22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DICTATURA SE INSTAUREAZA IN CSM – Revoltator: vocile critice sunt izolate in CSM. Reprezentantii societatii civile in CSM Victor Alistar si Romeu Chelariu rup tacerea: “Informam opinia publica cu privire la un fapt deosebit de grav petrecut astazi, cand a fost cenzurata participarea noastra la dezbaterile privind punctele inscrise pe ordinea de zi... Ni s-a refuzat participarea la sedinta in contra prevederilor legale” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 February 2021 15:39
Vizualizari: 7774

Magistratii din tara si romanii in general au inca un motiv sa le “multumeasca” judecatoarelor Lia Savonea, Simona Marcu, Margareta Nicoleta Tint si Corina Corbu, cele care au facut posibila plasarea judecatorului Bogdan Mateescu in fruntea CSM. Sub Bogdan Mateescu, poate chiar si cu acordul sau, dictatura se instaureaza incet, incet atat in sistem, cat si in Consiliul Superior al Magistraturii. Cel putin aceasta este opinia noastra.


 

Dupa cazul revoltator privind suspendarea din functie a unor judecatoare fara ca impotriva lor sa fie aduse oficial acuzatii privind posibile abateri disciplinare (click aici pentru a citi), iata ca un nou episod extrem de grav s-a petrecut in CSM. De data aceasta, vorbim despre izolarea vocilor critice din CSM. Ne referim la cei doi reprezentanti ai societatii civile Victor Alistar (foto stanga) si Romeu Chelariu (foto dreapta), cunoscuti pentru pozitiile lor sanatoase si impotriva derapajelor si abuzurilor comise in sistem, carora li s-a interzis sa participe la una dintre sedintele din CSM.

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii marti, 23 februarie 2021, Victor Alistar si Romeu Chelariu dezvaluie ca li s-a refuzat participarea la sedinta Comisiei 1 legislatie si cooperare institutionala din cadrul CSM (judecatori) condusa de Andrea Chis, sedinta care nu a inceput pana cand cei doi nu au inteles sa se retraga. In comunicatul de presa pe care Lumea Justitiei il prezinta in exclusivitate, cei doi reprezentanti ai societatii civile in CSM subliniaza ca au fost blocati sa participe la respectiva sedinta contrar prevederilor legale, ale regulamentului si chiar a unei hotarari adoptate cu cateva zile in urma de CSM. Iar totul se intampla dupa ce in anii anteriori participarea reprezentantilor societatii civile la asemenea sedinte nu a reprezentat nicio problema.


Iata comunicatul reprezentantilor societatii civile in CSM:

 


Comentarii

# coco date 23 February 2021 16:13 +14

Pai sa dea in judecata CSM, ce mai asteapta?!?

# Gilu date 23 February 2021 18:30 +14

Pentru ca cei doi reprezentanți ai societății civile,stiu mai multă carte decât maimutele care populează cotetul si au caracter,ceea ce le lipsește primatelor conduse de savarina ...

# mitica date 23 February 2021 18:40 +1

Pai sa desfintam CSM-ul si sa-i trimitem la munca!

# maxtor date 23 February 2021 19:22 0

"cunoscuti pentru pozitiile lor sanatoase" -pozitii originar sanatoase... scrie chiar la art 133,2,b "acestia participa NUMAI la lucrarile in plen",s-a refuzat participarea la sedinta Comisiei 1. deci obiceiul era sa se intre pe geam.

# Parerea mea date 23 February 2021 20:12 0

Sincer, cred ca pe Mateescu fie o sa-l revoce colegii lui, fie o sa-l lege DNA.

# Magna Cloaca Aequitatis (Justiție de Canalizare) date 23 February 2021 21:12 +5

„ …der Mensch ist nicht der Gerechtigkeit oder Justiz wegen, sondern diese Justiz ist des Menschen wegen” – Ludwig Feuerbach „... omul nu este cauzat de Dreptate sau Justiție și mai degrabă Justiția este cauzată (n.r. ”născută”, ”izvorâtă”) de om” Aista-i citatul meu preferat despre cocoana aia ajunsă ca o cerșetoare zdrențăroasă, ce și-a amanetat sabia la vreun sală de păcănele judiciare și care stă îngenuncheată în mijlocul pieței, folosindu-și talerele balanței ca să cerșească vreo drahmă de la potențații zilei. Este citatul inserat drept „Moto” în sumedenie de acte procedurale, expediate acestor prostovani cu talangă la bavețică, ce-și închipuie că Dongoroz a fost vreun toboșar iar Feuerbach vreun cântăreț din drâmbă.

# Magna Cloaca Aequitatis (Justiție de Canalizare) date 23 February 2021 21:12 +2

Boon! Așadar, Justiția (aka Dreptatea) înseamnă un concept filosofic, moral, social, zămislit de însele conveniențele Oamenilor. Deci în orice împrejurare în care se invocă „Justiția” („Justiz”) sau „Dreptatea” („Gerechtigkeit”) elementul de referință, originea oricărei proiecții stă în societate, în oameni. A denatura sensul natural al acestei paradigme către o gașcă infectă de vreo 7.000 de borfășei cu robe nu înseamnă altceva decât a perverti ideea de „Justiție” și de a o bălăcări în haznaua promiscuității morale și a turpitudinii comportamentale de care dau dovadă această Sectă a Geambașilor Adevărului Mistificat. Pentru ca după un asemenea prolog, să reiasă cu limpezime de cleștar modul în care ar trebui organizat și alcătuit acest palier suprem al „Justiției”. În nici un caz nu au ce căuta în CSM drujbiștii lumpen-judiciarismului mioritic.

# Magna Cloaca Aequitatis (Justiție de Canalizare) date 23 February 2021 21:13 +2

Ce caută în CSM reprezentanții acestei Cârdășii ce au transformat norma judiciară într-o uriașă pungășie, ei – cârdașii stahanovismului justiției de canalizare – acaparând și însușindu-si prin rapt și dol atât normativul, cât și procedura; atât calea de contestație cât și calea ordinară sau extraordinară de atac; atât soluționarea sesizării disciplinare dar și răspunderea materială, civilă sau penală a Mafiotului cu robă. NU AU CE CĂUTA ÎN ALTARUL TEMPLULUI TEMIDEI acești Pungași ai Dreptății siluite, ale căror argumente valorice sunt oripilanta mediocritate, descendența genealogică pe filiera migratorilor de pe tărâmurile Gangelui, precum și apartenența sezinară la casta infectă a delatorilor, sicofanților, torționarilor, trădătorilor de rit securist și neo-securist.

# Magna Cloaca Aequitatis (Justiție de Canalizare) date 23 February 2021 21:14 +2

Dacă justiția emană de la Oameni, firesc ar fi ca forul suprem ce-și are drept competență organizarea și garantarea bunului mers al „Justiției” ar trebuii să fie alcătuit din plebei, conform reprezentării socio-profesionale. În CSM ar trebui să fie doar unul sau doi reprezentanți ai puterii judecătorești iar aceștia să îndeplinească un rol tehnocratic, acela de buni cunoscători ai detaliilor și finețurilor legislative. În rest 99% din componența CSM ar trebui să fie asigurată cu reprezentantul sistemului medical, cu reprezentantul sistemului de învățământ, cu reprezentantul polițiștilor, cu cel al transportatorilor, cu cel al agricultorilor și fermierilor, cu cel al IT-iștilor, cu cel al personalului bugetar din instituțiile publice, cu cel al angajaților din sistemul privat, cu reprezentantul barourilor, cu reprezentantul ONG-urilor, cu reprezentantul asociațiilor de protecție a drepturilor omului, cu reprezentantul sistemului financiar bancar etcaetera etcaetera.

# Magna Cloaca Aequitatis (Justiție de Canalizare) date 23 February 2021 21:15 +1

Toate segmentele sociale, ocupaționale, ale căror acțiuni converg către și formează acest ansamblu denumit ”societate” ar trebui să-și aibă locul și să-și facă auzit cuvântul în CSM. Căci, justiția emană de la oameni și nicidecum oamenii nu sunt emanați de deșucheata paradigmă pseudo-judiciară, scornită și implementată de o gașcă impostori care au transformat conceptul de „Dreptate” într-un marafet perisabil, pe care-l tranzacționează veros și venal într-ale lor Temple ale Promiscuității și Pierzaniei judiciare. De când CSM-ul este apanajul magistraților? De unde cetire și de unde asemenea spurcalnică moștenire? De când o clică mafiotică alcătuită din aprox. 7.000 de mafioți organizați în famiglii aparținătoare ale celui mai întins Grup Infracțional Organizat, își arogă posesia și uzul a pâinii, a cuțitului, a cârnațului, a mesei de tăiat și a serviciului de catering?

# Magna Cloaca Aequitatis (Justiție de Canalizare) date 23 February 2021 21:16 +1

Sau, reformulând, de când o sectă de cârdași mafiotici fac și regulile, arbitrează jocul, schimbă regulile în timpul jocului, centrează mingea, marchează goluri cu capul, iau mingea din plasă și o duc la mijlocul terenului după care tot ei fluieră reînceperea JOCULUI MĂSLUI PÂNĂ-N PLĂSELE? JUSTIȚIA EMANĂ ȘI ESTE A OAMENILOR, NICIDECUM NU ESTE VREUN FETIȘ EGOMANIACAL APARȚINÂND GRUPULUI INFRACȚIONAL ORGANIZAT „MAFIA INC.” Poate acum ideile de mai sus par bizare și utopice, dar vom ajunge vremea în care „Senatul” Dreptății și al Justiției va fi ocupat doar de senatorii desemnați de Cetate! AM ZIS!

# rezumat pentru cei 7.000 de analfabeți funcțional date 23 February 2021 21:33 +2

Justiția este a OAMENILOR, nicidecum a puradeilor analfabeti, cu tătici milițieni și bunici securiști.

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Plebis date 23 February 2021 21:42 +1

Maxtore, dacă te rog Io* frumușăl să-ți tacă fleanca și să retragi într-o caldă și ocrotitoare sorginte maternă, e mult? Vezi că deja începi să sari calul pe acest site și... nu e bine! Nu e bine, amice! Acest site nu e nici pisoarul tău, dar nici oala ta de noapte. Io* zic cu binișorul să te retragi frumos și să-ți vezi de șobolănelile tale!

# nuibai date 23 February 2021 22:09 +3

Societatea civilă va/vom avea acolo un cuvînt de spus atunci cînd membrii "civili" vor fi majoritari 50%+1. Nu ştiu dacă pentru asta e nevoie de lege sau de Constituţie, voi studia, oricum e posibil. Şi încă: În lupta cu Mafia trebuie să lupţi şi cu mijloacele ei, adică să le cunoşti şi să le aplici în scopuri pozitive.

# nuibai date 23 February 2021 22:17 0

Am citit: trebuie modificată Constituţia: e simplu: în loc de "2 membri" să se scrie "10 membri" sau "50%+1". Sigur pe cît de simplu e de scris asta, pe atît de greu e de trecut de stalinişti. Doar nu vreţi să vină staliniştii cu ideea, nu?

# Magna Cloaca Aequitatis (Justiție de Canalizare) addendum date 23 February 2021 22:29 +1

În CSM trebuie să-și aibă locul chiar și reprezentantul serviciilor secrete! (wow!) :eek: Da! Reprezentantul șpionilor și al contrașpionilor - ca elemente componente ale bunului mers social - va fi prezent oficial, public, transparent în Senatul Dreptății, loc în care, de asemenea public, transparent, își va face cunoscut CUVÂNTUL! :eek: :eek: :eek: (adio protocoale! totul la vedere!)

# Edelweiss - Ivory Tower Wrecking Hammer of Old Concepts date 23 February 2021 22:43 0

Maxtore, vezi tu mai sus cât de adâncă este prăpastia dintre un spirit vizionar și un puradel tuciuriu, descendent de sicofant securist? Tu, în închistarea specifică mediocrității tale, te-ai înălțat până la standardul gregar al genunchiului broaștei și n-ai reușit mai mult decât să observi o anumită sintagmă juridică, din cuprinsul unui normativ (al unei entități) preexistent. Io*, spre deosebire de progeniturile țiganilor eliberați din robie, ai căror fii au înnegrit statele de plată ale miliției și securității iar ai căror nepoți căpușează până la sufocare sistemul judiciar valah, am reușit să demolez chiar și concepte a căror prezumtivă demolare scapă puterii de conceptualizare a peste 99% din po******ție. Tu poți, în impotența ta intelectuală, doar să te acați ca scaiul de oaie, de un ra_hat de articol dintr-o lege desuetă ce reglementează un for aidoma de vetust. Io* am dovedit că de la înălțimea diafană a Turnulețului meu Ivoriu, pot demola concepte aproape tabu.

# Edelweiss - Ivory Tower Wrecking Hammer of Old Concepts date 23 February 2021 22:44 0

Uite, de exemplu, Io*, chiar contrar dictonului „Mater semper certa est, pater numquam”, pot să afirm că mamica ta nu este mamica ta ci este… însăși bunica ta! :eek: Nu crezi? Ia mergi la azilul de bătrâni unde l-ai internat pe tac-tu ca să-i iei casa și averea și întreabă-l ce anume a făcut cu mamica lui acum ceva ani, ce corespund până la exactitate cu datele înscrise de SPCLEP în crotalia ta de identitate! :P :roll:

# Narcis date 23 February 2021 23:10 +5

Perfect democratic! Consiliul a pierdut orice legatură cu scopul pentru care a fost creat, este o juntă. Junta CSM incepe sa devina din ce in ce mai fățișă! Si mai agresivă. Statul pierde control asupra propriilor institutii.

# maxtor date 23 February 2021 23:38 -1

@Zincweiss: -intra mata,"membru al publicului" la lucrarile parliamentului IN COMISII... republicaniceste ai dreptul.vezi ca p.m. dancila a dat MUCLES la sedintele consiliului local. -doar din sursa publica stim de 1 abtinere:felicitari! (ce au putut invoca aia 2:pct 13,un "atac energetic"???) -nu poate internetu suporta cateva sute de bitzi de la maxtor pe zi?! -e regratabila orice condamnare pentru injuraturi. injuraturile se pot retrage,chiar stil "eppur si muove",secundele de pushcareala-canci.

# maxtor date 23 February 2021 23:44 -2

"crotalia"?! -nu,merci! Propunem revocarea celor 2 spe-ci-a-liști pe motiv ca s-a primenit Senatul, nu mai reprezinta nimic!

# maxtor date 23 February 2021 23:48 -1

-darama "jurisprudenta" si ajungi ca lesinaturile din robe(apucat,j sau p).

# Offtopic @maxtor cu SMART-ul triggered (crazy HDD) date 24 February 2021 07:10 +1

Iacătă motivațiile celor 5 abțineri, în 1 dosar civil si 2 penale, activitate de atac SIMULTAN, în haită, a golanilor din Grupul Infracțional Organizat „Judicial Mafia Inc.”: primul care s-a apținut era soțul (ulițarnic) al momâii vătămate ce m-a reclamat la meliție cum că cică fiind de atâta timp singură acasă și neconsolată (barbac-su fiind plecat la colindat cu footnicul pe la advocate) s-o spariet despre ce măscării grăiesc postacii pe Net și că o făcut ****** în budigăi. S-o admis. Următoarele 2 apțineri o fost la Vespasiana de Apel Sv, unde se judecat apelul din dosarul strămutat pe fond la Suceava, din motive de evidentă incompatibilitate a instanței unde funcționa momâia vătămată. (Republika autonomă Rădăuți). Amu faza interesantă o fost că la completul de la Vespasiană, era o momâie care fusese colegă de instanță cu momâia vătămată. Am ridicat înaintea primului termen al apelului chestiunea motivului de incompatibilitate.

# Offtopic @maxtor cu SMART-ul triggered (crazy HDD) date 24 February 2021 07:11 +1

Să fi văzut ce liniște s-a lăsat peste sala plină de advocați și hoțomani: de aruncai un ac pe jos, în auzeai zdrăngănind pe podele! Cotoroanța de ilieș s-o făcut simultan verde, neagră, galbenă, albă și roșie la față, o mormăit ceva vro 2 minute cu kalegul de kamplet ( o pocitanie de om ca un pitic cissexual, cum rar ai ocazia să întâlnești) și s-o abținut amândoi. Acum apținerea o fost numai așa la oha! gen „zaiaț no pagadi”, ca să mă prostească de cap. Nu s-o admis aptinerea și m-o executat pe apel: din amendă penală o tricotat-o de-o închisoare direct cu executare. Amu celelante 2 aptineri o fost într-alt dosar, dară ele o fost făcute tot de un fost coleg al momâiei, respectiv un fost procuror de la Parchetul de pe lângă judecăcătoria momâiei, ajuns judecător. Una s-o admis, alta ba.

# Offtopic @maxtor cu SMART-ul triggered (crazy HDD) date 24 February 2021 07:12 +2

Oricum, ca idee de încheiere, știi ce nu regret și consider că e proba supremă a frondei în fața acestor derbedei cu robe? Faptul că inițial convenisem cu porcușorul de caz să se stabilească o întâlnire, eu urma să-mi cer scuze iar dosarul să fie clasat. Am așteptat ca pruostul vro 2-3 luni să fiu chemat la „datingul judiciar” și ioc! După vreo 3 luni mi-am băgat plua-n capul lor de minciunoși, m-am dus peste porcușor la Parchet, mi-am completat declarația din proprie inițiativă, am menținut valide toate cele anterioare, mai puțin SCUZELE PE CARE LE-AM RETRACTAT. Am făcut închisoare pentru vorbe dar… MĂCAR NU MI-AM CERUT SCUZE ÎN FAȚA UNEI DESCREIERATE! Să știi că… A MERITAT PREȚUL! /// :roll: p.s. să știi că am cercetat mai atent, pe bază de probe ADN: nu maică-ta e bunică-ta ci taică-tu cel mai probabil este bunicul tău! :eek:

# maxtor date 24 February 2021 15:02 -2

hai, mah Luju,spune tot ce stii! -cei 2 talibani s-au autodetonat(probabil la ordin),au explicat clar ca au participat fara drept in lucrarile comisiilor csm(pe civil,stranie coincidenta,nu pe militarizat) si ne-au aratat ca nu sunt asa de mari spe-ci-a-lishti pentru ca citeaza dar nu par a sti ce citeaza(!!!!). numai ca: -lovitura de bombeu o vor incasa CEILALTI MEMBRII,cei care pana acum LE-AU PERMIS celor 2 sa participe fara drept. si luju se face ca ploua,incepe cu hau-hau,exact ca cu(!)primul articol privind votul pe siij. pai cum lujule,cand scrie negru pe alb ca "siij LOVES judecatorii"(https://www.luju.ro/static/smiles/sick.gif) chiar inghiti motivarea?! -cele 2 doamne cu "opinie concurenta" nu stiau ca in realitate una se vb. si alta se scrie(mai bine semnau la camatari),ca asa e meteahna???? da,lujule,unii sunt pusi pe zburat, "ce-se-me-ul meu!" va fi identic fake.

# Edelweiss - Ivory Tower Grămătic date 24 February 2021 19:27 +1

”... o vor încasa CEILALȚI MEMBRII” ? :eek: 'tu-ț amaru mde maimuțică de bombardament judiciar, semianalfabetă și sfertodoctă! MARȘ LA ȘCOALĂ, POTAIE! (ref. art. 14, alin. 2, lit. d din Legea 303/2004: „d) cunoaște limba română”)

# maxtor date 24 February 2021 21:51 0

"...o vor incasa altii,membrii care..." e mai bine?! nu mai conteaza,mutarea e de anvergura.

# ?????? date 28 February 2021 10:43 0

@ Ăştia de la societatea civilă din CSM au şi ei vreo idee despre ce venituri poate asigura societatea pe care o judecă magistraţii şi o apără avocaţii şi despre câţi bani sunt alocaţi de UE, ? Cum aţi comenta şi despre faptul că la Sfatul Bătrânilor, Stabor , chiar şi la Curtea Domnească, plăţile pentru judecăţile făcute erau, de regulă, simbolice, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva