26 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INCENDIAR – Lumeajustitiei.ro prezinta in premiera declaratiile Alinei Bica despre mafia din DNA si SRI: “Coldea, vadit deranjat de pozitia mea, mi-a replicat ca 'nu o sa sfarsesc bine'... Este de notorietate relatia de prietenie si colaborarea dintre Kovesi si Coldea, si am vazut cu proprii ochi ce au patit Ciurea si Nastasiu din cauza celor doi”. Daca dezvaluirile sunt reale, seful SRI trebuie inculpat pentru trafic de influenta pe langa procurori in scopul obtinerii anumitor solutii(Document)

Scris de: Razvan SAVALIUC - George TARATA | pdf | print

4 February 2015 16:18
Vizualizari: 17085

Tematoare pentru viata ei, sa nu sfarseasca in arest asa cum a patit-o fostul ofiter SRI Sorin Crivat (otravit cel mai probabil cu cianura, dar declarat mort chipurile in urma unui infarct), fosta sefa a DIICOT Alina Bica a rupt tacerea in fata judecatorilor supremi, care o tin in arest. Lumeajustitiei.ro prezinta in premiera declaratia-denunt a Alinei Bica, data in spatele usilor inchise, in sala de consiliu, la Inalta Curte. Ea ii demasca pe sefa DNA Laura Codruta Kovesi si pe seful SRI generalul Florian Coldea (foto) ca fiind maestrii papusari ai marilor parchete.

Foarte grav, esenta dezvaluirilor Alinei Bica sta in faptul ca seful SRI Coldea este demascat ca implicandu-se in solutionarea in anumite feluri a unor dosare penale, in conditiile in care SRI nu are voie sa faca ancheta penala, el avand doar obligatia sa puna la dispozitia procurorilor interceptari si note de filaj dispuse in baza unor mandate. SRI nu este organ de cercetare penala si nu are atributii pe zona parchetelor, decat in a furniza note de monitorizare. Daca ceea ce a declarat Alina Bica este adevarat, asta inseamna ca Florian Coldea poate fi acuzat de trafic de influenta pe langa procurori in scopul obtinerii anumitor solutii.


Cititi si va ingroziti:

Am fost contactata de Coldea Florian, prim adj. SRI, care m-a invitat la o cafea... Coldea a insistat sa-mi explice ca lucrurile sunt “cam subtiri” in ceea ce-l priveste pe Tender, si ca eu ca procuror de caz am fost un pic cam zeloasa”

Dupa ce am preluat sefia DIICOT in iunie 2013, urmarea unor discutii avute cu proc.sef adj. Giorgiana Hosu si proc. sef serviciu Silvia Stefanescu, mi s-a adus la cunostinta faptul ca exista o carenta de procurori compartimentul judiciar, iar proc. Mirel Radescu doreste sa isi desfasoare activitatea pe domeniul combaterii macro criminalitatii economico-financiare dorind sa ocupe una din cele doua functii de conducere. Urmare a acestei situatii, s-a procedat la racolarea unor noi colegi pe compartimentul judiciar de la alte unitati de parchet si am solicitat dnei Stefanescu sa prezinte o propunere de repartizare a dosarelor ce urmeaza a fi sustinute in instanta. Urmare discutiei avute am primit cu viza celor doua doamne o propunere de repartizare a cauzelor, dl. Mirel Radescu pierzand la repartizare dosarul cu Ovidiu Tender, repartizat dnei proc. Curelaru. Am intrebat procurorii daca ii deranjeaza repartizarea, era o speta simplca in care eu am facut rechizitoriu, pentru o inselaciune si un abuz in serviciu, raspunsul acestora a fost negativ.

La putin timp dupa aceasta redistribuire am fost contactata de Coldea Florian, prim adj. SRI, care m-a invitat la o cafea. Cu acea ocazie acesta m-a intrebat care e stadiul dosarului Tender si care e parerea mea cu privire la situatia juridica din cauza. I-am explicat starea de fapt si in opinia mea o solutie de achitare este exclusa, iar Coldea a insistat sa-mi explice ca lucrurile sunt “cam subtiri” in ceea ce-l priveste pe Tender, si ca eu ca procuror de caz am fost un pic cam zeloasa cand am dispus trimiterea sa in judecata. Deoarece a tot insistat sa ma convinga ca Tender nu este atat de vinovat precum pare, la un moment dat, mi-a prezentat o informare strict secreta in legatura cu care pot arata ca: dl Tender prin natura relatiilor din Africa prezinta interes pentru siguranta nationala si una dintre firmele sale deruleaza niste contracte. L-am rugat pe Coldea sa-mi permita sa ma documentez mai bine, am avut o discutie cu Curelaru in legatura cu aceasta cauza, am intrebat-o care e opinia sa, care este practica instantelor, iar la cca 3 saptamani m-am intors la discurtia cu Coldea fiind cu “tenele facute”. I-am spus acestuia ca este exclusa o solutie de achitare. In acel moment, Coldea vadit deranjat de pozitia mea, mi-a replicat ca “nu o sa sfarsesc bine, deoarece nu inteleg ca este vorba de siguranta nationala”. Stiind ce a patit Angela Ciurea (n.r. - Angela Ciurea a povestit cum a fost certata de Kovesi pentru masuri dispuse in dosarul ALRO si despre cum i s-a cerut sa plece din DIICOT, de fata fiind si generalul Coldea, episod confirmat de procuroarea PICCJ Angela Nicolae) si Ciprian Nastasiu (care mi-a fost chiar coleg de birou), m-am gandit sa aplic o stratagema ca sa “nu o sfarsesc rau”, respectiv l-am intrebat daca exista vreo incompatibilitate intre modalitatea de executare a pedepsei si siguranta nationala, moment in care mi-a spus ca nu, atata timp cat Tender se afla in libertate nu este nicio problema si mi-a cerut sa-l informez cu ce se intampla la fiecare termen de judecata – ceea ce am si facut. Vreau sa subliniez – Ovidiu Tender nu putea obtine suspendarea conditionara a executarii pedepsei, deoarece atat Codul vechi si nou, din perspectiva infractiunilor pentru care a fost trimis in judecata, in caz de condamnare, nu i-ar fi permis judecatorului aplicarea acestei modalitati de executare”.

Cred ca cineva i-a spus dl Coldea ca nu se poate dispune suspendarea executarii pedepsei si s-a suparat”

(…) O perioada lucrurile au stat in regula, insa ulterior, am observat o racire a relatiilor dintre DIICOT si SRI, deoarece sub aspectul numarului de sesizari primare pe care DIICOT le-a primit, acesta era aproape inexistent. In anul 2014 am primit max. 10 sesizari, toate neserioase, in timp ce uitandu-ma la DNA am observat ca aproape activitatea era SRI, iar singurul om operativ din SRI era dl Coldea, dl Maior neavand valente operative. Cred ca cineva i-a spus dl Coldea ca nu se poate dispune suspendarea executarii pedepsei si s-a suparat”.

Este de notorietate in sistemul judiciar relatia de prietenie si colaborarea dintre doamna Kovesi si Coldea, si am vazut cu proprii ochi ce au patit Ciurea si Nastasiu din cauza celor doi”

(…) Discutam cu Coldea cel putin o data pe luna despre dosarul Tender. La una dintre intalniri am fost intrebata ce parere am despre faptul ca dl Mihailescu lucreaza la dl Tender. I-am explicat lui Coldea ca nu port discutii cu Mihailescu despre Tender, deoarece noi avem relatii de egalitate intre noi doar in ceea ce priveste prietenia, iar in ce priveste partea profesionala Mihailescu nu este in masura sa imi ceara astfel de lucruri si a avut exemplul unui alt prieten tot consilier al meu, care a avut obraznicia sa imi ceara un lucru nepotrivit si pentru care am rupt relatiile: este vorba de denuntatorul Catalin Stefan.

L-am intrebat pe Coldea daca e vreo problema cu relatia mea cu Mihailescu, acesta mi-a sugerat ca ar fi cazul sa rarim intalnirile, iar eu i-am spus ca nu voi face acest lucru atata timp cat Mihailescu este principial in raport cu mine, moment in care Coldea mi-a spus ca imi asum relatiile pe care mi le aleg si nu poate preveni ceea ce nu stie. Nu era prima data cand Coldea imi sugera cu cine ar trebui sa fiu prietena si cu cine nu, insa nu am tinut cont de sugestiile domniei sale, cu exceptia unei singure situatii remediate intre timp.

Pe masura ce se apropa dosarul Tender de finalizare, mi s-a parut corect si principial, avand in vedere ce a patit Ciprian Nastasiu, in urma concluziilor sustinute in sala de jud. pe simpla dispozitie verbala a proc.sef – vezi cazul Omar Hayssam, sa nu o las pe Claudia Curelaru sa ajunga intr-o pozitie similara. Atunci i-am cerut dnei Curelaru sa intocmeasca un referat pe care sa il aprob in scris cu privire la concluziile pe care urma sa le puna in sala de judecata cu privire la modalitatea de executare a pedepsei, referat pe care l-am adus si la cunostinta proc.sef – Stefanescu Silvia, am intocmit si un proces verbal pe care l-am semnat stiind ca niciodata legal, vreun judecator nu va putea sa aplice, ceea ce este consemnat in acele lucrari, deoarece circumstantele legale nu-i permiteau acest lucru. Precizez faptul ca nu am fortat si nu am obligat pe nimeni sa aiba o anumita atitudine si am avut in vedere alegerea celei mai bune situatii si pentru DIICOT si pentru mine pentru “a nu o sfarsi rau” asa cum mi s-a promis, lucru care pare ca nu mi-a iesit. Este de notorietate in sistemul judiciar relatia de prietenie si colaborarea dintre doamna Kovesi si Coldea, si am vazut cu proprii ochi ce au patit Ciurea si Nastasiu din cauza celor doi “.

Tender, nu este un om cu caracter si ca o persoana care mi-a oferit mita in 2006 de 1 milion de euro nu este o persoana de care sa te apropii”

(…) Am incercat sa ii spun de cateva ori lui Ionut Mihailescu ca asa cum l-am cunoscut in ancheta pe Tender, nu este un om cu caracter si ca o persoana care mi-a oferit mita in 2006 de 1 milion de euro nu este o persoana de care sa te apropii.

(...)

O alta intrebare pe care mi-o pun este imprejurarea in care Tender a plecat din tara inainte cu doua zile ca eu sa fiu ridicata de pe strada, iar acum apare in dosarul DNA ca denuntator de buna-credinta in legatura cu cu presupuse activitati infractionale pe care eu le-am savarsit.

Din dosar se poate observa ca DNA s-a sesizat cu privire la mine, Tender si Ionut Mihailescu inca din februarie 2014 si nu inteleg de ce nu s-a intervenit. Cred ca nu au avut de ce sa intervina si pe ce anume”.

*Cititi aici integral declaratia data de Alina Bica la ICCJ

Comentarii

# @Sorin Panait date 4 February 2015 16:26 +13

Am auzit si eu de un caz asemanator. Un caz de camatarie in Siret si un anume ofiter SRI, Sorin Panait care se lauda ca-i dadea sfaturi procurorului DIICOT care a instrumentat. In final suspectul a fost achitat si ofiterul SRI multumit.

# remember date 4 February 2015 19:16 +27

In toata tara, in cele mai neinsemnate judecatorii, sri-istii au pus la punct adevarate "linii de decimat constiinte" formate din angajati ai ANAF,garda finaciara,protectia consumatorului,vama etc si apoi politisti, procurori,avocati si judecatori si toti cei incomozi, economic,politic si social sunt haituiti de adevarate hoarde de barbari pana cand cedeaza psihic iar cei mai rezistenti sunt dirijati catre instante iar aici curajul lor este in******t pana la lacrimi.Tot patitul este priceput asa ca ia grija sa nu te uiti urat la vre-un lucrator al serviciilor sau vre-un turnator patentat de-al lor, ca te-ai ars.Loviturile economice sunt preferatele lor si te hartuiesc pana te lasa in fundul gol. :eek: :eek: :eek: :eek: :cry: :cry: :cry: :cry: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# OCS (PRESCURTARE DIN MEDIU) = date 4 February 2015 21:08 +16

AŞA ESTE !!!!!!!!!!!!!!!! ESTE MAI RĂU DECÂT PE VREMEA LUI POSTELNICU ///PLUMBUITULUI...........................

# Salvamar date 5 February 2015 02:15 +15

Intr-o tara normala Kovesi si Coldea erau demult demisi si pusi in arest. la noi nimeni nu misca un deget. tuturor leeste atat de frica, incat nici nu au curajul sa respiere in preajma celor doi. Noi avem la ora asta un fel de STASLINISM de ”CATIFEA” - delatiunea a ajuns regina probelor. te toarna cineva - cu sau fara probe - esti arestat. Dumineca am spus ca in trei zile Udrea va fi arestata - daca nu trebuia aprobarea parlamentului, azi ar fi in arest. Cred ca deja s-a ajuns prea departe...Institutiile noastre au fost efectiv paralizate de Kovesi si Coldea si nimeni nu face nimic de frica lor si a americanilor. iohannis nu misca in front ca stie cum s-a ales presedinte si are si el, dar si familia, ceva scheleti prin dulapurile lui Coldea si kovesi....Sinistra tara...las popor...

# remember date 5 February 2015 15:03 +2

Salvamar, lucrurile nu sunt ajunse la capatul drumului.Poporul s-a mai razvratit de cateva ori, l-a fugarit si pe basescu cu securistii lui iar de aici si pana a fugari si mafioto-securistii e doar un pas.Acum s-au trezit din somnul indus, si-au cam dat seama cu ce se confrunta si deja se misca deocamdata dezordonat. Mai ramane organizarea si clarificarea punctelor pentru care li se cere unitate de vedere si daca tavalugul se porneste, aplicarae punctului 8 din Proclamatia de la Timisoara este doar o chestie de timp.Cu cat opozitia va fi mai mare cu atat si zgomotul intern si international va fi mai mare.Am mare incredere in cei ce conduc ostilitatile ca vor gasi caile de a ne scoate la liman.Doua prime propuneri le am si eu:sa-l punem pe Ciuvica sef la ANI si pe Adrian Ursu sef civil la SRI si jumatate din problema am rezolvat-o.Mai da si parlamentul o lege prin care toti cei ce au legaturi sau au avut legaturi cu serviciile nu au ce cauta in parlament,guvern,justitie etc si cam gata. :roll: :roll: :sigh: :sigh: <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# Dramo date 4 February 2015 16:49 +16

Si cu judecatorii care au dat sentinte la comanda, ce facem?!  Degeaba a influentat Coldea procurori, daca nu putea convinge judecatorii.  :-*

# DOREL date 4 February 2015 19:05 +11

Pai, se vede ca s-a uitat ce a declarat cu emfaza George Maior: ca nu exista nici o incompatibilitate intre calitatea de magistrat si aceea de ofiter acoperit ! Mai exact, ca SRI (cel putin ..) are ofiteri acoperiti in justitie, deci nu numai intre procurori. Asa ca ... asta e raspunsul la intrebare. A...a, ca dupa aia au dat-o pe dupa visin, ca purtatorul de cuvant al SRI a sarit din baie si s-a jurat ca nu si nu, n-o mai crede nici militianul de la coltul strazii (odta ce seful a spus-o cu gura lui, ce valoare mai avea purtatorul de vorbe ?) ! Si, b): pana la urma, d-aici i s-a tras lui G. Maior, dupa ce a comis-o inca odata (cu amenintarile la CCR), cineva a inteles ca au pariat pe un cal mort, de aici demisia liber consimtita (ordinu' se executa, nu se discuta) ! Parerea mea ...

# vasile date 5 February 2015 10:09 +7

Ce este Judecatorul? Este persoana care primeste orine de la Procuror, pentru daca nu i se arata catusele. Cazul Musta si multe altele. Ce este Procurorul? Pai este functionarul care primeste ordine de la SRI, pentru ca daca nu, pateste ce a patit Bica si alti procurori,cei cu cafeau la Ponta si-s o multime de exemple. Ce este SRI? SRI este serviciul care primeste orine de la Codlea. De Udrea si Bica cele din interiorul sistemului se lupta cu Codlea? Pentru ca el detine puterea suprema in tara asta.

# TITULESCU date 4 February 2015 18:10 +19

CUM ASA CEVA IN D.N.A. SI IN S.R.I. ? Sa nu fi stiut competentii de la M.C.V si de la AMBASADA S.U.A., cand laudau ei justitia romana ?

# Salvamar date 5 February 2015 02:09 +6

Totul s-a facut cu acordul americanilor. Ambasada SUA este un adin cele mai corupte ambasade din Romania si au aprobat tot ce facea acest regim pentru ca si SUA primea tot ce cerea, chiar daca era in defavoarea tarii. Pentru ca au acoperit coruptia institutiilor de forta, au putut transforma Romania intr-o colonie.

# MI date 5 February 2015 06:53 -3

You crazy , man!

# Salvamar date 5 February 2015 12:27 +3

deduc dupa nick ca mi-ai citit SMSurile. Poate o fi asa...Toti suntem datori cu o moarte....oricum, Ilie Serbanescu o spune mai expresiv, iar coruptia ambasadorilor americani este prezentata intr-un articoldin Foreing policy. Asa ca parerile mele sunt deja confirmate de alti mai destepti ca MI. va astept....ce s a fac. daca tac ma iertati?

# Salvamar date 5 February 2015 13:57 +6

Edmund Burke: “Răul poate triumfa cand oamenii buni nu fac nimic” Mai sunt oameni buni in Romania? Cred ca prea putini si aia se tem... frica, mama ei de frica...pazeste turma.

# GGOD date 4 February 2015 18:57 +10

Se pare ca fata asta este doar o victima a mafiei adevarate. Ce treaba are SRI sa sugereze procurorilor sentinte ? E inadmisibil ... .

# roset ionel gioni date 4 February 2015 19:34 +9

Despre seful adj. DGA NU doriti sa amintiti??? Este vorba despre ceea ce a facut doamnei procuror Tanase Paula, in lupta acesteia in destructurarea mafiei din DGIPI respectiv MAI...Domnii Morar, Iacob, Kovesi, Stroe, Maior, Gelu Oltean, Linul, Lascau, Croitorescu cand vor da explicatii la caz???

# ciprian date 4 February 2015 20:12 +2

[quote name="roset ionel gioni"]Despre seful adj. DGA NU doriti sa amintiti??? Este vorba despre ceea ce a facut doamnei procuror Tanase Paula, in lupta acesteia in destructurarea mafiei din DGIPI respectiv MAI...Domnii Morar, Iacob, Kovesi, Stroe, Maior, Gelu Oltean, Linul, Lascau, Croitorescu cand vor da explicatii la caz??? [/quote] Never !!!!

# Ciprian date 4 February 2015 20:01 +3

Curaj Alinutza! :-*

# Salvamar date 5 February 2015 02:33 +12

Stiti ce deduc eu din relatarile Alinei? Ca la fel ca si Cocos, Ghita etc. Tender era om de afaceri sub acoperire si ca o parte a aacerilor din Africa erau ale SRI. Daca Parlamentul nu va legifera urgent scoaterea la lumina a afacerilor SRI si trecerii lor in proprietatea staului, coruptia si evaziunea in economie, dar si coruptia in justitie nu s eva termina. trebuie realizat un control efectiv al SRI, ca in SUA, altfel vom avea o dictaura de catifea si o falsa economie de piata - o parte a firmelor isi vor elimina concurenta prinperformanta, ci prin infromatiile de la SRI si constrangerile SRI asupra concurentei.

# Sofone date 5 February 2015 10:44 0

despre ce vorbim azi ? meciul de fotbal dintre 0215 si sri ? sau despre fetele astea frumoase care au fost filmate  in biroul x de la et 1 ? bine ca florinel nu a intrebat.o pe alinutta despre pretenul georgel sau despre narcissa ? cred ca cafeaua a fost prea tare ! ! tare e acest florinel !  ce.ai mai intrebat.o nea florinele ? de prietena notara ? de georgelusss ? de subtirica crenguta de dragoste ?

# vali date 5 February 2015 13:21 +2

- faceti investigatii asupra tuturor persoanelor din conducere atat la SRI, cat si MAI, intrucat exista articole in care se mentioneaza ca acestia protejeaza sau au protejat comertul cu legume-fructe, carne etc. -luati legatura cu oameni nemultumiti din sistem...va vor spune f multe -a-ti vazut foarte clar ce legaturi avea fostul sef al DGIPI-un interlop care avea legatura cu interlopii...domnilor din presa asa sunt toti. -faceti investigatii asupra tuturor

# vali date 5 February 2015 14:30 +3

Priviti ce fac sefii din servicii Toti acesti sefi controleaza tot pentru ca au acces la informatii. De aceea vor sefii SRI si alti sefi de structuri promulgarea legii BIG BROTHER ...pentru ca toti sunt interesati https://ohanesian.files.wordpress.com/2014/07/informare-gelu-oltean.pdf

# patrician sau plebeu date 5 February 2015 18:15 +2

Pana in prezent se pare ca nimeni nu a inteles puterea sri-iului care tinde spre infinit. :-* .Asculta fara mandat toate convorbirile telefonice sau judecatorii semneaza pe banda rulanta mandatele, au infiltrati "ofiteri acoperiti sau informatori" in toate sectoarele economice, cu alte cuvinte nimeni nu mai poate face afacerii in romania, dar in schimb teroristii isl tranziteaza tara.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2022 – Judecatoare cu poze XXX (Galerie foto si video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva