22 ianuarie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DUMINICA URII II COSTA PE ROMANI (V) – Regimul Iohannis incepe taierile de salarii in prag de Craciun. Guvernul PNL al lui Ludovic Orban le-a luat din bani angajatilor de la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti. Veniturile au fost reduse cu 15% dupa ce sporul de conditii vatamatoare nu a mai fost platit. Taierile vor afecta toate Inspectoratele din tara (Video)

Scris de: George TARATA

13 decembrie 2019 17:47
Vizualizari: 4607

Avem primii romani care incep sa simta in buzunare efectele “duminicii urii”, mai exact ale zilei de 24 noiembrie 2019, data la care, bazandu-se pe o campanie extremista declansata impotriva PSD, presedintele Klaus Iohannis a primit un nou mandat de cinci ani si intreaga putere din Romania, pe care acum o manifesta in plan economic prin “Guvernul meu” condus de premierul Ludovic Orban. Sute de salariati de la o importanta institutie s-au trezit cu salariile micsorate chiar in pragul Craciunului. Este vorba despre Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti.


 


Astfel, cu mai putin de doua saptamani inainte de Craciun, aproximativ 200 de salariati ai ITM Bucuresti s-au trezit cu salariile diminuate. Dezvaluirea a fost facuta vineri seara, 13 decembrie 2019, de jurnalista Gina Vacariu de la Antena 3. Conform acesteia, ar fi vorba despre o scadere a salariilor cu 15%, cauzata de faptul ca incepand cu aceasta luna nu va mai fi acordat sporul de conditii vatamatoare.


397 lei in minus

 

Spre exemplu, unul dintre angajatii de la Inspectia Muncii Bucuresti a luat in luna decembrie un salariu de 3.963 de lei, dupa ce luna anterioara incasase 4.360 de lei. Deci o scadere cu 397 de lei. Potrivit Ginei Vacariu, explicatiile oferite de Ministerul Muncii au fost ca nu ar fi bani suficienti pentru plata salariilor la nivelul lunii noiembrie. Destul de ciudat atat timp cat in urma cu doar doua saptamani Guvernul PNL Iohannis-Orban a facut rectificarea bugetara si ar fi trebuit sa cuprinda banii de salariu.

Pe de alta parte, diminuarea salariilor afecteaza toate inspectoratele de munca din tara, unde lucreaza circa 2000 de persoane.

De partea cealalta, ministresa Muncii Violeta Alexandru s-a spalat pe maini si a anuntat in sedinta de Guvern, intrebata fiind de premierul Ludovic Orban, ca de vina ar fi conducerii Inspectoratului Teritorial de Munca, acesta anuntand-o ca a ramas fara bani.

 

* Vedeti aici dezvaluirile privind taierile de salarii de la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti

* Cititi aici “Duminica urii ii costa pe romani (I)”

* Cititi aici “Duminica urii ii costa pe romani (II)”

* Cititi aici “Duminica urii ii costa pe romani (III)”

* Cititi aici “Duminica urii ii costa pe romani (IV)”

Comentarii

# imun/teanu date 13 decembrie 2019 18:26 +3

In '69, cand infiintate institutele de proiectari judetene, la Buzau a ajuns unul Basula, sef!, arhitect echivalat din conductor /constatat ca "zbanghiu". Directorul in concediu, i s-a instalat in birou. Prieten intrand neanuntat l-a surprins topaind la fereastra "am ajuns director, am ajuns director...". Asa si domnul Ludovic poate acum topai la maLdoNila ca "am ajuns si prim...". Cu solutia simpla pentru "o paine alba-n casa". Acum, daca tot a avut oua, s-a asezat la clocit /cum fusese-ntrebat Bula, "vaaai!, ce-ti trece prin cap! / aaa!, doar un piron, mama".

# Prostanis si Ghiolban , un fel de Lolec si Bolec ! date 13 decembrie 2019 18:49 +9

Ce cauta acesti derbedei in fruntea tarii ? Serviciile interne , aveti un raspuns diferit de ce cred eu ? I-ati infipt acolo ca sa ne parazitati in continuare, pe sume din ce in ce mai mari , trazneasca-va in zi senina, de blestemati ce sunteti ! :o

# belzebarbut date 13 decembrie 2019 19:14 +6

Sa gandim pozitiv cum ar zice mindfulnessistii lui ciolos si sa vedem si cresterile din ultima luna de zile a guvernarii orbanis. Sa vedem ce a crescut.. a crescut euro, a crescut deficitul bugetar, a crescut numarul somerilor, a crescut rata la banca, a crescut in jos ratingul de tara.. ce mai incolo si incoace, suntem pe plus la toate capitolele. Sa nu uitam ca supraaciza de 7 bani a fost eliminata.. ceea ce-i mare lucru.. Va fi inlocuita de acciza cu 9 bani in plus de anul viitor dar hei... iata... suntem si aici pe plus. Iar pentru directorii si angajatii care-si pierd locurile de munca pe criterii politice le zic sa gandeasca pozitiv si sa fie constienti ca, acum in prag de sarbatori, vor face fericiti niste pdl-isti care le vor lua locul... Si pentru ca tot vin sarbatorile va urez.. sa aveti spor.. nu toti, care mai apucati sa luati.. :lol:

# YES date 13 decembrie 2019 21:12 +5

Dupa alegerile din Marea Britanie (de joi) a devenit " sigur" ca din anul 2020 Uniunea-Europeana va fi in stapanirea reala a Uniunii Europene-GERMANE pentru multi ani. Visul german devine REALITATE!. DIASPORA va vedea acum ce presiuni vor suporta . Pana si Johannis a fost "evaziv" privind protectia romanilor din strainatate.Vin timpuri grele si pentru faimosii # rezist fara fonduri grase la O.N.G.-uri. Piata Victoriei va devenii PUSTIE!.

# ion date 13 decembrie 2019 21:29 +4

Romani din tara si din diaspora, votati Johannis si PNDL -eprele ,in continuare! Johannis si PND-eprele lucrează pentru companiile si băncile străine, nu pentru voi români! Nu v-ati prins încă in 30 de ani? De aceea PSD -trebuie să dispară,pentru ca este singurul partid care se luptă pentru români!

# Sphinx date 13 decembrie 2019 22:01 +2

GRESIT domnule George TARATA, "cultura" lui Johannis NU este a URII . Sub o demagogie politica populista EL "cultiva" ANTIROMANISMUL sub forma "PAS cu PAS". Lectia este veche ! Curios este cum ofiterii SRI nu se prind de ""FENTA". El declara -sunt in razboi cu unii romani (zisi psd-isti) apoi urmeaza RESTUL. ANTIROMANISMUL de AZI este pericolul cel mare! NU ROMANI CONTRA ROMANI!. Instigati de un ......!

# botomei Vasile/facebook date 14 decembrie 2019 00:03 0

C-V- Botomei Vasile-Bun Prieten pentru tine! Este recomnadat ca foarte bun candidat la Consiliul Judetean! Domiciliul in Bacau, str.Oituz 33, cunoscut de oameni bine sub numele de renume: -Casa pentru Apararea Drepturilor Omului-Mediator Europenan dr.Botomei Vasile; Familist cu trei copii, Din care doi fii avocati si, o fica la ,,masterat”; Expert in politici publice; Prin foarte multa pregatire: -Doctor in drept administrativ, Mai exact in ce se cere, Pentru-o mare pregatire! -Subinginer in arma aviatie, Foarte bun in navigatie! -Ofiter de Stat Major pentru tara si Popor! Cum in Bacau e Aeroport, Nici ca-I mai bun altu in loc! -Este bun Mediator pentru oamnei si POPOR! Foarte bun psiholog pentru scolile din Bacau! -Din anul 2000 este DOCTOR OF PHILOSOPHY! -Masterand in drept penal, Face cursuri de un an! In viata nu a stat sa doarma, Ca a mers mereu la soala! La 55 de ani mai frate, In 35 a facut scoala! Ce cunoaste el sa faca? -Este antreprenor de administratie;

# Diana date 14 decembrie 2019 08:22 -8

Era normal sa se intample asa. In toate institutiile publice trebuie sa se ia aceste masuri. Si reducerea nr de bugetari.

# romanul date 14 decembrie 2019 09:03 +3

Pai intre "guvernul meu-orban I" al lui joianis si "guvernul meu-boc" al lui base-Petrov nu e nicio diferenta! Amindoi fac datorii pentru "centura de siguranta" cum spunea Petrov, iar apoi venea taierea salariilor si pensilor! Nimic nou sub soare! Istoria se repeta, se schimba doar jegurile!

# sile date 14 decembrie 2019 09:34 0

Dar să dai sporuri de muncă grea sau condiții vătămătoare unor inspectori, este chiar strigător la cer.

# livia date 14 decembrie 2019 09:47 0

Asta este recompensa pentru romanii galbeni care au votat ciuma galbena. La mai multe recompense de acelasi fel! PSDragnea e de vina.....

# Adevarul doare la...manipulati date 14 decembrie 2019 12:40 +1

@Diana...Daca ai ajuns sa fii sclava patronilor straini din tara ta, nu cred ca ar trebui sa fii invidioasa pe cei care lucreaza la stat. Daca ai avea ceva in cutia craniana, unde chiar daca nu ai nimic, manipularea intra fara probleme, ar trebui sa iti dai seama ca de la ei poti fi "maturata" afara de pe un minut pe altul.

# Juan date 14 decembrie 2019 13:01 +1

Cum se faci ca se plâng de bani iar pt servicii si Ad prezidențiala au avut bani la rectificare niste javre

# Marian date 14 decembrie 2019 14:42 +1

Inspectoratul ăsta acordă sporurile de condiții vătămătoare pentru toți cei ce muncesc. Și s-au gândit să-și tragă și ei sporul de condiții vătămătoare, cică pentru "suprasolicitare nervoasa". Toți suntem suprasolicitați nervos! Ați luat banii degeaba până acum, măi pungașilor. Ar trebui sistate toate aceste sporuri fantomatice. Să beneficieze de aceste sporuri minerii, metalurgii, constructorii care lucrează la înălțime, electricienii care repară liniile de înaltă tensiune etc. Nu că stai în fața calculatorului, trebuie să ai sporuri!

# escu date 14 decembrie 2019 15:31 +4

„Ce bine îmi pare că ai luat țeapă!”, hitul sfârșitului de an 2019, pentru votanții ciumei galben-portocaliu. Ce credeați, politica PDL revine cu măsuri de distrugere a economiei și austeritate. În aceste condiții diasporezi noștri se mai întorc pe meleagurile natale? Votați PDL/PNL și KWJ, aducătorii de prosperitate și speranța românilor de a se întoarce din pribegie. În doar o lună de zile au reușit să prăbușească moneda națională, dezvoltarea economică și să distrugă ce era bun de la guvernarea PSD, cu aceeași ură cu care am distrus toată economia ROMÂNIEI după Decembrie 1989, deoarece mirosea a comunism, românii preferând un nivelul de dezvoltare mult sub media europeană.

# Ioan date 14 decembrie 2019 15:44 +2

Cred ca mandolina si ai sai sunt rupti de realitate. Daca mai stau 6 luni, cu toti incolonatii lor tip tudose, grindeanu, .... , nu mai iau nici 10%, Ia psd-ul 80% cu tot cu securistii lor.

# MARIAN date 14 decembrie 2019 22:44 +1

URA este o pasiune pe care o starnesc toate TIRANIILE. DISPRETUL insa este cauza care duce adeseori la rasturnarea acestor TIRANII! (ARISTOTEL). DEMOCRATIA fara ETICA (principii morale) inseamna DICTATURA. UN stat bazat pe un singur OM, NU este un stat!.(Winston Churchill). Bai Johannis! (constat cum AZI a aparut un NOU Marian-deci semnez MARIAN).

# TIPA date 15 decembrie 2019 01:01 +1

CAZUL MICULA-CONFORM CONVENTIEI ICSID :"declarind ca nici un stat contractant, prin simplul fapt al ratificarii, acceptarii sau aprobarii prezentei conventii, nu va fi considerat, fara consimtamintul sau, ca-si va fi asumat vreo obligatie de a recurge la conciliatie sau arbitraj, in vreun caz particular Altfel zis, daca nu exista niciun consimtamant dat expres pt cazul particular MICULA privind asumarea unei obligatii de a recurge la procedura prevazuta de conventie atunci nici hotararea nu este obligatorie pt statul roman CHIAR DACA A ACCEPTAT, RATIFICAT, APROBAT CONVENTIA. altfel zis , statul roman chiar daca a ratificat conventia ,nu a fi considerat ca si-a asumat vreo obligatie ce decurge din arbitraj. Conform conventiei executarea se face conform legislatiei romane , statul contesta executarea si invoca cele mai sus mentionate , respectiv ca nu-i este opozabila hotararea.

# nae din dealul feleacului date 15 decembrie 2019 15:32 0

Uitati-va bine la poza si vedeti cit de satisfacuti sint cei doi alogeni-unul sas si celalalt ungur-ca ne-au pacalit .Asa i se intimpla unui popor roman credul,naiv si vorba lui Brincusi:"v-am lasat saraci si prosti si va gasesc si mai saraci si mai prosti".Iar daca mai vreti o sa vi se mai da si alte cele:flegme intre ochi ,picioare in c..r si in c...ie,etc.,lista e lunga!

# mda date 16 decembrie 2019 10:42 +2

Doi tradatori de tara! Dovada? Discursul de la Zagreb al jegurilor! Sila!

# integrare gregara date 16 decembrie 2019 13:38 0

sa primesti ca roman un picior in dos te inveti minte sa nu te combini cu alogenii loleci si boleci,nu intri in cercul lor vicios,nu votezi cu ei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Cum catalogati propunerile privind numirea Gabrielei Scutea ca Procuror General, a Giorgianei Hosu ca sefa DIICOT si a lui Crin Nicu Bologa in fruntea DNA?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.01.2020 – Cand desfacem sampania pentru Horodniceanu? Raiffeisen Leaks a napadit si Croatia

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva