17 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SPECIALISTII CONFIRMA FURTUL INTELECTUAL – Site-ul plagiate.ro: „Confirmam plagiatul procuroarei Laura Codruta Kovesi... Opere autentice preluate in mod uzual fara citare si delimitare a paragrafelor... Rezultatele analizei ar fi urmat sa fie incluse in Indexul Operelor Plagiate in octombrie... Solicitam retragerea imediata a titlului de doctor in drept acordat prin fals procuroarei”. Ministresa Raluca Pruna este indicata de plagiate.ro printre autorii din care s-ar fi inspirat Kovesi

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

28 September 2016 10:56
Vizualizari: 13955

Inca o veste proasta pentru Laura Codruta Kovesi (foto centru). La cateva ore dupa ce deputatul Sebastian Ghita a mers la Parchetul General pentru a marturisi ca a participat in mod direct la falsificarea Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat al sefei DNA, Asociatia clujeana Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR), care administreaza site-ul plagiate.ro si detine Indexul Operelor Plagiate din Romania, confirma furtul intelectual si solicita retragerea imediata a titlului de doctor in drept dobandit de Laura Codruta Kovesi, in 2011, pe vremea cand detinea functia de Procuror General al PICCJ.


Asociatia GRAUR, autointitulata „prima institutie a societatii civile specializate si calificate in identificarea si publicarea operelor plagiate”, precizeaza in comunicatul emis marti seara, 27 septembrie 2016, ca, la sesizarea presei, a realizat „documentarea si constatarea faptica a suspiciunii de plagiat multiplu in lucrarea sefei DNA si ca „rezultatele analizei ar fi urmat sa fie incluse in Indexul Operelor Plagiate de la adresa www.plagiate.ro in luna octombrie 2016”.

Totodata, plagiate.ro solicita „retragerea imediata a titlului de doctor in drept acordat prin fals procuroarei Laura Codruta Kovesi”, precum si „sanctionarea drastica si exemplara a tuturor persoanelor care au contribuit la masluirea si la ascunderea unor probe evidente cu scopul favorizarii faptasei”.

Potrivit plagiate.ro, sefa DNA s-ar fi inspirat inclusiv dintr-o lucrare care o are drept coautoare pe ministresa Justitiei Raluca Pruna.

Iata comunicatul emis marti seara, 27 septembrie 2016, de Asociatia GRAUR:

Confirmam plagiatul procuroarei Laura Codruta Kovesi

Comunicat de presa - Cluj-Napoca la 27 septembrie 2016

In calitate de depozitar si constructor al Indexului Operelor plagiate in Romania, in calitate de prima institutie a societatii civile specializate si calificate in identificarea si publicarea operelor plagiate, confirmam ca la sesizarea presei am realizat documentarea si constatarea faptica a suspiciunii de plagiat multiplu realizat in lucrarea

KOVESI, Laura Codruta Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal. Teza de doctorat. Conducator stiintific: Prof.univ.dr. Viorel Pasca. Timisoara: Universitatea de vest. 2011.

Rezultatele analizei ar fi urmat sa incluse in Indexul Operelor Plagiate de la adresa www.plagiate.ro in luna octombrie 2016.

Mentionam ca plagiatul are ca opere autentice preluate in mod uzual fara citare si delimitare a paragrafelor preluate precum si prin preluare fara prelucrare personala cel putin:

1. DRAGOMAN, Ion si CIOROBEA, Aurel-Mihail. Lupta societatii organizate impotriva criminalitatii organizate. Buletinul Universitatii Nationale de Aparare 'Carol I'. nr. 2/2007, p. 7-25.

2. MATEUT, G., RUDICA, T., PETRESCU, V.E., ONU, N.S., DUBLEA, A., LUCA, S., IOVU, D., TARNICERIU, R.D., GAFTA, G.L., LUCA, C., PRUNA, R.A., Traficul de fiinte umane – infractor, victima, infractiune. Iasi: Asociatia Alternative Sociale. 2005.

3. ALBU, Petru. Crima organizata in perioada de tranzitie – o amenintare majora la adresa securitatii internationale. Bucuresti: Editura Ministerului Internelor si Reformei Administrative. 2007.

Avand in vedere caracterul cu totul special al acestui plagiat solicitam retragerea imediata a titlului de doctor in drept acordat prin fals procuroarei Laura Codruta Kovesi si sanctionarea drastica si exemplara a tuturor persoanelor care au contribuit la masluirea si la ascunderea unor probe evidente cu scopul favorizarii faptasei.

Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) Cluj-Napoca”

Reluam integral denuntul deputatului Sebastian Ghita in cazul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, depus in aceeasi zi la PICCJ:

Domnule Procuror General,

Subsemnatul Sebastian Ghita, domiciliat in (...), doresc sa formulez urmatorul denunt vizand fapte de o gravitate exceptionala in care sunt implicati inalti functionari ai statului roman.

In cursul anului 2012, am participat in mod direct la redactarea in fals, fara respectarea prevederilor legale, a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat Laurei Codruta Kovesi.

Detin date si dovezi care demonstreaza ca aceasta comisie nu s-a intalnit niciodata, iar redactarea in fals a raportului s-a facut cu implicarea unor inalti demnitari ai statului si cu stiinta Laurei Codruta Kovesi.

Declar ca voi pune la dispozitia procurorului desemnat de catre dumneavoastra toate datele, documentele si informatiile care sa ateste modul in care s-a actionat pentru ascunderea adevarului privind plagiatul din cadrul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

Sebastian Ghita

27.09.2016”.

*Cititi aici comunicatul plagiate.ro

*Cititi aici denuntul lui Sebastian Ghita

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 28 September 2016 11:06 +18

SI BANII INAPOI CU DOBINZI SI PENALIZARI,CER SI EU CUM A CERUT SI MACOVEAUA PENTRU PONTA!!!!!!!!!!!!! BRE ACUSILEA NU TE MAI LAUZI CA ,,NOI SINTEM DINEA SI NE FACEM TREABA,,.......POATE PE JUSTITIE !!!!!!!!

# mulder, agentul mulder date 28 September 2016 11:34 +12

cred ca "pretenul meu" codlea, de la serele Brasov, va ramane fara o alta jucarie. Cand se face mare, tata Base ii va lua si lui jucariile si il va trimite in cusca la jucat cu******nul gardienilor. Stiu ca nu il suporti pe "moroi", dar de acolo vine "farul" care ii va scoate din lumina si ii va baga in ceata pe "copii lui"....parerea mea, de om care asteapta bland sa le duca un pachet cu prajituri (d'alea...ora 12!) :-* 8)

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 28 September 2016 12:10 +12

ptr prietenul mulder// am coraj sa pui ramasag CA PINA DISEARA EXPLODEAZA UN ALT SCANDAL MULT MAI MARE (ceva legat de moroi,copii moroiului,blaga,udrea)CARE SA DETURNEZE ATENTIA DE LA MALACCA(strimtoarea,strimtorata).toate scandalurile se inscriu pe linia ,,CIND ESTE SA TE IA DRACU TE IA SI DIN BRATELEL E POPII CHIAR SI DIN ALTAR!!!!!!!

# JOS PALARIA date 28 September 2016 14:27 +13

O nimerirăți! Se pare că bomba cu Blaga a explodat după ce ați postat...

# remember date 28 September 2016 18:26 +5

Cu multa vreme in urma , prietenul meu "securistul de serviciu" a scris clar, negru pe alb, ca Luluta nu are nici o vina in povestea plagiatului, intrucat ei, actul de creatie ii este strain( la simularea procreatiei Ghita spune ca se pricepe mai bine :P) si singura vina a ei a fost faptul ca a semnat lucrarea fara sa stie ce contine, asa ca Elena Ceausescu. Acum cand a explodat bomba, incep sa cred ca "securistul de serviciu" avea dreptate si daca as avea atestat de ziarist, prima intrebare pe care i-as pune-o Lulutei ar fi ceva legat de problematica dezbatuta in lucrare, o chestiune simpla.In functie de raspuns, datele problemei s-ar schimba. E una sa plagiezi si este alta sa-ti insusesti un bun intelectual produs de altcineva, chiar si cu acceptul lui. Furtul intelectual, sub presiunea functiei, este infractiune si se pedepseste cu multi ani de puscarie.Speta este destul de interesanta si merita investigata. :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :P :P :P :P :P :P :P :P :P

# plagiatoarea e PRUNA! date 30 September 2016 23:21 0

Să-i fie rușine madamei PRUNA că a plagiat-o pe Luluța! „O mare parte dintre paragrafele despre care se susţine care le-am plagiat de la persoane care le-au scris în 2008-2009 sunt paragrafe pe care eu le-am publicat încă din anul 2002. Persoanele despre care se spune că le-am plagiat şi am copiat din cartea lor m-au citat pe mine în cartea lor cu aceste articole apărute anterior", susţine procurorul general Kovesi. http://www.ocnamuresanul.ro/stiri/8-politica/25-doctor-in-plagiat-si-colonel-la-apelul-bocancilor

# unul din lumea cea mare date 28 September 2016 16:07 +8

ptr prietenul mulder//STIRE!!!!!! se pare ca ghita a fost trimis sa se ,,autodetoneze,, DE CATRE COLDEA!!!!!!CE PARERE AI MULDER?ca asta/i specialitatea ta,tu cunosti firele aici.

# Mulder, agentul mulder date 28 September 2016 20:29 +5

Imposibil. O sa vezi ca si mine, care i-am spus unui prost, la plecare ca "buturuga mica rastoarna carul mare", ca o sa fie o PERSEIDA pt ala de il banui tu de "agerime tulburatoare 2"! Moroiul tau e cel care detine ....cheia de bolta.... 8)

# DOREL date 28 September 2016 19:13 +5

Minte multa, nu se cere, sa fii p---t, sa ai putere ! A cui e deviza asta ? Ghici ghicitarea mea ! Si, b); nene Lascule, frate Ioane, te-am rugat, te-am implorat, adu-ti fata acasa ca ai numai una, stiii bine ca nu poate (doar i-ai cris articolele si ea, saracuta, nu pricepe nici acu' despre ce e vorba !), zarurile au fost aruncate, asa ca, Dumnezeu cu mila, da; Dumnezeu exista numai pentru oamenii buni ! Parerea mea ..

# DODI date 28 September 2016 11:23 +15

Cineva apropiat ei (de exemplu ”pușcăriașul” de la DIGI) ar trebui să îi explice luluței că furtul literar, artistic sau științific al altcuiva (integral sau parțial) și prezentat drept lucrare proprie se numește plagiat. Că să înțeleagă și ea că așa se numește ”COPIEREA” altor lucrări. Atunci poate pricepe și ea că a PLAGIAT. Acum a-i înțeles doamna COLONEL acoperit? Sau este greu cu limba română (lucru știut și de păpușarul ciolanis).

# NEA CAISĂ date 28 September 2016 14:38 +7

Tăcerea lui Joianis e o lecție utilă pentru elevi și studenți, mai ceva ca a lui Lenin - COPIAȚI, COPIAȚI, COPIAȚI și veți fi decorați!

# REMEMBER date 28 September 2016 11:24 +10

Micuța ex-baschetbalistă a lucrat cu mult sîrg pentru doctorat! L-a delegat iar și iar pe P. Dungan, că facea parte din comisie...

# BIATA LCK! date 28 September 2016 14:33 +7

Ko e o victimă a îndrumătorului de doctorat și a comisiei. Ăia or fi convins-o că așa se face în mileniul 3. Dar merită pe deplin diploma de „agerime tulburătoare” - la primul semnal că pute - trebuia să se dea suferindă cu capul și să se retragă la munca de jos :P

# exilu de aur al LULUȚEI date 28 September 2016 16:35 +4

Munca de jos nu e de Luluța. Băse a trimis-o în exil decît așa rușine :P

# postare necuviincioasă... date 29 September 2016 05:46 +2

Codruta trebuie operata. Sa-i fie scoasa politica din cap, si in loc sa-i fie introduse principalele notiuni de drept penal, dar si de drept constitutional.

# Ko nu e pușcăriabilă, poa' PRUNA date 28 September 2016 11:29 +12

Să se aplice Directiva KOVESI: „Pentru noi cel mai important este feedbackul pe care il primim de la oamenii cinstiti. Treaba noastra nu este sa ne uitam la ce zic inculpatii”. :P :P :P

# adrias date 28 September 2016 11:38 +5

O iubesc pe lulutza mai mult "dacat" Badea, dar cine este "Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) Cluj-Napoca"? S-au trezit si astia dupa ce Badea si GIP incearca sa trezeasca natiunea, in cauza respectiva, de ani buni?

# Esopel date 28 September 2016 12:59 +7

Ce aveţi bre cu biata fetiţă dacă s-a făcut "doctoriţă"? Ce ? Nu pentru asta s-a dus ea la grădiniţă?

# Spânu date 28 September 2016 15:05 +9

Trist este ca ajung de batjocura si cei [putini] care si-au luat doctoratul corect. Cand cineva mi se recomanda “dr in…”, eu unul in depunctez automat: prima data pt. laudarosenie (lasa oamenii sa descopere ulterior ca esti asa tare in profesia ta!), a doua oara pt ca il includ in gasca imensa de escroci cumparandu-si cartoane de doctorat.

# pelin date 28 September 2016 14:19 +10

Pt.un individ(persoana oarecare)care este prinsa ca a palgiat un articol sau o lucrare,indiferent de marimea si/sau importanta acestuia,situatia poate fi genanta.Adesea,alti oaameni ii privesc pe plagiatori ca pe niste escroci sau ca pe niste persoane dubioase,care nu stiu altceva decat sa fure propietatea intelectuala a altora.Deci in esenta,plagiatul este un furt ca oricare altul.Pana si un student prins ca a copiat o lucrare are parte de o pedeapsa pe masura,dar poate scapa si cu un averstisment.In cazul de fata este vorba de "mama catuselor",care pretinde ca nu iarta nici un raufacator!Atunci ce sanctiune merita aceasta femeie si ce prestanta mai poate avea in fata marelui public?Normal si de bun simt ar fi sa paraseasca scaunul de sef al DNA,fiind incompatibila cu tinuta si functia pa care o ocupa!!!!!!!!!!!!

# PEDEAPSĂ... CADUCĂ date 28 September 2016 15:26 +3

Să se aplice soluția dată de Alinuța (politolog român, având ca domenii de expertiză politicile publice, buna guvernare, lupta anticorupție și democratizarea) în cazul plagiatului celui academician - plagiatul a fost publicat după 6 ani de la scriere şi ar trebui să se facă uitate acuzațiile. :P :P :P http://www.antena3.ro/actualitate/lucrare-trasa-la-indigo-aparata-cum-este-musamalizat-plagiatul-academicianului-constantin-popa-210960.html

# Trahanache date 28 September 2016 15:37 -1

''SPECIALISTII CONFIRMA FURTUL INTELECTUAL'', Care specialisti ?. Ca in anii 90, vreo 15.000 pe care nu i-a vazut nimeni. Asa si cu aceasta GRAUR, este compusa din ''specialisti'', fara nume, sau poate ca nu trebuie sa stim cine se afla in spatele acesteia. Nu de altceva, dar pana si la plagiate se pricepe tot romanu.   

# Pif date 28 September 2016 18:07 +6

Cu tehnologia de azi, este suficient un software performant de detectare rapida a plagiatului. Nu e nevoie de nu stiu ce specializae ca sa interpretezi datele furnizate de program, pe coloane paralele si sa confirmi lejer ca programul a gasit pasaje identice in scrierile mai multor autori. Sa zicem ca trebuie sa existe si o institutie care sa verifice datele furnizate de program si sa dea un verdict oficial, atacabil in instanta. Restul e can can.

# Pif date 28 September 2016 16:48 +5

Unica mea curiozitate e daca pe placuta apartam. in care locuieste in Bucuresti scrie Dr.in drept Laura Codruta Kovesi. Din moment ce a ajuns procuror general fara sa aiba doctorat,ci pur si simplu pe merite personale, chestia cu doctoratul a fost un moft personal ...daca tot n-a avut chef sa schimbe scutece, apreciind mai mult diplomele si distinctiile pt. merite deosebite pe timp de pace. Imi place ca indeosebi frantujii i-au citit slabiciunea pt. decoratii de pus pe pept. Si nu doar slabiciunea ei, ci si a lui Coldea. D-aia le-as propune, cand vor ajunge pensionari, ca pe langa titlul de Dr, sa-si inscriptioneze pe placuta usii de la apartament si "decorat de statul Francez cu insemnele de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, respectiv de Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului". Daca te inunda unul dintre astia 2, nici nu mai aia curajul sa le suni la usa ca sa le faci scandal, ca intre vecini. Te duci ata la un advocat ca sa converseze in scris cu ei , extrem de elegant.

# -UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 28 September 2016 19:11 +5

PTR PIF//pai cum sa fie doctor daca nu/i doctor(vorba lui behehe)ASTA/I FELCER!!!!!

# vai da' ce date 28 September 2016 17:10 +1

noroc a avut cu ghita si ponta ca au ajutat-o sa "ascunda" plagiatul :D :D :D n-ai vazut asa ceva :lol: :lol: :lol: si ce noroc avem si noi ca natie cu ei ... cine stie ce ne-am fi facut fara d'alde ghita

# da' date 28 September 2016 17:18 -1

victor viorel ce-a facut mai dodi? :lol: :lol: :lol: dal lulutza a palgiat? :lol: :lol: :lol:

# Ciordutza date 28 September 2016 18:53 +5

Ciordutza dar gradele de la Oprea cand le dati inapoi? Tu si cu frumosul ala din spatele tau.

# white qube date 28 September 2016 21:51 +2

https://web.archive.org/web/20160101135156/http://www.grupul.ro/lucrarea-de-doctorat-a-procurorului-general-al-romaniei-laura-codruta-kovesi-este-un-plagiat/

# Slim date 28 September 2016 23:52 +4

Presedintele comisiei era nimeni altul decât o nulitate absolută,care a fost și decan al Facultății de Drept din Timișoara,un anume Radu I.Motica. Acest impostor a ajuns decan, după ce până in anul 1990 a fost un simplu MILIȚIAN,cu gradul de PLUTONIER. :sigh:

# slim date 29 September 2016 09:23 +4

Poate spune "dr."Radu I.Motica cât era tariful pt.un doctorat.Cam piperat oricum!!! :lol:

# Salvamar date 30 September 2016 08:14 +1

hai ma fratilor, nu o invinuiti pe Luluta de ceva ce nu a facut -adica a plagiat. ea nu a plagiat nimic, ci ”negri” lui V Pasca au plagiat, ea numai a semnat.

# Florșică de Fonemă date 29 September 2016 15:38 -4

„TAMAM a la turca, bre!” // Surse demne de încredere din cadrul Institutului de lingvistică „Iorgu Iordan – Al Rossetti”, au anunțat, sub protecția anonimatului, intenția acestei instituții academice de a propune modificarea, în toate dicționarele explicative ale limbii române, grafia adverbului „TAMAN” prin aducerea ei la forma etimologică turcească – „TAMAM”. „TAMÁN adv. (Pop.) 1. Tocmai, întocmai, chiar, exact. 2. În special, mai ales. 3. De-abia, într-un târziu, numai. – Din tc. TAMAM”

# Florșică de Fonemă date 29 September 2016 15:40 -4

„Această măsură de o justețe etimologică impecabilă este justificată prin caracterul evolutiv al limbii române, prin necesitatea acordării semantice și fonetice a lexicului uzual față de realitatea obiectivă a evenimentelor istorice.” (ne-a declarat un pâcălici conferențiar universitar de la acest institut, în timpul limitat în care stingea lumina din sălile institutului, încuia ușa, arunca cheia la canalizare și o rupea la o sănătoasă inglish-running, panicat fiind de apariția îngrozitoare, în dreptul imobilului din Calea 13 Septembrie nr. 13, a unei mașini Volga de culoare neagră, cu număr de înmatriculare rar – B 01 DNA)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.08.2022 – Pirlog o umileste pe Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva