fara a se intelege care este motivul instiintarii. Atat pot argatii lui Voiculescu, adica niste falsuri penibile si un ciob de document fara nici un context.

# gelu date 11 noiembrie 2013 16:55 +23

@mircea, in mod sigur tu esti ginerele lui basinescu ce-i faci masaj cu gura in partile intime ebei cea botexata si trepanata la creier. Astfel nu se explica limbile date aici pe froum pentru a-l albi pe escrocul de tacsu.

# mircea date 11 noiembrie 2013 17:04 -27

asa e , m-ai prins . Ia o caramea. 

# avocat traditional date 11 noiembrie 2013 17:33 -21

Este o banuiala care nu isi are suport faptic in nici un fel.Este de observat ca raspunsul respectiv este dat intr-un dosar penal aflat pe rolul DNA.In atare situatie nu mai putem vorbi despre verificari prin DNA in privinta regimurilor juridice ale terenurilor,mai ales ca este vorba si despre alte comune.In mod sigur Basescu avea alte parghii la indedmana sa verifice.

# gelu date 11 noiembrie 2013 18:08 +22

@avocat traditional, dosar penal deschis de Papici tocmai ca italianul sa-i vanda lui basinescu terenul cu 0,50 euro metru patrat. Deci DNA a fost folosit ca organ de intimidare si persuasune in favoarea escrocului Traian.

# Outsider date 11 noiembrie 2013 22:36 +8

Papici ar fi fost ridicat in slavi . . . pe vremea impuscatului! E multilateral, ce mai!

# Nu e nicio surpriza date 11 noiembrie 2013 18:30 +18

Nu e agent imobiliar. Lucica Paplici, procuror DNA indeplineste si functia de agent agricol personal al lui Traian Basescu. Agentul agricol are în principal, atributii de natura scriptica, evidenta, control, asigurarea centralizarii datelor si informatiilor cu specific agricol ale unitatii administrativ teritoriale, eliberareadocumentelor de adeverirea proprietatii terenurilor/animalelor invederea vanzarii acestora etc. Daca scotociti mai bine veti afla mai multe afaceri derulate de Bas\' prin intermediul procurorilor DNA. Lu\' unu chiar i s-a tras avansarea pe un post mai caldut pentru ca a gresit locatia terenului cumparat, nu l-a cumparat unde trebuia sa se faca exproprierea si a ramas ca boul baltii cu terenul viran comandat de El Comandante.

# procuror pa-pici cu basescu date 11 noiembrie 2013 18:47 +17

slugile lui basescu din palat cotrocenii si procurorii pa picu,morar,haineala,macovei,inalta curte gestapoul morti,care dau cale libera la criminalul basescu la furet,cunparat,spaga,tot,dar sa nu uite ca vor raspunde cu banditul cel demis,acuma stie si europa despre gunoiele mafiei,securiste ,ultimul dictator din europa ,more curand vine berbeceanu sa va vada marsaviile hotilor

# mircea date 11 noiembrie 2013 20:42 -6

se zice \"cumparat\", Moromete. 

# gelu date 11 noiembrie 2013 20:23 +16

Prin ceeace ce a facut Papici se face vinovat de infractiune de favorizare a infractorului Traian Basinescu pe care l-a ajutat in aceasta afacere de spalare de bani, deoarece cumpararea de la un cetatean amenintat si constrans de catre procurorul DNA sa-i vanda la un pret subevaluat un teren care-si va inzeci valoare dupa intrarea in vigoare a legii prin care strainii vor putea sa cumpere teren in Romania, este o infractiune penala. In acest caz Antonescu ca presedinte al Senatului trebuia sa infiinteze de urgenta o comisie parlamentara care sa investigheze aceasta implicare a lui Papici in spalarea de bani. Dar el in loc s-o faca s-a grabit sa-l excluda pe SRS din PNL tocmai pentru a salva onorea escrocului Traian.

# cunilin.... date 11 noiembrie 2013 23:54 -18

Mai dragi mercenary de la LUJU, oare voi credeti ca tot poporul e ”prosti”? Ar fi mai profesionist din partea voastra sa nu puneti asa multe minusuri la articolele care nu va convin ca bate la ochi.

# mircea date 12 noiembrie 2013 00:53 -20

Stai calm vere, p-aici sunt doar vreo 4-5 care posteaza , pe JN mai sunt vreo 3-4, ce mai pica pe blogu lui domn profesor vreo 2-3 muste ....e clar , armata celor 7.4 milioane combate puternic. 

# Un plictisit date 12 noiembrie 2013 06:53 +8

A tunat și v-a adunat  Tu și \"lingvistul\" căruia i-ai răspuns, ambii imbecili și analfabeți.

# mircea date 12 noiembrie 2013 11:48 -2

Cam periculos din partea unui pro-uselist sa ii faca pe altii \" analfabeti \" .  +1 ca ai pus numarul corect de i pe \"ambii\" . 

# Un plictisit date 12 noiembrie 2013 13:37 +3

Probabil, pentru băsiști, este de laudă faptul că o persoană nu a  băut cerneala. Personal, nu mă consider un mânuitor desăvârșit al limbii române, dar nici nu îmi bat joc de ea. Încearcă să citești, câte ceva, despre articolu\' hotărât și despre cazu\' substantivelor!

# ativazut date 12 noiembrie 2013 09:10 +7

;-) CUNILIN si MIRCICA este micuti :zzz la creierassss .....pupaciosii de ......

# mircea date 12 noiembrie 2013 13:30 -3

pupaciosii de... ??? Pai eu vin pe siteurile lui Felix tocmai pentru libertatea totala de exprimare. Acu\' ne lasi asa in suspans...  :cry:

# de la noi pt voi date 12 noiembrie 2013 11:20 -1

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16008085-mama-misto-invidioasa-sunt-cum-calatoresti-jurul-lumii-bani-publici.htm

# john date 12 noiembrie 2013 12:41 +1

Tiranul din poza este o copie a lui: Josef MENGELE

# mircea date 12 noiembrie 2013 13:29 0

Lol, ce legatura are Papici cu un medic genetician nazist ?!?  :eek:

# dna date 12 noiembrie 2013 13:10 +5

Lucrurile sunt foarte clare: demisul basescu traian s-a folosit de seviciile unui procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie! Intrebarea fireasca care se pune: cumva DNA a devenit si agent imobiliar, avocat din oficiu sau notar public pus in slujba basescului puscariabil? In ceea ce priveste autosesizarea CSM in acest caz...ma indoiesc ca se va intampla ceva. Deasemenea acest procuror-sef al DNA, am numit-o pe Kovesi Codruta, ar trebui sa se autosesizeze cfiar si procurorul general al Romaniei in aceasta speta...

# un antiplictisit date 12 noiembrie 2013 20:33 0

Ala de esti asa plictisit cand scrii, cred ca ai fost plictisit si pe la scoala daca poti scrie in halul asta, ca de gandit e prea mult; vezi tu ca prea multa plictiseala iti plictiseste si creierul.Sper sa intelegi ce scriu. :D

# mitică date 13 noiembrie 2013 20:40 0

...și totuși ... e doar o găinărie în stil familial ( mafiot ) mititică în comparație cu dosarele ținute ascunse cu pagube de miliarde ... ...doar praf în ochi ...

# Nicusor date 16 noiembrie 2013 22:19 0

Ambii DOI se aseamana la \"fixonomie\" ,sunt identici la mate si au acxelasi IQ...PACAT CA NU MAI EXISTA PEDEAPSA CU MOARTEA,FIINDCA PAPICI AR FI UNUL DINTRTE CEI CARE AR TREBUI GHILOTINAT !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.08.2020 – Disperare in Deep State

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva