26 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOAR PATRU VOTURI DESTEPTE – Corina Corbu a fost reinvestita la sefia Inaltei Curti, dupa un prim mandat in care s-a opus verificarilor privind modul in care ICCJ a emis mandate de siguranta nationala pe banda rulanta si in care a facut scut pentru judecatorii din “Completul Negru” care au condamnat si bagat la inchisoare oameni nevinovati. Corbu a primit 6 voturi “pentru” si 4 “impotriva”. Iata cine sunt membrii CSM care au uns-o pe Corbu in fruntea ICCJ pentru alti trei ani

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 June 2022 16:09
Vizualizari: 7502

Actuala sefa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Corina Corbu (foto dreapta), va ramane la conducerea instantei supreme inca trei ani. Corina Corbu a fost reinvestita in functia de presedinta a ICCJ.


 

Decizia a fost luata joi, 9 iunie 2022, de Sectia pentru judecatori a CSM. De fapt de o parte din gruparea care conduce Consiliul. Astfel, Corbu a obtinut 6 voturi pentru reinvestire si 4 voturi impotriva reinvestirii (vezi facsimil).

Avand in vedere modul in care s-a derulat sedinta CSM si situatia din Consiliu, intuim ca cei care i-au acordat un nou mandat Corinei Corbu la presedintia ICCJ sunt:

-presedintele CSM Marian Buda

-judecatoarea Simona Marcu

-judecatoarea Nicoleta Margareta Tint

-judecatoarea Lia Savonea

-judecatorul Bogdan Mateescu

-ministrul Justitiei Catalin Predoiu


De partea cealalta, intuim ca cele patru voturi, cele corecte in opinia noastra, apartin urmatorilor:

 

-judecatoarea Andrea Chis

-judecatoarea Gabriela Baltag

-judecatoarea Evelina Oprina

-judecatorul Mihai Balan


Unii din majoritate au uitat brusc ce-a facut Corina


Sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM a fost de un penibil absolut. Spunem asta intrucat din toti membrii Sectiei, doar trei au pus cu adevarat intrebari dificile. Este vorba despre judecatoarele Andrea Chis, Gabriela Baltag si Evelina Oprina.

In rest, judecatoarea Simona Marcu si presedintele CSM Marian Buda au intrebat ca sa intrebe, iar simplul membru CSM Bogdan Mateescu i-a facut un mic laudatio Corinei Corbu, dupa ce a avut grija ca aceasta nu cumva sa raspunda la o intrebare legata de o crunta nelegalitate comisa in CSM (click aici pentru a citi).

Pe de alta parte, majoritatea care conduce CSM a reinvestit-o pe Corina Corbu la presedintia ICCJ uitand, spre exemplu, ca aceasta s-a opus in primul sau mandat efectuarii oricaror verificari privind modul in care Inalta Curte a dat mandate de siguranta nationala pe banda rulanta. Culmea este ca unii din majoritatea care astazi o sustine pe Corbu au uitat acest lucru sau il trec cu vederea, desi in urma cu cativa ani luptau impotriva implicarii SRI in actul de justitie si impotriva terorii instaurate de “Binomul SRI-DNA” inclusiv prin mandatele de siguranta nationala. Iar strict acest episod, in care Corina Corbu s-a opus aflarii adevarului despre modul in care au fost date mandate de siguranta nationala cu zecile de mii de catre ICCJ, trebuia, credem noi, sa reprezinte un motiv cat se poate de justificat pentru a fi respinsa.

De asemenea, un alt motiv pentru care din punctul nostru de vedere Corina Corbu nu trebuia sa mai primeasca un nou mandat il reprezinta modul in care a facut scut pentru judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie din “Completul Negru” al ICCJ, demascati ca au condamnat si trimis la inchisoare oameni nevinovati, cu incalcarea dreptului la un proces echitabil. Din nou, unii din majoritatea care conduce CSM si care astazi i-a dat inca un mandat lui Corbu au uitat acest lucru, desi la acea data se aratau revoltati de pozitiile prin care sefa ICCJ isi apara colegii dovediti ca au condamnat oameni nevinovati.

 


Comentarii

# nae din dealul feleacului date 9 June 2022 16:44 +348

Venita din Fundu Moldovei,aceasta pasare numita corb si nu ci-o-ara,dupa ce a fost "prelucrata"acum nu se mai da plecata!Sustinatorul ei cu mina pe inima cum de nu a indemnat-o si pe ea sa-si puna mina macar pe..pa-sa-rica(vezi poza)?Vai de capul nostru cu asa ICCJ-isti!Sistemul judiciar din Romania este cel mai eficient Grup Infractional Organizat din tara!Asta nu te intereseaza Corbule?

# DODI date 9 June 2022 20:39 +210

De două ori câte ”trei, Doamne, și toți trei” sunt ori acoperiți ai SRI (gen savarină sau budă) ori pupincuriști ai vuvuzelei SRI: cleptomanul imobiliar ciolaniSS-WuhaniSS (gen PER2U). Așa că ce așteptări poți avea de la asemenea loaze? Au făcut și fac toată viața doar ce li se ordonă!

# santinela date 10 June 2022 07:10 +110

Excluzindule pe cele 3 doamne judecator ,bune profesioniste,in rest daca spui componenta specimenelor care populeaza acest CSM poti trage linistit apa !

# maxtor date 12 June 2022 00:09 0

" cetatenii sa respecte autoizolarea DISPUSA "

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.02.2024 – Pensionari si o demisie in parchete

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva