21 ianuarie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SMECHERIE CU GHIVENT – Culmea coincidentei: dosare cu firme si companii cu care au avut legatura membri ai familiei Laurei Kovesi zac in nelucrare la DNA de ani de zile. Parchetul anticoruptie ocoleste Transgazul unde director a fost fratele lui Kovesi. De 3 ani, DNA tine urmarirea penala in faza „in rem” in cauza privind fapte de coruptie la compania Transgaz, desi Guvernul i-a dat mura-n gura faptele de natura penala. Dosarul „RCS/RDS – Dumitru Dragomir” e in lucru de 4 ani (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 noiembrie 2016 15:50
Vizualizari: 46288

A naibii coincidenta. Dosarele ce privesc firme si companii cu care au avut legatura persoane din familia Laurei Kovesi zac de ani de zile in nelucrare la DNA. Procurorii lui Kovesi, care dau dovada de maxima celeritate in atatea si atatea cazuri, sunt brusc incapabili sa solutioneze intr-un termen rezonabil dosare de acest gen, desi uneori chiar primesc mura-n gura datele necesare pentru finalizarea spetei si pentru emiterea rechizitoriului.

Asa stau lucrurile spre exemplu in dosarul „Transgaz”, dosar care priveste posibile fapte de coruptie comise la compania unde director adjunct la Directia Tehnologia Informatiei si Comunicare a fost Sergiu Lascu. Adica nimeni altul decat fratele sefei DNA Laura Kovesi. La fel se intampla si dosarul „RCS/RDS – Dumitru Dragomir”. Este o cauza cu suspiciuni de mita de la compania RCS/RDS catre fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir. Ce sa vedeti, cu compania RCS/RDS au avut sau au legaturi persoane extrem de apropiate de sefa DNA Laura Kovesi. Iar aici ne referim la Eduard Kovesi, fostul sot al sefei DNA, si la Florin Nemes, cel despre care Revista Catavencii, a scris ca ar fi iubitul Laurei Kovesi.


De 3 ani, DNA tine dosarul „Transgaz” in faza „in rem”

Dosarul privind posibile fapte de coruptie comise la compania Transgaz zace in nelucrare la DNA de aproape 3 ani de zile. Mai exact, din 2014, procurorii lui Kovesi tot fac acte de urmarire penala cu privire la fapta, „in rem”. Asta reiese chiar din reaspunsul oficial pe care DNA l-a trimis la solicitarea Lumeajustitiei.ro.

Astfel, Lumeajustitiei.ro a cerut parchetului anticoruptie sa precize:

- Care este stadiul dosarului constituit la DNA in urma trimiterii la parchetul anticoruptie, in anul 2014, a Raportului de control privind verficarile efectuate de Corpul de control al prim-ministrului la Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA?

Raspunsul venit de la DNA nu ne-a surprins deloc. Situatia este exact cum ne asteptam. Procurorii lui Kovesi, capabili sa rezolve dosare in doar cateva zile, in acest caz si-au pierdut brusc indemnarea. Potrivit DNA, in dosarul „Transgaz” se efectueaza acte de urmarire penala doar cu privire la fapta. Cauza se afla la DNA – Serviciul Teritorial Alba-Iulia, condus de procuroarea Aurelia Danusia Boicean.

Iata raspunsul DNA:

Dosarul la care faceti referire se afla in lucru la DNA – Serviciul Teritorial Alba-Iulia, in acest moment, se desfasoara acte de urmarire penala doar cu privire la fapta ('in rem') iar, alte informatii referitoare la stadiul anchetei nu pot fi oferite, in conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001.

Aceasta etapa nu are caracterul formularii unor acuzatii impotriva unei persoane, ci are doar semnificatia instituirii cadrului procesual in care se pot strange primele probe cu privire la o anumita fapta”.

Dosarul “Transgaz”: Fratele si prietenul tatalui

Asadar, de aproape 3 ani procurorii DNA nu au reusit sa depaseasca faza de urmarire penala cu privire la fapta („in rem”). Nu vi se pare ciudat cum fix in acest caz DNA da dovada de lipsa de celeritate? Noua da. Si ni se pare ciudat mai ales daca ne gandim ca procurorilor DNA le-au fost oferite mura-n gura toate datele referitoare la fapte de natura penala, si nu de catre oricine, ci chiar de catre Guvernul Romaniei.

In martie 2014, Corpul de Control al prim-ministrului de la acea vreme, Victor Ponta, a trimis la DNA „Raportul de control privind verificarile efectuate la Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Medias”. In respectivul raport au fost devoalat un imens jaf din bani publici, raportul fiind de fapt un rechizitoriu ce contine toate elementele necesare derularii si finalizarii unei anchete. Nimic nu s-a intamplat de atunci, DNA-ul Laurei Kovesi ramanand de 3 ani la faza de urmarire penala „in rem”.

Oare de unde vine aceasta letargie? Oare din cauza personajelor implicate la Transgaz care au legatura cu sefa DNA Laura Kovesi? Noi speram ca nu.

Oricum, tabloul devine foarte interesant daca ne gandim ca, asa cum mentionam ceva mai devreme, fratele Laurei Kovesi, Sergiu Lascu, a fost director la Directia Tehnologia Infiormatiei si Comunicare de la Transgaz. Sergiu Lascu a ocupat aceasta functie de conducere chiar in perioada jafului descoperit de Corpul de Control al prim-ministrului.

Iar ca imaginea sa fie cat mai completa, sa ne mai amintim ceva. Mai exact, sa ne amintim declaratiile politice facute de senatorul Valer Marian de-a lungul anilor. Acesta dezvaluia ca Transgaz a fost condusa de un anume Florin Muntean, cel mai bun prieten al lui Vasile Blaga. Despre acelasi Florin Muntean, Valer Marian a sustinut ca ar fi si cel mai bun prieten al tatalui Laurei Kovesi, Ioan Lascu. Nu in ultimul rand, Valer Marian a acuzat ca Florin Muntean si Vasile Blaga ar fi fost implicati in numirea Laurei Kovesi in functia de Procuror General al Romaniei, la doar 33 de ani, cand avea la activ doar 3 dosare, dupa cum Traian Basescu a dezvaluit.

Si ca sa incheiem, numele acestui Florin Muntean apare chiar in Raportul Corpului de Control al prim-ministrului trimis la DNA.

Dosarul “RCS/RDS – Mitica Dragomir”: fostul sot si presupusul iubit

Credeti ca este singurul dosar care priveste o companie cu care apropiati ai sefei DNA au avut sau au legaturi si care zace la DNA in nelucrare? Ei bine, nu. La fel stau lucrurile si in celebrul dosar “RCS/RDS – Dumitru Dragomir”, un dosar in care se supecteaza o mita data de compania de televiziune catre fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. Este vorba despre contractul pe care “RCS/RDS” l-a incheiat cu o firma a lui Dumitru Dragomir, un contract in valoare de 1,7 milioane de euro care. In schimbul celor 1,7 milioane de euro ajunsi la firma lui Dragomir, RCS/RDS urma sa isi faca reclama la Crystal Palace Ballrooms, un complex de sali de evenimente detinut de fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Interesant, contractul a fost incheiat in perioada in care “RCS/RDS” a castigat licitatia pentru drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1, organizata chiar de Liga condusa de Dumitru Dragomir.

In 2013, presa anunta ca DNA a inceput o ancheta in acest caz, procurorii verificand contractul dintre “RCS/RDS” si firma lui Dragomir. Parchetul lui Kovesi urma sa ancheteze daca este vorba despre o mita data de compania de televiziune si cablu pentru Dumitru Dragomir, in schimbul castigarii licitatiei pentru meciurile de fotbal.

Au trecut anii si nimeni nu stie ce s-a intamplat. Din 2013, despre acest dosar nu se mai stie nimic. Nu se stie daca a fost inchis ori daca e in lucru, in faza de urmarire penala cu privire la fapta (“in rem”), ca in cazul “Transgaz”.

Exista asemanari intre dosarul “Transgaz” si dosarul “RCS/RDS – Dumitru Dragomir”. Daca in cazul “Transgaz” ii intalneam pe fratele lui Kovesi, Sergiu Lascu, si pe Florin Muntean, despre care senatorul Valer Marian spunea ca e bun prieten cu tatal Laurei Kovesi, in cazul “RCS/RDS” gasim alte doua persoane apropiate de sefa DNA.

Una dintre ele este fostul sot al Laurei Kovesi, Eduard Kovesi. Acesta a avut legaturi cu compania de televiziune si cablu, incasand bani de la “RCS/RDS”. Dovada este declaratia de avere a Laurei Kovesi din 2006, unde actuala sefa a DNA, pe atunci Procuror General al Romaniei, a trecut la capitolul venituri ale sotului Eduard Kovesi “SC RDS SA – Bucuresti – salar activitate profesionala”. Eduard Kovesi a fost casatorit cu Laura Kovesi timp de 5 ani, respectiv din 2002 pana in 2007.

A doua persoana din anturajul Laurei Kovesi care are inca legaturi cu compania “RCS/RDS” este Florin Nemes. Coordonator de marketing si PR al RCS/RDS, Florin Nemes ar fi, conform dezvaluirilor facute de Revista Catavencii, iubitul Laurei Kovesi. Posibila legatura amoroasa dintre sefa DNA si Florin Nemes nu a fost niciodata negata de Kovesi. Cine nu il stie pe Florin Nemes se poate uita la reclamele Digi Mobil in care acesta joaca rolul unui detinut intr-o inchisoare de lux, alaturi de fostul fotbalist Gica Craioveanu.

Iata deci doua dosare care zac in nelucrare la DNA de ani de zile. Sa fie oare inactiunea DNA cauzata de faptul ca persoane apropiate de Kovesi au avut sau au legatura cu companiile ce ar trebui investigate de parchetul anticoruptie? Adevarul va iesi la iveala mai devreme sau mai tarziu.

*Cititi aici raspunsul DNA in legatura cu stadiul dosarul “Transgaz”

*Cititi aici mai multe detalii despre posibile fapte de natura penala de la compania Transgaz si despre Raportul Corpului de Control al prim-ministrului trimis la DNA

*Cititi aici dovada ca fostul sot al Laurei Kovesi, Eduard Kovesi, a avut legaturi cu compania “RCS/RDS”

*Cititi aici raspunsul Laurei Kovesi in legatura cu Florin Nemes, in care sefa DNA nu neaga ca ar fi avut o relatie amoroasa cu coordonatorul de markenting si PR al “RCS/RDS”

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 3 noiembrie 2016 14:15 +8

si care/i mirarea?????????DE VINA ESTE PRUNA SI CA SALARIILE SINT ,,MICI,,!!!!!!!!!!!!!

# DODI date 3 noiembrie 2016 14:57 +15

Bine că ne-am prins. Dosarele cu pricina nu au fost finalizate pentru că DNA așteaptă ”suplimentarea bugetului”. Această instituție bugetofagă ar trebui să dea socoteală nu numai pentru cheltuirea neeconomicoasă a banului public ci și pe risipa lui fără margini, în condițiile în care este instituția cu cea mai mare rată de eșecuri profesionale din România. Trebuie menționat că înainte de a fi avortată această instituție corupția nu atingea cotele actuale. O concluzie se impune așadar legat de profesionalismul clamat de luluța și presa de casă a sistemului.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 3 noiembrie 2016 16:21 +5

ptr dodi//,,gresesti,, !!!!!pe aceiasi treapta anaful,IN MERMELICA STATUL HOT A DEZVOLTAT UN SISTEM DE ASUPRIRE A POPORULUI!!!!!!!

# Lumea mare chiar ea ! date 3 noiembrie 2016 15:13 +3

:))) Salariile nu sunt asa mici, desigur ca ar trebui sa fie mult mari la judecatori si procurori, desi, fie vorba intre noi, sunt procurori care au salarii cat ale unor judecatori sau poate chiar mai mari, asta zic eu ca este inca o anomalie ca multe altele din Justitie, insa...nu salariile sunt problema, le pot dubla, tripla salariile judecatoriilor si procurorilor, insa nu vor performa spre o justitie "adevarata" din cauza faptului ca sunt foarte multi dintre ei compromisi, intelegi la ce ma refer, si oricum cred ca stii sigur ca nu-i problema salariilor pentru a se face justitie (tot procesul ce presupune asta) reala in Ro. Dar poate ai fost doar ironic... Doamne fereste, spune ateul din mine, sa intri pe mana justitiei si sa te judeci cu vreun "pilos" de orie fel, chiar si vreunul din sistem sau cu vreun sistem, ca esti halit de bombe ! :)

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 3 noiembrie 2016 16:47 0

PTR Lumea mare chiar ea !// taci ba din gura ca esti procurator chinez sub acoperire!!!!!!o dai 3 sferturi serios si un sfert la misto,la coada!!!!!!(si te mai faci ca nu te prinzi la mistoul cu salariile)esti asa de subtil ca ne zici ca rata n/punge si ca laptele are oase

# Ion date 3 noiembrie 2016 16:15 +5

Transgazul e perfect. La fel ungurii de la RCS-RDS. Si Mitica Dragomir. Perfecti ca si Kovesi si tatal ei...

# Lumea mare chiar ea ! date 3 noiembrie 2016 17:31 +2

:))) Salariile nu sunt asa mici, desigur ca ar trebui sa fie mult mari la judecatori si procurori, desi, fie vorba intre noi, sunt procurori care au salarii cat ale unor judecatori sau poate chiar mai mari, asta zic eu ca este inca o anomalie ca multe altele din Justitie, insa...nu salariile sunt problema, le pot dubla, tripla salariile judecatoriilor si procurorilor, insa nu vor performa spre o justitie "adevarata" din cauza faptului ca sunt foarte multi dintre ei compromisi, intelegi la ce ma refer, si oricum cred ca stii sigur ca nu-i problema salariilor pentru a se face justitie (tot procesul ce presupune asta) reala in Ro. Dar poate ai fost doar ironic... Doamne fereste, spune ateul din mine, sa intri pe mana justitiei si sa te judeci cu vreun "pilos" de orie fel, chiar si vreunul din sistem sau cu vreun sistem, ca esti halit de bombe ! :)

# pelin date 3 noiembrie 2016 17:50 +9

Roportul corpului de control al prim.ministru privind compania la care sef a fost fratele C.Kovesi fiind practic un rechizitoriu,fiindu-le date mura-n gura toate elementele necesare unei anchete,a fost trimis la DNA in martie 2014.De atunci nu se stie ce s-a intamplat in acest caz.Parchetul lui Kovesi,preocupat de spagi de cateva sute de lei si facaturi cu coloane oficiale(acuma aflandu-se in campania electorala)care se misca extrem de rapid in anumite cazuri,de aceasta data nu a mai dat dovada de o asemenea celeritate.Dosarul privind coruptia de la Transgaz,a fost ingropat si aruncat intr-un fiset tocmai pe motiv de Sergiu Lascu.Aici se vede adevarata "cinste"care a pus stapanire pe "mama catuselor"!!!!!!!!!

# Lumea mare chiar ea ! date 3 noiembrie 2016 17:51 0

@ vesnicul "UNUL DIN LUMEA CEA MAREA" Este evident ca tac, DECAT ca scriu, ceea ce poate fi nasol, ptr. ca securistii nostri, printre alte fapte maretze, ne au sub observatie... Asta, in limbajul de lemn al comunistilor, este o capodopera : "STATUL HOT A DEZVOLTAT UN SISTEM DE ASUPRIRE A POPORULUI !!!!!" :)) Bravo, TOVARASE ! :) P.S. Las-o-n pana (de scris) a lui Stefan cel Mare, este clar ptr. oricine ce nu s-a nascut ieri sau a aterizat ieri de pe Luna (orice alt exemplu DA GENU' poate fi bun) ca rata-n punge si ca laptele poate avea oase !!!! E DACAT necesar sa intri pe youtube sa vezi minunatiile astea...si asta ca sa nu ma abat de la tre' si un sfert, desi...pare o alta proportie acum. Bine ca n-ai zis doi si un sfert ca ne lua draku', mai mult pe tine ! :))))

# Lumea mare chiar ea ! date 3 noiembrie 2016 18:19 0

@ vesnicul "UNUL DIN LUMEA CEA MAREA" Este evident ca tac, DECAT ca scriu, ceea ce poate fi nasol, ptr. ca securistii nostri, printre alte fapte maretze, ne au sub observatie... Asta, in limbajul de lemn al comunistilor, este o capodopera : "STATUL HOT A DEZVOLTAT UN SISTEM DE ASUPRIRE A POPORULUI !!!!!" :)) Bravo, TOVARASE ! :) P.S. Las-o-n pana (de scris) a lui Stefan cel Mare, este clar ptr. oricine ce nu s-a nascut ieri sau a aterizat ieri de pe Luna (orice alt exemplu DA GENU' poate fi bun) ca rata-n punge si ca laptele poate avea oase !!!! E DACAT necesar sa intri pe youtube sa vezi minunatiile astea...si asta ca sa nu ma abat de la tre' si un sfert, desi...pare o alta proportie acum. Bine ca n-ai zis doi si un sfert ca ne lua draku', mai mult pe tine ! :))))

# Lumea mare chiar ea ! date 3 noiembrie 2016 18:57 0

@ vesnicul "UNUL DIN LUMEA CEA MAREA" Este evident ca tac, DECAT ca scriu, ceea ce poate fi nasol, ptr. ca securistii nostri, printre alte fapte maretze, ne au sub observatie... Asta, in limbajul de lemn al comunistilor, este o capodopera : "STATUL HOT A DEZVOLTAT UN SISTEM DE ASUPRIRE A POPORULUI !!!!!" :)) Bravo, TOVARASE ! :) P.S. Las-o-n pana (de scris) a lui Stefan cel Mare, este clar ptr. oricine ce nu s-a nascut ieri sau a aterizat ieri de pe Luna (orice alt exemplu DA GENU' poate fi bun) ca rata-n punge si ca laptele poate avea oase !!!! E DACAT necesar sa intri pe youtube sa vezi minunatiile astea...si asta ca sa nu ma abat de la tre' si un sfert, desi...pare o alta proportie acum. Bine ca n-ai zis doi si un sfert ca ne lua draku', mai mult pe tine ! :))))

# ha,ha,ha date 4 noiembrie 2016 08:44 +4

Pai pentru ce credeti ca a fost decorata de ambasade? Pentru ca are nesimtirea, are tupeul de a tine aceste dosare la sertar, si nu sunt singurele, fara pic de jena in total dispret fata de poporul roman! Iar penalul de basescu poate tipa cat vrea, il trateaza cu totala indeferenta!

# TITULESCU date 4 noiembrie 2016 10:00 +1

VIDEOCLIP :NU AM INCREDERE IN DNA !!!!!!!!!!!!! CORUPTIE LA VEDERE NESANCTIONATA DE DNA ,VEZI CAZUL C.I ,S.M DE EXEMPLU. CUM L-O CHEMA PE PROCURORUL CARE A LUAT 1000 EURO DE LA .. SI UNDE E EL ACUM PROCUROR,UNDE A LUCRAT EVA SI ALTII CA EL ??????????????????? ROMANIA ASSASINATA !! !!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# Doina date 4 noiembrie 2016 21:54 +2

Cine imparte, parte isi face. Daca femeia prin meseria ei imparte libertate sau catuse, ce va pastra pentru propria familie, oare? :roll:

# Doina date 5 noiembrie 2016 19:53 +1

Bovina

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.01.2021 – DJ Stelica si metoda calendarului

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva