3 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GUNOIUL LUI ARDELEAN – Vestitul procuror Cristian Ardelean a ratat cu gratie la Tribunalul Bihor. Judecatoarea Simina Corlatean i-a achitat pe fostul director si pe contabila societatii de apa din Stei pentru presupuse fapte de abuz in serviciu legate de groapa de gunoi a orasului. Dosarul a fost fabricat de Cristian Ardelean pe cand presta la DNA Oradea, fiind confirmat de fosta sefa a structurii Felicia Popovici (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 April 2022 16:54
Vizualizari: 2969

La o zi dupa cedosarul fabricat de DNA oradea impotriva fostului presedinte al Consiliului Judetean Bihor Alexandru Kiss s-a soldat cu achitari in serie in prima instanta (click aici pentru a citi), o soarta similara a avut-o o alta cauza provenita de la aceeasi structura.


 

Judecatoarea Simina Corlatean de la Tribunalul Bihor i-a achitat joi, 21 aprilie 2022, pe Nicolae Anis si Sanda Petrescu – fostul director, respectiv contabila societatii de apa din orasul Stei (judetul Bihor) – intr-un dosar privind depozitul de deseuri al localitatii si instrumentat de catre faimosul procuror Cristian Ardelean (foto) de la DNA Oradea.

Rechizitoriul nr. 72/P/2016 – confirmat de catre fosta sefa a DNA Oradea Felicia Popovici (vezi facsimil) – a vizat presupuse fapte de abuz in serviciu, desfiintate acum de catre judecatoarea Corlatean in baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedura penala: „fapta nu este prevazuta de legea penala”. Mentionam ca Nicolae Anis a fost aparat de catre avocatul Razvan Doseanu.


Redam minuta sentintei nr. 53/2022 din dosarul nr. 1255/111/2018:


In baza art. 396 alin. (1) si (5) raportat la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I C. proc. pen., achita inculpatii

- ANIS NICOLAE sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata, prevazuta de art. 297 alin. (1) din Cod.pen, cu referire la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 C.pen. (17 de acte materiale) si

- PETRESCU SANDA sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu in forma continuata, prevazuta si pedepsita de art. 48 rap. la art. 297 alin. 1 din Cod.pen, cu referire la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 C.pen. (17 de acte materiale).

In temeiul art. 397 raportat la art. 25 alin. (5) C.pr.pen., lasa nesolutionata actiunea civila formulata de partea civila Solceta SA . In temeiul art. 404 alin. (4) lit. c) raportat la art. 397 alin. (5) Cod proc.pen., mentine masura asiguratorie a sechestrului instituit prin ordonanta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, D.N.A, Serviciul Teritorial Oradea din data de 14.12.2017 emisa in dosarul nr. 72/P/2016 asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor Anis Nicolae si Petrescu Sanda (aplicata prin procesul-verbal din 15.12.2017, f. 206-207 vol. I d.u.p.), masura ce va inceta de drept daca partea civila nu introduce actiune in fata instantei civile in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a prezentei hotarari.

In baza art. 274 alin. (3) Cod de procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de apel, in 10 zile de la comunicarea minutei. Pronuntata in sedinta publica din data de 21 aprilie 2022”.

 



Prezentam comunicatul din 3 mai 2018, prin care DNA anunta trimiterea in judecata a dosarului:


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

ANIS NICOLAE, la data faptei director general al SC Solceta SA Stei jud. Bihor (societate de distributie a apei avand temporar atributii de administrare a gropii de gunoi a orasului, in care 98% din actiuni sunt detinute de Consiliul Local al Orasului Stei) pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata,

PETRESCU SANDA, la data faptei si in prezent contabil in cadrul SC Solceta SA Stei, jud. Bihor, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada iunie 2011 – iulie 2012, inculpatul Anis Nicolae, in calitate de director general al SC Solceta SA Stei, beneficiind de ajutorul inculpatei Petrescu Sanda, in exercitarea atributiilor de serviciu, prin incalcarea unor dispozitii legale, a acceptat la plata 17 facturi emise de o persoana juridica, inexistenta la data savarsirii faptelor, pentru efectuarea unor presupuse „lucrari de inchidere si ecologizare a deponiei Stei”.

Ajutorul oferit de inculpata Petrescu Sanda a constat in aceea ca a furnizat inculpatului Anis Nicolae datele de identificare ale firmei respective, stampila societatii, formulare de facturi si alte documente. Tot inculpata a inregistrat in contabilitate acele facturi, desi cunostea ca acea societate era radiata inca din anul 2006.

Facturile respective au fost achitate in numerar, beneficiarii reali ai acestor sume de bani ridicate de la casieria unitatii fiind in realitate inculpatii Anis Nicolae si Petrescu Sanda.

Prin aceste demersuri, inculpatii au produs SC Solceta SA Stei un prejudiciu in valoare de 88.233 lei.

In cauza SC Solceta SA Stei s-a constituit parte civila.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil ce apartine inculpatului Anis Nicolae.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# santinela date 22 April 2022 07:34 +107

Asta-i de teapa si pe calapodul lui Portocala si Onea ! Adica o mizerie de "profesionist-marca Kovessi " !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva