29 November 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TAICA LAZAR DESCHIDE SUFRAGERIA LUI OPREA – Curtea de Apel Bucuresti il obliga pe procurorul general Augustin Lazar sa publice integral ordonanta de clasare din dosarul "Sufrageria lui Oprea", cu tot cu datele si informatiile pe care initial le-a tinut la secret. Lazar a refuzat sa trimita dosarul Comisiei parlamentare de ancheta, pentru a se afla daca in cauza a fost sau nu audiata Laura Kovesi si daca a participat la "evenimentul privat" din casa politicianului (Minuta)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

19 March 2019 13:43
Vizualizari: 10183

"Sufrageria lui Oprea" ii vine de hac procurorului general Augustin Lazar, care a avut grija, ca o closca, sa nu cumva sa se afle ce contine dosarul pe care PICCJ l-a clasat in dosar doua luni, si nici daca Laura Kovesi a fost sau nu audiata in cauza. Curtea de Apel Bucuresti il obliga pe procurorul general Augustin Lazar sa publice integral ordonanta de clasare din dosarul "Sufrageria lui Oprea", in care s-a anchetat posibilitatea ca in noaptea alegerilor prezidentiale din 2009 in casa fostului lider UNPR Gabriel Oprea a avut loc o intalnire de taina intre Laura Codruta Kovesi, George Maior, Florian Coldea, Gabriel Oprea, si altii, persoane care s-ar fi implicat in alegeri, fara a avea caderea legala.


Astfel cum ne amintim, dosarul de la PICCJ avand numarul 213/P/2017, a fost deschis la data de 24 aprilie 2017, ca urmare a publicarii de catre jurnalistul Dan Andronic in Evenimentul Zilei a episoadelor "Noi suntem Statul". Doua luni mai tarziu, in 20 iunie 2017, PICCJ a dispus clasarea cauzei pe motiv ca din materialul probator nu rezulta niciun element sau indiciu de natura sa conduca la presupunerea rezonabila ca s-ar fi comis o fapta prevazuta de legea penala.

Totusi, dupa clasarea cauzei, Comisia parlamentara de ancheta supranumita "Sufrageria lui Oprea" a solicitat procurorului general Augustin Lazar in repetate randuri sa comunice “o copie dupa dosarul nr. 213/P/2017, precum si "declaratiile persoanelor audiate” in cauza, in vederea aflarii adevarului. Lazar a refuzat insa de fiecare data comunicarea unei copii a dosarului in care se presupune ca a fost audiata si Laura Kovesi, pe motiv ca in cauza au fost efectuate activitati de urmarire penala nepublice, la care comisia parlamentara nu ar fi avut acces, refuzul lui Lazar afectand concluziile verificarilor efectuate de comisia condusa de deputata Oana Florea.

Vrajeala oferita de Lazar membrilor Comisiei parlamentare nu a tinut insa prea mult, caci judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, la cererea Coalitiei Romanilor din SUA, reprezentata de preotul Chris Terhes, au decis ca Augustin Lazar are obligatia de a comunica ordonanta de clasare din data de 20 iunie 2017, cu tot cu pasajele eliminate initial, respectiv "datele cu caracter personal, pasajele din care rezulta informatii prin a caror divulgare se incalca dreptul la respectarea vietii private, precum si cele care se refera la continutul unor probe si masuri dispuse, daca prin mentionarea acestora se pericliteaza desfasurarea procesului penal in alte cauze".

Practic, odata cu hotararea definitiva pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti se va afla ce verificari au fost facute in dosarul "Sufrageria lui Oprea", cine a fost audiat si care a fost temeiul clasarii cauzei. Cu alte cuvinte, se va sti daca si cand au audiat-o procurorii PICCJ pe fosta sefa DNA Laura Kovesi, precum si daca aceasta a fost in seara de 6 decembrie 2009 la evenimentul privat din sufrageria lui Gabriel Oprea, ori daca a avut vreo legatura cu modul de desfasurare a alegerilor prezidentiale din 2009.

Amintim ca in cauza Lumea Justitiei a formulat plangere disciplinara la Inspectia Judiciara, in care solicitam excluderea din magistratura a procurorului general Augustin Lazar pentru refuzul nejustificat de a trimite Comisiei parlamentare de ancheta o copie a dosarului nr. 213/P/2017, dar si pentru sfidarea Parlamentului caruia i-a obstructionat activitatea (Click aici pentru a citi).

Publicam in continuare minuta pronuntata in 15 martie 2019 de CAB in dosarul 41787/3/2017:

"Solutia pe scurt: Admite recursul. Caseaza in parte sentinta recurata si, in rejudecare, Admite in parte cererea de chemare in judecata. Obliga parata sa comunice reclamantei ordonanta de clasare din data de 20.06.2017, emisa in dosarul nr. 213/P/2017, din care in prealabil au fost eliminate datele cu caracter personal, pasajele din care rezulta informatii prin a caror divulgare se incalca dreptul la respectarea vietii private, precum si cele care se refera la continutul unor probe si masuri dispuse, daca prin mentionarea acestora se pericliteaza desfasurarea procesului penal in alte cauze. Respinge in rest cererea ca neintemeiata. Mentine solutia data de prima instanta pe exceptia tardivitatii. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica astazi 15.03.2019.
Document: Hotarare 1349/2019 15.03.2019".


Comentarii

# unul din lumea cea mare date 19 March 2019 15:43 +6

ce ma riz,asta nu mai poate umbla cu ,,cioara vopsita,,

# DODI date 19 March 2019 15:55 +11

Problema acestor imbecili este aceea că pentru ei legea (care nu le dă dreptate) este... facultativă și nu trebuie să fie respectată. Așa că această sentință va fi pusă în practică numai când tractoristul va fi trimis înapoi la coada vacii. Deocamdată el are un bou în față care îl apără de... meandrele concretului.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva