24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INM organizeaza examen pentru ocuparea functiilor de conducere care vor ramane vacante dupa 15 iulie 2013 la instante si parchetele de pe langa acestea. Sunt scoase la concurs 106 functii de conducere pentru judecatori si 99 pentru procurori (Listele)

Scris de: E.D. | pdf | print

24 March 2013 13:33
Vizualizari: 12382

 

Institutul National al Magistraturii va organiza in perioada 22 martie – 19 iunie 2013 concursul sau examenul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor la curti de apel, tribunale, judecatorii, precum si la parchetele de pe langa acestea. Concursul INM este organizat pentru ocuparea unui numar de 106 functii vacante de presedinte si vicepresedinte de la curtile de apel, tribunale, tribunale specializate si judecatorii, precum si a unui numar de 99 de functii vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror si prim procuror adjunct de la parchetele de pe langa instante.


Judecatorii si procurorii vor putea depune cereri de inscriere la concursul sau examenul pentru numirea in functii de conducere pana la data 12 aprilie 2013, proiectele candidatilor referitoare la exercitarea atributiilor specifice functiilor de conducere putand fi depuse in la CSM pana la data de 30 aprilie.

Potrivit calendarului stabilit de INM, concursul sau examenul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor la curti de apel, tribunale, judecatorii, precum si la parchetele de pe langa acestea, desfasurat in perioada 22 martie – 19 iunie 2013, prima proba va incepe pe data de 12 mai 2013.

Concret, prima proba din concurs se va desfasura in perioada 12 – 19 mai 2013 si presupune testarea psihologica a candidatilor judecatori si procurori, evaluarea capacitatii acestora de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea si verificarea rezistentei la stres. Aceasta etapa va cuprinde testul scris pishologic, din data de 12 mai 2013, si interviul psihologic, desfasurat intre 14-19 mai 2013.

Cea de-a doua proba, care va avea loc intre 27 mai si 6 iunie 2013 va consta in sustinerea proiectului referitor la exercitarea atributiilor specifice functiilor de conduere, iar rezultatele la aceasta proba vor fi afisate in data de 7 iunie 2013.

In final, ultima proba din concurs, din data de 9 iunie 2013, va fi reprezentata de sustinerea testarii scrise privind managementul, comunicarea si resursele umane.

*Cititi aici anuntul privind organizarea concursului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor organizat in perioada 22 martie – 19 iunie 2013

*Cititi aici calendarul concursului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor organizat in perioada 22 martie – 19 iunie 2013

*Cititi aici lista functiilor de conducere vacante sau care urmeaza a se vacanta pana la data de 15 iulie 2013 la instante

*Cititi aici lista functiilor de conducere vacante si care urmeaza a se vacanta pana la data de 15 iulie 2013 la parchete

*Cititi aici tematica pentru concursul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor organizat in perioada 22 martie – 19 iunie 2013

Comentarii

# Justitiabilul Roman date 24 March 2013 16:16 +3

Justitiabilul Roman CERE SA FIE JUDECAT DE OAMENI CARE STIU CARTE si SOLICITA TESTE DE CULTURA GENERALA PENTRU JUDECATORI SI PROCURORI. Prezentul Justitiabil Roman este posesorul unei rezolutii a PTB in dosarul 429/2008 in care un procuror in prezent detasat la parchetul inaltei curti a formulat de trei ori in aceelasi document urmatoarea aberatie care modifica legile fizicii si chimiei: \"substante toxice sau chimice\". Aceeasi rezolutie a fost copiata in mod identic in hotararea d-nei judecator in prezent arestata, Virica Dinu, judecatoare care stia ca in orice situatie \"un gaz se ridica\" si nu putea intelege din punct de vedere fizico-chimic esenta cauzei judecate. In urma cu 5 saptamani la judecatoria sectorului 4 o judecatoare explica cu mandrie in sala de judecata ca ea nu cunoaste fizica si chimie si de aceea s-a facut judecator. Problema este ca astfel de oameni judeca cazuri in care trebuie sa detii un bagaj elementar de cunostinte de natura generala, pe care unii din ei nu le au. Intelegerea din punct de vedere tehnic a unui fenomen este de neanteles pentru ei. Ocrotiti de CSM, procurori si judecatori dau in astfel de cazuri hotarari favorizand infractorul. Cel mai grav este atunci cand un om datorita lor ajunge sa fie fericitul posesor al unei metastaze pulmonare iar infractorul este liber.

# unul din lumea cea mare date 25 March 2013 00:15 +1

,,da spaga,cit este spaga,, o sa/mi spuna cineva ca nu se da spaga si este pe bune intrarea in magistratura? dracu va crede!!!!!!!!!!

# jjjj date 26 March 2013 23:01 0

spaga e la florea si iordachescu. la inm i se spune licitatie.

# un cetatean,de data asta altul date 26 March 2013 23:08 0

Asa cum ti s-a mai spus:esti idiot.

# cetateanu\', altul decat asta de mai sus date 27 March 2013 07:39 0

Dar tu cat ai dat spaga la indrumator ? Ce examen ai dat la intrarea in avocatura ? Poate ne spui pana la urma, mereu schimbi vorba cand se discuta temele astea.

# parerea mea date 25 March 2013 12:05 0

Bineinteles ca se da spaga la intrarea in magistratura. In fiecare zi de marti timp de un an de zile, viitorii procurori si judecatori se duc si platesc fiecare suma de 1.000 de EURO la casieria CSM deschisa in Falticeni, strada Abrupta nr. 1. Exista filmari relevante care vor fi transmise diseara la Antena 3. Sa ne uitam cu totii, zic.

# parerea mea date 25 March 2013 12:11 0

Si mai adaug ............. daca nu ne uitam cu totii diseara la Antena 3 inseamna ca suntem complici la toata hotia si necinstea din tara asta. De asemenea, pentru a starpi coruptia somez public sa ne uitam cu totii (in pauzele publicitare de la Antena 3) pe alte posturi TV la fel de valoroase (sau poate mai valoroase) ...... Spice TV, Playboy TV, Taraf TV, Al Jazeera etc..... zic si spun

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva