25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GRUP DE LUCRU PENTRU OCHELARII JUDECATORILOR – Coordonat de membrul CSM Alin Ene, „Grupul de lucru interinstitutional in vederea elaborarii procedurii de decontare a aparatelor de corectie speciale pentru personalul a carui activitate implica un echipament cu monitor” a decis: „Aprobarea cererilor de decontare, efectuarea platilor si pastrarea evidentei cererilor sa se stabileasca prin proceduri operationale sau proceduri de sistem elaborate la nivelul ordonatorilor de credite” (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

5 April 2024 14:43
Vizualizari: 4172

Consiliul Superior al Magistraturii s-a pus in miscare joi, 4 aprilie 2024, dupa ce presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Corina Corbu, a trimis luni Ordinul nr. 128 din 26 martie 2024, prin care a stabilit un plafon de 3.000 de lei pentru decontarea ochelarilor de vedere necesari judecatorilor care lucreaza in fata unui monitor, din care 2.500 de lei pentru lentile si 500 de lei pentru rame (click aici pentru a citi).Joi a avut loc prima sedinta a „Grupului de lucru interinstitutional in vederea elaborarii procedurii de decontare a aparatelor de corectie speciale pentru personalul a carui activitate implica un echipament cu monitor” – grup coordonat de catre judecatorul CSM Alin Ene (foto).

Grupul a hotarat ca ordonatorii de credite (ICCJ ca ordonator principal, curtile de apel ca ordonatori secundari si tribunalele ca ordonatori tertiari) sa stabileasca procedurile necesare pentru aprobarea cererilor de decontare si efectuarea platilor.

De asemenea, grupul a anuntat ca va tine o sedinta si pentru ochelarii procurorilor, dar deocamdata asteapta punctul de vedere al Parchetului General.


Iata minuta grupului (vezi facsimil):


Grupul de lucru a luat act de faptul ca la nivelul inaltei Curte de Casatie si Justitie a fost aprobata procedura operationala privind decontarea contravalorii aparatelor de corectie speciale necesare protectiei ochilor si vederii angajatilor acestei instante, prin Ordinul Presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 128/26.03.2024, si a apreciat utila elaborarea si la nivelul celorlalti ordonatori principali de credite din sistemul justitiei a unor reglementari similare.

Au fost discutate aspecte vizand actul decizional prin care va fi reglementata procedura de decontare, conditiile de decontare a contravalorii aparatelor de corectie, plafoanele maxime, precum si materialele si serviciile care vor fi decontate, inclusiv din perspectiva dispozitiilor art. 12 din H.G. nr. 762/2010.

S-a apreciat necesar ca aspectele vizand avizarea si aprobarea cererilor de decontare, efectuarea platilor si pastrarea evidentei cererilor de decontare sa se stabileasca prin proceduri operationale sau proceduri de sistem elaborate la nivelul ordonatorilor de credite.

Urmatoarea intalnire a grupului de lucru va fi stabilita dupa transmiterea de catre reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a unui punct de vedere cu privire la aspectele discutate.

 


Comentarii

# santinela date 5 April 2024 15:17 +13

Casta de papagali dar pentru decontarea hartiei igienice nu faceti o Comisie si proceduri de aplicare ? Saracii de voi aveti salarii de mizerie !

# Parerea mea date 5 April 2024 15:34 +42

Jalnic...CSM-ul oare s-a tampit de tot, daca face grupuri de lucru pentru asa ceva? Mai lipseste sa faca grupuri de lucru pentru decontarea vibratoarelor. Rusine! Zece mii de euro salariu sau cat iau stimabilii? :-x

# maxtor date 5 April 2024 18:32 -5

se va deconta si cip.ul?

# Caruta nebunilor date 5 April 2024 20:50 -1

Domnul coordonator are cumva interes in cauza? Ce limbaj pretios pentru achizitia de ochelari, zici ca fac prima bomba nucleara din lume, cica....."proceduri operationale sau PROCEDURI DE SISTEM"...sunteti nebuni de legat...vorbim de niste obositi de ochelari. P.S. ochelarii pentru procurori sunt diferiti de ochelarii pentru judecatori? Ce penibil. :cry:

# Analfabeti date 5 April 2024 20:55 +72

Cica "necesare protectiei ochilor si vederii" - oare s-a constatat la nivelul Academiei Romane ca este posibil ca vederea sa priveasca sau sa opereze si la nivelul orificiului anal sau al genunchilor? De obicei, vederea, conform ultimelor descoperiri stiintifice in domeniu, se face prin intermediul ochilor. CSM, cu cat scrie, cu cat reuseste sa se acopere de penibil. Cineva sa le ia pixul din mana.

# Zamolxian Ivanovici date 5 April 2024 21:06 +3

Uite cu ce se preocupă Alina Gorghiu, CSM și ÎCCJ. Mai întâi să doteze instanțele cu toalete adecvate și separate pentru justițiabili, avocați și magistrați. Ce lipsit de bun simț e să ceri decontarea ochelarilor. Îmi imaginez cum își decontează ei benzina. Dacă le merge e normal că nesimțirea crește.

# CSM isi bate joc de noi date 6 April 2024 09:36 +12

CSM își bate joc de noi. Cu asta se ocupa CSM ul? Măsurati ramele la ochelari ? Frate, cad dosarele pe unii dintre noi și pe voi atât v-a dus capul: sa puneți limita de dosare, indiferent de natura dosarelor, de complexitatea lor. Asta înseamnă normare, sa va bateți joc de justitiabili? Acum ati dispus încetarea normarii și v-ati apucat de masurat lentile și rame si sa concepeti formulare de decontare. Ridicol!

# Seful la dioptrii a.k.a Domnul Lentila date 6 April 2024 10:56 +58

Pentru eficientizarea urmatoarelor sedinte de lucru ale grupului de lucru, sa se dea in lucru si urmatoarele: numirea unui Mare Sef, specialist pe dioptrii, lentile de contact si substante specifice, numirea unui colectiv pentru stabilirea clara, fara urma de abatere, a celor mai noi tendinte pentru ramele ochelarilor si, nu in ultimul rand, determinarea posibilitatii ca lentilele sa poata sa foloseasca si Inteligenta Artificiala - ChatGPT.

# Neconstitutiuonal ! date 8 April 2024 11:00 +1

Acest ordin 128 trebuie interzis sau declarat in afara legii. Creaza discriminare intre magistratii care folosesc ochelari si cei care nu folosesc. Sau acolo unde STAT ul are cheltuiala mai mare cu tine: Normarea muncii sa fie alta, plus legea raspunderii magistratului. Cred ca este o opinie corecta. Nimeni nu investeste fara sa obtina profit! Dar se pare ca la buget este invers.

# Un om date 8 April 2024 20:52 +2

Goe, ai sfeclit-o!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva